kotlet - 10609 przepisów (strona:483/708)

Kurczak pod marchewkową pierzynką 180

cebula * ok125 g żółtego sera * 4 łyżki majonezu * 4 łyżki gęstej śmietany * płaska łyżka curry * oliwa do wysmarowania blaszki Sposób przygotowania: Piersi przekrawamy wzdłuż, tak żeby powstały 4 kotlety. Rozbijamy tłuczkiem. Obsypujemy przyprawą do kurczaka. Marchew trzemy na tarce na grubych oczkach. cebulę drobno siekamy. Mięso wykładamy na wysmarowaną tłuszczem blaszkę. Wykładamy na nie warzywa. Majonez mieszamy ze śmietaną. Doprawiamy

Pobite gary Barbary
Kurczak w porach z ananasem 173

pół dużego pora * pół puszki ananasa * 5 łyżek ketchupu * 5 łyżek majonezu * 5 łyżek soku z ananasa Sposób przygotowania: Piersi przekrawamy wzdłuż na pół tak, żeby powstały 4 cienkie kotlety. Rozbijamy je lekko tłuczkiem do mięsa. Obsypujemy przyprawą do drobiu. Por kroimy w półtalarki, ananas kroimy w kostkę.  Ketchup mieszamy z majonezem. Dodajemy sok z ananasa. Na dnie naczynia

Pobite gary Barbary
Kurczak w sosie cebulowym z tymiankiem 174

cebula * 25 dag pieczarek * szklanka kremówki * zupa cebulowa w proszku * 1 jajko * płaska łyżka tymianku * tłuszcz do smażenia Sposób przygotowania: Piersi przekrawamy wzdłuż na pół, tak żeby powstały 4 kotlety. Lekko rozbijamy. Solimy i pieprzymy z obu stron. Cebulę kroimy w kostkę, podsmażamy na patelni. Jak cebula zmięknie dodajemy pieczarki pokrojone w plasterki. Smażymy  tak długo aż pieczarki odparują

Pobite gary Barbary
Pierś w czosnkowym sosie 155

pojedyncze piersi z kurczaka * 2 jogurty greckie (500 g) * 2 ząbki czosnku * 10 pomidorków cherry * płaska łyżka rozmaryny * sól, pieprz Sposób przygotowania : Piersi przekrawamy wzdłuż, żeby powstały 4 kotlety. Solimy i pieprzymy z każdej strony. Pomidorki przekrawamy na pół. Jogurty mieszamy z przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Na dno naczynia żaroodpornego wykładamy piersi. Układamy pomidorki

Pobite gary Barbary
Hamburgerowe buły 144

Muszę przyznać, że Hońka stała się fanem domowych burgerów. I to 100% racja, że kto raz spróbuje takich prawdziwych hamburgsów, z prawdziwym kotletem i ulubionym sosem - to już nigdy nie zapragnie zmiany. Chyba już to pisałam. Tak więc wróćmy do sedna tego wpisu. Tutaj chodzi o bułę. Może gra drugoplanową rolę, ale bez niej całe burgerowe przedstawienie by nie miało

Karczma Honorietty
Rumiane placki z cukinii 264

jest na tyle plastyczny, że wszystko zależy od tego, jak się ją doprawi. Możecie użyć do tego swoich ulubionych ziół, a jeśli Wasi domownicy są przekonanymi mięsożercami i wolą kotleta od cukiniowych placków, doprawcie je mieszanką przyprawową np. do mięsa mielonego. Gwarantuję, że będą im smakować! Składniki (na placki dla 2-3 osób): 3 niezbyt duże cukinie (u mnie

W SMAK
Bułeczki z kaczką 133

bułek ściąć wierzchy i wyjąć miąższ nie uszkadzając skórki. Połowę miąższu rozkruszyć, dodać do sosu razem z gruszkami, dokładnie wymieszać. (Reszty miąższu nie wyrzucać tylko wysuszyć, przyda się do kotletów mielonych, pasztetu….) Odstawić do przestudzenia. Bułki wypełnić farszem, przykryć ściętymi wierzchami bułek i zawinąć mocno folią. Włożyć do lodówki do zastygnięcia

