Bardzo dawno nie było u mnie kaszy jaglanej, aż zatęskniłam ;) Obiad w wersji bezmięsnej w niecodziennym, różowym wydaniu. Do kotletów dodałam małego, czerwonego buraka, stąd ten piękny kolor. Podałam je z sosem pieczarkowym, polecam bardzo :) Składniki (na 7-8 małych kotlecików): torebka kaszy jaglanej (100g) 1/2 cebuli mały, czerwony burak 2 jajka 1-2 łyżki mąki pszennej pełnoziarnistej sól, pieprz
Czerwona PorzeczkaGołąbki w wersji dla leniwych. Składniki : na kotlety: 1/2 kg mięsa mielonego 1 kg kapusty świeżej 10 łyżek ryżu suchego 6 łyżek kaszy manny 6 jajek sól, pieprz, wegeta na sos: 2 litry i szklanka wody 1 mały kethup kotlin w słoiku 1 mały przecier pomidorowy (190 g) w słoiku 2 kostki rosołowe Sposób wykonania: Mięso włożyć do miski
Darcia w kuchnifetę pokrojoną w kostkę.mieszać aż uzyskamy jednolitą konsystencję, dodać sól pieprz i czosnek przeciśnięty przez praskę. Wystudzić. Na każdą pierś nałożyć farsz, ja rozprowadziłam ją na 3/4 rozbitego kotleta. Ciasno zwinąć i spiąć wykałaczkami. Obtoczyć w mące. Smażyć na rozgrzanym tłuszczu, aż mięsko się zetnie.Przełożyć do garnka. Podsmażyć cebulkę pokrojoną w kostkę. Powinna być zeszklona. Przełożyć do roladek
Darcia w kuchnizrobiłam z przewagą grzybów blaszkowych. Składniki: 500 gram ugotowanych grzybów leśnych 2 jajka 5 łyżek bułki tartej 1 cebula przyprawy: sól, pieprz olej do smażenia bułka tarta do obtoczenia kotletów Sposób wykonania: Ugotowane , wystudzone grzyby leśne zmieliłam maszynką z sitkiem o grubych oczkach. Cebulkę pokroiłam w kosteczkę, podsmażyłam na odrobinie oleju, dodałam do grzybów. Wbiłam jajka, wsypałam bułkę tartą, wymieszałam
Darcia w kuchniwegetę, wymieszałam. Z gotowej masy formowałam pulpeciki, które obsmażyłam na patelni, ułożyłam w garnku. Sok pomidorowy zagotowałam z kostką rosołową, doprawiłam do smaku solą , pieprzem i rozdrobnionym czosnkiem, zalałam kotlety. Gotowałam na wolnym ogniu przez 35 minut ( licząc od zagotowania ). na noc pozostawiłam w garnku, żeby naszły smakiem
Darcia w kuchnismażenia Do panierowania : mąka , 2 jajka, bułka tarta Sposób wykonania: Pieczarki oczyściłam pokroiłam w plasterki, podsmażyłam na odrobinie oleju, wystudziłam. Pierś kurczaka umyłam , pokroiłam na części formując 5 kotletów, rozbiłam, posypałam solą, pieprzem i odrobiną vegety. Na środek każdego kotlecika położyłam podsmażone pieczarki, starty żółty ser i odrobinę masełka, ciasno zwinęłam. Panierowałam najpierw w mące, potem w rozkłóconym jajku
Darcia w kuchnimrożonych prawdziwków 2 serki topione śmietankowe Hochland przyprawy: sól, pieprz, liść laurowy , ziele angielskie Sposób wykonania: Prawdziwki odmroziłam, podsmażyłam na maśle z dodatkiem przypraw. Pierś drobiową rozdzieliłam na 6 kotletów, rozbiłam, posypałam solą , pieprzem i wegetą. Na środek każdego z nich położyłam podsmażone prawdziwki ( część pozostawiłam do sosu ), zwinęłam. Obtoczyłam w mące, obsmażyłam na patelni, zalałam wodą, dodałam przyprawy: liść
