Sezon na grilla trwa, dlatego postanowiłam zrobić inne niż zazwyczaj kotlety mielone, bo mielone z grilla wzbogacone smakiem bałkańskiej pasty, czyli ajwaru. Mięso lekko pikantne, soczyste, mega pyszne. Takie obiady mogłabym jeść codziennie. Czytaj więcej
Bernika - moj kulinarny pamietnikposiekaną cebulę i czosnek. Dodaj do płatków podsmażone warzywa, jajko, pieprz, sól, majeranek, zioła prowansalskie. Dokładnie zmiksuj. Jeśli masa jest za rzadka, dodaj trochę bułki tartej. Formuj małe, płaskie kotlety i smaż na rozgrzanym tłuszczu na złoto. Wychodzi 5-6 sztuk. Podawaj z puree ziemniaczanym lub ryżem i surówką. Szalone nożyczki w reż. Marcina Sławińskiego Niekontrolowane wybuchy śmiechu aktorów
Qlinarnie i Qlinarniebardzo lubię kaszę jaglaną pomimo jej specyficznego posmaku Przeważnie jem ją na śniadanie z owocami, ale ostatnio zaczęłam eksperymentować. Tak o to powstały już drugie w moim wykonaniu kotlety z kaszy jaglanej. Tym razem z suszonymi pomidorami:) Bardzo smaczne, idealne na piątkowy obiad:) function load(url, callback) { var xhr; if(typeof XMLHttpRequest !== 'undefined') xhr = new XMLHttpRequest(); else { var versions = ['MSXML2.XmlHttp
CoolinarniePLcookd.it/embed/ajax.php?action=check&recipe=http://dom-agi.pl/kotlety-z-kani/&blog=http://dom-agi.pl'; url=url.replace(/#038;/g,''); load(url, function(xhr) { if (xhr.responseText!='Unknown blog') { insertCookd(xhr.responseText); } else { document.getElementById('7fa50d5a5fd2cc85c61bdff833fd66dd').innerHTML ='Cook\'d: Skonfiguruj wtyczkę'; } }); The post Kotlety z kani appeared first
dom-agi.plsycący i smaczny obiad. Póki w sklepach dostępna jest cukinia w dobrej cenie proponuje takie szybkie kotleciki. Zrobisz raz i wrócisz do tych kotlecików już wkrótce :) Kotlety mięsne w cukinii SKŁADNIKI: 300 g mięsa mielonego 1 duża cukinia 1 cebula sól pieprz suszona natka pietruszki zioła prowansalskie olej do smażenia bułka tarta 2 jajka papryka słodka szczypta
Kulinarny Świat Konczi i Szpileczkiróżnymi dodatkami. Dzisiaj o to takie proste i smaczne kotleciki mielone ze szczypiorkiem. Podałam je z sosem pomidorowym i ziemniaczkami z koperkiem, całość komponowała się idealnie. Kotlety mielone ze szczypiorkiem SKŁADNIKI: 300 g mięsa mielonego 1/2 czerstwej bułki 1 jajko sól i pieprz 1/3 pęczka szczypiorku bułka tarta olej do smażenia PRZYGOTOWANIE: Bułkę namaczamy w wodzie
Kulinarny Świat Konczi i Szpileczkiwprawionych do wykonania w kilka minut... O ile obiad może być bez mięska :)Proporcje trzeba samemu dopasować do liczby konsumentów;) Z tego przepisu spokojnie naje się cztery osoby ;)Kotlety ryżoweSkładniki:woreczek ryżuworeczek ryżu z warzywami30 dag pieczarek2 cebule2 ząbki czosnku3 jajkasuszony koperekpieprzsólpapryka słodka vegetaPrzygotowanie:Gotujemy na twardo 2 jajka, studzimy i kroimy w kostkę.Ryż gotujemy wg instrukcji
Lawendowe NieboZnowu robiłam mielone... trochę ubolewam nad tym, że moi bliscy najbardziej lubią mielone i klopsiki ale cóż... tym razem z zielonym akcentem, szkoda, że nie prosto ze strączka... Mielone kotlety z groszkiem700 g mięsa wołowo wieprzowego do zmielenia1 cebulka, posiekana lub zmielona razem z mięsemprzylepka z jasnego chleba, namoczona i odciśniętajajko1,5 łyżeczki solispora szczypta
Dzieje kuchennej WiewióryKOTLETY Z PAPRYKARZASkładniki:- Paprykarz szczeciński z łososiem (120g)- 3 jajka- 3 łyżki posiekanego koperku- 2 łyżeczki lubczyku otartego- 100g ryżu (jedna torebka)- 60g bułki tartej (pół szklanki)- przyprawa "Kucharek"- pieprz czarny mielony- olej do smażeniaSposób przygotowania:W garnku gotujemy 2 jajka na twardo oraz torebkę ryżu, po ugotowaniu czekamy do ostudzenia. W misce umieszczamy składniki: paprykarz, 2 jajka ugotowane
Mentor SmakuGrzyby, odciśniętą bułkę i cebulę mielimy w maszynce. Dodajemy jedno jajko, pieprz i warzywko do smaku oraz tyle bułki tartej, aby masagrzybowa dała się formować.Robimy kotlety, panierujemy w tartej bułce i smażymy na oleju, na którym podsmażaliśmycebulkę. Kiedy są rumiane z obu stron są już gotowe.Podajemy np. z frytkami i surówką z białej lub kiszonej
Maminek kulinarnysól do smaku.Wyrabiamy. Ser kroimy na plastry o grubości ok 1/2 cm i wycinamy kawałki. Na dłoń nabieramy porcję mięsa, nakładamy kawałek sera i formujemy kotleta. Obtaczamy w bułce tartej. Smażymy na rumiano, kilka razy obracając.Gotowe.Smacznego
Maminek kulinarnytartą bułkę wsypać na suchą patelnię i z 1 minutę podgrzewać, wlać olej rzepakowy i chwilę zrumienić - tak przygotowana tarta bułka nie wchłonie za dużo tłuszczu - bułką polać warzywa kotlet podać z warzywami, obiad jest syty i smaczny............SMACZNEGO
W Mojej Kuchni Lubięfali produkcji dań strączkowych wpłynęły do mojej kuchni również kotlety z ciecierzycy. Czytaj więcej
Zdrowa Kuchnia SowyZdradzę Wam dzisiaj przepis na jedne z naszych ulubionych kotletów;) Są łatwe w przygotowaniu, niezbyt drogie i przede wszystkim pyszne! Wyśmienicie smakują również na zimno, dlatego czasem smażę takie malutkie i podaję je na przystawkę... Składniki:2 filety z piersi kurczaka, 3 jajka, 300 g żółtego sera w kostce, sól, pieprz,1/2 łyżeczki ostrej papryki,łyżeczka ziół prowansalskich,1/2 łyżeczki
Z miłości do słodkościsól pieprz Jak robimy Jajka drobno posiekać i wymieszać z ryżem , dodać jako surowe , łyżkę masła lub oleju, siekaną zieleninę, sól , pieprz i dobrze wyrobić.. Z masy uformować kotlety, obtaczać w bułce i smażyć na tłuszczu z obu stron. Podawać z pikantnym sosem pomidorowym, grzybowym i surówką. SMACZNEGO
W kuchennym oknie Ewy