tartę ale zobaczymy:) Składniki: 300 g herbatników 1 1/2 kostki margaryny budyń waniliowy galaretka owocowa pomarańcza mandarynka ananas z puszki Wykonanie: Herbatniki łamiemy i miksujemy na puch. 1/2 kostki margaryny rozpuszczamy i mieszamy z połamanymi herbatnikami. Gotową masę wykładamy na spód i brzegi tortownicy. Pieczemy około 20 minut w 180 stopniach. Gotujemy budyń z godnie
ciastkarnia na kruchym spodziestopni około 30 minut. Śliwki wyciągamy z zalewy (zalewę zachowujemy) i kroimy w cienkie paseczki. Wódką której śliwki „nie przyjęły” nasączamy biszkopt. Krem czekoladowy ucieramy z kostką masła na puch. Dodajemy śliwki, posiekaną tabliczkę czekolady. Całość mieszamy i wykładamy na biszkopt. Wkładamy do lodówki. Żelatynę rozpuszczamy w 1/3 szklanki ciepłej wody. Odstawiamy do wystygnięcia. Śmietanę ubijamy pod koniec
Pobite gary Barbarydodajemy cukier, mleko i kaszę mannę, podgrzewamy a następnie wsypujemy orzechy. Cały czas mieszamy i gotujemy do momentu, aż orzechy będą gęste. Odstawiamy do przestudzenia. Kostkę masła ucieramy na puch dodajemy po łyżce orzechów, aż do wyczerpania. Pod koniec dodajemy alkohol. Ucieramy i wykładamy na ciasto. Wstawiamy do lodówki. POLEWA : Żelatynę zalewamy niewielką ilością zimnej wody. Następnie
Pani na deserpół. MASA 1: Szklankę mleka gotujemy razem z cukrem. W pozostałym mieszamy budyń. Wlewamy na wrzące mleko i cały czas mieszając gotujemy. Odstawiamy do wystudzenia. Kostkę masła rozcieramy na puch, dodajemy po łyżce zimnego budyniu, aż do wyczerpania. MASA 2: Galaretkę rozpuszczamy w połowie szklanki wody. Jogurt miksujemy razem z cukrem, wlewamy powoli zimną galaretkę. Chwilę miksujemy
Pani na deserwodę z sokiem z brzoskwiń. Mieszamy, uzyskując konsystencje budyniu. Odstawiamy do ostudzenia. 1 galaretkę brzoskwiniową rozpuszczamy w 125 ml wrzącej wody i odstawiamy do lekkiego stężenia. Kostkę masła ucieramy na puch. Dodajemy stopniowo ostudzony budyń i tężejącą galaretką. Ucieramy na puszysty krem. Krem wykładamy na ostudzony placek.Galaretka jabłkowa:1 kg jabłek szare renety 3 łyżki cukru kryształu
Made By Mom And Sonwywar, dodaj pokrojone warzywa, gotuj na malutkim ogniu 55 minut. Dopraw solą i pieprzem. Dodaj posiekaną botwinkę, gotuj 5 minut. Ziemniaki ugotuj i wymieszaj na puch. Boczek pokrojony w kostkę podsmaż na patelni. Na środku talerza nałóż 2-3 łyżki ziemniaków, wlej barszcz z buraków. Posyp skwarkami z boczku! Smacznego
SMYKWKUCHNIwlać przygotowaną masę i ciągle mieszając zagotować, zestawić z ognia jak tylko budyń zgęstnieje. Wystudzić. Ananasy osączyć z soku-sok zachować do ponczu. Pokroić w kostkę. Miękkie masło utrzeć na puch dodawać po łyżce zimnego budyniu, zmiksować na krem, pod koniec wlać tężejącą ale cały czas płynną galaretkę , dodać ananasy wymieszać . Sok z ananasa wymieszać z martini
Wanilia i Kardamonstopniach, około 30 minut, do zarumienienia się. Odstawiamy do ostygnięcia. Krem: 1 puszka karmelu lub mleka skondensowanego słodzonego (gotowanego około 1,5 h) 1 kostka masła Masło ucieramy na puch. Dodajemy karmel, łyżka po łyżce i ucieramy na puszystą masę. Masę dzielimy na pół i przekładamy placki, na wierzch dajemy placek pokryty migdałami. The post Ciasto Migdałek
