Kotlety mielone z dodatkiem sera korycińskiego Czesławy Zarzeckiej ..pycha...ciągnący się w środku kotleta ser..ja akurat taki lubię... 70 dkg mięsa mielonego 1 cebula 1 ząbek czosnku 1 czerstwa bułka 1 szkl.bulionu 2 jaja sól, pieprz wegeta Ser koryciński Czesławy Zarzeckiej Bułkę namoczyć w bulionie.Do mięsa wbić jajka, dodać(...)smaku przyprawy,drobno pokrojoną cebulę,czosnek,odciśniętą bułkę, i wszystko wymieszać.Mięso podzielić części, każdą rozpłaszczyć, na środek dać kawałek sera, uformować kotlet .Smażyć z każdej strony
Moje domowe kucharzeniepierwiastkom mineralnym, których skład ułatwia organizmowi ich przyswajanie. Seler ma najwięcej fosforu wśród warzyw korzeniowych, dużo wapnia, potasu i cynku, a także nieco magnezu i żelaza. Dzisiejsze danie to kotlet z selera z kaszą jaglaną, soczewicą i surówką. Selerowy kotlet z kaszą jaglaną : (4 osoby) Składniki : 1 średni seler 1 szklanka kaszy jaglanej soczewica, my użyliśmy gotową z puszki kapusta(...)krążki grubości ok. 1,5 cm i obgotowujemy w osolonej wodzie, aby stały się lekko miękkie. Odsączamy na ręczniku papierowym, powinny trochę przestygnąć. Posypujemy pieprzem i ostrą papryką. Kotlety panierujemy w jajku i bułce tartej wymieszanej z otrębami, i smażymy na złoty kolor na oliwie z oliwek. Kasza jaglana : Jedną szklankę kaszy jaglanej najlepiej ugotować według wskazań na opakowaniu
vegetanieweekendzie zapewne mocno zabiegani wszyscy, więc dzisiejsza propozycja to prosty, szybki obiadek :) ale za to jutro planujemy trochę więcej pracy :) Kotlety z sera żółtego w cieście naleśnikowym z ziemniakami pure i kalafiorem. Kotlety serowe Przepis nie wymaga jakiś szczególnych przepisów, opisów czy wyjaśnień. Wystarczy kilka plastrów żółtego twardego sera, najlepiej salami ok. 1,5 cm grubości, wytaplać w gęstym(...)stron, aż ser stanie się miękki. Podajemy z ziemniakami pure i kalafiorem. Możecie oczywiście podawać z czym Wam lepiej smakuje, np. z ryżem, kuskus czy inna opcja. Do kotletów najlepiej dodać jogurtowy sos czosnkowy :) Prawda, że szybki i łatwy obiadek ? Pozdrawiamy i życzymy smacznego
vegetaniedawno nie jadłam soczewicy!Uwielbiam ją w każdej postaci.A to jako kotlety … farsz czy też zapiekanka albo zupa.Dziś mam dla Was przepis na fantastyczne kotlety!Połączenie czerwonej soczewicy, pieczarek, marchewki i aromatycznych przypraw tworzy fantastyczne danie, w sam raz na dzisiejszy obiad.Smaczne i zdrowo!Polecam!SKŁADNIKI:* soczewica czerwona – 1 szkl* pieczarki – ok. 150-200 g* marchew(...)miękkości.Soczewicę mieszamy z pieczarkami i cebulą, dodajemy garstkę ser żółtego, jajko oraz mąkę.Doprawiamy do smaku solą , pieprzem , papryką i posiekaną natką pietruszki.Wszystko razem dokładnie mieszamy, formujemy kotlety i smażymy na rumiano na mocno rozgrzanym oleju.Podajemy gorące
Ostra na SłodkoPyszne kotlety mielone z cukinią z pikantną nutą chili :)SKŁADNIKI 500 g mięsa mielonego wieprzowo -wołowego1 cebula1 cukinia1 papryczka chili1 jajko1 czerstwa kajzerka namoczona w mleku bułka tarta sól, pieprzpapryka słodka, czosnekmajeranekolej do smażenia PRZYGOTOWANIEPapryczkę siekamy na małe kawałki.Cebulę i cukinię kroimy w kosteczkę.Mieszamy warzywa z mięsem mielonym.Dodajemy jajko, kajzerkę i mieszamy. Doprawiamy solą(...)pieprzem, słodką papryką, czosnkiem i 2 łyżeczkami majeranku.Z mięsa formujemy małe lekko spłaszczone kotlety. Obtaczamy w bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym oleju. Podajemy np. z frytkami i sałatą. Smacznego
