kotlet bez mięsa - 908 przepisów (strona:8/61)

Kotlety schabowe z serem i brokułami. 539

Efekt jest niesamowity, soczyste wnętrze wręcz rozpływa się w ustach, a smaki idealnie się komponują ze smakiem mięsa i pysznej panierki. Są super!!! Polecam! Składniki na kotlety schabowe z serem i brokułami na każdą osobę należy przygotować 1 plaster schabu bez kości 1 różyczka brokuła 1-2 plastry sera żółtego dodatkowo: sól pieprz oregano 1 roztrzepane jajko bułka tarta(...)Brokuły gotujemy w osolonej wodzie około 6 minut i studzimy. Każdy plaster schabu wkładamy do foliowego woreczka, cieniutko rozbijamy. Na deseczkę wykładamy mięso, posypujemy solą, pieprzem i oregano. Na każdym kotlecie układamy przekrojoną na pół różyczkę brokuła i plaster sera, składamy na pół (ma wyglądać jak duży pieróg), dobrze dociskamy brzegi, panierujemy w jajku i bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym

Rozpustne gotowanie
Kotlety drobiowe 192

Kotlety pożarskie  postanowiłam podziałać w podobny sposób, tylko że u mnie trochę modyfikacji, a więc nie są to już tradycyjne kotlety pożarskie. Moje bez tartej bułki i z dodatkiem pieczarek. Zapraszam na bloga. SKŁADNIKI: 1/2 kg mięsa drobiowego z udźca indyka 1 mała pierś z kurczaka 30 dag pieczarek 1 cebula 3 jajka 2 łyżki startego sera mozzarella(...)siatce. Pierś płuczemy, osuszamy. Kroimy w dużą kostkę i dodajemy do mięsa mielonego. Pieczarki płuczemy obieramy, kroimy w dużą kostkę, dodajemy do mięsa, wsypujemy stary ser.  Dojadamy jajka, namoczoną bułkę, oraz podsmażoną na maśle cebulkę. Dodajemy sól i pieprz do smaku. Dobrze wyrabiamy mięso. Zmoczoną dłonią formujemy kotlety. Smażymy na rozgrzanym tłuszczu. Najpierw duży ogień, jak się zetną, zmniejszamy

W kuchennym oknie Ewy
Pieczony schab z kością 146

mięso marynowało się 24h. Po tym czasie mięso przekładamy do naczynia żaroodpornego i bez przykrycia pieczemy około 70-80 minut w 200 stopniach. W połowie czasu mięso odwracamy na drugą stronę. Po upieczeniu mięso wyjmujemy z naczynia i kroimy na pojedyncze kotlety. W rondelku rozpuszczamy esencję do sosu pieczeniowego Knorr w 250 ml wody. Pod koniec gotowania dodajemy

Marder&Marder Manufacture
Tradycyjne mielone. Sekret najsmaczniejszych kotletów 203

domowych smaków są oczywiście najsmaczniejsze na świecie domowe kotlety mielone. Kotleciki zachwycą smakiem jeśli użyjesz dobrego produktu. Pośpiech i brak czasu sprawia, że kupujemy często gotowe mięso mielone. Należy pamiętać, że w pakowanym mięsie mielonym często występują dodatki typu konserwanty, regulatory kwasowości, stabilizatory - to najłagodniejsza wersja. Tylko wtedy gdy kupimy mięso w kawałku i zmielimy je w domu, będziemy wiedzieć(...)mięsa przy ladzie. Mielone dla urozmaicenia możemy wzbogacić przeróżnymi dodatkami: serem, pieczarkami pomidorami suszonymi, papryką, serami, ale te najlepsze to te bez żadnych udziwnień. Dobre mięso, wg mnie łopatka jest najodpwiedniejsza, a dodatek kawałka wędzonego boczku nada kotletom niebywałego aromatu i smaku. Takie kotlety nie są pewnie zbyt dietetyczne, nie mają jednak sobie równych. Składniki: 800 g mięsa

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Przepyszne burgery BBQ z indyka 147

burgery: mięso podziel na ok.7 części i z każdej uformuj kulkę, następnie ją spłaszcz, aby powstał kotlet o grubości ok. 1cm. 4. Burgery smaż na bardzo mocno rozgrzanej patelni grillowej (bez tłuszczu) po ok. 4-5min. z każdej strony. * Jeżeli używasz mięsa garmażeryjnego, najprawdopodobniej jest już ono posolone. Sos: 1. Wymieszaj ze sobą jogurt z ostrym sosem. Całość

