kotlet mielony - 4506 przepisów (strona:234/301)

Pierś z kurczaka w sosie koperkowym z cukinią i papryką 191

granulowany czosnek) kilka ziarenek ziela angielskiego, listek laurowy kilka łyżeczek posiekanego koperku Pierś z kurczaka w sosie koperkowym z cukinią i papryką, przygotowanie: Kurczaka pokroić  na cienkie kotlety. Posypać przyprawami, zrumienić na niewielkiej ilości tłuszczu, odłożyć (mięso powinno być wciąż surowe w środku). Na patelnię po kurczaku wrzucić pokrojoną w kostkę cebulę, paprykę i cukinię. Smażyć kilka minut(...)śmietanki do smaku. Przepis powstał we współpracy z firmą Knorr. Ostatnio otrzymałam kolejną paczkę niespodziankę: W inspirowanej ekologią i naturą paczce znalazło się mnóstwo fantastycznych, naturalnych przypraw (przyprawy grubo mielone 100 % naturalnych składników: włoska do drobiu i makaronu, orientalna do drobiu i owoców morza, z papryką wędzoną do mięs i warzyw, pikantna do mięs, czosnkowa do mięs i warzyw

Lekcje w kuchni
Polędwiczki z kurczaka w cieście naleśnikowym 84

kaczkę z jabłkami, czy rolady wołowe. Polecam :) Składniki -  8-10 polędwiczek z kurczaka - 1 jajko - 1 szklanka mąki - 3/4 szklanki wody  - 1/2 łyżeczka czosnku mielonego - 1/2 łyżeczki papryki mielonej ( słodkiej lub ostrej ) - 1 łyżeczka  domowej wegety lub innej ulubionej przyprawy do mięs - olej   Wykonanie Polędwiczki myję, osuszam, jeśli są podwójne kroję na pół(...)czasie polędwiczki smażę na rozgrzanym oleju na rumiano z obu stron. Smacznego :) Poniżej podam jeszcze klika pomysłów na kotleciki drobiowe ( po kliknięciu w tytuł ukaże się przepis ) zapraszam : Soczyste kotlety z kurczaka w majonezowej marynacie klik   Kotleciki siekane z kurczaka ze szpinakiem i suszonymi pomidorami klik   Serowe kotleciki z piersi kurczaka.klik   Pieczarkowo-serowe kotleciki z piersi kurczaka.klik

Kuchnia z widokiem na ogród
Kotleciki z jajka 148

czerstwa bułka   - szklanka mleka   - cebula   - sól, pieprz Do panierki:  - bułka tarta Moje kochane pociechy czasami marudzą więc chciałam jakoś urozmaicić im obiady. Zrobiłam więc kotlety z jajek. Szybko, mało brudzenia się i smacznie. Zakupy: 2,5 kg ziemniaków koszt ok. 4,50 zł one są pakowane w siatkę właśnie po 2,5 kg, ogórki kiszone opakowanie(...)było je obierać. Czerstwą bułkę moczę w szklance mleka, siekam natkę pietruszki i podsmażam cebulę na szklisty kolor, gdy bułka namoknie odciskam ją z nadmiaru mleka. Jajka, bułkę, cebulę mielę w maszynce do mięsa na tych większych oczkach do miski, wsypuję potem posiekaną natkę pietruszki, wbijam tą 10 szt jajka surowego do całości i mieszam wszystko razem aż będzie jedna

Tanio smacznie i prosto
kotlety pieczarkowo-ryżowe... 97

Składniki: ryż 3 woreczki, pieczarki 70 dag, cebula 1 sztuka, olej rzepakowy 1/2 szklanki, kostka rosołowa 2 sztuki, pieprz ziołowy 1 łyżka, papryka słodka 1 łyżeczka, pieprz czarny mielony 1 łyżeczka, sól 1-2 łyżeczki, tarta bułka 1-1,5 szklanki, jajka 2 sztuki, natka pietruszki 1 pęczek, olej rzepakowy - ile potrzeba Ryż ugotować w nie osolonej wodzie(...)ryżu, wsypać sól, pieprz ziołowy i czarny, paprykę słodką, natkę pietruszki. Wsypać tartą bułkę, wbić jajka i wszystko dobrze ręką wyrobić. Na gorącym oleju smażyć nie za grube kotlety na rumiano z każdej strony, odkładać na ręcznik papierowy - bardzo smaczne kotlety bez mięsa, połączenie ryżu z pieczarkami idealnie smakuje i na ciepły obiad i na zimno z ulubionym sosem

