kotlet - 10609 przepisów (strona:384/708)

Roladki z kurczaka z farszem mięsnym i marchewką 291

delikatnie tłuczkiem do mięsa. Doprawiamy z obu stron solą oraz pieprzem. Każdy kawałek smarujemy z jednej strony cienką warstwą musztardy, a następnie wykładamy porcję mięsnego nadzienia. Wzdłuż krótszego brzegu kotleta rozkładamy podsmażoną marchewkę (na tym etapie plasterki czosnku można odrzucić). Zawijamy roladkę (można ją spiąć wykałaczkami lub obwiązać bawełnianą nicią). Roladki obtaczamy w bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym oleju

Smaki Na Talerzu
Kotlety kaszubskie z dorszem 284

Kotlety są smaczne i proste w wykonaniu. Połączenie ryby i boczku super się komponuje. Składniki: Boczek 35 dag Filet z dorsza 25 dag Jajko 1 szt. Czerstwa bułka 1 szt. Sól i pieprz do smaku Mleko Smalec do smażenia Bułka tarta do panierki Wykonanie: Bułkę namoczyć w mleku i dobrze odcisnąć. Rybę, boczek, odciśniętą bułkę zmielić przez maszynkę, wbić jajko

Tradycyjna Kuchnia
Roladka schabowa nadziewana pieczarką i porem 812

Kotlet sporządzony z roztłuczonego mięsa wieprzowego nadziewanego aromatycznym farszem na bazie delikatnych pieczarek współgrających z lekko ostrym porem to świetna propozycja dla fanów roladek. Składniki: 7-8 plastrów schabu wieprzowego sól pieprz olej 2 jajka bułka tarta panierka Farsz: 600g pieczarek 100g por 1 ząbek czosnku 70g żółtego sera 2 łyżki masła sól pieprz Wykonanie: 1.  Każdy plaster schabu

Szalona Kuchnia Eweliny
Barszcz czerwony zabielany z ziemniakami 275

wywaru buraki, i podsmażoną cebulę z czosnkiem. Na lekkim ogniu gotujemy przez około 30 min aż buraczki zmiękną.  (pomysł na to co zrobić z resztą warzyw :  kotlety z ugotowanych warzyw   ) 5. Marchew kroimy na kawałki i dodajemy z powrotem do zupy.  6. Próbujemy zupy, dodajemy jeszcze 2 ząbki czosnku przeciśnięte przez praskę, ewentualnie dodajemy jeszcze lubczyku

Mój pomysł na
Chrupiący kurczak z gyrosem 146

odłożyć w chłodne miejsce na 15 minut. Bułkę tartą wymieszać z przyprawą do gyrosa. Jajka rozbić w miseczce, połączyć z mlekiem i dobrze roztrzepać aż pokaże się piana. Gotowe kotlety maczać w jajku, obtaczać w bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor, po usmażeniu odsączyć na ręczniku papierowym

Tradycyjna Kuchnia
Siekane kotleciki z piersi kurczaka i kaparów 329

Macie dość nudnych kotletów z piersi kurczaka? Oto pomysł, by kurczaka podać inaczej! Siekane kotleciki z piersi kurczaka i kaparów są przepyszne! Świetnie smakują zarówno z ryżem, jak i ziemniakami. Można podać je także z samą sałatką. A nawet zabrać do pracy na lunch!     Składniki /ok. 12 kotlecików/: 1 podwójna pierś kurczaka 1 łyżka kaparów kilkanaście czarnych oliwek

Pasja Smaku
Klasyka z odrobiną awangardy 259

wielkim smakiem wracam do typowych, klasycznych potraw. Taką potrawą są mielone, które chyba nam się nigdy nie znudzą. Mielone z buraczkami to przepis znany, lecz ja wprowadzam troszkę awangardy. Kotlety są bardzo puszyste i smaczne. Potrzebujemy: Czytaj więcej