Kuchnia w Słońcu Skąpana
Kotlety brokułowe i pyszne burgery z awokado 152

sobą gdybym trochę nie pokombinowała i czegoś nie pozmieniała, ale inspiracja była WIELKA! I tak oto powstały pyszne burgery bez grama mięsa. Kto jeszcze ich nie robił- niech żałuje i koniecznie zrobi. Są obłędnie pyszne! Składniki na 4 kotlety : * brokuł * ząbek czosnku * pół cebuli * 3 łyżki oliwy z oliwek * 1 jajko * garść orzechów włoskich * garść bułki tartej * czarny pieprz

Magiczne Życie Marty
Młoda kapusta, mielone i ziemniaki czyli tradycyjnie 235

oliwie i dodaj do kapusty z pokrojoną marchewką, ziołami i laurowym liściem. Posól lekko, popieprz, dodaj wodę i gotuj kapustę przez 30 minut. Przykryj garnek pokrywką. Mielone kotlety najczęściej robię bez dodatku tartej bułki. Lubię mielone miękkie i puszyste. Takie właśnie są jeśli dodam śmietankę i utartą cebulę. Kotlety mielone 12 sztuk 1kg mielonego, u mnie 50/50 wieprzowo wołowe(...)miski, dodaj śmietankę i zmiksuj. Zamiast trzeć cebulę na tarce polecam zmiksować. Effekt ten sam, a i obędzie się bez łez i obtartych palców. Dodaj mięso, pietruszkę, sól i pieprz i wymieszaj farsz na jednolitą masę. Uformuj 12 okrągłych kotletów i smaż na rozgrzanym oleju, po około 3 minuty z każdej strony. Podaj mielone z młodą kapustą i ziemniaczkami

codojedzenia
Schabowy na niedzielny obiad 157

wszystkie smaki przegryzły. Zapraszam na niedzielny obiad. Schabowy       Składniki : * 4 kotlety ze schabu - ja wybrałam bez kości * sól , pieprz , papryka czerwona słodka , gałka muszkatołowa  * 2 jajka * 5 łyżek mąki pszennej  * 5 łyżek bułki tartej * smalec wieprzowy      Przygotowanie : Mięso rozbić , przyprawy utrzeć razem i obsypać kotlety. Zwinąć w rulony, przykryć talerzem

Magiczne Życie Marty
SCHABOWE W KEFIRZE 879

Schabowe idealne kotlety z tradycją :)  Dziś zapraszam na schabowe marynowane w kefirze i cebuli.  Mięso jest delikatne i soczyste.  Polecam każdemu.  SKŁADNIKI na ok 12 sztuk: 1 kg schabu bez kości Sól i pieprz do smaku Bułka tarta 3 jajka 50 ml mleka Olej do smażenia np. rzepakowy Marynata 3 cebule 500 ml kefiru(...)łyżki wegety Sól i pieprz do smaku 1 łyżka czosnku granulowanego PRZYGOTOWANIE:  Schab kroję na plastry grubości ok 1 cm. Dokładnie rozbijam kotlety. Mięso przekładam do miski. Wlewam kefir. Cebulę obieram i kroję w krążki. Dodaję do mięsa. Na koniec dodaję przyprawy. Całość mieszam dokładnie. Przykrywam folią spożywczą. Zostawiam w lodówce na minimum 24 godziny. Po tym czasie przygotowuję

Gotowanie Patki
Kotleciki z indyka z kaszą jaglaną (bez glutenu, mleka i jajek) 250

Te delikatne, łagodnie przyprawione kotlety zasmakują zwłaszcza dzieciom. Składniki : mięso mielone z indyka 500 g kasza jaglana ugotowana na sypko 1/2 szklanki mąka kukurydziana lub jaglana

głodny alergik
Kotlety schabowe zapiekane z warzywami 228

jest wielbicielem warzyw zjadł podwójną porcję! Składniki:  1/2 kg schabu bez kości,  2 marchewki,  por,  2 łyżki pikantnego ketchupu,  2 łyżki majonezu czosnkowego Kętrzyńskiego ,  sól, pieprz,  olej do smażenia. Wykonanie Mięso umyć, osuszyć i podzielić na plastry jak na kotlety. Lekko rozbić, oprószyć z obu stron solą i pieprzem. Obsmażyć na odrobinie

