łyżki otrębów owsianych + do obtoczenia 1 jajko Cebulę kroimy w kosteczkę, natkę pietruszki szatkujemy i dodajemy do mięsa razem z otrębami i jajkiem, dokładnie ze sobą mieszamy. Formujemy kotlety i obtaczamy w otrębach owsianych. Smażymy na odrobinie oleju. Smacznego
Moje-pitraszenieZastanawialiście się czasem co można zrobić z boczniakami poza klasycznymi panierowanymi "kotletami"? Te wartościowe grzyby zdecydowanie zbyt rzadko goszczą w naszych kuchniach. Gotując dla siebie ograniczam smażone potrawy, co spowodowało, że stałam się wielbicielką jednogarnkowych gotowanych i duszonych potraw. Wspominając moje ulubione flaki wieprzowe robione przez mamę postanowiłam spróbować z wersją wegetariańską. Wyszły mocno doprawione (oczywiście nieco inne niż tradycyjne
Zielona Kuchniaszklanki mąki, dokładnie rozmieszałam. Dosypałam resztę mąki, rozmieszałam, następnie dolałam pozostałą część piwa, całość dokładnie wymieszałam, by nie było grudek. Na końcu wlałam oliwę, zawsze dodaję oliwę do panierowania kotletów, wówczas ciasto lepiej przylega, dodaję ją także do naleśników, tak samo postąpiłam więc z ciastem do ryby. Ciasto naleśnikowe powinno być dość gęste, gładkie i jednolite. Gdyby spływało z ryby
Smaczne Zdrowedodajemy do przyprawionych ziemniaków i dokładnie mieszamy. Tak przygotowane danie posypujemy zieleniną i serwujemy na gorąco jako samodzielna potrawę. Możemy również podać kapustę z ziemniakami jako dodatek do kiełbasy, kotleta, mięsiwa... -- Smacznego
chleba naszegoodsączamy dokładnie wyciskamy. Czosnek obieramy i ścieramy na tartce do czosnku lub przeciskamy przez praskę. Cebulę drobno kroimy, dodajemy mięso, jajko, bułkę tartą, szczyptę soli i pieprzu. Zagniatamy. Formujemy kotlety mielone, które obtaczamy w bułce tartej. Smażymy na oleju na brązowo. Odsączamy z namiaru tłuszczu na ręcznikach papierowych. Przed podaniem kopytka możemy posypać zeszkloną cebulą. Obowiązkowo podajemy z maślanką
Lena Gotujegrzybami - kuchnia podkarpacka Wszelkie kasze w kuchni podkarpackiej zajmują bardzo ważne miejsce. Nasze prababcie, babcie i mamy wypełniały nimi gołąbki, pierogi i bułki drożdżowe. Przygotowywały też z nich kotlety, albo zapiekały je. Kasze były podawane na słono, ale również na słodko, na przykład z suszonymi śliwkami. Podkarpackie gospodynie kaszę jaglaną często łączyły z twarogiem, jęczmienną z grzybami, a gryczaną
Trzeci talerzszklanki bulionu, ja użyłam warzywnego 2 ząbki czosnku sól, pieprz zioła prowansalskie tłuszcz do smażenia Sposób przygotowania: Filet przekrawam wzdłuż na pół tak, żeby powstały 2 cienkie kotlety. Marynata do kurczaka : olej z pomidorów (ok. 4 łyżek) dokładnie mieszam z przeciśniętym przez praskę czosnkiem i ziołami prowansalskimi (1 łyżeczka). Doprawiam do smaku solą i pieprzem. Marynuję filet. Odkładam w chłodne
Oka w rosole czyli KaFka gotujeSoczyste, delikatne i bardzo smaczne kotleciki z piersi kurczaka. Takie kotlety uwielbiają Dzieci. Ilość porcji
AniaGotuje.plNiby kotlety mielone, jednak wyglądają i smakują zupełnie inaczej. Dodatek sezamu oraz gałki muszkatołowej i cząbru... zresztą spróbuj sama :-) Ilość porcji
AniaGotuje.plBardzo szybki obiad dla całej rodziny. Kotleciki z dodatkiem ryżu uwielbiają Dzieci. Dodaj ulubione warzywo lub mieszankę sałat i pyszny posiłek gotowy! Ilość kotletów: około 20 sztuk
AniaGotuje.plDelikatna, słodka, rozpływająca się w ustach marchew duszona do obiadu. Fantastyczny dodatek do dań z ziemniakami.. Cudowna do kopytek z kotletem schabowym :-) Czas przygotowywania: 20 minut Duszenie: 50 minut Ilość porcji: 6-8 Składniki: • 1 kg marchwi • szklanka wody • 3 pełne łyżki masła np. klarowanego • łyżeczka soli • łyżka mąki pszennej
AniaGotuje.plProsty przepis na kotlety z gotowanego kalafiora. Idealne dla Dzieci i osób na diecie bezmięsnej
AniaGotuje.plprzepyszny! Ten pasztet jest po prostu rewelacyjny. Ugotuj rosół z myślą o tym, by mięso oraz warzywa wykorzystać potem do upieczenia tego pasztetu. Gorąco polecam również przepis na kotlety z warzyw z rosołu
AniaGotuje.plBardzo uniwersalny przepis na kapustę na ciepło z rydzami. - Można ją jeść jako samodzielne danie - Użyć jako farszu na domowe pierogi - Podawać do obiadu np. do kotletów schabowych Rydze można zamrozić jesienią i wykorzystać do tego dania w dowolnym monnecie.. nawet do zrobienia kapusty na Wigilię, czy też do Świątecznych pierogów. Rydze można zastąpić również innymi grzybami leśnymi
AniaGotuje.plPyszna odmiana zwykłego kotleta schabowego. To mięsko po prostu rozpływa się w ustach i jeszcze ten sosik na ziemniaczkach... pychota. SKŁADNIKI : 4-6 plastrów schabu 2-3 cebule liść laurowy 2- 3 kulki pieprzu i ziela angielskiego 0,5 łyżeczki kminku 0,5 łyżeczki przyprawy warzywnej sól, pieprz, ostra papryka, lubczyk przyprawa do mięsa śmietana i mąka do zagęszczenia olej
Pani na deser