kotlety bez mięsa - 1786 przepisów (strona:56/120)

Grillowany cąber jagnięcy 193

przygotowania dania użyłem: 4 kotletów z cąbra jagnięcego (4 sztuki), 2 cytryn, 250 gram pomidorów koktajlowych, pęczka świeżej natki kolendry, 150 gram serka homogenizowanego naturalnego, 1 ogórka, 3 ząbków czosnku, 3 łyżeczek suszonego oregano, 400 gram frytek, soli, czarnego świeżo zmielonego pieprzu, oliwy. Jak już wspomniałem dzisiejsze danie jest bardzo proste, aby bez problemu można było przygotować je nawet(...)spartańskich, działkowych warunkach. Przygotowanie go rozpocząłem od zamarynowania mięsa. Sok z połowy cytryny wymieszałem z przeciśniętym przez praskę ząbkiem czosnku, odrobiną czarnego świeżo mielonego pieprzu, otartą skórką z połowy cytryny, trzema łyżeczkami suszonego oregano i łyżką oliwy. W tak przygotowanej marynacie zanurzyłem mięso i pozostawiłem w niej na godzinę, aby nabrało aromatu. Po tym czasie umieściłem je na maksymalnie rozgrzanym

Wyprawy kulinarne
(Nie)klasyczne kotlety schabowe 134

tartą tylko grzankami. Dzięki grzankom są jeszcze bardziej chrupiące. A po drugie kolejny sposób na wykorzystanie czerstwego chleba :) Składniki:          4 kotlety schabowe bez kości          4-5 kromek czerstwego chleba          2 łyżki mąki(...)Chleb pokroić w kosteczkę i podsmażyć na maśle. Kotlety cienko rozbić, posolić i popieprzyć. Panierować najpierw w mące  potem w roztrzepanych jajkach a na końcu z jednej strony w bułce tartej a z drugiej strony obsypać grzankami dobrze je przyciskając do mięsa. Smażyć na rozgrzanym oleju

Amatorka kuchenna
Roladki drobiowe 152

zrobienia, a co najfajniejsze można je przygotować na kilka sposobów. Teraz usmażyłam je w panierce z jajka i bułki tartej, ale następnym razem mam zamiar upiec je w piekarniku bez panierki, a jeszcze kiedy indziej zrobić na parze również w wersji saute. Jak widać, każdy znajdzie coś dla siebie :) Składniki na 6 roladek: 3 pojedyncze filety z piersi kurczaka(...)części. Każdą z nich rozklepać jak na kotlety. Od strony, która będzie na zewnątrz roladki posypać solą, pieprzem i papryką, a od strony wewnętrznej tylko pieprzem i papryką (feta jest wystarczająco słona).   Paprykę umyć, oczyścić i pokroić na cienkie plasterki. Ser pokroić na mniejsze kawałki, plasterki lub półplasterki. Na przyprawiony kawałek mięsa położyć kilka plasterków papryki, trochę sera

Simply Food
Kotlety schabowe zapiekane z warzywami 205

4-5 kotletów schabowych – rozbić i doprawić 2 papryki 7-8 pieczarek trochę startego sera przyprawy dowolny sos Papryki pokroić w kostkę, pieczarki obrać i

Moje Wyroby
Pieczona pierś indyka na ciepło i zimno. Wędlina dla dzieci. 135

Pierś z indyka w taki sposób jak poniżej opisałam piekę od kilku lat. Przepis pozostaje niezmienny, jedynie modyfikuję skład marynaty, aby  danie nie znudziło się

Codziennik Kuchenny
Drobiowe roladki z cieciorką zapiekane w pomidorach 362

pieprzem. Filety z kurczaka rozkroić i cienko rozbić, tak jak na kotlety. Oprószyć solą, papryką słodką i odrobiną pieprzu. Nałożyć pastę z ciecierzycy i ułożyć suszone pomidory pokrojone w paski. Zawinąć ciasno w roladkę. Na patelni rozgrzać oliwę spod suszonych pomidorów i na mocnym ogniu obsmażyć krótko mięso z każdej strony. Ułożyć w naczyniu do zapiekania. Pomidory z puszki doprawić(...)paroma łyżkami oliwy spod suszonych pomidorów. Wymieszać i wylać na ułożone mięso. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 190*C i piec przez 35 min, pod koniec kładąc na każdej roladce plasterek żółtego sera. Po wyjęciu z piekarnika odczekać chwilę i podawać. Smacznego :) Kategoria: A-Z WYTRAWNIE , Dania bez glutenu , Dania jednogarnkowe , Obiad , Obiad Świąteczny , Zapiekanki Tagged: cieciorka , pomidory