Z miłości do słodkości
Schabowa kieszeń z pieczarkami babci Basi 248

kieszeń , to płat schabowego nadziewany pieczarkami w cieście naleśnikowym. Dzięki temu, że kotlety zapiekają się w naczyniu żaroodpornym, mięso jest mięciutkie, a ciasto naleśnikowe delikatne i rozpływające się w ustach. Składniki na kieszenie (na 4 porcje): 4 grubsze kotlety schabowe bez kości, 40 dag pieczarek, 1 średnia cebula, oliwa, sól, pieprz, możemy jeszcze dodać trochę sera żółtego . Składniki(...)cebulkę bardzo drobno i włożyć ją na patelnię do pieczarek. Doprawić dość intensywnie solą i pieprzem. Smażyć do całkowitego odparowania płynu, aż masa stanie się gęsta. Ostudzić. 3. Mięso opłukać. Każdy kotlet rozbić bardzo cienko na duży płat mięsa Ja przykrywam folią spożywczą każdą część i rozbijam( kształtując na prostokąt bądź kwadrat). Dzięki temu mamy czysto w kuchni, a mięso

Pysznosci Babci Basi
Hamburger wołowy 135

sałata ser żółty majonez Roleski ketchup Roleski musztarda sarepska Roleski Mięso dokładnie myjemy, mielimy przynajmniej dwukrotnie maszynką do mięsa.  Dodajemy startą na tartce cebulę, przyprawy i bulion, dokładnie mieszamy.  Formujemy 4 kotlety, spłaszczamy i grillujemy na patelni grillowej bez dodatku tłuszczu. Bułki przekrojone, również grillujemy na tej samej patelni.  Dolną część bułki po podgrzaniu, smarujemy(...)łyżeczce keczupu, musztardy i majonezu. Układamy sałatę, posmarowany z wierzchu keczupem kotlet, ogórek i pomidor. Górną bułeczkę smarujemy od spodu, po 1 łyżeczce keczupu, musztardy i majonezu. Przykrywamy hamburgera.  Mięso jest bardzo soczyste. SMACZNEGO

kulinarnyswiatdomi
Schab po prowansalsku 208

Ponieważ tradycyjne schabowe, mocno mi się już przejadły postanowiłam przygotować mięso w wersji duszonej. Wybór okazał się bardzo trafny. Mięso było mięciutkie, tak, że można je było jeść nawet bez pomocy noża i bardzo aromatyczne.Schab pokroić na kotlety o grubości około 1 cm. Każdy z nich posypać solą i pieprzem z obu stron, a następnie obtoczyć(...)miękkości).Cebulę obrać, pokroić w cienkie półplasterki. Podsmażyć.Pieczarki umyć, pokroić w plasterki i również podsmażyć.Do dosyć dużego garnka (najlepiej z powłoką teflonową) włożyć podsmażone mięso, cebulę oraz pieczarki. Dodać zioła, koncentrat pomidorowy, kostkę grzybową i posiekany (lub rozkruszony) czosnek.Wlać część wina i wody. Resztę dolewać w trakcie duszenia. Dusić około 1-1,5 godziny

Świat Domowej Kuchni
Filet kurczaka faserowany pieczarkami 172

Ponownie faszerowany filet drobiowy . Co można robić z filetów drobiowych? Bez przerwy kotlet - też może się przejeść . A faszerowany to zawsze jakaś zmiana . Robisz inny farsz i gotowe , niby to samo - a coś innego,. Tym razem będa dwie zmiany  1. farsz który jest tylko a cebuli i pieczarek i 2 to nie będzie smażony tylko duszony(...)paski i podsmazyć do chwili aż pieczarki puszczą wodę a cebula zmięknie. Podsmażony farsz przełożyć do miseczki doprawić solą i pieprzem , wymieszać . Przełożyć go na rozbity filet , Zwinąć mięso tak aby powstał wałek. W rondlu rozgrzać oliwę i poddusić troszeczkę pokrojoną w drobną kostkę cebulę , Wlożyć rulon drobiowy , podlać 1/2 szklanki buliony i dodać mus z jabłka. Dusić

Eli Gotowanie