kotlet - 10609 przepisów (strona:382/708)

Ziemniaki puree – jak zrobić? 454

masła. Zdarzało mi się także dodawać do puree kwaśną śmietanę, więc także zachęcam do takiego urozmaicenia przepisu – wtedy ziemniaczki mają bardziej wyrazisty smak. Ziemniaki puree możecie podawać do kotletów, pieczonych mięs czy gulaszy. Zobacz też: Zapiekanka ziemniaczana z mięsem mielonym Ziemniaki z boczkiem i brukselką Placuszki z marchewki i ziemniaków Przepis na ziemniaki puree Drukuj przepis Porcji

Kuchnia Bazylii
Pyszne kotlety z orientalną nutką 204

Dzisiaj takie trochę...pomieszanie z poplątaniem. Polskie, pyszne mięso, ser, ostra konfitura cebulowa, włoskie oliwki, indyjska przyprawa- przepyszne kotlety! Cudownie pachniało, nie tylko w kuchni, ale w całym domu. Mieszanka przypraw, której użyłam i która zafundowała nam te wszystkie rozgrzewające i krzepiące wrażenia to garam masala. Ta, którą zawsze wykorzystuję, składa się z drobniutko utartych goździków, gałki muszkatołowej, cynamonu, kuminu

Pichceniomania
Mielone z piersi kurczaka, z kaszą jaglaną i szpinakiem 236

Pyszne i zdrowe kotlety mielone, w nieco innej formie Artykuł Mielone z piersi kurczaka, z kaszą jaglaną i szpinakiem pochodzi z serwisu

NiePieprz.pl
placuszki/kotleciki z cukinii z nasionami 156

Misi placuszki jednak wygrały. Jednak co się odwlecze to nie uciecze jak mówi przysłowie. Propozycja dzisiejsza może być na śniadanie, drugie śniadanie lub nawet na obiad zamiast zwykłych kotletów. Dodałam mąki razowej, można dodać każdej innej. Propozycja dal tych co nie mogą jeść jajek. Siemię lniane i nasiona chia idealnie zwiąże nam danie. Składniki: 200 g cukinii 1 ząbek czosnku

Gotowanie z pasją
Kotleciki warzywne z kalafiorem 199

naczynia do zapiekania (u mnie 20x30 cm) wyłożonego folią spożywczą, wyrównujemy i odstawiamy do lodówki na 30 minut. Po tym czasie za pomocą obręczy cukierniczej z masy wykrawamy okręgi (kotlety). Kotleciki panierujemy obtaczając najpierw w mące, następnie w roztrzepanym jajku i na końcu w bułce tartej. Smażymy na rumiany kolor na oliwie.  Podajemy z sosem chrzanowym lub czosnkowym

Bon appetit mon amie
placuszki/kotleciki z cukinii z nasionami 178

Misi placuszki jednak wygrały. Jednak co się odwlecze to nie uciecze jak mówi przysłowie. Propozycja dzisiejsza może być na śniadanie, drugie śniadanie lub nawet na obiad zamiast zwykłych kotletów. Dodałam mąki razowej, można dodać każdej innej. Propozycja dal tych co nie mogą jeść jajek. Siemię lniane i nasiona chia idealnie zwiąże nam danie. Składniki: 200 g cukinii 1 ząbek czosnku

Gotowanie z pasją
Orientalne skrzydełka z kurczaka 160

sosie miodowo-musztardowym – kurczak z kwiatami cukinii – przepis na kurczaka z KFC – kurczak z mozzarellą i suszonymi pomidorami – szaszłyki z kurczaka z suszonymi pomidorami – kotlet schabowy orientalne SKRZYDEŁKA Z KURCZAKA PRZYGOTOWANIE: 1 h 10 minut Składniki: – 12-15 skrzydełek z kurczaka – pół łyżeczki soli – pół łyżeczki pieprzu – 4 ząbki czosnku

nietylkopasta.pl
Aromatyczny schab z cebulą 242

Proste do przygotowania, kruche i wyjątkowo aromatyczne plastry schabu z usmażoną cebulą. Pycha! Jeśli znudziły się Wam tradycyjne kotlety schabowe lub nie macie pomysłu na obiad, koniecznie wypróbujcie ten przepis Schab podajcie z ziemniakami, ryżem lub kaszą i z ulubioną surówką albo sałatką. Można też zjeść sam np. z pieczywem. Polecam Składniki: 500 g schabu bez kości 2 duże cebule

