masła szklanka cukru cukier puder do posypania płatki migdałów kilka jabłek pokrojonych w kostkę + cynamon Jabłka umyj, obierz, pokrój w kostkę. Obtocz w cynamonie.Rozpuść masło. Wystudź. Cukier utrzyj z jajami na puch. Dodaj mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Ciągle miksując dodaj rozpuszczone masło. Do ciasta dodaj jabłka i wymieszaj łopatką. Keksówkę, dość długą , wyłóż papierem. Wyłóż
Z Kuchni Do Kuchnimąki 1 łyżeczka cynamonu 1 łyżeczka przyprawy do piernika, 1 szklanka orzechów włoskich 4 jabłka obrane, pokrojone w kostkę Do dekoracji: Pól tabliczki czekolady białej Pól tabliczki czekolady gorzkiej Płatki migdałów Sposób wykonania: B iałka z cukrem ubić na puch, dodawać po jednym żółtku i stopniowo olej. Przesiać mąkę z sodą, proszkiem i cynamonem i przyprawą do piernika(...)Dodawać stopniowo, cały czas miksując. Na końcu dołożyć obrane i pokrojone w kostkę jabłka oraz wsypać orzechy. Wszystko delikatnie wymieszać. Blaszkę wysmarować tłuszczem i posypać bułką tartą lub wyłożyć papierem do pieczenia, wlać ciasto. Piec 50-60 minut do czasu gdy włożony w środek formy patyczek nie jest oblepiony ciastem. Dekoracja: Ciasto dekorować rozpuszczona w kąpieli wodnej ciemną i białą
Pyry na Gazstudzimy. Masa mleczna: ½ szklanki mleka ¾ szklanki cukru 2 szklanki "pełnego" mleka w proszku 1 kostka masła Mleko zagotowujemy z cukrem i odstawiamy do przestudzenia. Masło ucieramy na puch i dodajemy do niego partiami przegotowane mleko i mleko w proszku. Warstwa ryżowa: 2 szklanki ryżu preparowanego 1 margaryna 1 szklanka cukru 4 łyżki kakao
Cynamonowe szczęściechips Stek z tuńczyka panierowany w białym i czarnym sezamie z tatarem z mango i avocado Kotleciki z górki cielęcej z kostką w cielęcym sosie z gorzką czekoladą podane ze szparagami Desery Tarta rabarbarowa z puchem z bezy Selekcja sorbetów Ceviche smakowało genialnie. Wszystkie smaki się uzupełniały. Kolendra przełamywała słodycz mango. Podane z kwiatami jadalnymi prezentowało się ciekawie. Jedyną zagwozdką
Kuchnia Bazyliiblaszki wyłożonej folią aluminiową. Naponczować. Górną część pokruszyć. Masa: Galaretkę rozpuścić w 1 szkl gorącej wody, ostudzić. Zimną śmietankę ubić na puch z cukrem pudrem, wymieszać z tężejącą galaretką. Galaretki w czekoladzie pokroić w większą kostkę i wymieszać ze śmietanką. Polewa: Śmietankę i czekolady rozpuścić w kąpieli wodnej. Na spód ciasta wylać śmietankę z galaretkami, posypać pokruszonym piernikiem
Smakołyki Asiłyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżki kandyzowanej skórki cytrynowej sok wyciśnięty z 1/2 cytryny 6 jajek 10 dag rodzynek Polewa: 1/2 kostki masła 6 łyżki cukru 2 łyżeczki kakao Wykonanie: Masło ucieram z cukrem na puch, dodaję olej i ponownie ucieram na gładką masę. Dodaję żółtka, potem sok z cytryny i kandyzowaną skórkę. Mąkę przesiewam z proszkiem
Ciasteczkowy Potwórsię komponuje. Delikatny, puszysty.. Czego chcieć więcej? Składniki : -krem: 1 1/2 puszki krówki kostka margaryny"Kasia" - warstwa gruszkowa: 1 puszka gruszek w syropie 1l śmietanki 30% 1 kostka margaryny 3 łyżeczki żelatyny - namoczyć w ciepłej wodzie -biszkopt: 8 jaj 1 szkl. mąki ziemniaczanej 1 szkl. mąki pszennej 2 łyżeczki proszku do pieczenia 3/4 szkl. cukru\5 łyżek(...)wkładamy do garnka z wodą, tak by woda sięgała do połowy puszki. gotować około 10-15 minut. Margarynę utrzeć na puch, następnie dodawać po łyżce krówki. Odrobinę kremu pozostawić do dekoracji Warstwa gruszkowa : Gruszki pokroić w kostkę - pare gruszek zostawić do dekoracji. Kremówkę ubić na sztywno, podzielić na dwie części. Do jednej części dodajemy pokrojone gruszki
Garnkowe fanaberiecukier waniliowy · 1 kostka masła Wykonanie W rondelku rozpuścić mleko z margaryną, dodać cukier, kakao i cukier waniliowy. Wszystko razem wymieszać, zagotować na bardzo wolnym ogniu, a następnie odstawić do wystudzenia. Masło utrzeć na puch, dodawać po jednej łyżce wystudzonej masy. Pianka(...)galaretka wiśniowa · 1 galaretka agrestowa · puszka brzoskwiń Wykonanie Brzoskwinie odsączyć i pokroić w kostkę. Galaretkę wiśniową rozpuścić w 1 szklance gorącej wody, podobnie agrestową - odstawić do wystudzenia. Gdy obydwie galaretki stężeją, pokroić w kostkę. Galaretki cytrynowe rozpuścić w 1/2 litra gorącej wody i ostudzić
Moje Słodkie Piekiełkowierzch podpieczonego sernika i piec jeszcze całość przez około 20-30 minut (180 st. C) Masa kajmakowa (krówkowa) kostka masła 1 puszka masy kajmakowej ok. 2 łyżek wódki, najlepiej spirytysu Masło utrzeć na puch, dodawać po łyżce masę z puszki, na koniec wódkę lub spirytus. Nakładać, smarować na wierzchu sernik, już po ostudzeniu! Masa słonecznikowa- posypka
kgwjanczewoMasa: 2 budynie śmietankowe ok 900 ml mleka 30 dag chałwy 20 dag bezów 1 gorzka czekolada 1 kostka masła pół szklanki herbaty do nasączenia Gotujemy budynie i studzimy. Miękkie masło ucieramy na puch, a następnie dodajemy po łyżce zimnego budyniu. Utartą masę dzielimy na 2 części. Do jednej dodajemy pokruszoną chałwę i starannie miksujemy. Do drugiej
Cynamonowe szczęścierozkosz dla podniebienia :) Składniki na ciasto kakaowe;4 jajka1 szkl mąki tortowej2 łyżki kakao1 łyżeczka proszku do pieczenia1/2 kostki miękkiej margaryny Kasi 1/2 szkl cukru.1 cukier wanilinowy Dr OetkeraWykonanie ciasta :Margarynę utrzeć na puch z cukrem i cukrem wanilinowym , dodać żółtka i wymieszać.Mąkę z proszkiem i kakao , dodawać stopniowo i mieszać mikserem
Sama słodycz i szczypta chiliminut w temperaturze 200 stopni. Krem nr 1 - budyń czekoladowy duża porcja przygotowany na 1,5 szklanki mleka - margaryna 3/4 kostki - 1 łyżka czubata cukru pudru Z w/w składników ucieramy krem. Najpierw ucieramy margarynę na puch około 10 minut, po łyżce dodajemy budyń i cukier. Ucieramy na puszysty krem. Krem nr 2 1/3 margaryny 5 łyżek masła
SMYKWKUCHNIpolecam Składniki na ciasto: 300 g mąki pszennej 6 jaj 250 g cukru kryształu 1 kostka margaryny 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 cukier waniliowy 2 łyżki kakao 2-3 jabłka lub inne owoce świeże lub z kompotu Margarynę ucieramy na puch z cukrem i cukrem waniliowym, stopniowo dodając po jednym żółtku. Ciągle ucierając dodajemy mąkę wymieszaną(...)mleka 2 kostki masła Żółtka ucieramy z cukrem do białości. Mąkę ziemniaczaną mieszamy z 125 ml mleka. Wymieszaną wlewamy do utartych żółtek i mieszamy całość. 625 ml mleka zagotowujemy. Na gotujące się mleko wlewamy nasze płynne wymieszane składniki. Gotujemy na małym ogniu, ciągle mieszając do otrzymania konsystencji budyniu. Odstawiamy do ostygnięcia. Masło ucieramy na puch. Stopniowo, łyżka
Made By Mom And Sonoraz budynie i wlewamy do gotującego się soku. Całość zagotowujemy dokładnie mieszając i odstawiamy do wystudzenia. Miękkie masło ucieramy na puch i dodajemy po łyżce budyniu cały czas ucierając. Na koniec dodajemy ananasy pokrojone z małą kostkę i mieszamy. 4. Przełożenie ciasta: dolny blat biszkoptu orzechowego - 1/2 kremu - ciasto kokosowe - 1/2 kremu - górny blat ciasta orzechowego. Ciasto polewamy
Na Ciasteczkowych Papierachszklanki wiórków kokosowych 1 czubata łyżeczka proszku do pieczenia 2 łyżki syropu kokosowego lub waniliowego 100 g pokrojonej w kostkę mlecznej czekolady Wykonanie: UWAGA: Wszystkie składniki muszą mieć temperaturę pokojową. Masło ucieramy z cukrem na puch. Następnie dodajemy jajko, sól, proszek do pieczenia i syrop kokosowy. Wszystkie składniki miksujemy. Po czym dodajemy mąkę i wiórki kokosowe i miksujemy
IMPRESJA SMAKU