kotlet z jajek - 2550 przepisów (strona:36/170)

Hamburger w tortilli 155

greckich 1 jajko 3 łyżki bułki tartej sól, pieprz Dodatkowo: 5 tortilli sos tzatziki keczup ogórki papryka sałata 1. Cebulę drobno siekamy. Łączymy z mięsem mielonym, przyprawami, jajkiem i bułką tartą. Formujemy kotlety o wadze około 100g. Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, pieczemy w 200 stopniach przez około 20 minut. 2.  Tortille składamy na pół, smarujemy sosem

Szefowa kuchni
Rolada Schabowa Z Mięsem Mielonym Obłożona Boczkiem 206

rozgrzania piekarnika. Ja to robię na folii aluminiowej na której będę potem piec moja roladę ;) 2.  Rozgrzewamy piekarnik do 200 stop. Mięso mielone przyprawiamy jak na kotlety, ale nie musimy dodawać jajka. 3. Na płacie schabu rozkładamy najpierw mięso mielone, na nie ścieramy ser i całość rolujemy w roladę. 4. Obkładamy plastrami boczku i zawijamy ściśle w folie aluminiową

Gotowanie...to proste !
Roladki pomidorowe z czosnkiem 169

Aromatyczny pomysł na obiad Składniki 4 plastry schabu pasta z suszonych pomidorów czosnek w zalewie sól, pieprz listki bazylii do panierowania jajko bułka tarta Sposób przygotowania Kotlety rozbić, posypać solą … Czytaj dalej Roladki pomidorowe z czosnkiem

czarrna od kuchni
ROLADKI SCHABOWE Z FARSZEM ORZECHOWYM 188

orzechów i natki.Polecam!.       10 filetów schabowych 5 dag.zmielonych orzechów włoskich posiekaną drobno natka pietruszki sól pieprz Vegeta przyprawa do wieprzowiny 2 jajka mąka bułka tarta olej *********************************  Mięso umyć i osuszyć.4 kotlety zmienić , dodać do nich orzechy , pokrojoną natkę pietruszki(...)oraz przyprawy,sól i pieprz, vegetę i przyprawę do wieprzowiny.Resztę kotlety rozbić i formować , oprószyć tymi sami przyprawami.Tak przygotowany farsz Nałożyć na rozbite kotlety i zwinąć w roladę.Filety panierować w mące , rozmąconym jajku i bułce tartej.Tak przygotowane roladki smażyć na rozgrzanym tłuszczu do momentu uzyskania złotego koloru.Smacznego

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki
Domowe hamburgery. 117

liście sałaty masłowej 1 pomidor 100 ml jogurtu naturalnego gęstego 2 łyżki ketchupu  sól, pieprz, czosnek granulowany bułka tarta Mięso mieszamy z bułką tartą, przyprawami i jajkiem (tak abyśmy mogli uformować kotlety). Formujemy 3 płaskie (grubość około 1 cm) kotlety, smażymy na patelni bez tłuszczu jeśli mamy dobrą patelnie lub na małej ilości tłuszczu.  Kiedy kotlety nam się

Moje-pitraszenie
Kotlety mielone z łososia 158

kwasy tłuszczowe ) i dlatego warto robiąc mielone dodać białej, chudej ryby jak np. gładzicę czy inne ryby flądrowate. Kotlety z łososia Składniki: 10 kotletów 600 g fileta łososia 400 g białej ryby 1 jajko 2 łyżki drobno pokrojonych kaparów 1 łyżka posiekanego koperku 1 łyżka posiekanego szczypiorku sól i pieprz do smaku olej do smażenia Sos chrzanowo koperkowy(...)chrzanu 1 łyżka koperku 2 łyżki jogurtu sól do smaku Przepuść połowę łososia i całą białą przez maszynkę. Resztę łososia pokrój w kostkę. Dodaj jajko, kapary sól i pieprz, wymieszaj farsz. Uformuj 10 okrągłych kotletów i usmaż na rozgrzanym tłuszczu. Smaż kolety w dosyć wysokiej temperaturze przez około 3 minuty po każdej stronie. W międzyczasie przygotuj sos, mieszając wszystkie składniki

codojedzenia
Kotlet z jajek 164

podsmażam . Ugotowane jajka obieram i rozgniatam je na masę ( można zmiksować ale ja nie lubię papki) do masy dodaję cebulę,majonez,1 łyżkę bułki,sól,pieprz,jajko surowe . Dokładnie mieszam , formuje kotlety , obtaczam w pozostałej bułce i smażę na bardzo rozgrzanej patelni z obydwu stron na złoty kolor . Podaje z surówką