Moje Kuchenne RewelacjeMoże te kotlety nie są tak niekonwencjonalne, jak poprzednie, które prezentowałam na blogu, ale jednak nie są zupełnie zwyczajne. Natomiast sposób przygotowania warzyw jest mój autorski i chyba jest to jeden z moich ulubionych warzywnych dodatków do mięs i ryb pod wieloma postaciami. Dlatego postanowiłam, że muszę dodać ten przepis na bloga. Dziś proponuję... Kotlety mielone z pieczarkami Potrzebujemy
Ratunku obiadJeśli usmażymy za dużo panierowanych kotletów z karkówki ( schabu ) , lub odwrotnie jeśli mamy za mało kotletów w stosunku do ilości stołowników , lub po prostu mamy ochotę podać te wczorajsze kotlety dziś zupełnie inaczej - proponuję taki wariant. Czytaj więcej
Buniabaje w kuchniKotlety schabowe można smażyć na różne sposoby. Kilka przepisów już zamieściłam i wszystkie cieszyły się dużym zainteresowaniem. Dlatego myślę, że i ten przepis przypadnie Wam do gustu. Być może znacie go ze starych zapisków Waszych babć lub mam. Bo to dawny, sprawdzony sposób na pyszne, mięciutkie a zarazem chrupiące schabowe. Przepis można znaleźć na różnych blogach i w programach telewizyjnych(...)przygotowane kotlety widziałam w TV również w programie „Kuchenne rewolucje”. Zachęciłam się, zrobiłam ale tylko dla nas, domowników. Okazały się tak smaczne, że dzisiaj robię powtórkę, tym razem na potrzeby bloga, specjalnie dla Was Składniki: 600 g schabu wieprzowego bez kości 500 ml mleka 1 lub 2 cebule 1 – 2 jajka mąka pszenna do panierowania bułka tarta do panierowania sól
Kuchnia u KrysiDobrze przygotowany i przyprawiony kotlet z kaszy w wegetariańskim hamburgerze, nie jednego może przekonać, że zajada prawdziwego, mięsnego hamburgera. bułka do hamburgerów - 6 sztuk kasza jęczmienna - 100 gram kostka rosołowa - 1 sztuka jajka - 3 sztuk bułka tarta - 3 łyżk pomidor - 2 sztuki ogórek - 1/2 sztuk cebula czerwona - 1 sztuka cebula biała - 1 sztuka serek topiony w plastrach - 6 sztuk sałata(...)oleju. Pomidory, ogórki i cebulę czerwoną pokroić w plastry. Bułki przeciąć na pół i podpiec w rozgrzanym piekarniku przez około 3-4 minuty. Do każdego hamburgera włożyć gorące kotlety oraz warstwami warzywa, ser i sałatę. Kotlety przed włożeniem do bułki można posmarować musztardą z jednej strony, a ser ketchupem
Jadło i czytadłoKOTLETY MIELONE to popularne i chętnie serwowane danie kuchni polskiej .Ja oprócz tradycyjnych przypraw dodaję: paprykę, oregano i odrobinę vegety. Można dodać również bazylię. Najczęściej używam mięsa wieprzowego- łopatki, które mielę na średnich oczkach. Zapewniam, że kotlety są miękkie i bardzo smaczne. SKŁADNIKI: 0,8 kg mięsa mielonego wieprzowego 1 bułka lub 2-3 kromki chleba(...)nadawała się do formowania, Z garści masy mięsnej formować spłaszczone kule. Smażyć na średnim płomieniu bez przykrycia ok. 15-20 min. od czasu do czasu przewracając każdy kotlet na drugą stronę, aby dobrze się zarumieniły, a w środku były dobrze uduszone
Kuchnia BeatySkładniki na zalewę wymieszaj, zmiksuj dokładnie w misce lub rondlu. Włóż do niej rozbite plastry mięsa, przykryj pokrywką. Pozostaw na 3-4 dni w lodówce (4-6 C ), aby kotlety nasiąkły zalewą. Każdy dzień trzeba kotlety zamieszać, obrócić w zalewie. Na patelni rozgrzej tłuszcz i smaż kotlety z obu stron na złoty kolor. Kapustę kiszoną drobno posiekaj, dodaj cukier, jabłko
