kotlety bez mięsa - 1786 przepisów (strona:56/120)

(Nie)klasyczne kotlety schabowe 151

tartą tylko grzankami. Dzięki grzankom są jeszcze bardziej chrupiące. A po drugie kolejny sposób na wykorzystanie czerstwego chleba :) Składniki:          4 kotlety schabowe bez kości          4-5 kromek czerstwego chleba          2 łyżki mąki(...)Chleb pokroić w kosteczkę i podsmażyć na maśle. Kotlety cienko rozbić, posolić i popieprzyć. Panierować najpierw w mące  potem w roztrzepanych jajkach a na końcu z jednej strony w bułce tartej a z drugiej strony obsypać grzankami dobrze je przyciskając do mięsa. Smażyć na rozgrzanym oleju

Amatorka kuchenna
Roladki drobiowe 171

zrobienia, a co najfajniejsze można je przygotować na kilka sposobów. Teraz usmażyłam je w panierce z jajka i bułki tartej, ale następnym razem mam zamiar upiec je w piekarniku bez panierki, a jeszcze kiedy indziej zrobić na parze również w wersji saute. Jak widać, każdy znajdzie coś dla siebie :) Składniki na 6 roladek: 3 pojedyncze filety z piersi kurczaka(...)części. Każdą z nich rozklepać jak na kotlety. Od strony, która będzie na zewnątrz roladki posypać solą, pieprzem i papryką, a od strony wewnętrznej tylko pieprzem i papryką (feta jest wystarczająco słona).   Paprykę umyć, oczyścić i pokroić na cienkie plasterki. Ser pokroić na mniejsze kawałki, plasterki lub półplasterki. Na przyprawiony kawałek mięsa położyć kilka plasterków papryki, trochę sera

Simply Food
Kotlety schabowe zapiekane z warzywami 236

4-5 kotletów schabowych – rozbić i doprawić 2 papryki 7-8 pieczarek trochę startego sera przyprawy dowolny sos Papryki pokroić w kostkę, pieczarki obrać i

Moje Wyroby
Pieczona pierś indyka na ciepło i zimno. Wędlina dla dzieci. 150

Pierś z indyka w taki sposób jak poniżej opisałam piekę od kilku lat. Przepis pozostaje niezmienny, jedynie modyfikuję skład marynaty, aby  danie nie znudziło się

Codziennik Kuchenny
Drobiowe roladki z cieciorką zapiekane w pomidorach 410

pieprzem. Filety z kurczaka rozkroić i cienko rozbić, tak jak na kotlety. Oprószyć solą, papryką słodką i odrobiną pieprzu. Nałożyć pastę z ciecierzycy i ułożyć suszone pomidory pokrojone w paski. Zawinąć ciasno w roladkę. Na patelni rozgrzać oliwę spod suszonych pomidorów i na mocnym ogniu obsmażyć krótko mięso z każdej strony. Ułożyć w naczyniu do zapiekania. Pomidory z puszki doprawić(...)paroma łyżkami oliwy spod suszonych pomidorów. Wymieszać i wylać na ułożone mięso. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 190*C i piec przez 35 min, pod koniec kładąc na każdej roladce plasterek żółtego sera. Po wyjęciu z piekarnika odczekać chwilę i podawać. Smacznego :) Kategoria: A-Z WYTRAWNIE , Dania bez glutenu , Dania jednogarnkowe , Obiad , Obiad Świąteczny , Zapiekanki Tagged: cieciorka , pomidory

https:KKuchniaMniam
Chrupiący pieczony kurczak 140

pieczony kurczak jakiego udało mi się zrobić. Przede wszystkim dzięki pikantnemu zestawowi przypraw w których zamarynowałam kurczaka. Idealnie dodają smaku mięsu. Po drugie dlatego że kurczaka przekroiłam i rozłożyłam, co dało mu szansę upiec całą skórkę na chrupiąco, bez użycia rożna. Po trzecie dlatego, że pod spodem ułożyłam ziemniaki, które upiekły się razem z kurczakiem i idealnie zgrały smakowo(...)proste danie jednogarnkowe. Polecam Wam także: – kurczak z czerwonym pesto – kurczak pieczony na butelce piwa – kurczak z mozzarellą – kurczak pieczony – orientalne skrzydełka z kurczaka – kotlety mielone z kurczaka – kotlet schabowy – schabowy inaczej CHRUPIĄCY PIECZONY KURCZAK PRZYGOTOWANIE: 70 minut Ilość porcji: 3-4 SKŁADNIKI: – 1 kurczak o wadze

nietylkopasta.pl
Schabowy w czerwonej czubrycy 134

                                 Zwykle kotlety schabowe z dodatkiem ostrej czerwonej czubrycy nabierają całkiem nowego smaku. Czerwona czubryca to jedna z moich ulubionych przypraw. Używam jej w kuchni bardzo często

Ewa w kuchni
Roladki drobiowe ze szparagami 164

Dziś przedstawiam pomysł na szybki i bardzo smaczny, a jednocześnie efektowny obiad - są to roladki drobiowe ze szparagami. Pyszne, zdrowe i lekkie danie, które z pewnością