Eli Gotowanie
Klopsiki zapiekane w warzywach 146

sprawdzone "gotowce" lub półprodukty, które znacznie przyspieszają przygotowywanie posiłków. Tym razem były to Zasmażane Warzywa od firmy Orzech. Do tego najszybsze, najprostsze, pieczone kotlety mielone. Polecam :) SKŁADNIKI:   0,5 kg mięsa mielonego 2 jajka bułka tarta(...)gęstości 1 płaska łyżeczka soli pieprz, majeranek Dodatkowo: 1 słoik warzyw zasmażanych Orzech 1/2 szkl śmietanki 30% 1. Mięso mielone wymieszać dokładnie z jajkami i przyprawami, dodać bułki tartej na gęstość (tak, żeby kotlety dało się formować). Uformować kulki, lekko je spłaszczyć i ułożyć w lekko natłuszczonym (ja rozsmarowałam kilka kropli oleju pędzelkiem silikonowym) naczyniu żaroodpornym. Wstawić do piekarnika

Kto ugości moich gości?
Sos szparagowy 182

zwolenniczką. Do pewnych rzeczy, a także smaków, dorasta się. A szparagi pod taką postacią jadało się w moim domu od dzieciństwa. Taki sos często był dopełnieniem kotleta schabowego, mielonego czy zwykłych jajek sadzonych. Może i Wy się skusicie? :) Składniki: pęczek białych szparagów 1 łyżka masła 1 łyżka mąki 1,5 chochli wody, w której gotowały się szparagi 1,5 chochli

My simple kitchen
Pomidory panierowane 126

Wegetariańska wersja "kotletów" Składniki: 4 pomidory 1 jajko 5 łyżek bułki tartej sól do smaku pieprz do smaku olej do smażenia Wykonanie: Pomidory opłukać, pokroić w grube plastry i oprószyć solą i pieprzem.  Obtaczać w rozmąconym jajku i bułce tartej.    Smażyć na oleju z obu stron na rumiano

Tradycyjna Kuchnia
Kotlety jajeczne 143

sól, wegeta Dodatkowo: bułka tarta i olej do smażenia bulionetka do sosu cebulowego Knor r Ugotowane i ostudzone jajka zetrzeć na tarce na grubych oczkach. Dodać surowe jajko, bułkę tartą .Doprawić.Formować kotlety,panierować w bułce tartej i smażyć na oleju na złoty kolor.Podawać np.z ziemniakami i sosem cebulowym

Moje domowe kucharzenie
Marchewka z groszkiem -dodatek do obiadu 434

Marchewka z groszkiem, zawsze ją lubiłam. To doskonały dodatek do obiadu.  Zarówno do dań mięsnych, jak i jarskich. U nas często do kotletów mielonych, do schabowego lub jajka sadzonego.  W sumie pasuje do wszystkich panierowanych potraw.  Można użyć świeżych warzyw, lub mrożonych, polecam z KLIK , tanie i bardzo dobrej jakości.  40 dag marchewki z groszkiem ( mrożona

Takie tam pichcenie
Kotleciki z polędwiczki. 213

oliwek(marynata), mięso kroimy w paski grubości 2-3cm. , rozbijamy nakłuwaczem, wcześniej smarując mięso marynatą,  wkładamy do lodówki na 3-4 godz., z jajka, mąki przygotowujemy lekkie  ciasto, kotlety maczamy w cieście i smażymy na maśle na delikatnym ogniu z obu stron

