kotlet p - 500 przepisów (strona:25/34)

Burgery w picie z sosem tatarskim 162

mięsa mielonego wołowego4 sztuki pieczywa pitasos tatarski (przepis poniżej)pomidorki koktajlowesałata roszponkasól, pieprz Przygotowanie:Mięso mielone przyprawiamy solą i pieprzem i wyrabiamy ręką. Z mięsa formujemy burgery (lub kotlety, jak kto woli) i smażymy po kilka minut z każdej strony na patelni grillowej lub grillu. Pitę wkładamy na 3 minuty do tostera, nacięciem do góry. Można ją także podgrzać

Smakowity Blog Kulinarny
Schab z cukinią zapiekany pod sosem serowym 266

Pyszny schabik na obiadek. Taka wersja dla odmiany a nie ciągle ten kotlet schabowy. Do schabiku dodałam cukinię i całość zapiekłam pod sosem serowym. Mięsko wyszło pyszne.składniki:700 g schabu1 mała cukiniasól,pieprzolej do smażenia2 łyżki masła2 łyżki mąki1,5 szklanki mleka2 garście startego sera goudagałka muszkatołowaSchab pokroić w dużą kostkę. Oprószyć solą i pieprzem. Obsmażyć na oleju

Monia miesza i gotuje
Kurczak z porami zapiekany w cieście 1185

Dzisiaj proponuję Wam kolejny mój przepis z kurczakiem. Tym razem jest to zapiekanka z kurczaka i pora, danie ma moc, jest mega smaczne.Polecam też:Kotlety siekane z kurczaka i pieczarek,Smażone kotleciki z kurczakaĆwiartki kurczaka faszerowane mięsemKrucha sałatka z panierowanym kurczakiemZapiekanka jest przeznaczona dla dwóch osób, jest smaczna i sycąca.  Bardzo niewiele potrzeba aby to danie przygotować, wystarczy 1 ćwiartka

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Schab duszony w śmietanie i pieczarkami 223

łyżeczki majeranku1/2 łyżeczki gałki muszkatołowejsól, pieprz+ do podania:kasza gryczana, ogórek kiszony, natka pietruszkiCZAS PRZYGOTOWANIA: OK. 60 MINPOZIOM TRUDNOŚCI: ŁATWY1. Mięso myjemy, osuszamy ręcznikiem papierowym i kroimy na cienkie kotlety (mi wyszło 7). Nacieramy solą i pieprzem. Pieczarki obieramy i kroimy w plastry, cebulę w ćwierć-krążki. 2. Patelnię rozgrzewamy bez tłuszczu, wrzucamy pieczarki, podlewamy je odrobiną wody

My Culinary Art
ROLADKI DROBIOWE Z KURKAMI I FETĄ 154

sól, pieprzprzyprawa do kurczakaśmietana 18%łyzka mąki do zagęszczenia sosubulion warzywnyliść laurowyziele angielskietrochę mleka do podduszenia kurekoliwa lub olej do smażeniaWykonanie:Pierś z kurczaka  rozbijamy na cienkie kotlety (najlepiej robić to przez  folią spożywczą, żeby nie poszarpać mięsa). Posolić i popieprzyć, ew. posypać przyprawą do kurczaka. Kurki odmrażamy. Myjemy  i osuszamy, kroimy na mniejsze kawałki. Dusimy

Walijskie Pichcenie
KARKÓWKA Z GRZYBAMI I CEBULKĄ 192

Karkówka to taki wdzięczny produkt do obróbki :)  Można ją smażyć w całości, robić w plastrach  panierowaną jak kotlet, zapiekać, smażyć, dusić na wiele sposobów.  Robię ją dość często bo moja gorsza połowa za nią przepada :)  Tym razem wybór padł na karkówkę z grzybami i cebulą, bo takiej nie zamieszczałam jeszcze na blogu:) Składniki: 1 kg karkówki

Walijskie Pichcenie
SCHABOWE STEKI W SOSIE Z GRZYBÓW LEŚNYCH 189

zbędne były tutaj dodatkowe przyprawy. Tylko sól, pieprz, plastry schabu no i gość specjalny: polskie grzyby. Do tego kasza na sypko i ... Uczta dla podniebienia :))     Składniki: 6 kotletów schabowych około 1.5 cm grubości  100g grzybów leśnych (ja używam suszonych podgrzybków i borowików) 1 duża cebule  sól,  pieprz czarny mielony 1 łyżka kwaśniej śmietany  jedna

