Mój ostatni eksperyment w kuchni na kotlety drobiowe. Po podaniu na obiad natychmiast zniknęły z talerzy. Składniki: ½ kg filetów z kurczaka 1 jajko 1 biała cebula 20 dag żółtego sera 1 łyżka majonezu 2 łyżki mąki sól i pieprz do smaku curry do smaku olej do smażenia Wykonanie: Mięso, cebulę, ser żółty pokroić w drobną kostkę. Wbić jajko, dodać majonez
Tradycyjna KuchniaWiększość z Was zna kotlety mielone. Są pod postacią tradycyjną oraz coraz częściej propagowane urozmaicenia w postaci różnych dodatków oraz form przyrządzenia tego dania. Ja dzisiaj przychodzę do Was z niesamowitą propozycją, chwaloną przez każdego, jedzoną nawet przez moją córkę, co jest wielką dla mnie pochwałą, bo to niejadek do potęgi n-tej. Potrzebujemy: 500 g mielonego mięsa z łopatki
MamaOskarkaogromne naczynie żaroodporne zapiekanki – jedliśmy ją dwa dni 🙂 Dużo składników, trochę pracy przy jej wykonaniu, ale warto się troszkę namęczyć by przygotować fajny obiad, inny aniżeli tradycyjne kotlety. Składniki na: Orientalna... Więcej The post Orientalna zapiekanka z indyka z makaronem appeared first on Magiczny Garnek
Magiczny GarnekBuraczki przygotowywane na ciepło bezsprzecznie pasują do kotletów mielonych. Tak samą nieodłączną surówka do pary z ryba jest u mnie kiszona kapusta. Pasuje również do wielu innych dań, ale głównie jest u mnie w domu znakiem rozpoznawczym ryby. Surówka jest prosta w wykonaniu, kwaskowata, aromatyczna i posiada wiele witamin. Jedzmy Kochani kapustę :) Składniki: 30dag kiszonej kapusty marchewka słodkie jabłko cebula
ChilliJemyproste w wykonaniu danie. Ile razy zdarzyło się Wam przygotowanie obiadu lub kolacji w ostatniej chwili z różnych powodów? Nie potrzeba rozklepywać mięsa jak to się robi do kotletów schabowych co daje nam spora przewagę czasową. Podczas duszenia mięsa można sobie przygotować surówkę lub jakiś duszone warzywka np paprykę, cukinię, dynię, ziemniaki itp. Przepisy tutaj http://zielonacukinka.blogspot.it
zielonacukinkadelikatnie tłuczkiem do mięsa. Doprawiamy z obu stron solą oraz pieprzem. Każdy kawałek smarujemy z jednej strony cienką warstwą musztardy, a następnie wykładamy porcję mięsnego nadzienia. Wzdłuż krótszego brzegu kotleta rozkładamy podsmażoną marchewkę (na tym etapie plasterki czosnku można odrzucić). Zawijamy roladkę (można ją spiąć wykałaczkami lub obwiązać bawełnianą nicią). Roladki obtaczamy w bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym oleju
Smaki Na TalerzuKotlety są smaczne i proste w wykonaniu. Połączenie ryby i boczku super się komponuje. Składniki: Boczek 35 dag Filet z dorsza 25 dag Jajko 1 szt. Czerstwa bułka 1 szt. Sól i pieprz do smaku Mleko Smalec do smażenia Bułka tarta do panierki Wykonanie: Bułkę namoczyć w mleku i dobrze odcisnąć. Rybę, boczek, odciśniętą bułkę zmielić przez maszynkę, wbić jajko
Tradycyjna KuchniaKotlet sporządzony z roztłuczonego mięsa wieprzowego nadziewanego aromatycznym farszem na bazie delikatnych pieczarek współgrających z lekko ostrym porem to świetna propozycja dla fanów roladek. Składniki: 7-8 plastrów schabu wieprzowego sól pieprz olej 2 jajka bułka tarta panierka Farsz: 600g pieczarek 100g por 1 ząbek czosnku 70g żółtego sera 2 łyżki masła sól pieprz Wykonanie: 1. Każdy plaster schabu
Szalona Kuchnia Ewelinywywaru buraki, i podsmażoną cebulę z czosnkiem. Na lekkim ogniu gotujemy przez około 30 min aż buraczki zmiękną. (pomysł na to co zrobić z resztą warzyw : kotlety z ugotowanych warzyw ) 5. Marchew kroimy na kawałki i dodajemy z powrotem do zupy. 6. Próbujemy zupy, dodajemy jeszcze 2 ząbki czosnku przeciśnięte przez praskę, ewentualnie dodajemy jeszcze lubczyku
Mój pomysł naodłożyć w chłodne miejsce na 15 minut. Bułkę tartą wymieszać z przyprawą do gyrosa. Jajka rozbić w miseczce, połączyć z mlekiem i dobrze roztrzepać aż pokaże się piana. Gotowe kotlety maczać w jajku, obtaczać w bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor, po usmażeniu odsączyć na ręczniku papierowym
Tradycyjna KuchniaMacie dość nudnych kotletów z piersi kurczaka? Oto pomysł, by kurczaka podać inaczej! Siekane kotleciki z piersi kurczaka i kaparów są przepyszne! Świetnie smakują zarówno z ryżem, jak i ziemniakami. Można podać je także z samą sałatką. A nawet zabrać do pracy na lunch! Składniki /ok. 12 kotlecików/: 1 podwójna pierś kurczaka 1 łyżka kaparów kilkanaście czarnych oliwek
Pasja Smakuwielkim smakiem wracam do typowych, klasycznych potraw. Taką potrawą są mielone, które chyba nam się nigdy nie znudzą. Mielone z buraczkami to przepis znany, lecz ja wprowadzam troszkę awangardy. Kotlety są bardzo puszyste i smaczne. Potrzebujemy: Czytaj więcej
Tylko pysznieKurczaka zjadamy jako kotlety, sos, placki, pieczonego czy duszonego :) A może spróbować jego wersji z sosem sojowym i makaronem? Bardzo lubię to połączenie, ponieważ robi się je błyskawicznie, jest do tego sycące i pyszne :) Wy tez lubicie takie klimaty na talerzu? :) Składniki: duża podwójna pierś z kurczaka 2 duże łyżki sezamu duża marchewka 1 czerwona papryka 50g makaronu
ChilliJemypokrojone w plasterki 3 marchewki, obrane i pokrojone w plastry 1 duża cebula, pokrojona w kostkę 6 łyżek oleju roślinnego 4 liście laurowe 2 świeże gałązki rozmarynu 4 duże kotlety schabowe 1/2 szklanki czerwonego wina 2x400g puszki krojonych pomidorów 2 cukinie, pokrojone w kostkę 4 łyżki śmietanki 36% sól, pieprz i cukier do smaku Przygotowanie: Włącz piekarnik i ustaw
karmelowyJestem przekonana, że tak przygotowany stek będzie smakował każdemu fanowi czerwonego mięsa. Składniki ( 2 porcje ): 2 grube kotlety z ligawy wołowej przyprawa do steków olej do smażenia na sos: pół słoiczka zielonego, marynowanego pieprzu 1 małe opakowanie śmietany kremówki łyżka masła łyżka mąki sól i świeżo zmielony pieprz Przygotowanie: mięso umyj, osusz, ponakłuwaj wykałaczką dosyć gęsto, posyp z obu stron
Oka w rosole czyli KaFka gotuje