kotlet - 10609 przepisów (strona:377/708)

Młoda kapusta zasmażana z boczkiem 415

Kapusta zasmażana z boczkiem Delikatna młoda kapustka zasmażana z aromatycznym boczkiem to wspaniały dodatek do ziemniaczków czy kotleta. Jest to danie znane w kuchni polskiej od lat. Kapusta i wędzony boczek to połączenie wprost idealne, smaki wzajemnie się uzupełniają dając rewelacyjny efekt końcowy. Polecam!     Składniki: 1 główka młodej kapusty 150g boczku wędzonego 3/4 szklanki wody lub bulionu

Blog z Apetytem
Tofu,Twój nowy przyjaciel w menu 198

tego co jeszcze mamy na przykład na patelni. Można je gotować, smażyć, grillować. Zwykle kroi się je w kostkę (centymetr na centymetr) lub na grilla wzdłuż, by mieć ala kotlet. Nie bójcie się smażyć tofu. Będzie chrupkie na zewnątrz i miękkie w środku! Porada 1 Jeśli tofu brzydko pachnie, to oznacza, że jest przeterminowane. czyste (bez dodatków smakowych) i świeże

Fleksitarianizm.pl
Kotleciki mięsno-ryżowe 221

kostkę, zeszklić na smalcu. Do wystudzonego ryżu dodać mielone mięso, cebulę z tłuszczem, jajko, bułkę tartą, koperek. Przyprawić pieprzem. Wymieszać. W razie potrzeby dosypać bułki tartej. Formować niezbyt duże kotlety, obtaczać w bułce tartej, po czym smażyć na oleju, na złoty kolor

Praktyczna pl
Duszona karkówka z pieczarkami 193

kroimy w plastry o grubości ok 1 cm. Każdy kawałek lekko rozbijamy i nacieramy solą, pieprzem oraz papryką w proszku. W dużym garnku rozgrzewamy olej i smażymy na nim kotlety z obu stron na złoty kolor. Po wysmażeniu wyjmujemy mięso z garnka a na tłuszczu, który nam pozostał szklimy cebulę pokrojoną w kostkę oraz pieczarki. Następnie wkładamy z powrotem karkówkę

Qchnia po prostu
Filety z kurczaka w ziołowo – śmietankowym sosie 166

Garść liści natki pietruszki 3 ząbki czosnku 1 łyżka almette śmietankowe 1 łyżeczka zielonej czubrycy Sól Pieprz Odrobina oleju Bulion/ woda Wykonanie: Filety kroimy na połowę aby otrzymać 4 kotlety. Przyprawiamy solą i pieprzem. Na patelnię wlewamy odrobinę oleju i podsmażamy filety z obu stron. Po chwili podlewamy bulionem. Dusimy pod przykryciem około 15 minut. W międzyczasie przygotowujemy zioła

Smaki Ewy
Roladka schabowa z szynką, serem i papryką 296

Chrupiąc zwijany kotlet sporządzony z roztłuczonego mięsa wieprzowego z dodatkiem szynki, żółtego sera i świeżych warzyw doskonale sprawdzi się w roli dania obiadowego. Składniki: 10 plastrów schabu wieprzowego 10 plastrów żółtego sera 10 plastrów szynki wieprzowej 1 czerwona papryka 1 żółta papryka 1 czerwona cebula sól pieprz olej 3 jajka bułka tarta panierka mąka Wykonanie: 1. Każdy plaster schabu rozbić

Szalona Kuchnia Eweliny
Sok z babki lancetowatej z miodem 236

Sprawdziłam, działa! Wracając do lat dziecięcych. Często miałam pozdzierane kolana, ciągle gdzieś się przewracałam! Mama myła liście babki, tej zwykłej szerokolistnej, która ma podobne działanie. Tłukła na desce jak kotlety i takim „rozchełstanym” robiła okład na bolące miejsca. Od razu ulga a otarcia szybciej się goiły. Sok z babki lancetowatej z miodem 1 część soku z babki lancetowatej