królestwo garów
.1056. słowackie wspomnienie 152

sklepie opakowanie z kaszą gryczaną i napisem "pohanka" i już sama się domyśliłam ;) Kaszka jest bardzo dobra, prawie jak pszenna manna ;) Żałuję, że kupiłam tylko jedno opakowanie :( Wczoraj proponowałam kotlety z bobu, a dzisiaj mam dla Was pastę z bobu a'la hummus. Wyszła przepyszna! KLIK po przepis

breakfast of dreams
.1055. warzywne brownie 126

brownie z cukinii z domowym dżemem truskawkowym~ Pomysł na letni, lekki i smaczny obiad?  Wegańskie kotlety z bobu + dietetyczny sos kurkowy! <3  KLIK po przepis

breakfast of dreams
Kilka pomysłów na... 207

można zjeść i na kolacje i na śniadanie.. w sumie to zawsze :D  Miłego dnia :)  Cukiniowe gofry z kremowym serkiem, szynką szwajcarską, szpinakiem i pomidorem  Kotlety ziemniaczane ze szpinakiem i fetą  Curry z ciecierzycy i kalafiora z pure dyniowym, ryż jaśminowy  Makaron noodle z masłem orzechowym, marchewką i brokułem  Pierś z kurczaka pieczona

More food, love and dreams
Drobiowe kotleciki bolognese z grilla lub ogniska 165

oczkach lub rozdrabniamy w blenderze. Tak przygotowane składniki łączymy z mięsem. Dodajemy do całości przeciśnięty przez praskę czosnek, koncentrat pomidorowy i przyprawy. Dokładnie mieszamy. Formujemy podłużne, w miarę grube kotlety, które następnie zawijamy ściśle w folię aluminiową. Pieczemy nad ogniskiem, grillujemy lub smażymy na patelni. Podajemy z ulubionym sosem, ja polecam czosnkowy. Voila! ;) Smacznego i do napisania wkrótce

Życie zamknięte w smaku
" Risotto " z królikiem 247

Moja kochana E. wielokrotnie pytała mnie, co zrobić z zapasami zamrożonego, gotowego już mięsa. Szczególnie studentom zdarza się otrzymać od rodziny ogromną paczkę schabowych, mielonego, innego rodzaju panierowanych kotletów, które po rozmrożeniu nie są już tak smaczne, jak były pierwotnie. Tutaj na ratunek przychodzi "risotto"! Możecie wrzucić do niego dosłownie wszystko, to tylko jeden z przykładów - z czasem zaprezentuję

Życie zamknięte w smaku
Domowe hamburgery wołowe z bułką sezamową 256

siekamy i dodajemy do mięsa wraz z musztardą, wodą, pieprzem oraz solą. Mięso musimy brutalnie zagnieść, najlepiej rzucając nim kilka do miski - dzięki temu zwiążą się włókna kolagenowe. Formujemy kotlety. Smażymy bez tłuszczu na patelni grillowej. Czas zależy od naszych indywidualnych preferencji stopnia wysmażenia wołowiny.  Składniki do wykończenia: - bułki sezamowe - burgery - pomidor - sałata lodowa - cebula - keczup - musztarda Przygotowanie: Ostudzone

Życie zamknięte w smaku
Polędwiczka wieprzowa w cieście czosnkowym z płatkami owsianymi 134

CIEŚCIE CZOSNKOWYM Z PŁATKAMI OWSIANYMI Składniki: - 1 polędwiczka wieprzowa - mąka z pełnego przemiału  - płatki owsiane - bułka tarta - woda - olej - czosnek suszony - pieprz - sól Przygotowanie: Polędwiczkę kroimy na kotlety i lekko rozbijamy. Doprawiamy solą i pieprzem. Mąkę z pełnego przemiału łączymy wodą i doprawiamy suszonym czosnkiem (wedle uznania) oraz solą. Masa powinna być na tyle gęsta, żeby trzymała się później

Życie zamknięte w smaku
Roladki z piersi kurczaka z serem 167

mąka - bułka tarta - 2 jajka - zioła prowansalskie - sól Przygotowanie: Pierś rozcinamy na grubości, dzieląc ją na kotelety. Lekko rozbijamy, przez folię. Doprawiamy solą i ziołami prowansalskimi. Układamy na każdym kotlecie ser i zwijamy. Wkładamy do mąki, jajka i bułki. Smażymy na rozgrzanym tłuszczu. Voila! Smacznego i do napisania wkrótce

Życie zamknięte w smaku