kotlet - 10609 przepisów (strona:112/708)

Kotleciki Afrodyzjaczki 111

Kotleciki Afrodyzjaczki Gdy znudziły nam się tradycyjne kotlety mielone lub chcemy zrobić w bogatszym wykonaniu. Takie kotlety mogą gościć na naszym świątecznym stole. Składniki: ·        1 kg mięsa mielonego z łopatki ·        1 duża cebula ·        Jajko ·        Sól(...)mięsa większe kulki, rozpłaszczamy i układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. 4.   Pieczemy 30 minut w 180°C. 5.   W tym czasie, co pieką się nam kotlety, kroimy drobną drugą połowę cebuli i prużymy na rozgrzanym oleju. 6.   Do cebuli dodajemy pokrojone w plasterki pieczarki, doprawiamy pieprzem i solą. 7.   Na upieczone kotlety układamy

Kulinarna Chwila
Cordon Bleu 96

Opis Cordon Bleu: Cordon Bleu to inaczej kotlet szwajcarski. Tradycyjnie jest to panierowany sznycel, który nadziewany jest serem oraz kawałkami szynki. Do tradycyjnego Cordon Bleu używa się sznycel cielęcy. Możemy go jednak wykonać cielęciny, szynki wieprzowej, schabu, piersi z kurczaka czy też indyka. Najważniejsze w danym przepisie jest to by mięso złożyć tak, by w środku znajdowało się nadzienie(...)mięsa przykrywamy folią spożywczą i dokładnie je rozbijamy. Następnie każdy plaster dokładnie oprószamy solą i pieprzem. Następnie na środek każdego rozbitego mięsa układamy plaster sera oraz plaster szynki. Krawędzie kotleta zwijamy do środka, tak by powstał nam prostokąt. Każdy kotlet panierujemy w mące, następnie w rozbitym jajku oraz bułce tartej. Następnie na patelni rozgrzewamy olej. Kotlety smażymy na złoty kolor

FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarne
Sznycle po wiedeńsku 304

Sznycle po wiedeńsku Cieniutkie oraz kruche kotlety w chrupiącej i pulchnej panierce z bułki tartej. Oryginalne sznycle wiedeńskie przygotowuje się z cielęciny i smaży na głębokim tłuszczu z roztopionego masła klarowanego, a pod koniec smażenia przykrywa się patelnię, aby panierka „pofalowała się”. W lekko podrabianej wersji tych pysznych kotletów można użyć cieniutko rozbitego schabu lub szynki i smażyć(...)rozgrzewamy olej z masłem lub smalcem i smażymy sznycle po około 2 minuty z każdej strony *** *** Pod koniec smażenia patelnie przykrywamy pokrywką, aby sznycle stały się bardziej pulchne *** *** Usmażone kotlety odsączamy z tłuszczu na ręczniku papierowym. Sznycle podajemy z kawałkami cytryny *** *** SMACZNEGO ***     POLECAM RÓWNIEŻ: PRZEPISY NA SZYBKIE, TANIE I ŁATWE OBIADY KLIKNIJ TUTAJ IMPREZOWE HITY! POMYSŁY NA PRZEKĄSKI

Blog z Apetytem
Kotlety Mexico 132

Kotlety Mexico Szukamy przepisów na święta a co powiecie na soczyste kotlety, polane pysznym sosem. Można zaskoczyć gości inną odmianą kotleta. Składniki: ·        1 kg schabu ·        Cebula ·        ½ kg pieczarek ·        Serek hochland(...)Zapiekamy 10 minut w 180 °C. 11.               Kotlety gotowe. 12.                Smacznego