W Mojej Kuchni Lubię
Kotlety z czerwoną kapustą (pieczone) 96

żadnych kotlecików pieczonych i oto one- kotleciki pieczone z dodatkiem czerwonej kapusty. Wyszło pysznie i na pewno jeszcze nie raz wrócę do tego przepisu. Spróbujcie Składniki: – 400g mięsa mielonego (u mnie z filetów z piersi kurczaka) – 200g ugotowanej kapusty czerwonej – 1 cebula – 3 ząbki czosnku – zioła i przyprawy wg smaku (u mnie kurkuma, czubryca(...)uformować kotleciki i wyłożyć na blachę wyścieloną papierem do pieczenia lub matą silikonową. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około 25 minut. Podawać z ulubionymi dodatkami. Smacznego Kotlety z czerwoną kapustą (pieczone) Kotlety z czerwoną kapustą (pieczone) Kotlety z czerwoną kapustą (pieczone) Artykuł Kotlety z czerwoną kapustą (pieczone) pochodzi z serwisu Kulinarne życie Armine

Smaki Armine
Gryczane kotlety z łososiem 126

ulubionych składników, ale w wersji 2 w 1. U mnie takie posiłki sprawdzają się idealnie w podróżach, bo czasami mam na prawdę mało czasu na zjedzenie, a tak takiego kotleta wezmę na 2 kęsy, zagryzę ogórkiem kiszonym i jestem najedzona. 😆 Niby głupie, ale zalicza się jako pełnowartościowy posiłek😎I taki wynalazek jest o wiele ciekawszy i zdrowszy niż standardowa kanapka(...)żna również upiec Przygotowanie: 1. Kaszę gryczaną gotujemy. 2. Łososia siekamy na drobne kawałeczki. 3. Kaszę, łososia, jajo, koperek i przyprawy wrzucamy do większej miski i blenderem ręcznym mielimy do powstania konsystencji pasty. (jeśli nie posiadacie ręcznego, może być melakser) 4. Wylepiamy kotleciki i smażymy na patelni lub pieczemy w piekarniku. Ja smażyłam na smalcu gęsim. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Wartości

Zdrowie i pysznie na talerzu
O tym jak mloda kapusta pachniala papryka 156

średnie czerwone papryki lub 3 małe 1 cebula 1 ząbek czosnku oliwa do smażenia 1 łyżeczka syropu klonowego 1/2 niedużej główki białej kapusty, lub połowa sporej młodej 1 łyżeczka mielonej słodkiej papryki 1/2 łyżeczki papryki wędzonej 1 puszka krojonych pomidorów sól i czarny pieprz Kapustę siekamy drobno. Cebulę kroimy w ćwierć talarki, czosnek siekamy, paprykę pozbawiamy gniazd nasiennych(...)wsypujemy przyprawy. Mieszamy i dusimy ok. 15 – 20 minut. Wlewamy pomidory z puszki, solimy i pieprzymy. Gotujemy 5 minut. U nas był to dodatek do kaszy bulgur i kotletów schabowych. Sama w sobie jest równie wyśmienita. A dla tych, którym oczy się same zamykają tak jak mi, mocne uderzenie, hiciorem zwane

