kotlet - 10609 przepisów (strona:394/708)

Kokosowo-bananowy budyń jaglany z karmelizowanym ananasem 219

dobrego samopoczucia. Dzień możemy rozpoczynać owocową jaglanką przygotowaną na płatkach jaglanych lub dorzucić nieco kaszy do koktajlu. W porze obiadowej kaszę dodajemy do zupy lub przygotowujemy z niej kotlety. Na kolację proponuję wegetariański pasztet z kaszą jaglaną (przepis podam wam wkrótce), a na deser kremowy budyń jaglany, który poza tym że zdrowy, ma jeszcze kilka zalet. Przede wszystkim jest bardzo

Smakowity Blog Kulinarny
boczniaki jak kotlety w panierce... 159

olej rzepakowy na patelni smażyć na rumiano z każdej strony, delikatnie obracać na patelni, odkładać na ręcznik papierowy można podać z ziemniakami, surówką lub same na kolację z tostami - kotlety z boczniaków sa naszą ulubioną wersją na potrawę z tych grzybów, lubimy zjeść i na obiad i na kolację..........SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię
Kotlety jajeczne 219

Wersja odnowiona przepisu na kotlety jajeczne. Idealne na wegetariański obiad. Pełne białka i zdrowych węglowodanów z bułki tartej/otrębów. Komu, komu?  Składniki na placuszki jajeczne (ok. 10 małych kotlecików) : 5 jajek (4 ugotować, jedno zostawić w spokoju :>) 1/2 szkl. bułki tartej (ja dałam trochę bułki tartej razowej, trochę otrębów) 2 łyżki mleka Przyprawy (u mnie tylko pieprz

Czarnawisienka
Burgery (kotlety) z czerwonej fasoli i ryżu 259

smaku. Wystarczy je podać w bułkach lub z ulubioną surówką. Do burgerów z fasoli polecam także pikantny sos pomidorowy lub meksykańską salsę . Inspiracja: Jadłonomia Składniki na 9 -12 kotletów w zależności od wielkości: 2 puszki czerwonej fasoli 2 torebki ugotowanego i przestudzonego ryżu 1,5 łyżeczki kminu rzymskiego 1 łyżeczka wędzonej papryki lub słodkiej papryki 0,5 łyżeczki ostrej papryki

Fabryka pomysłów
Filet z kurczaka pod pierzynką 168

szczypiorku ½ czerwonej papryki 150 g żółtego sera 200 ml jogurtu naturalnego 4 łyżki majonezu 1 łyżeczka czosnku granulowanego Masło do formy Filet z kurczaka kroimy na płaty jak na kotlety. Doprawiamy przyprawą do mięsa oraz słodką czerwoną papryką z każdej strony. Mięso układamy na dnie wysmarowanego masłem naczynia żaroodpornego. Marchewkę obieramy i ścieramy na tarce o średnich oczkach. Brokuł gotujemy

VioletoweKucharzenie
Drobiowe kotlety siekane z serem i pieczarkami 206

nudę w kuchni zrób sobie siekanego kotleta;). Ja zrobiłam go z fileta z kurczaka i połączenia sprawdzającego się w każdej sytuacji - sera i pieczarek.  2 filety z kurczaka 500g pieczarek 2 cebule 100g twardego sera, u mnie cheddar 1 pęczek natki pietruszki 2 jajka L 3 łyżki mąki olej sól, pieprz, papryka słodka, papryka ostra, czosnek granulowany 1. Cebulę

Szefowa kuchni
Surówka z pora 163

odgrywają warzywa, sałatki, surówki i inne dodatki z ogródka lub bazarku.      Teraz na talerzu dominują warzywa, czyli surówka obowiązkowo. Bez względu czy są to pieczone kartofle, kotlety z jakiejś kaszy, czy też coraz rzadziej pojawiające się mięso, zawsze musi być duża ilość surówki. Węglowodany i białka są bardzo potrzebne, jednak główną rolę w napędzaniu naszego organizmu

