kotlet - 10609 przepisów (strona:385/708)

Filet z kurczaka w cieście serowym 218

dokładnie pokryło mięso z każdej strony *** *** Mięso w cieście smażymy na rozgrzanym tłuszczu, z dwóch stron na złoty kolor *** *** Po usmażeniu przekładamy na ręcznik papierowy aby odsączyć kotlety z nadmiaru tłuszczu *** *** Podajemy z ziemniakami lub frytkami i ulubioną surówką, u mnie surówka z młodej kapusty PRZEPIS TUTAJ *** *** SMACZNEGO ***   POLECAM TAKŻE: DANIA JEDNOGARNKOWE – POMYSŁY NA SZYBKIE I PYSZNE OBIADY KLIKNIJ

Blog z Apetytem
czebureki - czyli tatarskie po polsku 179

Cześć! Czasami coś trzeba wykombinować, by nie jeść co dzień samych ziemniaków. Wykombinowałam. Miałam mielone, które prosiło się, by z nich zrobić kotlety - nie, nie tym razem. Czebureki - tatarski przysmak, ale w wersji domowej mini. Te pierożki nie wymagały wielkiego nakładu finansowego. Olej ok 1/2 l, mięso mielone 50 dkg - to najdroższe składniki. Mając dziś troszkę więcej czasu niż zwykle

Pieprzyć z Fantazją
pulpety w sosie koperkowo - śmietanowym 142

cebuli i czosnku. Zawsze jak dodaję namoczoną bułkę do mięsa nie wyciskam jej do sucha. Jest tylko odciśnięta. Mięso nie jest wtedy takie suche. Robię tak w przypadku pulpetów, kotletów, klopsa. Jak już wyrobiłam masę robiłam kulki średnicy 4 cm. i obtaczałam je w mące. Gotowe kładłam na patelni z rozpuszczonym masłem i podsmażyłam z dwóch stron. Jak już się

Pieprzyć z Fantazją
sajgonki z mięsem mielonym i grzybkami mun 167

menu niedzielne i zrobiłam sajgonki. W domu wszyscy jesteśmy miłośnikami kuchni azjatyckiej i na ten pomysł nikt nie protestował :D Jest to zajęcie bardzo odmienne niż tłuczenie mięsa na kotlety :D Kilka dni wcześniej zaopatrzyłam się w niezbędne produkty i dziś z samego rana naszykowałam farsz i surówkę. Składniki: * papier ryżowy * 20 dkg mięsa mielonego * niewielka garść makaronu sojowego

Pieprzyć z Fantazją
sajgonki z mięsem mielonym i grzybami mun 297

Odmieniłam menu niedzielne i zrobiłam sajgonki. W domu wszyscy jesteśmy miłośnikami kuchni azjatyckiej i na ten pomysł nikt nie protestował. Jest to zajęcie bardzo odmienne niż tłuczenie mięsa na kotlety. Kilka dni wcześniej zaopatrzyłam się w niezbędne produkty i dziś z samego rana naszykowałam farsz i surówkę. Składniki: * papier ryżowy * 20 dkg mięsa mielonego * niewielka garść makaronu sojowego * sos sojowy

Pieprzyć z Fantazją
PIERŚ Z KURCZAKA FASZEROWANA PIECZARKAMI 236

domu. Przepis nie jest trudny ale smak jest obłędny. Jeśli szukacie pomysłu na pyszny i zdrowy obiad to idealnie trafiliście. Filety z kurczaka, większość z nas wykorzystuje, do zrobienia kotletów, a tak naprawdę ich zastosowanie w kuchni, może być wszelakie. Wystarczy użyć wyobraźni a na Waszych talerzach, może się pojawić super danie z wykorzystaniem filetów drobiowych PIERŚ Z KURCZAKA FASZEROWANA

Jemy i nie tyjemy. Kuchnia według Sylwii
Wtorek: Kafta, czyli kofta, czyli kebab 118

kuskusu z pieczonego kalafiora i niecodzienny obiad gotowy! Czas : 60 minut Poziom trudności : łatwe Liczba porcji : 2 Kebab zamiast mielonego Nie wiem czy wiecie, ale nasz stary, dobry kotlet mielony ma rodzinę na Bliskim Wschodzie. Mowa o koftach – czyli kebabach z mięsa mielonego nadzianych na patyki. Łączy je nie tylko główny składnik. Słowo kofta, które wywodzi się z języka

