Jak smażyć kotlety mielone, aby usunąć z nich nadmiar rosołu.

Jak smażyć kotlety mielone, aby usunąć z nich nadmiar rosołu.

Jak smażyć kotlety mielone, aby usunąć z nich nadmiar rosołu.

Fot. Krzysztof Jaracz Gdy chcemy pozbyć się nadmiaru wody z naszych kotletów mielonych, należy  najpierw usmażyć jedną stronę kotleta, obrócić go na drugą stronę , przebić 2-3 razy widelcem i przycisnąć go z góry widelcem 3-4 razy, aby nadmiar wody ( rosołu) wypłyną z jego środka.  Następnie dalej smażymy nasze kotlety mielone. Tak usmażone będą się mniej kruszyć, oraz będą płaskie, nie będą owalne ( jajowate ).                              Życzę smacznego ! ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Przepisy i porady kulinarne

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.