zapraszam na hamburgery pieczone na grillu. Tym razem po amerykańsku, czyli porządny kawał mięsa, podany w pszennej bułeczce, bez zbędnych dodatków. Ależ mój mąż był szczęśliwy! Soczyste mięsko, które sam upiekł, do tego jeszcze ciepła bułeczka, trochę keczupu i żadnej zieleniny! Ja wsunęłam pod kotleta kawałek sałaty i okazało się to zmyślnym posunięciem! Hamburgery podałam w swojskich bułeczkach(...)upiekłam zamiast 10 tylko 8, za to nieco większych bułeczek), zamiast sezamy posypałam je czarnuszką i były przepyszne! Polecam! Składniki na hamburgery po amerykańsku na 8 sztuk 1 kg mięsa wołowego, mielonego (najlepszy jest antrykot, lecz ja użyłam udźca i były pyszne) 2 średnie cebule drobniutko posiekane 1 jajko sól pieprz papryka ostra oliwa Mięso przekładamy
Rozpustne gotowanienajważniejsze ta wersja kotlecików z kurczaka jest bardzo tania, gdyż do ich przygotowania wykorzystuję wytrybowane z kości i bez skóry mięso z ćwiartek kurczaka. Wystarczy mięso rozbić dokładnie tłuczkiem, a potem przygotować tak jak przygotowuje się kotlety schabowe. Do przygotowania smażonych kotlecików z kurczaka użyłam w tym przypadku bułki tartej z odrobiną majeranku, ale panierki można przygotowywać z płatków
Damsko-męskie spojrzenie na kuchniędużo mięsa, ale jak już je przygotowuje to z myślą o moim narzeczonym który bez mięsa nie wyobraża sobie dnia. Oto roladki które ostatnio mu przygotowałam. Składniki: 3 - 4 kotlety chudego mięsa wołowego pół mozzarelli garść natki pietruszki pół cebuli szalotki wędzona szynka hiszpańska (jamon) 5 - 6 suszonych pomidorów (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Z kotletów wycinamy wszystkie żyły i rozbijamy
Delusional Trinepieprz czarny żółtko 1 ząbek czosnku bułka tarta (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Filet rozmrozić, pokroić na mniejsze kawałki. W maszynce do mielenia mięsa zmielić rybę, kaszę jaglaną (można ją dodać bez mielenia, ale ja chciałam mieć całkiem gładkie kotlety), cebulę i posiekany koperek. Do masy rybnej dodać żółtko, sól, pieprz, przeciśnięty przez praskę czosnek i dokładnie wymieszać. Jeśli masa jest
Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowaniebardzo smaczne i jestem pewna, że Wam też zasmakuje. Składniki: 500g schabu bez kości, 2 ząbki czosnku, 1/2 pęczka pietruszki, sól, pieprz, 2 łyżki oliwy z oliwek, bułka tarta do obtoczenia i olej do smażenia. Mięso umyć, osuszyć pokroić na kotlety, każdy lekko rozbić tłuczkiem i oprószyć z obu stron solą i pieprzem. Czosnek
Z miłości do słodkościWyśmienita kasza jaglana z papryką ...do tego sos czosnkowy...jak się nie dać skusić? :) Składniki na kotlety: 40 dag kaszy jaglanej 1 duża czerwona papryka 2
Apetyczna babeczkaostatniego posta a mnie się wydaje, jakby to był tydzień-dwa...Chciałabym za jednym zamachem nadrobić wszystkie niezapisane myśli; wszystkie śniadania, obiady, desery i kolacje; cały miesiąc życia bez mięsa, sera i całej tej reszty ale oczywiście nie da się... Mam też dziś takie mało mobilizujące poczucie straconej misji, takie wrażenie, że właściwie po co to wszystko pisać, niech(...)żadnych braków w jedzeniu, podobno wyglądam coraz lepiej :) Kiedyś myślałam, że będę tęsknić za kotletami do ziemniaczków i roladkami do klusek, a że bez sera żółtego jakaś część mnie umrze to byłam wręcz pewna... Dziś nie jestem w stanie nawet wyobrazić sobie zjedzenia mięsa w jakiejkolwiek postaci, a na dźwięk słów określających różne produkty nabiałowe rośnie mi kulka
