kostka puch - 486 przepisów (strona:9/33)

Babka wielkanocna - najszybsza! 134

mieć temperaturę pokojową (margaryna, jajka, mleko). Składniki: 250 g margaryny (1 kostka) 4 jajka 1/2 szkl. mleka 1 szkl. mąki ziemniaczanej 1 szkl. mąki krupczatki 1/2 szkl. cukru 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia Sposób przygotowania: Miękką margarynę wraz z cukrem ucieramy mikserem na puch, następnie dodajemy stopniowo po jednym jajku - po każdym miksujemy do połączenia składników

Kolorowy Przepisownik
Cappuccino 274

minut w 180 st. C i studzimy. Krem: 1,5 kostki masła 1,5 szklanki mleka w proszku 3 jaja 1 szklanka cukru 3 serki homogenizowane waniliowe. Jajka ubijamy z cukrem na parze, do momentu uzyskania gęstej piany. Studzimy. Miękkie masło ucieramy na puch, a następnie dalej miksując dodajemy na zmianę masę jajeczną i mleko w proszku

Cynamonowe szczęście
Naleśniki czekoladowo- miętowe z serem 177

smażenia gotowych naleśników cukier puder do posypania po wierzchu bądź kilka kostek startej czekolady Sposób przygotowania: 1. Ciasto: Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej z dodatkiem 20ml mleka. Studzimy tak, by masa czekoladowa była nadal płynna. Resztę mleka wraz z jajkiem i białkiem ubijamy na puch. Dodajemy przesianą mąkę, cukier puder, olej oraz szczyptę soli. Na końcu dodajemy

Kuchnia w czekoladzie
Sernik czekoladowy z pomarańczą na makowym spodzie (ciasto bezglutenowe) 166

miękkiego masła Na wierzch: pomarańcza sok z jednej pomarańczy 6 kostek cukru trzcinowego Przygotuj tortownicę  23 cm. Wyłóż dno papierem  do pieczenia i wysmaruj masłem. Masę makową przełóż do naczynia i dodaj mielone migdały oraz miękkie masło. W wysokim naczyniu ubij jaja na puch dodaj do masy makowej i wymieszaj. Upiecz w 180 stopniach

AZgotuj!
Babka cytrynowa 106

jest rewelacyjna i puszysta jak, hmm... No jak co? No jak puch puszysta jest, serio. To zasługa sporej ilości jajek i niewielkiej ilości mąki. Z takimi słodkościami jesień nam nie straszna. 1 szklanka mąki pszennej 0,5 szklanki cukru 100 g masła (pół tradycyjnej kostki) 7 jajek skórka starta z jednej cytryny 1 opakowanie cukru waniliowego

Marder&Marder Manufacture
Makowiec ze śliwką 154

Składniki: 1 opakowanie masy makowej 5 jajek 1/2 kostki masła 3 łyżki cukru 4 łyżki kaszy manny 1 łyżeczka proszku do pieczenia 2 jabłka 2 łyżki miodu po 6 suszonych śliwek i moreli rodzynki i orzechy włoskie Przygotowanie: żółtka ucieramy na puch z cukrem, Białka ze szczyptą soli na pianę Jabłka zcieramy na tarce z drobnymi oczkami

Luźna Kuchnia
Kruchy placek królewski 229

mąki pszennej 25 dag cukru pudru 25 dag masła (1 kostka) 4 jajka 10 dag bezpestkowych rodzynek alkohol (brandy, koniak) do namoczenia rodzynek) tłuszcz do wysmarowania formy cukier puder do posypania ciasta Wykonanie:Rodzynki zalewamy alkoholem. Cukier puder z tłuszczem ucieramy na jednolity puch i, cały czas ucierając, dodajemy, po jednym, całe jajka. Na dobrze połączone składniki

