kotlet z jajek - 2550 przepisów (strona:30/170)

Kotlety mielone z ryżem i pieczarkami 149

Przepis na smaczne kotlety mielone nieco odmienne od tradycyjnych, gdyż z dodatkiem ryżu i pieczarek. Składniki (na ok 10 kotletów): 500 g mięsa mielonego 100 g ryżu 250 g pieczarek jajko papryka ostra, papryka wędzona, pieprz ziołowy, sól, pieprz bułka tarta Przygotowanie Ryż gotujemy w osolonej wodzie wg instrukcji na opakowaniu. Studzimy. Pieczarki kroimy w kostkę i podsmażamy na patelni(...)Mięso mielone, ryż, pieczarki i jajko wkładamy do jednej miski, przyprawiamy i mieszamy dokładnie. Z masy formujemy kotlety, obtaczamy w bułce tartej i smażymy z obu stron na złoty kolor

e-PrzepisyKulinarne
Kotlety mielone z pieczarkami,lubczykiem i pieprzem cytrynowym 158

ulubione kotlety mielone. Tym razem dodałam przyprawy firmy Prymat : pieprz cytrynowy, trochę przyprawy do mięsa mielonego oraz lubczyk. Kotlety były bardzo smaczne! Składniki :* 0,5 kg mięsa mielonego z karkówki* cebula* 20 dag pieczarek* 2 łyżki oliwy z oliwek* jajko* kajzerka namoczona w mleku* łyżeczka przyprawy do mięsa mielonego Prymat* łyżeczka pieprzu cytrynowego Prymat* szczypta lubczyku Prymat* sól(...)smaku* bułka tarta * olej rzepakowy do smażenia  Przygotowanie :Cebulę i pieczarki posiekać w drobna kostkę. Przesmażyć na oliwie, dodać do mięsa. Całość wymieszać z jajkiem, bułką oraz przyprawami. Można kotlety obtoczyć w bułce tartej. Obsmażyć na złoty kolor. U mnie podawane były z ziemniakami i mizerią

Magiczne Życie Marty
Kotlety schabowe z czosnkiem i rozmarynem 80

zwykle ale trochę inaczej, z lekką nutą czosnku i rozmarynu. Pozostawione do zamarynowania nabiorą całą gamę aromatów. Składniki; 1 kg schabu mąka 3 jajka bułka tarta suszony rozmaryn sól, pieprz czosnek Wykonanie: Schab kroimy na kotlety, rozklepujemy. Z każdej strony przyprawiamy solą, z jednej strony pieprzem i czosnkiem ( można użyć suszonego ) Łyżkę rozmarynu rozdrabniamy w moździerzu i przyprawiamy(...)druga połowę kotleta. Pozostawiamy do zamarynowania ( dobrze jest zostawić w lodówce nawet 2 -3 godziny ) tak aby aromaty użytych przypraw przeszły nasze kotlety. Po zamarynowaniu kotlety panierujemy najpierw w mące, potem w roztrzepanych jajkach i na koniec w bułce tartej. Smażymy na oleju. SMACZNEGO

Smaki Ewy
Kotlety mielone najlepsze 151

Najlepsze i najbardziej soczyste kotlety mielone! Masa mięsna poprzez dodanie aż dwóch jajek i nieodciśniętej z mleka kajzerki jest dość rzadka, lecz w tym tkwi tajemnica tych kotletów mielonych, które moja rodzina uwielbia! Jeśli zrobicie je dokładnie zgodnie z przepisem, jestem pewna, że je pokochacie tak jak my :) Do tych kotletów używam mięsa z szynki. Mięso mielone drobiowe zostawiam(...)około godzinę przed robieniem obiadu, aby się trochę ogrzała i smażę kotlety tak samo jak wczoraj :) Kotlety mielone najlepsze około 15 szt. / obiad na dwa dni 700 g mięsa mielonego w szynki 1 kajzerka 0,5 szkl. mleka 1 cebula 2 jajka (wielkość M) sól, pieprz bułka tarta do obtoczenia oraz: 2 łyżki wody opcjonalnie - 1 duże jabłko

Posadzone i zjedzone
Tradycyjne panierowane kotlety schabowe. Smaczne i chrupiace. 254

tradycyjne danie tzw."nieśmiertelny schaboszczak",bardzo smaczny,chrupki,a przy tym soczysty. Polecam :)   Składniki - 4 grubsze plastry ze środkowej części schabu - 2 jajka - mąka - bułka tarta - domowa wegeta, mielony czosnek - olej do smażenia Wykonanie Kotlety myję, osuszam. Tłuczek do mięsa wkładam do woreczka foliowego i każdy kotlet rozbijam dokładnie na cienkie,duże plastry. Tak rozbite mięso panieruję najpierw(...)mące, następnie w roztrzepanych i doprawionych przyprawami jajkach, na końcu w bułce tartej. Na patelni rozgrzewam niewielką ilość oleju i smażę kotlety z obu stron do zrumienienia. Odsączam na papierowych ręczniczkach, podaję z ziemniakami i surówką. Smacznego

Kuchnia z widokiem na ogród
Schabowy z parówką. 176

kotlety. Rozklepać, doprawić przyprawą do potraw Kucharek i pieprzem. Każdy kotlet posmarować 1 łyżeczką majonezu, posypać  startą mozzarella i położyć na każdym kotlecie parówkę. Każdy kotlet zrolować i panierować w mące, jajku i bułce tartej. Obsmażyć z każdej strony na patelni. Przełożyć do naczynia do zapiekania i wstawić na 8 minut do nagrzanego 190oC piekarnika. Podawać z młodą kapusta

Kulinarny karnet Christophera
De volaille – de volaj 288

ziemniaków oraz bukietem surówek. Oto przepis: Składniki: - podwójna pierś z kurczaka - 2 większe pieczarki - 5 dag sera 2 łyżeczki masła -sól, pieprz, bułka tarta, jajko, olej do smażenia Wykonanie: Rozciąć pierś, rozbić na dwa kotlety, oprószyć solą i pieprzem(...)Pokroić w kostkę pieczarki i lekko je zrumienić. Na rozbite i przyprawione kotlety nakładać pieczarki, łyżeczkę masła i ser pokrojony w kostkę lub grubsze paski. Zwinąć kotlety, można złączyć je wykałaczkami, maczać w jajku, następnie obtaczać w bułce tartej i smażyć na małym ogniu z każdej strony. Należy pamiętać, żeby powoli dość długo smażyć, żeby w środku mięso nie było

dom-agi.pl
Piramidki drobiowe z masłem pietruszkowym 156

kurczaka i, po usmażeniu, delektować się smakiem :) Składniki: 1 podwójna pierś z kurczaka masło pietruszkowe domowego wykonania - przepis tutaj sól pieprz przyprawa do kurczaka jajko mąka bułka tarta Pierś oczyszczamy, myjemy, ubijamy jak na kotlety Środek smarujemy sporą ilością masła(...)dałam trochę za mało, więc nawet jeśli ilość, którą nałożycie będzie się Wam wydawać spora, to i tak spokojnie nakładajcie dalej :) Zwijamy w roladkę, jak na kotlety de volaille Panierujemy w kolejności: mąka, jajko, bułka tarta. Jeśli zostanie Wam jeszcze jajko, to możecie zrobić podwójną panierkę, czyli po obtoczeniu w bułce włożyć jeszcze raz do jajka i znowu do bułki

www.szczesliwakuchnia.blogspot.com
Smażone kotlety sojowe 137

ketchupuPrzepis:Kotlety sojowe umieszczamy w miseczce i zalewamy gorącą wodą z dodatkiem kostki rosołowej. W wywarze kotlety leżą ok. 10 minut. Następnie obtaczamy je w rozbełtanym jajku i w bułce tartej. Tak przygotowane kotlety smażymy na rozgrzanym oleju z każdej strony na złoty kolor.Ziemniaczki obieramy ze skórki i kroimy w cienkie talarki. Talarki smażymy na rozgrzanym oleju na złoto

Emcia Pichci
Kotlety jajeczne z kaszą jaglaną. 169

kotleciki bardzo wam zasmakują. Dodałam do nich trochę liści botwinki , aby trochę ożywić kolor i smak . Składniki: na około 6 kotletów 1/ 3 szklanki suchej kaszy jaglanej 1 szklanka wody 4 jajka sólo ,pieprz 1 łyżka bułki tartej garść liści botwinki,małe liście bułka tarta do obtoczenia gotowych kotletów Kaszę płuczemy na sitku pod bieżącą wodą . Przełożyć do garnka(...)gotujemy na twardo ,około 8 minut . Następnie przekładamy do zimnej,studzimy i obieramy. Jajka rozgniatamy widelcem ,dodajemy ugotowaną kaszę , surowe jajko ,jedną łyżkę bułki tartej i skrojoną drobno botwinkę. Mieszamy wszystko na jednolitą masę,doprawiamy solą i pieprzem. Formujemy kotlety ,obtaczamy w bułce tartej i smażymy na oliwie z dwóch stron na rumiano.Smacznego. Pomysł z Kwestia Smaku – dziękuję

Ladylaura.
Kotlety schabowe z cebulą 206

bułki tartej, 1 łyżeczka słodkiej papryki, sól, pieprz, sałatka szwedzka. Przygotowanie: Mięso myjemy i osuszamy. Kroimy na kotlety i rozbijamy tłuczkiem. Każdy kotlet przyprawiamy solą, pieprzem i słodką papryką z obu stron. Następnie obtaczamy w roztrzepanym jajku i bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym tłuszczu z każdej strony do zarumienienia się bułki. Zdejmujemy kotlety z patelni, a na nowym oleju podsmażamy

Aga w kuchni
Roladki z indyka 154

ochotę na takie danie to zapraszam po przepis. Składniki na 6 roladek 500 g piersi z indyka 6 kawałków suszonych pomidorów (lub więcej zależy od ilości kotletów) 6 plasterków żółtego sera 1 jajko sól  pieprz bułka do panierowania masło klarowane do smażenia Pierś z indyka pokroić na plastry o grubości około 0,5 cm i rozbić delikatnie(...)podziurawić kotletów. Każdy kotlet oprószyć solą i pieprzem, na wierzch ułożyć plasterek sera i kawałek suszonego pomidora. Zwinąć w roladkę , spiąć wykałaczką. Każdą roladkę obtoczyć w bułce tartej,  roztrzepanym jajku i ponownie w bułce. Smażyć na rozgrzanym maśle z każdej strony na rumiany kolor. Następnie włożyć do naczynia żaroodpornego i piec w piekarniku w 180 stopniach C około

O kuchni z uczuciem
Wczorajsza zapiekanka 239

wyrzucić go , zapraszam do wypróbowania , naprawdę smakuje rewelacyjnie . Składniki  ( dla 4 osób )                    Kotlety mielone w sosie pomidorowym z poprzedniego dnia  2 jajka  4 łyżki startego parmezanu  4 łyżki sera żółtego gouda  pieprz czarny  sól himalajska makaron ( według uznania )  pół szklanki mleka  Wykonanie(...)miski wpijamy dwa jajka,mleko ,oraz parmezan , doprawiamy do smaku solą i pieprzem i dokładnie mieszamy.  Kiedy mamy przygotowany płyn z jajek , do garnka w którym gotowaliśmy makaron , wkładamy makaron ponownie do garnka , następnie kroimy nasze kotlety w średnie kawałki i dodajemy do makaronu wraz z pozostałym sosem pomidorowym , następnie wlewamy nasze jajka i wszystko bardzo dokładnie mieszamy , kiedy

Mój Smak
Kotlet z piersi z kurczaka 101

rozklepane jajka Pieprz sól Bułka tarta Oliwa Sposób: Filety należy oczyścić i dokładnie rozbić tłuczkiem, przyprawić solą oraz pieprzem, następnie po kolei panierować:  roztrzepanym jajku oraz bułce tartej. Tak przygotowane kotlety smaży się na rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor. Polecam również panierować w samym jajku i mące pod koniec podlewamy odrobiną wody ,są również pyszne. Smacznego

Viola cooks with passion
Soczysty mielony z batatami i sosem kurkowym 278

Moje mielone są takie pyszne i soczyste dzięki temu, że:1. dodaje do mięsa gorącą wodę, 2. długo je później wyrabiam. SKŁADNIKI (porcja na 4 osoby) Kotlety: 500 gram łopatki wieprzowej 2 wiejskie jajka 2 duże białe szkliste cebule 3 suche kajzerki mleko masło klarowane bułka tarta do panierowania sól pieprz Sos kurkowy: 4 duże garście kurek 4 łyżki śmietanki(...)mielony pieprz sól Bataty: 800 gram batatów kilka gałązek rozmarynu sól morska świeżo mielony pieprz oliwa z oliwek WYKONANIE Kotlety: mięso mielimy, cebulę siekamy w drobną kostkę. Cebulę smażymy na maśle klarowanym aż się zeszkli, solimy, studzimy. Do mięsa dodajemy jajka, bułki namoczone w mleku, ostudzoną cebulę, sól, świeżo mielony pieprz. Bardzo dokładnie i długo wyrabiamy mięso. Na koniec dodajemy

OstryKęs

Proponowane wyszukiwania