kotlet - 10609 przepisów (strona:484/708)

Mielone nadziane szpinakiem 161

pieprz, majeranek i połówkę cebuli pokrojonej w kostkę. Mięso dobrze wymieszać. Brać po kawałku mięsa w dłoń i rozpłaszczyć je, na środek nakładać farsz, zawinąć i skleić boki. Uformować kotlety i obtoczyć w bułce tartej. Podsmażyć na rozgrzanym oleju, pod przykryciem z obu stron. Smacznego

W kuchni u Moniki
Kieszonki drobiowe w cieście naleśnikowym 118

Posypujemy ulubionymi przyprawami, na środek kładziemy ser, następnie kawałek papryki i pieczarki. Zwijamy, uważając by nic nie wypadło. Jajka z mlekiem, mąką i przyprawami roztrzepujemy na gęstą masę. Obtaczamy kotlety i smażymy na dobrze rozgrzanym oleju na małym ogniu. Po usmażeniu pozostawiamy na chwilę na papierowym ręczniku, żeby odsączyć nadmiar tłuszczu. Smacznego

Kuchnia w czekoladzie
Rolada kanapkowa z szynkowara 140

rozmaryn, bazylia, zioła prowansalskie, czosnek granulowany olej słonecznikowy sól, pieprz, przyprawa do mięsa wieprzowego Sposób przygotowania: 1. Schab myjemy i nacinamy w dwóch miejscach tak by zrobić jak największego kotleta. Oprószamy go przyprawą do mięsa wieprzowego, solą i pieprzem z każdej strony, delikatnie rozbijamy. Pieczarki myjemy, kroimy i smażymy lekko posolone. 2. Na płat schabu wykładamy usmażone pieczarki oraz rozbitą

Kuchnia w czekoladzie
Hreczanyki- podkarpackie kotlety z kaszą gryczaną 147

dente. Odcedzamy, wysypujemy z woreczka i pozostawiamy na chwilkę do przestygnięcia. Następnie dodajemy mięso mielone, jajko, posiekaną cebulę i czosnek. Całość doprawiamy solą i pieprzem. Z masy porcjujemy 10 kotletów, każdy obtaczamy w bułce tartej i smażymy na oleju. Tradycyjne hreczanyki podaje się z sosami: czosnkowym, grzybowym lub pomidorowym. Ja podałam je w towarzystwie gotowanej kapusty z grzybami i ziemniaczków

Kuchnia w czekoladzie
Tortille z sezamowym kurczakiem 178

macie pomysłu na obiad? A może chcecie zaskoczyć swoją Rodzinkę i przygotować domowe fast foody? Te tortille świetnie się do tego nadają! Mąż- najpierw zażyczył sobie zwykłego kotleta... po czym widząc jak ja jem, skusił się na tortillę... Wyrocznia moja twierdzi że "dobreee" :D Ps. I weź tu zrób coś pojedynczo, jak jemu się zaraz "zachce"...  Składniki

Kuchnia w czekoladzie
Kotleciki ryżowo - marchewkowe 258

wiem jak Wy, ale my lubimy czasem zjeść takie oszukane kotlety bez mięsa:) Tym razem wykorzystałam ryż, który pozostał mi z poprzedniego dnia oraz świeżą marchewkę. Kotleciki są sycące, idealne na piątkowy obiad lub na kolację.    Składniki:    100g ryżu,  2 cebule,  2 duże marchewki, 4 jajka,  pęczek szczypioru,  łyżka masła

Z miłości do słodkości
Sos pieczarkowy 100

taki sposób,  aby w razie potrzeby wszyscy mogli je zjeść. Sos robiłam specjalnie do  papryki faszerowanej,  ale z powodzeniem można go wykorzystać jako dodatek do różnych kotletów, mięsa pieczonego lub czegokolwiek chcemy.  0,5 kg pieczarek 1 cebula 2 łyżki oleju trochę rosołu 2-3 łyżki mąki sól pieprz Cebulę pokroić w piórka, pieczarki w grubsze

Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowanie
Zapiekanka z warzywami i kurczakiem 1157

jeżeli lubicie dużo sera, to możecie użyć całą) świeża bazylia sól i pieprz słodka papryka czosnek granulowany zioła prowansalskie 1. Pierś z kurczaka myjemy, osuszamy i kroimy na cienkie kotlety, doprawiamy solą, pieprzem, czosnkiem i słodką papryką. Odstawiamy na 30 minut do lodówki, żeby nabrało aromat przypraw. 2. Marchew oraz ziemniaka myjemy i gotujemy z łyżeczką soli. Od momentu zagotowania