Przepisy i porady kulinarneKrzysztof Jaracz Gdy chcemy pozbyć się nadmiaru wody z naszych kotletów mielonych, należy najpierw usmażyć jedną stronę kotleta, obrócić go na drugą stronę , przebić 2-3 razy widelcem i przycisnąć go z góry widelcem 3-4 razy, aby nadmiar wody ( rosołu) wypłyną z jego środka. Następnie dalej smażymy nasze kotlety mielone. Tak usmażone będą się mniej kruszyć, oraz
Przepisy i porady kulinarneDelikatne kotlety z wątróbki drobiowej z cieciorką i warzywami. Składniki: -1/2 kg wątróbki drobiowej -filet z piersi kurczaka -puszka cieciorki -suszone pomidory -cebula -2 marchewki -papryka -natka pietruszki -3 jajka -bułka tarta -przyprawa do mięs -słodka papryka, sól, pieprz -olej Wątróbkę przyprawiamy przyprawą do mięs, słodką papryką, skrapiamy olejem i odstawiamy na czas przygotowania warzyw(...)bułki tartej, przyprawiamy do smaku i dokładnie mieszamy. Na patelni z rozgrzanym olejem nakładamy łyżką porcje masy, formując kotleciki. Smażymy na rumiano z obu stron. Kotlety zdejmujemy z patelni a na olej wrzucamy cebulę i marchewkę a kiedy się zeszklą dodajemy paprykę, pozostałe suszone pomidory i cieciorkę. Chwilę podsmażamy. Dodajemy odrobinę wody, doprawiamy do smaku
Maminek kulinarnyRybkę można posiekać tasakiem jak na tatar albo zmielić blenderem. Takie kotleciki lepiej mi smakują niż tradycja smażona ryba, ponieważ nie czuć aż tak aromat ryby. Kilka kotletów zostało mi z obiadu, więc na kolację zrobię fishburgery :) Już nie mogę się ich doczekać :DSkładniki dla 4 osób:mięso z 3 całych ryb, miruny (można kupić gotowe filety(...)jajka ( do kotletów i do panierki)pęczek koperkułyżka soku z cytryny1 duża cebula szczypiorek1 czerstwa bułka namoczona w ciepłym mlekubułka tarta do panierkimąka do panierkisól, pieprz cytrynowyMięso z ryby drobno siekamy tasakiem albo miksujemy przy pomocy blendera. Mieszamy mięso z jajkiem, bułką namoczoną w mleku, podsmażoną cebulką, solą, pieprzem cytrynowym, koperkiem i szczypiorkiem. Formujemy w dłoniach kotleciki, obtaczamy
Bon Appetit MałgorzatyPyszna propozycja na kotlety drobiowe na słodko. Przepis znalazłam dawno temu w jakiejś gazecie. Polecam! Są przepyszne!Składniki:4 piersi z kurczaka2 nieduże jabłka2 łyżki płatków migdałowych2 łyżki rodzynekmajeranek2 jajkabułka tartamąkaolej do smażeniasól, pieprzSposób wykonania:1. Jabłka obrać, zetrzeć na tarce, dodać rodzynki, płatki migdałowe, majeranek, wymieszać.2. Piersi z kurczaka poporcjować, rozbić na kotlety, posypać solą i pieprzem(...)każdego kotleta nałożyć farsz, zwinąć, opanierować w mące, jajku a potem bułce tartej i smażyć na rumiano ze wszystkich stron.Smacznego
Kuchnia domowa Animiesa,choc smakosze twierdza ,ze najlepiej nada sie do delikatnego miesa z piersi z kurczaka lub indyka.Dodatek migdalow sprawi,ze panierka bedzie chrupiaca i naprawde aromatyczna.Skladniki na 4 kotlety:4 kotlety z indyka ( lub kurczaka) po 100-120 g2 spore marchewki4 lyzki migdalow w slupkach2 lyzki maki3 lyzki oleju lub masla ghee1 jajkosol,pieprz1/2 cytryny Wykonanie:Mieso poporcjowac,umyc(...)warzyw na grubych oczkach.Wymieszac ze slupkami migdalow,odstawic.Jajko rozbeltac.Kotlet obtoczyc w mace,nastepnie w jajku ,a na koncu w marchwce z migdalami.Panierke docisnac.Na patelni rozgrzac maslo i smazyc kotlety na srednim ogniu po 6-7 minut z kazdej strony.Podawac z plasterkiem cytryny.Kotleciki idealnie pasuja do mlodych ziemniaczkow.Swietne beda rowniez z puree ziemniaczanym.Ja podalam dodatkowo mizerie z ogorkow