Codzienne Gotowanie
Roladki schabowe z rzeżuchą i papryką 149

zdrowego można zrobić ze schabu? Nie, nie smażone kotlety! Proponuję roladki schabowe nafaszerowane czymś zdrowym. Co powiecie na rzeżuchę i paprykę? W święta nasiałam rzeżuchy i ostatnio jedliśmy ją do niemal wszystkiego. Na kanapkach, z twarożkiem, z pastą jajeczną, posypywaliśmy obficie sałatki i surówki. Oczywiście robiłam też zupę z rzeżuchy , więc nie powinno Was zdziwić, że postanowiłam dalej eksperymentować(...)możliwości najchudsze kawałki i przygotowuję w sposób możliwie najzdrowszy. Myślę, że to zdecydowanie lepsza propozycja niż smażony w oleju, upaćkany w jaju i bułce tartej kotlet schabowy. Składniki na 4 porcje : 4 plastry schabu bez kości (po 150g każdy) 1 niewielka czerwona papryka lub pół dużej 4 łyżki kiełków rzeżuchy 1 cebulka (może być szalotka) razem z zieloną częścią

Dietolog
Zapiekane piersi z kurczaka faszerowane brokułami, papryką i mozzarelą. 2383

               Tradycyjne kotlety są zawsze smaczne. Jednak, kiedy mamy ochotę na coś innego, zaczynamy

Pan i Pani Smith w kuchni
Rolada z piersi kurczaka 149

szpinaku 1 marchew 1 cebula czerwona łyżka orzechów ziemnych solonych 1 łyżka octu winnego 2 łyżki oleju pieprz ROLADA: Filet rozbijamy jak kotleta na dość cienko, uważając, żeby go nie poszarpać. Starajmy się, aby rozklepywać mięso wzdłuż, nie wszerz. Gotowe mięso solimy i pieprzymy, układamy listki szpinaku oraz cebulę pokrojoną w pióra lub drobną kostkę. Zwijamy ostrożnie i związujemy

Kuchnia od dwojga
Kotlety mielone z marchewką 133

dużych oczkach do miski. Cebulę i czosnek obieramy i kroimy w drobną kosteczkę. Dodajemy do marchewki. Następnie dodajemy mięso mielone, kaszę manną, zioła, jajko i bułkę tartą. Wyrabiamy przez chwilę mięso i zaczynamy lepić kotleciki, lekko je spłaszczając. Obtaczamy kotlety w bułce tartej. Na patelni rozgrzewamy olej i na gorący tłuszcz kładziemy kotlety. Zmniejszamy gaz i smażymy na złoty kolor

słodkie i nie tylko historie kulinarne
Pulpeciki z indyka w sosie śmietanowo-koperkowym 183

Robiłam już kilka razy danie w postaci pulpetów. Lubię je :) Dzisiaj więc kolejne. Tym razem z indyka ale bez żadnych sztucznych kostek rosołowych. Cała tajemnica tkwi w ziołach i koperku. To one nadają smaku i aromatu. Składniki: 400 gramów kotletów z indyka 1 jajko ok. 2-3 łyżki bułki tartej szczypta soli 1/2 łyżeczki bazylii 1/2 łyżeczki ziół prowansalskich(...)łyżeczki majeranku 1/2 łyżeczki tymianku Składniki na sos: 3 gałązki pęczka koperku 1/4 szklanki śmietanki 30% 1 łyżeczka mąki szczypta soli szczypta majeranku Mięso mielimy w malakserze i dodajemy resztę składników Formujemy niewielkie pulpeciki Przekładamy do garnka i zalewamy wodą w ilości, która przykryje mięso Gotujemy na małym ogniu pod przykryciem ok. 50-60 minut Następnie robimy sos: śmietanę wlewamy

Szczęśliwa kuchnia
Schabik z jabłuszkiem i cebulką w towarzystwie jabłuszka 106

Składniki: 500g schabu bez kości 5 dużych cebul 2 duże,kwaśne jabłka majeranek sól pieprz olej do smażenia Sposób przygotowania: Schab rozbić jak na kotlety i pokroić na bitki( średnica ok.3cm). Doprawić solą i pieprzem i podsmażyć na rumiany kolor w garnuszku, na odrobinie oleju.Dodać pokrojoną w pióra cebulę i pokrojone w plastry i obrane ze skóry jabłka(...)Doprawić majerankiem.Zalać 2 szklankami wody i dusić aż mięso będzie kruche. Smacznego! Ten i inne przepisy znajdziecie na stronie http://www.wielkiapetyt.blogspot.com

Wielki apetyt
Pulpeciki z indyka w sosie śmietanowo-koperkowym 214

Robiłam już kilka razy danie w postaci pulpetów. Lubię je :) Dzisiaj więc kolejne. Tym razem z indyka ale bez żadnych sztucznych kostek rosołowych. Cała tajemnica tkwi w ziołach i koperku. To one nadają smaku i aromatu. Składniki: 400 gramów kotletów z indyka 1 jajko ok. 2-3 łyżki bułki tartej szczypta soli 1/2 łyżeczki bazylii 1/2 łyżeczki ziół prowansalskich(...)łyżeczki majeranku 1/2 łyżeczki tymianku Składniki na sos: 3 gałązki pęczka koperku 1/4 szklanki śmietanki 30% 1 łyżeczka mąki szczypta soli szczypta majeranku Mięso mielimy w malakserze i dodajemy resztę składników Formujemy niewielkie pulpeciki Przekładamy do garnka i zalewamy wodą w ilości, która przykryje mięso Gotujemy na małym ogniu pod przykryciem ok. 50-60 minut Następnie robimy sos: śmietanę wlewamy

www.szczesliwakuchnia.blogspot.com