Dzieje kuchennej Wiewióry
Kalafior gotowany i zapiekany pod gęstym, serowym beszamelem 196

się zapiecze, w naczyniu będzie mocno bulgotał i całość się zezłoci. Tak podany kalafior może stanowić samodzielne danie obiadowe. Może też być dodatkiem do wołowego mięsa po gotowaniu rosołu, kotleta. My zjedliśmy go z dodatkiem sadzonego jajka i koniecznie – sosu lekko zaostrzającego jego smak . Gdy już zsuniecie z patelni sadzone jajka, rozgrzejcie na niej 2-3 łyżki masła, zmiażdżcie(...)łyżki do wysmarowania formy 2 pełne łyżki mąki pszennej (40g), TYP 500 lub 550 2 łyżki bułki tartej do wysypania formy + 2 do posypania kalafiora ½ łyżeczki mielonej gałki muszkatołowej 320ml mleka + 1 szklanka mleka do gotowania kalafiora 100g miękkiego, wyrazistego żółtego sera, takiego, który się dobrze rozpuszcza 1 łyżeczka soku z cytryny sól świeżo mielony pieprz 2 jajka

Karo in the Kitchen
Mielone w orzechowej panierce 132

ząbki czosnku 2 łyżki ostrego tartego chrzanu 1 jajko pół garści posiekanej natki pietruszki gałka muszkatołowa, majeranek, estragon zielona czubryca, vegeta garść orzechów arachidowych bułka tarta, pieprz mielony olej do smażenia Mięso przekładamy do miski. Wbijamy do niego jajko, dorzucamy posiekaną pietruszkę, odrobinę majeranku, pół łyżeczki estragonu i gałki muszkatołowej. Cebulę kroimy w drobną kostkę. Razem z dwiema łyżkami(...)połową szklanki bułki tartej. Po wyjęciu mięsa z lodówki każdą porcję obtaczamy w panierce. Obsmażamy na oleju na złoty kolor z każdej strony. Zmniejszamy temperaturę pod patelnią i dusimy kotlety jeszcze parę minut. Najlepiej smakują z frytkami i podsmażonymi buraczkami. Smacznego

Kuchenna Kontrrewolucya
jajeczno-grzybowe kotleciki... 171

olej rzepakowy 1/4 szklanki, jajka ugotowane na twardo 10 sztuk "L", tarta bułka 1 szklanka, jajka 1 sztuka "L", bułka moczona w mleku 1 sztuka, kucharek 2 łyżeczki, pieprz mielony 3/4 łyżeczki, natka pietruszki 1/2 pęczka, olej rzepakowy - ile potrzeba grzyby oczyścić szybko opłukać, zalać zimną wodą, zagotować, zamieszać i wodę z pianą wylać na durszlak, opłukać ponownie grzyby(...)jajek jajka na twardo grzyby dobrze wyrobić z jajkami, tartą bułką, bułką wymoczoną w mleku i dobrze odciśniętą, kucharkiem, pieprzem, jajkiem na gorącym oleju smażyć rumiane nie za duże kotlety, odkładać na ręcznik papierowy - pyszne kotlety grzybowo-jajeczne smakują bardzo na ciepły obiad jak również na zimno do bułki a`la burgery........SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię
Kanapka z burgerem z batata, hummusem, awokado i sosem słodko- kwaśnym 112

dżemu Łowicz 100% z owoców o smaku czarnego bzu. Cytrynowy hummus domowej roboty a do tego kremowe, pyszne awokado. Świetny pomysł zarówno na pierwsze, jak i drugie śniadanie. Bułki, kotlety, hummus czy sos można przygotować wcześniej. Świetnie smakuje zarówno na ciepło, jak i na zimno. Polecam :)  Składniki na kilka burgerów (5-6 sztuk): Pszenne bułki na sodzie ze słonecznikiem(...)gram batata 50 gram suchej kaszy jaglanej  1 cebula 3-4 łyżki bułki tartej  2-3 łyżki oliwy z oliwek  przyprawy, po szczypcie: kuminu, kolendry mielonej, curry, majeranku, papryki ostrej, pieprzu  bułka tarta do obtoczenia i olej do smażenia burgerów  Cytrynowy hummus: 1 szklanka suchej ciecierzycy  1 czubata łyżka pasty tahini