Tylko pysznie
Orientalny kurczak z sezamem i makaronem sojowym 290

Kurczaka zjadamy jako kotlety, sos, placki, pieczonego czy duszonego :)  A może spróbować jego wersji z sosem sojowym i makaronem? Bardzo lubię to połączenie, ponieważ robi się je błyskawicznie, jest do tego sycące i pyszne :) Wy tez lubicie takie klimaty na talerzu? :) Składniki: duża podwójna pierś z kurczaka 2 duże łyżki sezamu  duża marchewka 1 czerwona papryka 50g makaronu

ChilliJemy
Schabowe cacciatore / Pork chop cacciatore 252

pokrojone w plasterki 3 marchewki, obrane i pokrojone w plastry 1 duża cebula, pokrojona w kostkę 6 łyżek oleju roślinnego 4 liście laurowe 2 świeże gałązki rozmarynu 4 duże kotlety schabowe 1/2 szklanki czerwonego wina 2x400g puszki krojonych pomidorów 2 cukinie, pokrojone w kostkę 4 łyżki śmietanki 36% sól, pieprz i cukier do smaku Przygotowanie: Włącz piekarnik i ustaw

karmelowy
Stek wołowy z sosem z zielonym pieprzem 213

Jestem przekonana, że tak przygotowany stek będzie smakował każdemu fanowi czerwonego mięsa. Składniki ( 2 porcje ): 2 grube kotlety z ligawy wołowej przyprawa do steków olej do smażenia na sos: pół słoiczka zielonego, marynowanego pieprzu 1 małe opakowanie śmietany kremówki łyżka masła łyżka mąki sól i świeżo zmielony pieprz Przygotowanie: mięso umyj, osusz, ponakłuwaj wykałaczką dosyć gęsto, posyp z obu stron

Oka w rosole czyli KaFka gotuje
Pikantna przekąska z ciasta francuskiego 181

być mięcho, bo jak to mawia "ze słodyczy, to schabowy najlepszy", ale też nie będzie, bo Popielec, a ja z tych, które raczej się stosują i tego przestrzegają. Zaplanowane kotlety zostają przesunięte z publikacją, a na ich miejsce wskakuje przekąska :) Nie wiem czy Jemu posmakuje, bo póki co  nie tknął, a do rana nie wiem jak będzie

Kuchnia w czekoladzie
Domowy burger z konfiturą z cebuli 266

Ostatnio pokazywałem Wam jak przygotować domowego burgera. Tym razem będzie podobnie, tylko część dodatków zastąpimy konfiturą z cebuli. Konfitura będzie słodka i delikatna w smaku. Nie

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Filety z mozzarellą + film 177

kurczaka 1 opakowanie sera mozzarella 1 duża cebula pomidor 2 ząbki czosnku czarny pieprz sól przepis Umyte i oczyszczone filety z kurczaka przekrawamy wzdłuż na pół aby uzyskać cztery kotlety, rozbijamy je tłuczkiem na około 2 centymetrowe plastry, a następnie oprószamy solą i pieprzem z obu stron. Pomidora, mozzarellę oraz ząbki czosnku kroimy w plastry a cebulę w pióra

Smakowite Dania
KOTLECIKI Z JAJKIEM I KUKURYDZĄ 219

całość mieszamy. Na koniec dodajemy jajka na twardo pokrojone w kosteczkę oraz kukurydzę.Wszystko dokładnie mieszamy. Maczamy dłonie w zimnej wodzie (kotleciki będą się trochę kleić) i formujemy kotlety,obtaczamy w bułce tartej i smażymy na oleju .Smażymy z dwóch stron na złoty kolor. Kotleciki wyszły bardzo smaczne!!! SMACZNEGO

Mała w garnku miesza
Kotleciki z suszonych grzybów 202

mała kajzerka 1 mała cebula 1 jajko 1 łyżka posiekanej natki pietruszki szczypta gałki muszkatołowej sól i pieprz do smaku Dodatkowo: mleko do namoczenia bułki bułka tarta do obtoczenia kotletów olej do smażenia granat i listki pietruszki do dekoracji Sposób przygotowania: Grzyby umyć, przełożyć do garnka i zalać zimna wodą. Zagotować i gotować około 15 minut. W międzyczasie pokroić

Gosia gotuje