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!mielonego mięsa wołowo-wieprzowego5-7 dag czerstwej bułkiszklanka mleka2 cebule1 jajkobułka tarta do obtoczenia kotletówsólpieprzolej do smażeniaNa kotlety mielone można stosować różnego rodzaju mięsa - końsko-wieprzowe, baranie, z dzika - ja jednak najbardziej lubię mięso wieprzowo-wołowe.Bułkę namoczyć w mleku, do momentu aż całkowicie zmięknie. Odcisnąć. Cebulę obrać i pokroić w bardzo drobną kostkę. Podsmażyć na maśle na jasno(...)złoty kolor i odstawić do wystygnięcia. Do odciśniętej bułki dodać mięso, cebulę i jajko. Doprawić solą i pieprzem i dokładnie wyrobić. Z tak przygotowanej mięsnej masy formować kotlety o grubości około 1,5 cm. Każdy z nich obtaczyć w bułce tartej.Na patelni rozgrzać tłuszcz i smażyć na niej kotlety z obu stron, do uzyskania jasno-brązowego koloru
Świat Domowej KuchniKotlety rybne z Surimi to alternatywa dla tradycyjnego "rybnego obiadu", a także sposób na wykorzystanie paluszków krabowych. Ryba w takiej postaci świetnie smakuje i do tego atrakcyjnie wygląda.Kotlety Rybne z Paluszkami Krabowymi - Składniki:4 filety z białej rybyopakowanie paluszków surimi (ok. 120 g)mała cebulanieduża bułka + mleko do namoczenia2 ząbki czosnkujajkook. 2 łyżeczki bułki tartejprzyprawy: papryka słodka, gałka(...)odsączamy. Czosnek wraz z cebulą drobno siekamy - przekładamy do miski. Dodajemy zmieloną rybę, bułkę, bułkę tartą, jajko oraz przyprawy (po szczypcie). Wyrabiamy gładką masę. Następnie formujemy kotlety w formie walca, a w środku każdego umieszczamy paluszki krabowe - surimi. Staramy się, aby surimi było całkowicie "schowane" w masie rybnej. Następnie każdego kotlecika obtaczamy kolejno: w mące
Słodka StronaKotlety mielone to tradycyjny, polski obiad. Nie ma domu w którym chociaż czasem na stole nie królowałby klasyczny kotlet mielony w otoczeniu pysznych ziemniaczków (lub kaszy) i ulubionych sałatek. Potocznie nazywane "sznycle" to z pewnością świetny pomysł na prosty, niedrogi i smaczny niedzielny obiad.Kotlety Mielone - Składniki:500 g mięsa mielonego (wieprzowego lub wieprzowo-wołowego) duża cebulałyżka musztardyjajko bułka(...)delikatnie spłaszczamy, a następnie obtaczamy w bułce tartej. Ostrożnie przekładamy na rozgrzany tłuszcz i smażymy z obu stron na złoty kolor (po ok. 5-7 min. z każdej strony). Kotlety mielone smażymy na niedużym gazie, tak aby mięso miało czas podsmażyć się w środku, a z zewnątrz było złociste i chrupkie.Gotowe kotleciki mielone podajemy z ziemniakami w dowolnej postaci
Słodka StronaDzisiaj niesamowicie prosty i bardzo smaczny przepis na kotlety z kaszy gryczanej. Jak wiadomo kasza gryczana plasuje się zaraz po jaglanej na drugim miejscu po słynnej królowej kasz, czyli kaszy jaglanej. Zawiera mnóstwo witamin z grupy B, białka i mikroelementów. Jeśli chcesz mieć piękne włosy, zdrową skórę i paznokcie, jedz...Kotlety z kaszy gryczanej i twarogu z rukolą
