przygotowałam dla Was najlepsze i najpopularniejsze polskie przepisy , które znajdziecie na blogu. Fasolka po bretońsku Kluski śląskie Bigos Knedle ze śliwkami Kogel mogel z kakao Buraczki tarte Kopytka Kotlety mielone Marchew na gęsto Pierogi z jagodami Placki ziemniaczane z kremowym serkiem, czarnuszką i ostrą papryką Proziaki Sałatka jajeczna Sałatka ziemniaczana z majonezem Schab w sosie Schab w sosie czosnkowo - cebulowym
Moja smaczna kuchniaPyszne placuszki z mięsem z piersi kurczaka, porem, szczypiorkiem i przyprawami to fajna alternatywa dla zwykłych kotletów drobiowych, polecam :) Składniki na ok. 4 porcje: (Inspiracja: " Danka pichci ") ok. 600 g mięsa z piersi kurczaka 2 łyżeczki przyprawy do gyrosa 0,5 białej części średniego pora pęczek szczypiorku 70 g startego żółtego sera 2 jajka 3 łyżki mąki pszennej 2 łyżki
Simply FoodSurówka z czerwonej kapusty ze szczypiorkiem i marchewką Pyszna, prosta w przygotowaniu surówka do drugiego dania. U nas najczęściej w towarzystwie kotletów z piersi z kurczaka lub naszych ulubionych pulpecików w sosie pomidorowym (przepis znajdziecie tutaj ). Polecam Wam spróbować. Szukając innych przepisów na pyszne surówki zajrzyjcie tutaj . Do przygotowania surówki użyłam szatkownicy Hebel V5 PowerLine Borner Polska . Składniki: pół
Słodkie okruszkiłyżek oleju z zalewy z pomidorów suszonych ząbek czosnku 4 sztuki trójkątnych serków topionych 2 łyżki oleju pieprz sól Piersi z kurczaka oczyszczamy z błon i rozbijamy jak na kotlety. Później pomidory odsączamy z zalewy i wrzucamy do blendera. Dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek, bazylię, pestki słonecznika i pieprz. Wszystko lekko solimy. Następnie dodajemy olej z zalewy z pomidorów suszonych
PatiGotujepanierowania w jajku. Rybę wystarczy obtoczyć w mące i od razu smażyć. Jednakże ja uwielbiam taką panierkę, a moja babcia dodatkowo obtacza rybę w bułce tartej - tak jak kotleta schabowego. Przyprawy użyte w przepisie pochodzą ze sklepu Swojski Wyrób
Di gotujesosie pomidorowym. Idealne na domowy obiad. Doskonale pasują do gotowanych ziemniaków, kasz, ryżu. Można je również podać z ulubioną surówką. Smakują najmłodszym członkom rodziny. Są świetną alternatywą dla kotletów mielonych. Składniki: 500 g mięsa mielonego z łopatki 1 cebulka ze szczypiorkiem 1 jajko 2 łyżki bułki tartej sól
Krokusowy Domsmakowo super, nie rozpuszcza się źle ale ma jedną ogromną wadę – w czasie podgrzewania przestaje być jednolity, od cheddara oddziela się tłuszcz który wsiąka i w bułkę, i w kotleta, i rozrzedza resztę sosów, a całości dodaje odczuwalnego ciężaru i nieprzyjemnego tłustego posmaku. Mój komentator nie wziął pod uwagę jednego – cheddar to naprawdę kruchy ser i nie ma opcji, żeby
Karo in the KitchenNiby banalne, ale z nutą szaleństwa. Kotlety mielone faszerowane serem twardym mozarella w otoczce z boczku. Bardzo smaczne i inne niż wszystkie. Składniki: 0,5kg mięsa mielonego 2 jaja 0,5 szklanki bułki tartej sól, pieprz twardy ser mozarella 10 plastrów wędzonego boczku Mięso mielone należy przyprawić solą i pieprzem, dodać jaja i bułkę tartą. Całość wymieszać. Uformować placuszki
Słodki Zakątekodporna na zarysowania, kompatybilność z każ dym rodzajem kuchenki oraz wielofunkcyjność. Moja patelnia jest duża (28 cm średnicy), ma wysokie brzegi, rewelacyjnie sprawdza się nie tylko do smażenia przysłowiowego kotleta, ale także duszenia, prażenia, zapiekania, a nawet pieczenia. Całość razem z uchwytem i pokrywą posiada właściwości żaroodporne do 250 stopni C. Dodatkowo mój model dysponuje system click-by-click , który
Fitsweet.meNiedziela - Parmigiana selerowa Parmigiana to włoska zapiekanka z bakłażana, przełożonego serem i sosem pomidorowym. Ja zrobiłam jej wersję na bazie selera korzeniowego. Plastry selera opanierowałam i usmażyłam jak kotlety schabowe, a następnie zapiekłam z pomidorowym sosem i serem. ➤ Kliknij - Przepis na parmigianę selerową *** ODBIERZ BEZPŁATNY PLAN OBIADÓW I LISTĘ ZAKUPÓW W PDF Odbierz przepisy oraz listę zakupów
Chilli Czosnek i OliwaKaszę jaglaną jadamy przeważnie na śniadania. Jednak od czasu do czasu można ją przemycić w formie kotletów na obiad. Nie dość że lekko to jeszcze i zdrowo. Potrzebujemy: Czytaj więcej
Tylko pysznieodporna na zarysowania, kompatybilność z każ dym rodzajem kuchenki oraz wielofunkcyjność. Moja patelnia jest duża (28 cm średnicy), ma wysokie brzegi, rewelacyjnie sprawdza się nie tylko do smażenia przysłowiowego kotleta, ale także duszenia, prażenia, zapiekania, a nawet pieczenia. Całość razem z uchwytem i pokrywą posiada właściwości żaroodporne do 250 stopni C. Dodatkowo mój model dysponuje system click-by-click , który
Fitsweet.meBakłażan pomimo swojej gąbkowatej konsystencji jest bardzo smacznym i sycącym warzywem. Zrobiłam z niego po prostu zwykłe kotleciki. Pokroiłam w plastry i panierowałam w jajku i bułce tartej jak kotlety. Bakłażana można doprawić dowolnymi przyprawami, ja wybrałam suszone pomidory z czosnkiem i bazylią. składniki: 3 nieduże bakłażany, moje miały po ok 350 g sól suszone pomidory z czosnkiem i bazylią
Monia miesza i gotujeDzisiaj zapraszam na surówkę z selera. Podobno, sporo osób nie lubi selera, czego osobiście nie rozumiem. To przepyszne warzywo, idealne na kotlety czy nawet frytki. Wyraziste w smaku, a w surówce… Surówka z selera jest bez wątpienia jedną z moich ulubionych. Jedyną kwestią jaką nie lubię w związku z selerem, to trudność w ścieraniu. Seler jest dość twardy
Mieszam w Garnku