koper, Posiekana pietruszka. Olej do smażenia. Do miski wsypać wszystkie składniki i wymieszać, jeżeli ciasto się nie klei dodać trochę wody. Uformować z ciasta spłaszczone kuleczki (takie, jak do kotletów mielonych tylko mniejsze). I każdy z nich rozwałkować na placek. Na patelnię wlewamy olej i smażymy placuszki. Można jeść je na zimno, ale lepiej smakują ciepłe
Smaki Przyprawy i Kolorywołowe mielowe, Czerwona cebula, Ogórek, Pieczarki, Sałata, Bułka (duża) Żółty ser, Musztarda, Przyprawy. Do dużego naczynia wkładamy mięso, przyprawiamy je, ja dodałam sól, pieprz i czosnek niedźwiedzi. Formujemy duże kotlety. Grilujemy na patelni grillowej. Grilujemy również pieczarki. W tym czasie do piekarnika wstawiamy przekrojone bułki z plastrem sera. Podpiekamy aż ser się roztopi, ale nie za długo żeby bułka
Smaki Przyprawy i Koloryzetrzeć na tarce marchew. Wrzucić oba składniki do dużej miski, dodać 2 jajka, kromkę namoczonego chleba, trochę bułki tartej i czubrycy. Wszystko wymieszać, aby powstała konsystencja masy (jak na kotlety mielone). Uformować kotleciki, zamoczyć je w jajku, następnie w bułce tartej i usmażyć na patelni z dwóch stron. Nie potrzebują długiego smażenia wystarczy chwila. Można ja podać z surówką
Smaki Przyprawy i Kolorypomidora (ok. 2 grube plastry) 20 g roztrzepanego jajka (ok. 1/3 dużego) +olej do smażenia: 1 łyżeczka do smażenia warzyw 1 łyżka do smażenia kotletów przyprawy: sól, pieprz, tymianek, oregano, słodka papryka Przygotowanie: 1. Kaszę gotujemy według przepisu na opakowaniu. 2. Bakłażana najpierw kroimy w plastry, posypujemy solą, jak wypuści sok, ścieramy go ręcznikiem kuchennym albo opłukujemy. 3. Paprykę
Malowane smakiemLubicie kotlety mielone? Wiem, że są trochę niemodne, ale ja od czasu do czasu mam na nie ochotę. I oczywiście wtedy je robię. Tutaj trochę odchudzona wersja. 500 g mięsa mielonego cebula jajko sucha kajzerka musztarda olej sól Cebulę obrać, pokroić w drobną kostkę i zeszklić na oleju. Wystudzić. Bułkę namoczyć w wodzie, a kiedy
Polska Zupacałość mieszamy. Z przygotowanej masy formujemy w dłoniach niewielkie kotleciki i obtaczamy je w bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor, po usmażeniu kotlety odsączamy na papierowym ręczniku z nadmiaru tłuszczu
Smakowite Daniakotletów z karkówki, 100 g czekolady 70%, chili, sól, 80 ml oleju Do rondelka wlać olej, włożyć pokrojoną czekoladę, posiekane chili i zagrzać do roztopienia czekolady. Doprawić do smaku solą. Mięso włożyć do marynaty i odstawić, najlepiej na całą noc. Wyjąć z mięso z marynaty i grillować, na grillu lub patelni grillowej. około 10– 14 minut. Grillowałam na grillu COBB
królestwo garówCiekawostka numer 1. Nie lubicie gdy podczas smażenia ryby, kotletów i innych wszędzie pryska olej? Ja znalazłam na to sposób. Podejrzewam, że wielu z Was również o tym wie, jak również są osoby, którym taką ciekawostką pomogę. Otóż wystarczy zaopatrzyć się w takie sitko
W kuchni u MonikiPonieważ mogę pisać i pisać jak są smaczne i nachodzi mnie na nie ochota. A dopiero wczoraj jadłam je na obiad. Składniki: 450g piersi z kurczaka ( trzy piersi - sześć kotletów) cienkie plastry bekonu lub boczku, cebula, 350g pieczarek, sól, pieprz. Przygotowanie : Piersi umyć, przekroić wzdłuż i rozbić. Lekko osolić i popieprzyć - uważać z solą, ponieważ bekon może być słony
W kuchni u Monikipokroić w kostkę. Do mięsa mielonego dodać grzyby, jajko, pokrojoną w kostkę cebulę, garść bułki tartej, zioła prowansalskie, majeranek, wyciśnięty lub posiekany czosnek, sól i pieprz. Dobrze wymieszać, uformować kotlety i obtoczyć w bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym tłuszczu, ze wszystkich stron do zarumienienia. Przepis od mojej mamy :) Smacznego
W kuchni u Monikitartej, 100ml mleka, ok.230g serka topionego naturalnego/śmietankowego ( ja używałam trójkącików 13x17,5g), woda + mąka pszenna, porządna garść posiekanego koperku, majeranek, sól ( vegeta, przyprawa uniwersalna lub gotowa przyprawa do kotletów mielonych), pieprz. Przygotowanie: Mięso wymieszać z jajkiem, pokrojoną w kostkę cebulą, bułką tartą, mlekiem i przyprawami. Zagotować bulion. Z mięsa formować pulpety (w trakcie dłonie najlepiej delikatnie oprószać mąką). Pulpety
W kuchni u Monikipieprz, majeranek i połówkę cebuli pokrojonej w kostkę. Mięso dobrze wymieszać. Brać po kawałku mięsa w dłoń i rozpłaszczyć je, na środek nakładać farsz, zawinąć i skleić boki. Uformować kotlety i obtoczyć w bułce tartej. Podsmażyć na rozgrzanym oleju, pod przykryciem z obu stron. Smacznego
W kuchni u MonikiPosypujemy ulubionymi przyprawami, na środek kładziemy ser, następnie kawałek papryki i pieczarki. Zwijamy, uważając by nic nie wypadło. Jajka z mlekiem, mąką i przyprawami roztrzepujemy na gęstą masę. Obtaczamy kotlety i smażymy na dobrze rozgrzanym oleju na małym ogniu. Po usmażeniu pozostawiamy na chwilę na papierowym ręczniku, żeby odsączyć nadmiar tłuszczu. Smacznego
Kuchnia w czekoladzierozmaryn, bazylia, zioła prowansalskie, czosnek granulowany olej słonecznikowy sól, pieprz, przyprawa do mięsa wieprzowego Sposób przygotowania: 1. Schab myjemy i nacinamy w dwóch miejscach tak by zrobić jak największego kotleta. Oprószamy go przyprawą do mięsa wieprzowego, solą i pieprzem z każdej strony, delikatnie rozbijamy. Pieczarki myjemy, kroimy i smażymy lekko posolone. 2. Na płat schabu wykładamy usmażone pieczarki oraz rozbitą
Kuchnia w czekoladziedente. Odcedzamy, wysypujemy z woreczka i pozostawiamy na chwilkę do przestygnięcia. Następnie dodajemy mięso mielone, jajko, posiekaną cebulę i czosnek. Całość doprawiamy solą i pieprzem. Z masy porcjujemy 10 kotletów, każdy obtaczamy w bułce tartej i smażymy na oleju. Tradycyjne hreczanyki podaje się z sosami: czosnkowym, grzybowym lub pomidorowym. Ja podałam je w towarzystwie gotowanej kapusty z grzybami i ziemniaczków
Kuchnia w czekoladzie