Kuchnia Beaty
Pierś z kurczaka z serem pleśniowym i suszonymi pomidorami 247

Pierś można wykonać na wiele sposobów, więc żeby nie jadać ciągle kotletów z kurczaka panierowanych w jajku i bułce, wypróbujcie tego przepisu. Jeśli mięso chcecie podać dzieciom, ser pleśniowy zastąpcie na przykład żółtym serem, a jeśli nie lubicie suszonych pomidorów, dodajcie pieczarkę pokrojoną w plasterki. Danie jest ciekawe, smaczne, a przede wszystkim pierś z kurczaka nie jest sucha, jeśli oczywiście

upichcic
Gołąbki w papierze ryżowym 324

odparuje dodajemy łyżkę bułki tartej i mieszamy do połączenia składników Po przestudzeniu masy pieczarkowej dodajemy do niej mięso mielone, sól, pieprz, majeranek i pół łyżeczki sosu sojowego ,jajko - wyrabiamy tak jak na kotlety mielone Płat papieru ryżowego moczymy chwilę w letniej wodzie, wyjmujemy na duży talerz , a na niego wykładamy łyżkę farszu i zwijamy W rondelku przesmażamy 3 ząbki utartego

Proste Potrawy
Panierowany kotlet z karkówki (z przyprawą do schabowych) 199

które nadają mięsu szczególnego smaku.   karkówka Dodatkowo: przyprawa do schabowych (z firmy Rafex ; skład: marchew, chilli, papryka, pieprz, sezam) sól jajko mąka do obtaczania bułka tarta do obtaczania olej do smażenia   Karkówkę umyć, osuszyć, pokroić na kotlety i rozbić tłuczkiem do mięsa (nie za cienko). Każdy kawałek natrzeć przyprawami (z solą) i obtoczyć w mące, jajku (rozmieszanym

Di gotuje
Kotlety drobiowe w panierce z chipsów paprywkowych 132

namoczoną i odciśniętą bułką. Dodać jajka, przyprawy i dokładnie wymieszać mięsną masę, po czym formować ręką kotleciki.  Chipsy na panierkę drobno pokruszyć.  Gotowe kotlety obtaczać w mące, potem w rozmąconym jajku, następnie panierować w pokruszonych chipsach.  Smażyć na gorącym oleju z obu stron na złoty kolor

Tradycyjna Kuchnia
Roladki w serowej panierce 225

Przygotowanie:      Piersi kurczaka rozbijamy na kotlety, przyprawiamy pieprzem i solą. Papryki kroimy w cienkie paseczki. Paseczki w 3 kolorach układamy na kotletach. Kotlety zwijamy w roladki, obtaczamy w roztrzepanym jajku wymieszanym ze słodką papryką. Następnie obtaczamy w startym żółtym serze i w bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym tłuszczu- najlepiej pod przykryciem i na małym ogniu.Podajemy

Aga w kuchni
Kotlety mielone inaczej czyli kotlety z zieloną soczewicą 222

podsmażonej cebulki, jajka i czerstwej namoczonej bułki, dodałam ugotowaną zieloną soczewicę i wsypałam łyżeczkę przyprawy gyros. Niby nic, a jednak smak klasycznego kotleta został zmieniony. Polecam. Składniki: 0,5 kg mięsa z łopatki (zmielone) szklanka zielonej soczewicy jajko czerstwa bułka mleko lub woda do namoczenia bułki 2 cebule 3 ząbki czosnku sól łyżeczka przyprawy gyros łyżeczka majeranku łyżeczka ziołowego pieprzu(...)bułka tarta do obtoczenia kotletów olej do smażenia Sposób przygotowania: Soczewicę przepłukać zimną wodą, wsypać do garnka, zalać 2 szklankami wody, delikatnie posolić i gotować na małym ogniu przez około 30 minut. Następnie nadmiar wody odlać i zblendować soczewicę na papkę. Cebulę i czosnek drobno pokroić i zeszklić na 2 łyżkach oleju. Czerstwą bułkę namoczyć w mleku lub wodzie

na moim stole...
Kotlety mielone w andrutach. 161

niej nie korzystacie pokrójcie ją w miarę jak najbardziej drobno. Czosnek przeciskamy przez praskę do czosnku. Cebulę, czosnek, zmielone mięso, 2 jajka, 3 łyżki bułki tartej, sól, pieprz i suszoną bazylię łączymy razem, wyrabiając masę jak na normalne kotlety mielone. Duży wafel kroimy na dwie części. Na jednym z nich wykładamy farsz i przykładamy drugą(...)częścią wafla. Wyrównujemy brzegi i kroimy na mniejsze części. Takie jakie chcecie, ja pokroiłam na prostokąty - wyszło mi 12. Prostokąty następnie obtaczamy w rozkłóconym jajku i bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym oleju. Ja swoje kotlety podałam z ziemniaczkami posypanymi koperkiem i liśćmi botwiny buraczków liściowych skropionych olejem słonecznikowym tłoczonym na zimno od Oleofarm . Skomentuj