Wegański blog WSZYSTKO JEST W GŁOWIEpiersi Indyka bez tłuszczu. Idealny dodatek do ziemniaków czy kasz. SKŁADNIKI: 4 Kotlety z Piersi Indyka 2 Garści Szpinaka 1 Kulka Mozzarella 2 Ogórki Kiszone Przyprawy: sól, pieprz, wegeta wykałaczki ok 12 sztuk woreczek do duszenia SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: Filet z Indyka dokładnie rozbijam . Przyprawiam. Na mięso kładę:szpinak, mozzarelle oraz
Gotowanie Patkismakowało w sanatorium. Od razu po powrocie odtworzyłam je po swojemu w mojej kuchni i bardzo je polubiliśmy. Mięso do obiadu przygotowane w taki sposób jest delikatne i soczyste. To świetna odmiana dla tradycyjnego kotleta. Polecam. Składniki: • plastry schabu bez kości (dowolna ilość), • 2 marchewki • 1 pietruszka • 1 cebula • natka pietruszki • 1 łyżka oleju • sól, pieprz, ewentualnie ulubione przyprawy(...)Sposób przygotowania: 1. W garnku rozgrzać oliwę, włożyć plastry schabu i lekko podsmażyć z obu stron. Odstawić z ognia. 2. Marchewkę i korzeń pietruszki zetrzeć na tarce, dodać do mięsa. 3. Do garnka dodać także cebulę pokrojoną w kostkę. 4. Wszystko zalać niewielką ilością wody. Powinno jej być tyle, aby lekko przykryła składniki. Zagotować. 5. Dodać ziele i listek oraz
W mojej kuchniKotleciki robione były na piątkowy obiad...oczywiście bez mięsa...jedne z grzybów..a drugie z jajek..a do tego sosik z dodatkiem suszonych pomidorów z Tytki Smaku ...pycha.. Przepraszam za brak zdjęć w niektórych przepisach..W wolnym czasie [ którego ostatnio mam mało] będę od nowa wstawiać zdjęcia do przepisów..,które gdzieś i nie wiem jak zginęły(...)zagotować,następnie grzyby odcedzić, ostudzić.Zmielić je przez maszynkę.Cebulę drobno posiekać i zeszklić na oliwie.Dodać do grzybów,dodać jajko ,przyprawy,trochę bułki tartej i wymieszać.Formować kotlety, obtoczyć w bułce tartej i smażyć z obu stron na złoty kolor. 8 jajek 1 czerstwa bułka mleko pieprz,sól bułka tarta 7 jajek ugotować,obrać i drobno pokroić. Bułkę
Moje domowe kucharzeniewydobyć z mięsa aromat. Sos dosłownie robi się sam. Składniki na duszony schab w sosie własnym (około 4 porcji): schab bez kości około 400 g 3 cebule sól mąka do oprószenia mięsa Mięso pokroić tak jak na kotlety i delikatnie rozbić tłuczkiem. Doprawić solą i oprószyć mąką. Podsmażyć aż mięso się zarumieni. Cebulę pokroić w drobną kostkę i także
Karola gotujeszybko staje się suchy. Schab należy do chudych mięs, a niewłaściwe pieczenie wysusza go. Zamiast pięknego, soczystego kawałka mięsa na stole ląduje podeszwa. Mimo wszystko uważam, że pieczenie schabu w całości jest o wiele łatwiejsze niż smażenie kotletów bez panierki. Schab można upiec w piekarniku lub na usmażyć na patelni. Tak czy inaczej pierwsze przygotowania są wspólne(...)piec go do uzyskania 67ºC. Schab można też piec na patelni, również przy pomocy termometru. Zajmuje to około 30 minut. Tak upieczony schab jest bardzo soczysty. Podobnie jak inne mięsa pieczone w całości zawijam schab w folię i odstawiam na 10 minut przed pokrojeniem. Schab pieczony z brukselką Składniki: 4-5 porcji 800 g schabu bez kości 3 ząbki
codojedzeniapoczątek na patelni podsmażyłam plastry mięsa..potem dodałam pozostałe składniki..nakryłam pokrywą....i gotowe..Mięsko dusimy prawie bez zaglądania i bez obawy, że coś tam się przypali..wiadomo..musimy zajrzeć czy jest wystarczająca ilość wody..gdyż woda wyparowuje .. Na patelni smażyłam także ryby...zdjęcia niestety brak... Smażyłam również i kotlety schabowe...patelnia sprawdza się idealnie.. Patelnia nadaje
Moje domowe kucharzenie