Gorący kąsek
Krem budyniowy z owocami 148

masła,  4 łyżki cukru pudru,  3 biszkopty,  kostka gorzkiej czekolady.  Wykonanie: Owoce oprószyć cukrem pudrem i odstawić do całkowitego rozmrożenia.  450ml mleka zagotować, w reszcie rozrobić budyń. Wlać na gotujące się mleko, gotować, aż zgęstnieje. Następnie ostudzić.  Masło utrzeć na puch, dodawać po łyżce budyniu.  Śmietankę ubić, pod koniec ubijania

Z miłości do słodkości
CIASTO PINACOLADA 229

ananasa mieszamy z cukrem, żółtkami i budyniami. Ananasy kroimy w kostkę i odsączamy na sicie (ten sok zostawiam do nasączenia biszkoptu i ciastek) Mleko stawiamy na gaz, gdy się zagotuje wlewamy sok. Ciągle mieszamy żeby się nie przypalił. Odstawiamy do wystudzenia. Masło ucieramy na puch, dodajemy po łyżce zimnego budyniu, aż do wyczerpania. Na końcu dodajemy pokrojonego ananasa

Pani na deser
Porzeczkowy przekładaniec 207

łyżka mąki ziemniaczanej 1 łyżka mąki pszennej 200 g (1 kostka masła) Ok 400 ml mleka zagotowujemy z cukrem. Pozostałe mleko miksujemy z mąkami i żółtkami. Wlewamy do gotującego się mleka i mieszamy, gotując aż całość zgęstnieje. Odstawiamy do ostygnięcia. Miękkie masło miksujemy na puch, a następnie dodajemy do niego po łyżce zimnego budyniu. Złożenie ciasta

Cynamonowe szczęście
Gruszkowo - kawowa Fantazja 186

pszennej 6 łyżek capuccino (proszku) pół szklanki cukru 1 kostka miękkiego masła 1 szklankę mleka zagotować z cukrem,  resztę mleka wymieszać z pozostałymi  składnikami.(oprócz masła) Wlać do garnka z gotującym się mlekiem i  gotować razem do zgęstnienia masy. Wystudzić , Masło utrzeć na puch , dodawać po łyżce wystudzony budyń.   Masę wyłożyć na nasze

Malinowa Kawiarenka
Knoppers-wafelki domowe 261

masła 1 1/4 szklanki mleka w proszku Masa orzechowo-kakaowa: 3/4 kostki masła 3-4 łyżki kakao 1 opakowanie orzechów laskowych 3-4 łyżki mleka w proszku 1 szklanka cukru pudru Wykonanie: Masa mleczna- mleko gotuję z cukrem i odstawiam by wystygło. Masło ucieram na puch, dodaję po łyżce mleko w proszku, a następnie wlewam po łyżce

Ciasteczkowy Potwór
Sorry, taki mamy klimat 206

Wielkanoc, a nie Boże Narodzenie. Cóż...? Zainspirowana białym puchem taką oto skąpaną w śnieżnobiałej polewie babkę popełniłam. Niezwykle eksperymentalnie. Niezwykle pyszną. Niezwykle nieskromnie powiem. 2 szklanki mąki 1 szklanka cukru 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia 3 jajka 100g masła pokrojonego w kostki 10 łyżek nalewki orzechowej garść mieszanki owoców suszonych i orzechów kruszonka (0,5 szklanki mąki

bastalena
Przysmak śniadaniowy(mielonka) 195

sporo mięska.Następny przysmak planuje zrobić w szynkowarze okrągłym wkład około 1.300 kg.Więc kto ma zamiar robić w mniejszym szynkowarze -prasce musi sobie dopasować proporcje mięsa do swojej puchy. A więc będziemy potrzebować: Mięso -chude z łopatki 600 g -tłuściejsze z łopatki 800 g -chudy boczek 1000 g Przyprawy -peklo sól 18-20 g/ kg do chudej(...)kostkę i dokładnie mieszamy,aby równo się połączyły. -teraz wkładamy do praski. Ja wkładałem na przemian aby uzyskać ładniejszy efekt wizualny(może coś wyjdzie z tego).Najpierw mięso tłuściejsze potem mięso z kawałkami krojone i znowu tłuściejsze z boczku i łopatki.Oczywiście kto nie chcę się bawić w przekładańce miesza wszystkie mięsa razem i wkłada do puchy. -naszą