Kulinarna Chwila
Kotlety wyśmienite... 147

Kotlety schabowe zapiekane z pieczarkami i serem... Potrzebne będą : schab  pieczarki  ser  sól, pieprz  jajko  bułka tarta  smalec do smażenia  Schab myjemy, kroimy w plastry, rozbijamy tłuczkiem, posypujemy solą i pieprzem, jajko rozkłócamy widelcem, kotlety moczymy w jajku, później w bułce tartej i smażymy na smalcu, jak tradycyjne schabowe. Pieczarki oczyszczamy lub obieramy(...)kroimy w plasterki lub pół plasterki w zależności od wielkości pieczarek, przesmazamy na odrobinie oleju lub masła klarowanego. Kotlety kładziemy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia, na kotlety wkładamy podsmazone pieczarki a następnie starty na dużych oczkach ser, wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180° na ok. 10 minut, do rozpuszczenia sera. Smacznego

Pelusiowa Kuchnia
Sałatka z kurczakiem i jajkiem sadzonym 103

Taką sałatkę możecie podać zarówno na obiad jak i na przyjęcie Co potrzeba do smażenia kotletów: 3 udźce z kurczaka, 2 ząbki czosnku, Pieprz, Sól, 1 jajko, Bułka tarta, Olej do smażenia, Co potrzeba do sałatki: 1/2 sałaty lodowej, 1/2 średniej kapusty pekińskiej, 1 puszka kukurydzy, 1/2 dużej czerwonej papryki, 3 łyżki pokrojonej w drobną kostkę dyni, 2 łyżki pestek(...)Wykonanie: Udźce z kurczaka płuczemy, osączamy z wody, nacieramy czosnkiem przepuszczonym przez praskę posypujemy solą, pieprzem, obtaczamy w rozmąconym jajku, bułce tartej, smażymy na oleju na złoty kolor jak kotlety. Wystudzone kotlety kroimy w kostkę. Do miski dajemy kapustę pekińską pokrojoną drobno, sałatę lodową porwaną w mniejsze kawałki, odsączoną kukurydzę, paprykę pokrojoną w drobne kawałki, dynię, pestki słonecznika, prażoną cebulkę

Bułka z Chlebem
Kotlety z karkówki w dwóch wersjach 174

Wczoraj na obiad zrobiłam kotlety z karkówki, 2 usmażyłam, a dwa upiekłam w piekarniku, obie wersje smakowały równie dobrze Potrzebujemy: 4 plastry karkówki mąka jajko + opcjonalnie mleko bułka tarta sół,pieprz, czosnek oliwa z oliwek   Kotlety rozbijamy, doprawiamy solą, pieprzem i czosnkiem. Obsypujemy mąką, obtaczamy w jajku i bułce tartej. Jeśli pieczemy, układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia(...)polewamy oliwą z oliwek. Jeśli smażymy, kładziemy kotlety na patelni z rozgrzaną oliwą. Podajemy z ziemniakami i ulubioną surówką

Moje Wyroby
BURGERY (KOTLETY) Z WOŁOWINY 92

Burgery z wołowiny, soczyste i aromatyczne. Kotlety po mojemu – z tartą cebulką i marchewką. Można je przygotować na dwa sposoby: obtoczyć w bułce tartej i smażyć na oleju jak mielone lub bez bułki usmażyć na patelni grillowej. Gotowe burgery podaję na talerzu, z brokułami z wody (lub patelni), buraczkami tartymi i frytkami, na bogato! Można także w bułce(...)sosu majonezowego i ketchupu. Dziś u mnie wersja na talerzu. Gdy komponuję gotowe danie cieszę się jak nic, bo obiady domowe są najzdrowsze i już. Polecam burgery a la kotlety mielone z wołowiny z tartą cebulą i marchewką. SKŁADNIKI: 500 g mięsa z wołowiny, u mnie antrykot – świeżo zmielonego 1 średnia cebula obrana i starta na tarce o dużych