Dieta Rozdzielna i Zdrowie
Zupa pieczarkowa z mięsem mielonym 199

Zupa pieczarkowa z mięsem mielonym i natką pietruszki. Mięso mielone jest bardzo uniwersalne, można z niego zrobić wiele potraw. U nas w domu głównie przygotowujemy kotlety mielone, klopsiki , zrazy mielone faszerowane, pulpety . Ostatnio mięso mielone króluje w rozgrzewających jesiennych zupach. To smaczny składnik zupy, który powoduje, że zupa może zastąpić drugie danie. Na blogu jest przepis na pyszną zupę meksykańską

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
KOTLETY MIELONE Z CUKINIĄ 194

Pyszne mielone kotleciki z dodatkiem cukinii.Te kotlety wychodzą soczyste i moim zdaniem są lepsze od tych tradycyjnych mielonych. SKŁADNIKI 600g mięsa mielonego najlepiej z łopatki 1 jajko 2 łyżki kaszki manny 1 średnia cukinia bułka tarta sól,pieprz olej do smażenia WYKONANIE Cukinię dobrze myjemy i ścieramy razem ze skórką na tarce o grubych oczkach.Przekładamy na sitko solimy

Mała w garnku miesza
Burgery wołowe 377

Soczyste, pyszne kotlety z mielonej wołowiny, warzywa i świeża bułka. Uwielbiam burgery, a Wy? Miłośnikom ziemniaków i burgerów bez mięsa gorąco polecam burgery z placków ziemniaczanyc

AniaGotuje.pl
Kotlety z mięsa mielonego z papryką i żółtym serem 245

chwilkę duszę . Odstawiam do ostygnięcia. Ser trę na tarce o średnich oczkach . Mięso, ser, cebulę i paprykę łączę, dodaje jajko i przyprawiam solą i pieprzem . Dokładnie mieszam . Następnie formuję kotlety, obtaczam w bułce tartej i smażę na wolnym ogniu z każdej strony aż się zarumienią . Ja zajadałam z ziemnikami i sosem pieczarkowym :) Smacznego

Domowa Kuchnia u Mamy
Medaliony z indyka z makaronem 298

Składniki: 200 g makaronu Lubella wstążki pełne ziarno 4 kotlety z piersi indyka 1 szalotka 2 łyżeczki zielonego pieprzu z zalewy 1/2 papryczki chili 2 ząbki czosnku 2 suszone pomidory … Czytaj dalej Medaliony z indyka z makaronem

czarrna od kuchni
Uda kurczaka pieczone na kapuście 1165

Codziennie stoimy przed wyborem co zrobić dobrego na obiad gdy zwykłe kotlety się przejadły. Polecam udka w musztardowej marynacie pieczone na słodkiej świeżej kapuście która pod wpływem soków z mięsa jest pyszna i służy za jarzynkę, doskonała propozycja zarówno na świąteczny jak i codzienny obiad. Tak przygotowane mięso z kurczaka kusi wyglądem i jest banalnie proste do przygotowania. Składniki

Wanilia i Kardamon
Polska. Nasza kuchnia w nowej odsłonie 206

historyczne oraz relacje z sąsiadami i mniejszościami etnicznymi. Przy tym wszystkim zachowała umiar, który bardziej zachęca do gotowania niż odstrasza, nawet jeżeli proponuje nam zrobienie pyz z jagnięciną i kotletów z sarniny. Te ostatnie podane z sosem śliwkowym i utłuczonymi ziemniakami mają wciąż urok niedzielnego obiadu u babci, chociaż… jak często jadaliśmy sarnę u naszych babć? Książka jest podzielona

GRUBY WAŁEK
Dietetyczne mielone 173

zawierają najwięcej błonnika wśród otrębów; - czosnek przekładamy przez praskę - dodajemy do mięsa, a cebulę należy zetrzeć na tarce na drobniutkich oczkach - również dodajemy ją do mięsa; - z mięsa formujemy kotlety o okrągłym kształcie średniej wielkości - smażymy na patelni na rozgrzanej oliwie - każdą stronę mielonych na średnim ogniu tak, aż się zarumienią; - ze względu na to, że mielone nie smażone

MintTaste