Mango Papaja
Zrazy - zaproszenie do akcji 152

polskiego i oznacza plaster mięsa czy pieczeni odcięty od całości- Tyle wikipedia. Obecnie zrazy robi się z różnych gatunków mięsa i nie tylko uciętego plastra ale i niekiedy z mielonego mięsa .Najważniejsze żeby tam znalazł się grzybek i cebulka. A tak skrótowo to mogą być mięsne ,z kasz, ziemniaków. ważne żeby dobrze bawić się a przy okazji smacznie zjeść(...)grzyby płuczę kilka razy i gotuję do miękkości. Jeden filet podsmażam i lekko duszę go . W tym czasie dwa pozostałe filety kroje na dwie części , tak aby było 4 kotlety. Następnie opruszam je solą i pieprzem rozbijam na ciękkie plastry .  Usmażony filet miksuję na masę z dodatkiem soli i pieprzu do smaku . Cebulę i gotowane grzyby kroję w kostkę

Eli Gotowanie
Wołowina w sosie z wolnowaru 158

lubicie wołowinę, czy wolicie wieprzowinę? Dla wszystkich lubiących pikantne, smaczne i aromatyczne dania wołowina w sosie pieczeniowym. Wołowina w sosie własnym duszona w wolnowarze. Mniam! Doskonałe i proste kotlety wołowe, do klusek, ziemniaków, kaszy, czy makaronu. W wolnowarze wołowina w sosie robi się sama. Gotowanie w tym przypadku sprowadza się do podsmażenia mięsa i cebuli, oraz do doprawienia i przełożenia(...)się jedynie na funkcje podgrzewania. Wołowina w sosie będzie jeszcze gorąca jak wrócimy do domu. Składniki na głodne 4 osoby: 1 kg wołowiny bez kości 2 cebule sól, pieprz mielony, ostra i wędzona papryka do smaku (po ok. ½ łyżeczki każdej przyprawy, można dać więcej) 2 liście laurowe 4 ziarna ziela angielskiego ok. 1 łyżka sosu sojowego 1 łyżka majeranku

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Bezglutenowe roślinne dyniowe buregry 126

seozonowo, a poza tym więkoszść tego dobrobytu mam ze swoich ogrodów. W burgerach jest coś magicznego, kochają je chyba wszyscy. Można je zrobić praktycznie ze wszystkego. Buła z takim kotletem zawsze poprawi humor i nasyci. Te dzisiejsze są idealnej konsystencji, lekko wilgotnie, soczyste, w sam raz doprawione. Możliwości podania i przygotowania jest mnóstwó: podać z bułą, nakulać klopsów, upiec całą(...)około 500 g dyni (waga przed obraniem) 100 g suchej-nieugotowanej kaszy jaglanej około 50 g pestek dyni 1 duża cebula czubata łyżeczka mieszanki przypraw garam masala czubata łyżeczka mielonego siemenia lnianego łyżeczka soli Przygotowanie: Kaszę dokładnie wypłucz na sicie pod bierzącą wodą i ugotuj do miękkości. Dynię obierz i zetrzy na tarce o grubych oczkach. Cebulę pokrój

greenscarf
GOŁĄBKI INACZEJ 150

Składniki:  500g mięsa mielonego z szynki wieprzowej lub łopatki ok. 1kg białej kapusty 100g ryżu (1 torebka) 1/2 szklanki kaszy manny 3 jajka 2 cebule sól, pieprz sos: 1l bulionu 1 mały słoiczek koncentratu pomidorowego 1 łyżeczka majeranku 1/2 szklanki wody 2 łyżki mąki 2-3 łyżki śmietany 18% Sposób wykonania: Ryż podgotować, odsączyć, wsypać do wysokiej miski(...)Następnie do ryżu dodać mięso, kaszę mannę, cebulę, kapustę i jajka. Doprawić solą, pieprzem.  Odstawić na ok. 15 minut aby składniki się "przegryzły". Po tym czasie formować kotlety i układać w naczyniu żaroodpornym. Wkładamy do piekarnika i podpiekamy w 180 stopniach C przez 30 minut. W tym czasie przygotowujemy sos: do gorącego bulionu dodajemy przecier pomidorowy i majeranek, mieszamy

Prosto i Smacznie z Anetą

Proponowane wyszukiwania