Niedzielny kucharz
Draniki kresowe z mięsem 167

Jeśli lubicie kuchnię kresów to danie jest dla Was. Jeśli lubicie placki ziemniaczane to tym bardziej zjedzcie. Jeśli lubicie kotlety mielone to na pewno sobie nie odmówicie draników. To takie połączenie tych dwóch dań a efekt zachwycający, zobaczcie zresztą sami. Draniki kresowe z mięsem. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Carbonara ze szparagami 158

Kolejny raz postanowiliśmy w naszym daniu wykorzystać szparagi. Carbonara ze szparagami to dość nietypowe połączenie składników – kto by się spodziewał, że boczek, szparagi i jajko

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Kasza jaglana ze szparagami i suszonymi pomidorami 155

cytryny i 1 łyżką oliwy z pomidorów suszonych. Ewentualnie doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Całość delikatnie mieszamy. Kaszę podajemy jako samodzielny posiłek lub jako dodatek do mięs (np. kotlety schabowe

Qchnia po prostu
Zamiast mielonego – libański kebab z sałatką tabbouleh z pieczonego kalafiora 183

kuskusu z pieczonego kalafiora i niecodzienny obiad gotowy! Czas : 60 minut Poziom trudności : łatwe Liczba porcji : 2 Kebab zamiast mielonego Nie wiem czy wiecie, ale nasz stary, dobry kotlet mielony ma rodzinę na Bliskim Wschodzie. Mowa o koftach – czyli kebabach z mięsa mielonego nadzianych na patyki. Łączy je nie tylko główny składnik. Słowo kofta, które wywodzi się z języka

Niedzielny kucharz
KUCHENNA APTEKA #6 - KALAFIOR 134

przez maksimum tydzień kalafiora podzielonego na różyczki należy spożyć w ciągu 1-2 dni Przepisy z kalafiorem 1) PIZZA FIT Z KALAFIORA 2) CURRY Z KALAFIOREM I MORELAMI 3) KOTLETY KALAFIOROWE W PANIERCE Z PŁATKÓW KUKURYDZIANYCH 4) KREM KALAFIOROWO-KOKOSOWY

Kuchnia MagdaLeny
Młoda kapusta z koperkiem na ciepło 141

słodyczą młodej kapustki. Wyśmienicie smakuje z młodymi ziemniakami i na przykład z jajkiem sadzonym. Może to być samodzielne danie lub dodatek do kotleta schabowego. Młoda kapusta z koperkiem na ciepło to prawdziwa rewelka a jej przygotowanie nie zajmie wam niż 40 minut. Można też przygotować z młodej kapustki

kuron.com.pl
Pierś z kurczaka w papilotach 139

Super kotlet w zdrowej dietetycznej wersji bez zbędnych kalorii. Ciekawy sposób podania, budzi ciekawość i robi wrażenie 🙂 Składniki 1 pierś z kurczaka 1/2 marchewki 80 g mrożonej fasolki szparagowej 4 pieczarki 1/2 cebuli sólo,pieprz 1/2 łyżeczki harissy 1/2 łyżeczki przyprawy suszone pomidory z bazylią 3 łyżeczki oleju rzepakowego Fasolkę zalewamy wrzątkiem, odstawiamy na … Czytaj dalej Pierś z kurczaka

gotuj ze mną
Piersi z kurczaka pod pieczarkową pierzynką 513

drobno posiekać. Na patelni rozgrzać 2-3 łyżki oleju, podsmażyć najpierw wszystkie filety z jednej strony, a następnie obrócić na drugą stronę, nałożyć farsz z pieczarek i posypać każdy kotlet mozzarellą. Przykryć wieczkiem i dusić do czasu aż mięso nie będzie surowe, a mozzarella ładnie się rozpuści. Usmażone filety z kurczaka przełożyć na talerze, oprószyć posiekaną natką pietruszki. Smacznego! (adsbygoogle

Kulinarne Przeboje