Domowe wyroby.Coś do chleba i talerza.
"SERNIK - PIERNIK" BEZGLUTENOWY /Sernik piernikowy z musem czekoladowo-orzechowym i z chałwowo-czekoladową polewą. 167

polewą. A to wszystko... bezglutenowe. Przedświąteczna premiera ciasta nagrodzona została brawami. Gwiazda wystąpi u nas kolejny raz w te magiczne dni. Możemy świętować.SKŁADNIKI:SERNIK I MUS CZEKOLADOWY:- pół kostki masła- 350 g serka 3xmielonego- 200 g serka mascarpone- 4 jajka- pół szklanki cukru (najlepiej trzcinowego)- pół szklanki kremu czekolado-orzechowego (najlepiej domowego)- 3 łyżki drobnej kaszki kukurydzianej- szklanka(...)pierników bezglutenowych  /Przepis na pierniki: tutaj.- skórka pomarańczowa domowa pół szklankiPOLEWA:- chałwa 200g- pół tabliczki czekolady mlecznej- 2-3 łyżki masła- 2-3 łyżki mlekaWYKONANIE:Masło ucieramy na puch, powoli dodajemy cukier i po 1 żółtku, cały czas ucierając. Gdy mamy puszystą masę, dodajemy po 1 łyżce serek i serek mascarpone, ucieramy, aż uzyskamy puszystą masę.Odmierzamy

Wypisz Wymaluj
MILKY WAY - SZYBKIE CIASTO BEZ PIECZENIA 2957

momentu zagotowania i rozpuszczenia się cukru. Studzę. Masło miksuję na puch. Cały czas miksując dodaję na przemian porcję mleka w proszku i mleka gotowanego. Miksuję do czasu otrzymania gładkiego kremu na niskich obrotach. Śmietanę zagotowuję, zestawiam z ognia, dokładnie mieszam z czekoladą (wcześniej połamaną w kostkę), aż uzyskam gładką polewę czekoladową. Odkładam, aby nieco przestygła. Blachę wykładam folią

JejKuchnia
Muffinki z czekoladą 119

przygotowania: Masło rozpuścić i ostudzić. Jajko utrzeć z cukrem pudrem na puch a następnie dodawać kolejno nie przerywając miksowania masło, mleko i mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia. Połączyć do uzyskania jednolitej masy. Foremki do muffinek wyłożyć papilotkami i napełniać łyżką ciasta. Do każdej foremki włożyć kostkę czekolady i przykryć ciastem tak aby foremki były napełnione w ¾ wysokości

Pyry na Gaz
Kokosowy puch 122

szklanki cukier, 1/2 szklanki cukier waniliowy, 2 łyżki margaryna, 1 kostka dżem z czarnej porzeczki, 1 słoiczek Składniki na posypkę   cukier, 1/2 szklanki wiórki kokosowe, 100g masło, 1 łyżka Przygotowanie Piekarnik rozgrzewamy do temperatury 170st. Formę wykładamy papierem do pieczenia. Jajka ubijamy z cukrem na puch, dodajemy przesianą mąkę, delikatnie mieszamy. Pieczemy około 20 minut

Gotowanie moimi oczami
Babka ajerkoniakowa w białej czekoladzie 144

skórka z pomarańczy Wykonanie: Masło ucieramy mikserem z cukrem na biały puch i dodajemy po jednym jajku. Mąkę z proszkiem do pieczenia przesiewamy przez sitko. Do gotowej masy wlewamy na zmianę ajerkoniak z łyżką mąki i proszku do pieczenia. Na koniec do masy dodajemy pokrojoną w kostkę gorzką czekoladę, można również wsypać rodzynki lub inne bakalie w zależności

ciastkarnia na kruchym spodzie