Made By Mom And Sonbiałka oddzielone od żółtek) 300 g cukru 200 g masła, miękkiego 1 budyń waniliowy 1 szczypta soli dodatkowo: 1 puszka brzoskwiń wykonanie: Brzoskwinie kroimy w kostkę. Masło ucieramy z cukrem na puch, dodajemy stopniowo żółtka, a następnie budyń i ser. Wszystko dokładnie miksujemy. Białka ubijamy na sztywno z solą, dodajemy stopniowo do masy i delikatnie mieszamy. Na warstwę
Domowy Smak Jedzeniamiękkiego masła 75 g cukru 150 g marcepanu 3 kropelki aromatu migdałowego 2 jajka 200 g mąki pszennej cukier puder do posypania Masło utrzeć na puch z cukrem. Dodać pokrojony w kostkę marcepan i ponownie zmiksować. Cały czas ucierając dodawać jajka i na koniec mąkę. Ciasto będzie dosyć gęste. Przełożyć ciasto do rękawa cukierniczego z końcówką w kształcie
Smakołyki AsiKolejna wariacja na temat sernika - tym razem z kakaowym spodem i kakaową kruszonką. ... a między nimi wspaniały, rozpływający się w ustach, delikatny niczym puch ser - zapraszam! SKŁADNIKI: ciasto: - 1 kostka margaryny - 2 szklanki mąki - 1/2 szklanki cukru - 2 płaskie łyżki kakao masa serowa: - 1 kg sera z wiaderka - 3/4 szklanki cukru - 1 cukier waniliowy - 2 jaja
Wielopokoleniowożeby przyprawy uwolniły swój aromat. Żurawinę sparzamy wrzątkiem. Dodajemy do dyni. Płaty lasagne gotujemy po 3 -5 minut. Wyciągamy i hartujemy w zimnej wodzie. Pół kostki masła ucieramy z cukrem na puch. cały czas miksując dodajemy sok z cytryny, jajka i budyń. Powoli dokładamy twaróg. Naczynie żaroodporne smarujemy tłuszczem. Układamy kolejno warstwami masę twarogową, makaron, dynię
Pobite gary Barbarymożna dać mniej) 1,5 szklanki oleju 3 szklanki mąki 1 łyżeczka sody oczyszczonej 3 łyżeczki kakao cynamon (opcjonalnie) 1 kg jabłek pokrojonych w kostkę Sposób wykonania: 1. Jajka ubić z cukrem na puch. Dodać przesianą mąkę z sodą oczyszczoną, powoli miksować, a potem wlać olej i dodać kakao i cynamon. 2. Na koniec dodać jabłka pokrojone(...)kostkę i wymieszać łyżką. 3. Ciasto wylać na blachę (36x24cm) wyłożoną papierem do pieczenia i piec w piekarniku nagrzanym do 180 st.C przez 30-40 minut do suchego patyczka. 4. Po wystudzeniu oprószyć cukrem pudrem. Smacznego!!! Zapraszam też na podobne ciasto kakaowe, ale ze śliwkami ( KLIK
Kuchnia domowa Anisuchego patyczka. Krem: 3 jaja 1 szkl. mleka 1 szkl. cukru 1 łyżka mąki ziemniaczanej 1 łyżka mąki pszennej 1 kostka masła Jaja ubijamy z cukrem na puch, dodajemy mąki i dokładnie mieszając. Mleko zagotowujemy i do gotującego wlewamy masę jajeczną, chwilę gotujemy na małym ogniu cały czas mieszając, by nie utworzyły się grudki. Miękkie masło ucieramy
Cynamonowe szczęścietarta do formy Ser zmielić blenderem (lub ewentualnie można użyć dobrego sera z wiaderka, ale ta babka lepsza jest z sera w kostce). Z pomarańczy zetrzeć skórkę. Masło utrzeć na puch najpierw samo a następnie dodawać po trochę cukru pudru. Kiedy masa będzie puszysta powoli ucierając dodawać po jajku. Następnie dodać skórkę i sok z połowy
Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia