1 duże udko z kurczaka1 mała cebula1 mała marchewka50 g mozzarelli w bloku1 duże jajko1,5 łyżki bułki tartej100 g cukinii1 garść świeżego szpinakusól do smakupieprz
Ewa w kuchniZ takich prostych składników rodzą się czasami najlepsze dania!Tak było i tym razem!Cebula w delikatnym chrupiącym cieście z aksamitnym sosem śmietankowym totalnie podbiła moje
Ostra na SłodkoOstatnio zasmakowałam w kuchni tureckiej.BEYAZ PEYNİR KÖFTESİ są to kotleciki z sera białego z dodatkiem fety i zieleniny.Podajemy je solo lub z ulubioną surówką.Ja wzbogaciłam
Ostra na SłodkoMięso i ziemniaczki – proszę bardzo!Co prawda nie w wydaniu klasycznego obiadu na talerzu , a w formie rewelacyjnych kotlecików , ale zdecydowanie warto wziąć je pod
Ostra na SłodkoJak wiecie ze mnie to takie „Pomysłowy Dobromir” ( jak to mama mówi ;) ) i zrobienie czegoś z niczego , absolutnie nie stanowi dla mnie problemu!Dziś
Ostra na SłodkoZapraszam Was dzisiaj na bardzo zdrowy obiad, kolację czy po prostu przekąskę. Moje stałe czytelniczki już wiedzą, że u mnie raczej lekko i pysznie. Unikam tłuszczów
pieprzny smaczekZapomniałam wstawić przepis wcześniej..Była sałatka makaronowa do której zużyłam połowę puszki kukurydzy ..no a drugą połowę wykorzystałam do zrobienia kotlecików ..pomysł podpatrzyłam tutaj
Moje domowe kucharzenieZupełnie nie mam pojęcia czemu taki sos nazywa się myśliwskim . Chyba , że chodzi o to , że jest w nim to co się upoluje . Jak go zwał
Buniabaje w kuchniPatisony to dietetyczne i bardzo delikatne warzywa. Najprostszy sposób na ich przygotowanie to usmażenie ich w formie placuszków w panierce.Przepis na smażone patisony:SKŁADNIKI1 średni
Moje Kuchenne RewelacjePropozycja dla tych warzywo-żernych, aczkolwiek i nosem kręcącym, na słowo "warzywo" także polecam !Sznycle z kalarepy i selera, w chrupiącej panierce to doskonała
kolorowotorcikowoI znów pulpety. Tym razem w klasycznym sosie grzybowym. A jak w sosie grzybowym to koniecznie z kaszą. Jedno muszę wyjaśnić - nie przepadam za sosem grzybowym
Buniabaje w kuchniBifteki to takie greckie mielone- z wołowiny , fetą , miętą i ouzo .Z oryginału zostawiłam pomysł na dodanie do mielonych ouzo i nadanie im anyżkowego smaczku . Zamiast
Buniabaje w kuchniDo czego to już doszło, żebym ja przepisy od swoich dzieci ,,ściągała". Córka uwielbia sznycle ( jak wszyscy w rodzinie ).I tak jak ja kombinuje różne
Buniabaje w kuchniZe sznycelkami z piersi kurczaka to jest tak. W zasadzie powinny być w notorycznym zapasie w zamrażalniku. Jeszcze nie usłyszałam od wnuka innej odpowiedzi na pytanie
Buniabaje w kuchni