https:KKuchniaMniam
Chrupiący pieczony kurczak 118

pieczony kurczak jakiego udało mi się zrobić. Przede wszystkim dzięki pikantnemu zestawowi przypraw w których zamarynowałam kurczaka. Idealnie dodają smaku mięsu. Po drugie dlatego że kurczaka przekroiłam i rozłożyłam, co dało mu szansę upiec całą skórkę na chrupiąco, bez użycia rożna. Po trzecie dlatego, że pod spodem ułożyłam ziemniaki, które upiekły się razem z kurczakiem i idealnie zgrały smakowo(...)proste danie jednogarnkowe. Polecam Wam także: – kurczak z czerwonym pesto – kurczak pieczony na butelce piwa – kurczak z mozzarellą – kurczak pieczony – orientalne skrzydełka z kurczaka – kotlety mielone z kurczaka – kotlet schabowy – schabowy inaczej CHRUPIĄCY PIECZONY KURCZAK PRZYGOTOWANIE: 70 minut Ilość porcji: 3-4 SKŁADNIKI: – 1 kurczak o wadze

nietylkopasta.pl
Schabowy w czerwonej czubrycy 118

                                 Zwykle kotlety schabowe z dodatkiem ostrej czerwonej czubrycy nabierają całkiem nowego smaku. Czerwona czubryca to jedna z moich ulubionych przypraw. Używam jej w kuchni bardzo często

Ewa w kuchni
Roladki drobiowe ze szparagami 145

Dziś przedstawiam pomysł na szybki i bardzo smaczny, a jednocześnie efektowny obiad - są to roladki drobiowe ze szparagami. Pyszne, zdrowe i lekkie danie, które z pewnością

Codzienne Gotowanie
Roladki schabowe z rzeżuchą i papryką 122

zdrowego można zrobić ze schabu? Nie, nie smażone kotlety! Proponuję roladki schabowe nafaszerowane czymś zdrowym. Co powiecie na rzeżuchę i paprykę? W święta nasiałam rzeżuchy i ostatnio jedliśmy ją do niemal wszystkiego. Na kanapkach, z twarożkiem, z pastą jajeczną, posypywaliśmy obficie sałatki i surówki. Oczywiście robiłam też zupę z rzeżuchy , więc nie powinno Was zdziwić, że postanowiłam dalej eksperymentować(...)możliwości najchudsze kawałki i przygotowuję w sposób możliwie najzdrowszy. Myślę, że to zdecydowanie lepsza propozycja niż smażony w oleju, upaćkany w jaju i bułce tartej kotlet schabowy. Składniki na 4 porcje : 4 plastry schabu bez kości (po 150g każdy) 1 niewielka czerwona papryka lub pół dużej 4 łyżki kiełków rzeżuchy 1 cebulka (może być szalotka) razem z zieloną częścią

Dietolog
Zapiekane piersi z kurczaka faszerowane brokułami, papryką i mozzarelą. 2359

               Tradycyjne kotlety są zawsze smaczne. Jednak, kiedy mamy ochotę na coś innego, zaczynamy

Pan i Pani Smith w kuchni
Rolada z piersi kurczaka 131

szpinaku 1 marchew 1 cebula czerwona łyżka orzechów ziemnych solonych 1 łyżka octu winnego 2 łyżki oleju pieprz ROLADA: Filet rozbijamy jak kotleta na dość cienko, uważając, żeby go nie poszarpać. Starajmy się, aby rozklepywać mięso wzdłuż, nie wszerz. Gotowe mięso solimy i pieprzymy, układamy listki szpinaku oraz cebulę pokrojoną w pióra lub drobną kostkę. Zwijamy ostrożnie i związujemy

Kuchnia od dwojga
Kotlety mielone z marchewką 109

dużych oczkach do miski. Cebulę i czosnek obieramy i kroimy w drobną kosteczkę. Dodajemy do marchewki. Następnie dodajemy mięso mielone, kaszę manną, zioła, jajko i bułkę tartą. Wyrabiamy przez chwilę mięso i zaczynamy lepić kotleciki, lekko je spłaszczając. Obtaczamy kotlety w bułce tartej. Na patelni rozgrzewamy olej i na gorący tłuszcz kładziemy kotlety. Zmniejszamy gaz i smażymy na złoty kolor

słodkie i nie tylko historie kulinarne
Pulpeciki z indyka w sosie śmietanowo-koperkowym 158

Robiłam już kilka razy danie w postaci pulpetów. Lubię je :) Dzisiaj więc kolejne. Tym razem z indyka ale bez żadnych sztucznych kostek rosołowych. Cała tajemnica tkwi w ziołach i koperku. To one nadają smaku i aromatu. Składniki: 400 gramów kotletów z indyka 1 jajko ok. 2-3 łyżki bułki tartej szczypta soli 1/2 łyżeczki bazylii 1/2 łyżeczki ziół prowansalskich(...)łyżeczki majeranku 1/2 łyżeczki tymianku Składniki na sos: 3 gałązki pęczka koperku 1/4 szklanki śmietanki 30% 1 łyżeczka mąki szczypta soli szczypta majeranku Mięso mielimy w malakserze i dodajemy resztę składników Formujemy niewielkie pulpeciki Przekładamy do garnka i zalewamy wodą w ilości, która przykryje mięso Gotujemy na małym ogniu pod przykryciem ok. 50-60 minut Następnie robimy sos: śmietanę wlewamy

Szczęśliwa kuchnia