Nie Bo PiekłoTroszkę inna wersja kotletów mielonych, bo bez jajek i bułki.Za to z pieczarkami lub marchewką.Na początek mielimy ok. 1 kg łopatki, jedną dużą cebulę i 2 ząbki czosnku.Jeśli mamy gotowe mięso mielone, to cebulę i czosnek tarkujemy na drobnych oczkach. Mięso przyprawiamy solą, pieprzem, przyprawą barbecue i warzywkiem.Kroimy kilka pieczarek i jedną cebulkę.Posypujemy warzywkiem.Je(...)cebulkęa kiedy się zeszkli dodajemy pieczarki i smażymy do zrumienienia.Podobnie jest z marchewką i cebulką z tą różnicą, że na patelnię wrzucamy je razem. Z mięsa formujemy kotlety, robimy w nich wgłębienia, nakładamy pieczarki lubmarchewkę i przykrywamy niewielkim krążkiem z mięsa kotletowego. Układamy na blaszce z papierem do pieczenia i zapiekamy w piekarniku przezok. 25 minut
Maminek kulinarnyczerstwe bułki-1 jajko-bułkę tartą-pieprz ziołowy-warzywko-olej Cebulę kroimy w grube krążki i szklimy na patelni na oleju.Zdejmujemy cebulę a olej zostawiamy do smażenia kotletów.Rybę, namoczoną i odciśniętą bułkę oraz cebulę mielimy w maszynce. Do zmielonej masy dodajemy jajko, pieprz ziołowy i warzywko do smaku.Wyrabiamy i stopniowo dosypujemy tartą bułkę, aby uzyskać(...)masę, z której można formowaćkotlety. Uformowane, niezbyt grube kotlety panierujemy w bułce tartej i smażymy z obu stronna rozgrzanym oleju, kilka razy obracając.W zasadzie kotlety są już gotowe, ale my sobie jeszcze pofantazjujemy i ubierzemy nasze rybkiw łuski. Rozbijamy 2 jajka, dodajemy troszkę warzywka, delikatu i przyprawę do ryb.Wsypujemy do tego trochę płatków kukurydzianych, mieszamy
Maminek kulinarnyPowolutku nadrabiam zaległości blogowe i publikuję przepisy, których dziwnym zbiegiem okoliczności nie ma do tej pory na blogu. Pora na kotlety mielone. Miały pojawić się już jakiś czas temu, ale zupełnie nie wychodziły mi zdjęcia. Te może też nie są takie, jakie bym sobie wymarzyła, ale ostatecznie zdecydowałam, że się tutaj znajdą. Składniki(...)dokładnie odciskamy. Mielimy. Do mięsa, cebuli i zmielonej bułki dodajemy przeciśnięty czosnek, jajko i doprawiamy do smaku. Całość dokładnie mieszamy. Wilgotnymi rękami formujemy płaskie kotlety. Każdy obtaczamy w bułce tartej. Na patelni rozgrzewamy olej. Kotlety smażymy partiami z każdej strony przez kilka minut
Sto kolorów kuchniSkładniki: ziemniaki młode 1 kg, olej rzepakowy 1/2 szklanki, ząbki czosnku 1 główka, papryka ostra mielona 3/4, kotlety schabowe 5 małe, panierka do kurczaka Prymat, jajka 2 sztuki, olej rzepakowy - ile potrzeba, sos sałatkowy do mizerii Prymat 4 łyżeczki, jogurt naturalny 1 szklanka, ogórek zielony 2 sztuki, szczypiorek 1 pęczek młode ziemniaki ugotować w osolonej wodzie i odlać(...)sito, pokroić w plastry i na gorącym oleju je usmażyć dodać w trakcie obrane ząbki młodego czosnku, paprykę ostrą i podsmażać do podrumienienia się ziemniaków kotlety schabowe rozbić, namoczyć je w roztrzepanym jajku i obtaczać w panierce Prymat-u smażyć je na rumiano z każdej strony na gorącym oleju ogórki zetrzeć na tarce do ogórków i wymieszać je z sosem