Perfect home life
Toskański makaron z sosem pomidorowym 128

Kiedy pogoda w Polsce i tak przypomina środek włoskiego lata, przez co nikomu nie chce się jeść tradycyjnych zup i kotletów, warto uciec do Toskanii – choćby kulinarnie. Proponuję, żebyśmy wybrali się tam dziś z Tessą Capponi-Borawską, która w swoim dzienniku podaje przepis na makaron z sosem pomidorowym idealny na upały – bo sosu nie trzeba gotować. Wbrew pozorom

Patchwork
Arabska zupa z czerwonej soczewicy 162

także jako nadzienie do naleśników, gołąbków lub pierogów. W związku z wysoką zawartością białka, może stanowić świetny odpowiednik mięsa dla jaroszy, którzy chętnie wypiekają z niej pasztety czy kotlety. Składniki: 1 szklanka czerwonej soczewicy 1 cebula 2 ząbki czosnku 2 marchewki 1 pietruszka 1/4 korzenia selera 2 łodygi selera naciowego 1 łyżeczka mielonej kolendry 1 łyżeczka ostrej papryki 1/2 łyżeczki

Smakowity Blog Kulinarny
Roladki z kurczaka z tofu, pieczarkami i natką pietruszki zawijane w szynce szwarcwaldzkiej. 276

przez praskę ( wyciskacz do czosnku Hendi ) i podsmażamy jeszcze około 2 minut, odstawiamy do wystudzenia. Filety oczyszczamy, osuszamy papierowym ręcznikiem i rozbijamy tłuczkiem ( tłuczek do mięsa Hendi )na cienkie kotlety (uważając, aby nie przedziurawić mięsa). Następnie piersi z kurczaka przyprawiamy solą (delikatnie), pieprzem oraz papryką z dwóch stron.  Na każdym filecie rozsmarowujemy musztardę, nakładamy natkę pietruszki i pieczarki, kładziemy

Symfonia smakowa
Dietetyczny napój na upały, Praga (2) 184

Zborovska 19 - polecam gorąco, przepyszne jedzenie trochę śmieciowego picia i dla równowagi duuużo zdrowego: sajgonki, makaron ryżowy z orzechami  i sosem sojowym, warzywa i kiełki, sos do sajgonek kotlety sojowe panierowane (GENIALNE, nie mają nic wspólnego z tymi dostępnymi w polskich sklepach), frytki, keczup, warzywa bardzo smaczny baton sojowy Pomnik Ofiar Komunizmu na wyspie Kampa, ogromne niemowlęta z brązu

Qlinarnie i Qlinarnie
Karkówka długo pieczona - pieczeń staropolska na każdą okazję. 159

całości. Wydaje się to być trudne - ponieważ efekt zawsze zadowala. Prawda jednak jest taka, że nasza praca przy tego rodzaju daniach jest mniejsza niż przy smażeniu zwykłych i pospolitych kotletów schabowych, tyle, że rozłożona w czasie.  Jaka jest sama pieczeń? Krucha i wilgotna jednocześnie, bardzo delikatna. Niezwykle aromatyczna, odpowiednio doprawiona także w środku - a nie tylko przy brzegach. Brzmi

Poezja Smaków - blog kulinarny
Chutney z rabarbaru. Słodko-kwaśny sos po polsku 138

Jeśli nie macie w kuchni moździerza, zrobicie to umieszczając ziarna w torebce zrobionej z papieru lub w grubym foliowym woreczku – wystarczy zbić ziarna drewnianym wałkiem lub młotkiem do rozbijania kotletów.   Wsypujemy do garnka wszystkie przyprawy, wlewamy ocet i wodę. Stawiamy garnek bez przykrycia, na małym ogniu, co jakiś czas mieszając zawartość, gotujemy całość około 1,5 do 2 godzin

Karo in the Kitchen
Młoda kapusta zasmażana. Wiosenny obiad 203

minuty. Tak przyrządzoną jasną zasmażkę w całości przekładamy do kapusty. Kapustę bardzo dokładnie mieszamy, aż cały płyn zgęstnieje. Doprawiamy do smaku pieprzem i solą. Podałam do szybkich kotletów z karkówki i młodych ziemniaków. Kapusta broni się sama – możecie ją zjeść nawet z chlebem. Ale wtedy zróbcie podwójną porcję, bo ta porcja to dodatek dla 3-4 osób do pełnego, klasycznego

Karo in the Kitchen

Proponowane wyszukiwania