Zasmakuj Kuchni
Kotlety brokułowe z jajkiem 136

Kotlety bez mięsa, ale zdrowe i pożywne będą pasować na obiad lub kolację. Składniki: 1 brokuł 6 jajek ugotowanych na twardo 1 surowe jajko 1 cebula około 3/4 szklanki startego żółtego sera 1 łyżka masła olej bułka tarta sól, pieprz Brokuła podzielić na różyczki i ugotować w osolonej wodzie, aby były lekko twarde. Odcedzić i ostudzić. Następnie drobniutko pokroić(...)Cebulę drobno posiekać i usmażyć na rozgrzanym maśle. Ugotowane jajka drobno pokroić. Do rozgniecionego brokuła dodać posiekane jajka, starty żółty ser, usmażoną cebulę i surowe jajko. Dobrze przyprawić, aby kotlety nie były mdłe i dokładnie wymieszać. Formować kotlety i obtaczać je w bułce tartej, a następnie smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron. Gotowe kotlety można podawać z dowolnym sosem

talerz przyjemności
Kotlety pieczarkowe 79

Cały blogerski świat i nie tylko chwali koszami pełnymi grzybów. A u nas totalne pustki w lesie:(  Gdy mój apetyt na grzyby osiągnął poziom krytyczny, postanowiłam zrobić kotlety z pieczarek. Podane na sałatce z czosnkowym sosem sprawdziły się u nas jako obiad. Następnym razem wykorzystam je do burgerów:) Kotlety pieczarkowe Składniki (na 8 sztuk): 500g pieczarek 2/3 szklanki czerwonej(...)mają pozostać drobne kawałki). Dodać do soczewicy. Pestki podprażyć na patelni, wsypać do masy. Dodać jajko, płatki i bułkę, posiekana natkę pietruszki, doprawić do smaku, wymieszać. Z masy formować kotlety, obtaczać w bułce tartej, smażyć na oleju na zloty kolor z obu stron (na średnim ogniu). Usmażone kotlety osączyć na papierowym ręczniku. Podawać z sałatka, sosem, można również podać

Obiad gotowy
Pieczarkowo-serowa magia , super kotlet 114

Pieczarkowo-serowa magia , super kotlet Pieczarkowo-serowa magia , to po prostu super kotlet schabowy . Schabowy to zawsze kultowa i nie zawodna potrawa . Jak jestem w podróży i muszę jeść w restauracji , dodatkowo takiej której nie znam , to zamawiam właśnie schabowego . Bezpieczny wybór, trudno dodać do niego coś co zaszkodzi , a raczej zawsze jest zjadliwy . Wiadomo kawałek mięsa(...)będą się smażyć . Smażymy na klarowanym maśle do momentu aż będą złociste ze wszystkich stron . Serwujemy na gorąco z dowolnymi dodatkami .. Pychota Smacznego !   Artykuł Pieczarkowo-serowa magia , super kotlet pochodzi z serwisu Ogrodnik w podróży

Ogrodnik w podróży
Znikające aromatyczne kotlety 83

font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-bidi-font-family:"Times New Roman"; mso-bidi-theme-font:minor-bidi; mso-fareast-language:EN-US;} Znikające aromatyczne kotlety Kiedy znudziły nam się zwykłe kotlety mielone, wystarczy nam boczek i ser. Boczek nadaje potrawom   wyrazistego i niepowtarzalnego smaku, oraz sprawia że mięso po upieczeniu jest soczyste.   Składniki(...)Wbijamy jajka. 4.    Doprawiamy solą oraz paprykę. 5.    Dodajemy bułkę tartą. 6.    Dokładnie wyrabiamy masę mięsną. 7.    Robimy podłużne kotlety, pośrodku wgłębienie. 8.    Wkładamy kawałek mozzarelli. 9.    Przykrywamy ser mięsem. 10.                 Zawijamy

Kulinarna Chwila
Marchewkowe kotlety schabowe 113

hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-bidi-font-family:"Times New Roman"; mso-bidi-theme-font:minor-bidi; mso-fareast-language:EN-US;} Marchewkowe kotlety schabowe Zostają nam czasami schabowe i coś trzeba z nimi zrobić. Proponuję prosty, szybki i smaczny sposób.   Składniki: ·        ½ kg schabu(...)bułce tartej. 5.    Smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron. 6.    Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. 7.    Nakładamy na każdy kotlet zasmażkę. 8.    Ser ścieramy na tarce o dużych oczach i posypujemy wierzch kotletów. 9.    Zapiekamy chwilkę do rozpuszczenia się sera

Kulinarna Chwila

Proponowane wyszukiwania