MamaOskarka
Kurczak w orzechowej panierce 133

Kotlety z piersi kurczaka w chrupiącej smacznej orzechowej panierce. Polecam, bo przy takich upałach nie warto stać długo nad kuchenką, a jak wiecie kotlety smaży się bardzo szybko. Składniki: 2 podwójne piersi z kurczaka 2 jajka 3 łyżki mąki krupczatki 5 łyżek posiekanych orzechów włoskich 5 łyżek bułki tartej sól pieprz olej do smażenia Wykonanie: Pierś z kurczaka umyć , osuszyć(...)przekroić na kotlety. Orzechy wymieszać z bułką tartą. Każdego kotleta oprószyć solą i pieprzem z dwóch stron, a następnie obtoczyć w mące , jajku i  mieszance orzechów z bułką. Smażyć na rozgrzanym tłuszczu  na rumiany kolor z  dwóch stron. kurczak w orzechowej panierce

O kuchni z uczuciem
Domowy hamburger 135

sztuk 2 i 1/2 szklanki mąki pszennej 1 dkg drożdży 3/4 szklanki letniego mleka 2 łyżki masła 1 łyżka cukru 3/4 łyżeczki soli 1 jajko do posmarowania 1 żółtko 1 łyżka mleka sezam kotlety burgery: 70 dkg wołowiny 1 cebula duża 3 ząbki czosnku 1 łyżka musztardy 2 łyżki ketchupu 1 łyżeczka papryki mielonej 1 łyżeczka przyprawy do wołowiny sól(...)razem z cebulą obraną i czosnkiem, przekładam do miski, dodaję musztardę, ketchup, paprykę mieloną, przyprawę do wołowiny, sól, pieprz, jajko i całość dobrze wyrabiam rękoma. Mięso musi być dobrze wyrobione , kleiste. Dziele je na osiem części i formuję płaskie kotlety, które układam na papierze do pieczenia. Smażę na rozgrzanym oleju aż się zrumienią. Sos: Jogurt mieszam z majonezem, dodaję czosnek

wesoła kuchnia
Kotlety mielone w stylu włoskim 151

bardzo ważne, bo decydują o smaku. Znamy tradycyjne mielone, więc tym razem skuszona przez Bynia proponuję kotlety mielone w stylu włoskim. Jak napisał autor przepisu „Wystarczy zaledwie kilka zmian żeby to co znane zmieniło całkowicie smak”. Składniki: - 600g zmielonej wieprzowiny - 2 jajka - 3 kromki chleba tostowego (lub 2 małe kajzerki) - mleko do namoczenia bułek - 1 cebula - 1 szklanka białego wina(...)mleku. Ser trzemy na tarce o drobnych oczkach. Zmielone mięso przekładamy do miski, dodajemy odciśnięty chleb, starty ser, startą na drobnej tarce cebulę, jajka, pieprz i sól. Dokładnie wyrabiamy masę mięsną. Formujemy owalne kotlety. Aby porcje były równe można je nabierać łyżką do lodów, następnie lekko spłaszczać). Kotlety obtaczamy w mące, nadmiar otrząsamy i kładziemy na patelnię z rozgrzanym olejem

mojewypiekiinietylko
Kotlety z selera A'la schabowy 263

przeciętnie, dwa do roku wystarczą i to u mamy. Jednak mam dla Ciebie świetną alternatywę obiadową w postaci kotletów z selera. Są pyszne! Składniki:  1 duży seler (ok 600 g) 300 g sera żółtego w plastrach 2 jajka bułka tarta do otoczenia sól i pieprz masło klarowane do smażenia Ciekawe rozwiązania znajdziecie  tutaj Przygotowanie:  Seler(...)grubości ok 1 cm. Plastry z obu stron solimy i pieprzymy, następnie obkładamy plastrami sera z obu stron i zanurzamy w zbełtanym jajku, i obtaczamy w bułce tartej. Takie kotlety smażymy na rozgrzanej patelni z klarowanym masłem, aż zarumienią się z obu stron.  Smacznego

Niezły Młynek

Proponowane wyszukiwania