W Mojej Kuchni Lubiępoeksperymentować :) Często robię kurczaka w sezamie- jest pyszny, a dzisiaj postanowiłam zrobić panierkę orzechową :) Jest bardzo dobra, jednak orzechy dość szybko się przypalają, więc nie można zbyt długo smażyć kotleta z jednej strony... Podajemy z młodymi ziemniaczkami z koperkiem i surówką. Przepis na taką surówkę znajdziecie tutaj.Składniki: 2 piersi z kurczaka, 4 garście orzechów włoskich bez skorupek, 3 łyżeczki(...)przyprawy do drobiu, 1 jajko. Przygotowanie: Piersi kurczaka myjemy w zimnej wodzie. Następnie kroimy na kotlety i rozbijamy. Przyprawiamy przyprawą do drobiu. Orzechy włoskie przepłukujemy wrzątkiem, by pozbyć się smaku gorzkiej skórki. Orzechy wkładamy do stojącego blendera i rozdrabniamy na małe kawałki. Kotlety obtaczamy w roztrzepanym jajku oraz w rozdrobnionych orzechach. Smażymy na rozgrzanym tłuszczu- byle
Aga w kuchnimamę i porozmawiać o wszystkim co się działo w ciągu tygodnia. Okazja nie tylko do spożycia smakołyków, ale celebrowania więzów rodzinnych. W ten dzień często gościł na naszym stole kotlet de volaille. Dzisiaj prezentujemy przepis na to danie i mamy nadzieję, że stanie się ona dla Was równie wyjątkowe jak dla nas :) Ilość porcji :4 Czas przygotowania: 15 minut Składniki(...)bieżącą wodą i delikatnie przez folię rozbijamy tłuczkiem. Z masła formujemy wałeczki. Piersi z kurczaka zawijamy dookoła masła, w razie konieczności spinamy wykałaczką. Na patelni rozgrzewamy olej. Uformowane kotlety obtaczamy w mące, jajku i bułce tartej. Smażymy złączeniem do dołu na mocno rozgrzanej patelni, delikatnie obracając. Usmażone kotlety wyciągamy na ręcznik papierowy do odsączenia. Podajemy od razu po przygotowaniu
Kolizje Smakówobiad wcale nie musi być nudny! Wystarczy niewielkie urozmaicenie w panierce by danie nabrało całkiem nowego smaku. Naszą propozycją jest dosypanie do zwykle używanej bułki tartej nieco wiorków kokosowych! Kotlety nabieraja wowczas całkiem nowego, orginalnego smaku. Czas przygotowania: 15minut Składniki: piersi z indyka bułka tarta wiórki kokosowe jajko sól i pieprz 20g margaryny Piersi z indyka rozbijamy tłuczkiem. W miseczce(...)patelni rozgrzewamy nieco margaryny. Piersi z indyka solimy i posypujemy pieprzem z obu stron. Następnie maczamy w jajku i panierce, następnie ponownie w jajku i panierce. Smażymy kotlety na rozgrzanej patelni uważając by panierka się nie przypaliła. Gotowe kotlety podajemy z ziemniakami lub ryżem
Kolizje Smakówczasu robiła takie kotleciki z ryb słodkowodnych (złowionych przez Tatę) z dodatkiem ryb morskich. Zajmowało jej to pół dnia, z czego najbardziej pracochłonne było filetowanie mniejszych ryb. Ja robię kotlety tylko z ryb morskich – filetowanie małych płotek zostawiam cierpliwym:) Zawsze kupuję kilka gatunków ryb i mieszam je ze sobą. Tym razem był to dorsz, morszczuk i tilapia. Kotlety można zrobić
Gotuj z MisiemRyby bardzo lubię, ale na zrobienie kotletów rybnych długo nie mogłam się zdecydować. I teraz żałuję, bo to naprawdę smaczny pomysł i urozmaicenie obiadu. Kotlety robi się bardzo szybko. Składniki: ok. 1 kg filetów z dorsza (u mnie mrożone) pęczek szczypiorku cebula 2 jajka sól, pieprz przyprawa do ryb sucha bułka (np. kajzerka) bułka tarta Wykonanie: Filety rozmrozić, wypłukać, osuszyć(...)lekko podsmażoną cebulę, namoczoną, a następnie dobrze odciśniętą bułkę, jajka oraz przyprawy: sól, pieprz i łyżeczkę przyprawy do ryb. Składniki dobrze wymieszać i z rybnej masy formować kotlety. Każdy obtoczyć w bułce tartej i smażyć na rozgrzanym oleju na złoty kolor. Podawać z ziemniakami i np. marchewką z groszkiem lub surówką z kiszonej kapusty
Pasja Smaku