Oryginalny smak
Barszcz czerwony zabielany z ziemniakami 245

cebulę z czosnkiem, dodajemy sok z cytryny.  Na lekkim ogniu gotujemy przez około 30 min aż buraczki zmiękną.  (pomysł na to co zrobić z resztą warzyw :  kotlety z ugotowanych warzyw   ) 5. Marchew kroimy na kawałki i dodajemy z powrotem do zupy.  6. Próbujemy zupy, dodajemy jeszcze 2 ząbki czosnku przeciśnięte przez praskę, ewentualnie dodajemy jeszcze

Mój pomysł na
Sznycel w chrupiącej panierce z jajkiem sadzonym 184

szklanki płatków kukurydzianych Przygotowanie : Płatki kukurydziane rozgniatam w woreczku ( najlepiej lekko tłuc je tłuczkiem ) . Sznycle płuczę, osuszam i delikatnie rozbijam . Skrapiam sokiem z cytryny i przyprawiam solą i pieprzem . Kotlety z obydwu stron opruszam mąką, następnie strzepuję jej nadmiar. Panieruję w roztrzepanych (2) jajkach i płatkach . Smażę z obydwu stron na rumiany kolor . Na drugiej patelni ( lub po usmażeniu sznycli

Domowa Kuchnia u Mamy
Kotlety z mięsa mielonego z papryką i żółtym serem 206

chwilkę duszę . Odstawiam do ostygnięcia. Ser trę na tarce o średnich oczkach . Mięso, ser, cebulę i paprykę łączę, dodaje jajko i przyprawiam solą i pieprzem . Dokładnie mieszam . Następnie formuję kotlety, obtaczam w bułce tartej i smażę na wolnym ogniu z każdej strony aż się zarumienią . Ja zajadałam z ziemnikami i sosem pieczarkowym :) Smacznego

Domowa Kuchnia u Mamy
Surówka z marchewki, selera i jabłka 338

selera. Seler nie gra w niej pierwszych skrzypiec, nie obawiajcie się. Przepis jest super łatwy, a efekt bardzo smaczny. Wypróbujcie, jeśli nie macie pomysłu na warzywny dodatek do kotleta czy ryby, a zwykła surówka z marchewki i jabłka się Wam znudziła. Składniki na 2 porcje : 200g marchewki 100g selera korzeniowego 100g jabłka np. Ligol (ważne żeby było soczyste) 1 płaska

Dietolog
Kotlety z selera 248

jeszcze ciepłe plastry obtoczyć w mące, jajku ( rozkłócone jajka lekko doprawić) oraz bułce tartej i smażyć na oleju na złoty kolor. Smaczna przekąska, dodatek do obiadu a także bezmięsny kotlet do burgera

W garach u Gosi
OBIADOWA SURÓWKA Z BURACZKÓW 168

Obiadowa surówka z pieczonych lub gotowanych buraczków. Smaczna, zdrowa i lekka . Pasuje do różnego rodzaju duszonych, smażonych lub grillowanych mięs. Najlepsza oczywiście z tłuczonymi ziemniaczkami i kotletem mielonym. Warto zwrócić uwagę, że gotując buraki, wiele cennego smaku i witamin pozostaje w wodzie, którą na koniec wylewamy. Podczas pieczenia buraczków, nic się nie marnuje, a smak i kolor upieczonego do miękkości

cool and minty
Zrazy z czerwoną fasolą 309

czerwonej fasoli Bounduelle sól pieprz ok. 4 łyżki mąki 1 łyżka śmietany 2 ziela angielskie 1 liść laurowy koperek olej do smażenia 1. Plastry schabu rozbijamy tak jak na kotlety. Oprószamy solą i pieprzem z obu stron. 2. Na każdym układamy po plasterku wędliny i kilka czerwonych fasolek. 3. Mięso ostrożnie zawijamy. Możemy wbić wykałaczki, aby całość nie rozpadła się

Fiołkowa Kuchnia Małgorzaty