Leśny Zakątek
Filet z kurczaka w zakręconych szaszłykach 152

smakują pysznie! Ciekawa propozycja dla kogoś, kto lubi filety z kurczaka w każdej postaci. Czasami trzeba się trochę nagimnastykować z wykonaniem, ale warto – walczymy z monotonią zwykłego kotleta Jeśli podoba Ci się ten przepis, zachęcam do polubienia mojego bloga na Facebooku Zapraszam! Będziesz wtedy zawsze na bieżąco z nowymi wpisami! Możesz również polubić ten przepis. Składniki: /na 2 osoby

Za drzwiami kuchni
"KOTLETY" Z CUKINII 257

drugi talerz. Plaster cukinii umoczyć w jaju z obu stron i obtoczyć w bułce tartej. Smażyć na oleju rozgrzanym na patelni z obu stron do uzyskania złocistego koloru. Czy "kotlet" z cukinii jest miękki sprawdzamy poprzez wbicie widelca do plastra podpieczonego z obu stron. Jeśli jest upieczony to widelec wchodzi lekko

Przepisy kulinarne babci Antoniny
Tatar wołowy 176

cebulki 4 łyżeczki musztardy sól pieprz Mięso posiekać drobno nożem lub skręcić przez maszynkę (sitko grubsze oczka). Mięso doprawić solą i pieprzem i dokładnie wymieszać, a następnie uformować okrągłe kotlety, które w środku którego robimy wgłębienie. Surowe jajka w skorupce sparzyć wrzątkiem, a następnie oddzielić białka od żółtek. Na każdą porcję mięsa wyłożyć żółtko. Posypać solą i pieprzem. Obok ułożyć

O kuchni z uczuciem
Chleb z kaszy gryczanej z chia, jagodami goji i złotym lnem 213

Kasza gryczana to samo zdrowie i warto ją włączyć w codzienne menu. Można z kaszy zrobić kotlety, można zrobić placuszki, sałatki a można upiec chleb który jest pyszny i zdrowy. Pracy bardzo mało, jedynie czego nam potrzeba to czasu. Potem bezglutenowy chleb zajadamy ze smakiem, dla chorych na celiakię to ważna informacja. Tutaj znajdziecie przepisy na potrawy z kaszy - Kasze

Moje Małe Czarowanie
Kotleciki drobiowe w krakersowej panierce 221

Znowu jestem. Ponieważ tyle czasu się nie widzieliśmy, to postaram się więcej nawrzucać materiału. Teraz zrobimy soczyste kotlety drobiowe w krakersowej panierce. Potrzebujemy: Czytaj więcej

Tylko pysznie
WOŁOWY BURGER PO HAWAJSKU 201

chilli - mieszanka sałat - kilka krążków słodkiej cebuli - po grubym plastrze świeżego ananasa na burgera (pokrój go w kostkę) Bułkę posmaruj sosem, ułóż sałatę, ponownie sos, ananasa, cebulkę, grillowanego kotleta, ogórki, sałatę i przykryj bułką.  Gotowe! Przepyszne

SMYKWKUCHNI
SZASZŁYKI NA OSTRO na grilla 273

tejże potrawy.  Przepis na szaszłyki z grilla  Oto składniki na szaszłyki wieprzowe na grilla Liczba porcji : 4 Czas przygotowania : 35 minut -------------------------------------- SKŁADNIKI: 2 strąki różnokolorowej papryki 4 kotlety wieprzowe z karkówki lub szynki 4 dag bekonu 2 cebule 3 pomidory 2 ogórki konserwowe 5 łyżek oleju 4 łyżki keczupu 1 łyżka miodu sól pieprz mielone chilli 1 łyżeczka

Moja Książka Kucharska
Sałatka z kurczakiem – cała grillowana! 285

cukinię pod lekkim skosem, na półcentymetrowe, równe plasterki. Odkładamy. Piersi kurczaka oczyszczamy kolejno z błonek i – dociskając mięso dłonią do deski – dzielimy filety w poprzek na dwa cieńsze, równe kotlety. Niczego nie rozbijamy, zostawiamy kurczaka w takiej formie jak jest. Mięso skrapiamy oliwą, nacieramy mieszanką ziół włoskich, lekko solimy i pieprzymy, odkładamy. Bagietkę rwiemy na małe kawałki – takie na kęs

Karo in the Kitchen