Darcia w kuchniDoskonała alternatywa na zimę. Wystarczy otworzyć słoik, grzybki opłukać na durszlaku, podsmażyć na patelni z cebulką i jajkiem. Można je także wykorzystać do sosu, pizzy, zapiekanek, kotletów. Składniki: dowolna ilość grzybków sól Sposób wykonania: Grzybki oczyścić, pokroić na mniejsze kawałki, dobrze opłukać ( 2-3 razy ). Przełożyć do garnka. Gotować w osolonej wodzie przez 15 minut czas mierząc od zagotowania
Darcia w kuchniupodobaniami. Następnie ułóż na każdym ser, przykryj pokrywką i smaż przez kolejną minutę aż ser się roztopi. Na spodach podpieczonych bułeczek rozsmaruj trochę majonezu, ułóż na nich sałatę i kotlety, a na nie grzyby. Polej ketchupem jeśli lubisz, przykryj wierzchami bułek i podawaj. Smacznego! English version Easy beef, mushroom and cheese burger (4 servings) Ingredients: 2 tbsp butter
karmelowyprzyprawy wymieszać razem z olejem. Mięso rozbić i natrzeć z obu stron marynatą . Skropić sosem sojowym [ ja sos wymieszałam z przyprawami] . Odstawić do lodówki na 30 minut. Kotlety panierować w mące, jajku i bułce. Smażymy na rozgrzanym oleju
Moje domowe kucharzenieszklanki wrzątku sól do smaku CZAS PRZYGOTOWANIA: 40 MIN POZIOM TRUDNOŚCI: ŚREDNI 1. Grzyby zalewamy wrzątkiem i odstawiamy na bok. Piersi z kurczaka przekrawamy wzdłuż, każdą na 2 cienkie kotlety. Przez woreczek foliowy bardzo delikatnie rozbijamy kotleciki przy pomocy tłuczka do mięsa. Kotleciki z jednej strony posypujemy solą, pieprzem, papryką ostrą i słodką. Na drugiej stronie kładziemy po plastrze szynki
My Culinary Artkawałki karkówki (po ok 20 dag każdy) 250 ml śmietany 30 % 1 op. francuskiej zupy cebulowej 'knor' przyprawa do karkówki kilka średnich ziemniaków oliwa aromatyzowana (np. z chilli) Przygotowanie : Kotlety karkówki przyprawiam nieco przyprawą do karkówki 30 minut wcześniej, natępnie je rozbijam tłuczkiem z obu stron i podsmażam na odrobinie oliwy z obu stron po ok 0,5 minuty
Mechanik w kuchnileśnych grzybów. Kupiłam małą porcję podgrzybków. Za mało na grzybowe danie ale w sam raz na sos. Sos jest znakomity z makaronem, może też być dobrym dodatkiem do mielonych kotletów. Polecam ! składniki 200 g leśnych grzybów 150 ml wywaru warzywnego lub bulionu 1 mała cebula 1 łyżka masła 1 łyżka mąki 100 ml śmietany 30% sól, pieprz sok z cytryny
Stare Garyugotować osobno. Odlać mleko, dodać masło, starte na tarce marchewki, kminek, sól do smaku i śmietanę. Dusić na wolnym ogniu przez kilka minut. Taką fasolę podawać z mięsem lub kotletami
Gotowanie jest łatweSoczyste, delikatne i mega smaczne. Kto raz spróbuje porzuci już na zawsze klasyczne kotlety schabowe, bo te z udźca kurczaka są o niebo smaczniejsze. Ja kupuję udka już wytrybowane, ale jeśli nie macie takich w sklepie, gdzie robicie zakupy spróbujcie wytrybować sami. W internecie jest mnóstwo instruktażowych filmików jak to zrobić, i wierzcie mi nie jest
Walijskie Pichcenie