Walijskie Pichcenie
PROSTE KOTLECIKI Z KASZY JĘCZMIENNEJ 167

dużej misce mieszamy wszystkie składniki naszych kotlecików: ugotowaną kaszę, cebulkę z boczkiem i marchewką, dodajemy surowe jajko oraz sól i pieprz do smaku. Zwilżonymi dłońmi formujemy średniej wielkości kotlety, obtaczamy każdy w bułce tartej i smażymy z obu stron na złoty kolor. Po usmażeniu układamy na papierowym ręczniczku, aby ten wchłonął nadmiar tłuszczu. Podajemy na ciepło jako danie obiadowe

Walijskie Pichcenie
MIELONE A'LA STEKI Z CEBULKĄ 270

tych mielonych znajdziemy 100% mięsa ... w mięsie :)  Nie ma w nich tradycyjnych dodatków, jakie dodajemy zazwyczaj do naszych kotletów mielonych czyli kajzerki czy bułki tartej. Są one bardziej ścisłe ale soczyste i równie smaczne jak klasyczne mielone.  Pierzynka z cebuli dodatkowo podkreśla ich smak:))  Polecam gorąco! Składniki: 600g mięsa mielonego wieprzowego (u mnie łopatka) 1 jajko sól

Walijskie Pichcenie
Schab w sosie śmietanowym 201

przystało na mięsożerną rodzinę proponuję dzisiaj przepis na pyszny schab, ale nie tradycyjnego kotleta schabowego, tylko schab w sosie śmietanowym. U nas w domu na to danie mówiło się sztuka mięsa. W stołówce do której chodziłam na obiady w dzieciństwie sztuką mięsa nazywano szynkę wieprzową w sosie. Sztuką mięsa nazywa się też duszoną wołowinę, ale my pozostańmy przy dzisiejszym schabie

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Drobiowe roladki z papryką na dyniowych kluseczkach 176

śmietankowego serka, przyprawia do drobiu, bułka tarta, dyniowe kluseczki- przepis tutaj.     Przygotowanie:     Każdą pierś kurczaka przekrawamy na pół i rozbijamy (tak by powstały 4 kotlety). Przyprawiamy przyprawą do drobiu z obu stron. Na środek układamy paseczki papryki - żółtą, czerwoną i zieloną oraz połowę plasterka serka śmietankowego. Zawijamy roladki. Obtaczamy w roztrzepanym jajku i bułce tartej

Aga w kuchni
piersi a`la zrazy w przyprawie chimichurri... 195

rozbić na duże 2 płaty tak w całości marynowane piersi i potem z tą marynatą rozbite są bardzo soczyste i kruche - nie suche - można tak przygotować np. karkówkę na kotlety z przyprawami jakie się lubi lub schabowe na płacie piersi układać boczek wędzony, cebulę, ogórek kiszony zawinąć jak zrazy i spinać wykałaczkami lub nitką obsypane mąką zrumienić na gorącym oleju

W Mojej Kuchni Lubię
Kurczak otulony szynką szwarcwaldzką 166

szynka szwarcwaldzka ( 4 plasterki) ser żółty (4 kawałeczki) olej (lub masło) do wysmarowania naczynia żaroodpornego papryka czosnek i masło ( ewentualnie masło czosnkowe) Czyścimy mięso, Filety przekrawamy na dwa kotlety każdy. Najlepiej zrobimy to, gdy każdą pierś położymy na desce i równolegle do deski poprowadzimy nóż przez środek mięsa przytrzymując drugą otwartą dłonią od góry. Lekko rozbijamy. Smarujemy masłem

Kuchnia moimi oczami
Kotleciki z ryżu i selera 148

Staramy się podawać jak najwięcej  przepisów na niezbyt doceniane, nasze polskie warzywa. Był już burak, teraz czas na  selera. Na początek jako dodatek do kotletów ryżowych.Porcja na 8 sztukSkładniki: 1 szklanka ryżu 1 średni lub pół dużego selera korzeniowego cebula jajko  bułka tarta olej sól, pieprz pietruszka lub koperek  Wykonanie:Ryż zalać 2 szklankami wody

Anioły w kuchni
Sasznie 187

masy ziemniaczanej dodać jajo, mąkę oraz obfitą ilość soli i pieprzu, aby nabrały wyrazistego smaku.2. Odrywać kawałki masy ziemniaczanej, formować ręcznie owalny kształt,  nakładać farsz, zlepiać, formować kotlety i gotowe odkładać na blat kuchenny obficie podsypany mąką. Smażyć na patelni w dużej ilości oleju, po usmażeniu wykładać na ręcznik kuchenny aby odsączyć je z tłuszczu.3.  Sasznie podajemy

Apetyczna babeczka

Proponowane wyszukiwania