koperkowy przygotowałam do pulpetów z mięsa mielonego. To była odmiana od sosu pomidorowego i sosu serowego. Do sosu dodałam odrobinę cukru, co sprawiło, że sos był nietypowy i bardzo smaczny – dodam też, że sos ten przygotowałam sama – nie szukałam ściągawki w przepisach książkowych czy też w internecie. Oto mój ekspryment. Składniki na:... Read More The post Sos koperkowy
Magiczny Garneknapełniamy farszem . Zapiekamy w piekarniku około 10 minut , po tym czasie posypujemy serem i jak tylko się roztopi – podajemy . Gotowe , najlepiej smakują z sosem jogurtowo – czosnkowym lub koperkowym . Smacznego Post Faszerowane ziemniaki a’la gyros pojawił się poraz pierwszy w Ogrodnik w podróży
Ogrodnik w podróżydań, ale ziemniaczki pieczone w piekarniku z ziołami to co innego 😉 Zakochałam się w nich od momentu, kiedy pierwszy raz je zrobiłam. Mogę je jeść same, z sosem koperkowym oraz jako dodatek do mięsa czy ryb. Są pyszne! Nigdy mi się nie nudzą - ostatnio dodaje je prawie do każdego dania 😊 Składniki: 5 średniej wielkości ziemniaków 2-3 łyżki
Kuchnia MagdaLenyKolejny pomysł na tartę na słono dla całej rodziny – tym razem z dodatkiem mięsnym i warzywnym oraz sosem koperkowym. Czas wykonania: 1 h 30 min Ilość porcji: 6 – 8 kawałków Składniki na ciasto: 250 g mąki pszennej 150 g masła (zimnego) 1 jajko 1 łyżka mleka 1 łyżeczka soli Dodatki
KuchniaWeDwoje.plZupę koperkową zazwyczaj robię z ziemniakami, ale tym razem postanowiłam zrobić z innym dodatkiem i padło na ryż. Następnym razem wypróbuję kaszę jaglaną. Zupę możemy zrobić czystą, zaprawioną śmietaną, ale tez zaprawioną również mąką. Do wyboru... Jeśli robimy ją zimową porą i nie mamy świeżego koperku, zupę możemy z powodzeniem przygotować z mrożonego, będzie równie smaczna! Składniki
Życie zaczyna się w kuchnidużo smaczniejsze, jeśli zrobicie je dzień wcześniej. Druga propozycja zrodziła się z innej potrawy o sporej tradycji na naszym wigilijnym stole – był nim łosoś wędzony w sosie jogurtowo-koperkowym z cytryną. Wymyśliłam je gdzieś na początku studiów i rodzinka była zachwycona – ja zresztą też, bo lekkie, mocno białkowe, świeże danie fajnie konkurowało z innymi często tłustymi
Eat me! Fit me!mogę tego zrobić, więc alternatywą był łosoś. Nie do końca wiedziałam ile on kosztuje, jednak ryba ta warta jest każdych pieniędzy :) Składniki na łososia w sosie śmietanowo - koperkowym (3 porcje): filet z łososia około 700 g pieprz sól łyżka soku z cytryny sos: 200 ml śmietany 12 % ząbek czosnku łyżka lub dwie posiekanego koperku sól Na początku należy
Karola gotujekarpia 2. Śledź Przepisy na: Śledzie w piwno- cynamonowej marynacie Śledź w sosie pomidorowym Śledzie po wiejsku Śledź z jabłkiem Sałatka śledziowa Sałatka śledziowa pod pierzynką Śledzie w sosie koperkowym (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); 3. Zupa rybna Przepis na: Zupa rybna ze śliwkami Zupa z pstrąga Grzyby Niegdyś wierzono, że grzyby umożliwiają nawiązywanie kontaktów ze światem zmarłych. Obecność
Tradycyjna KuchniaDietetyczne pulpety z indyka, z marchewką młodą i dużą ilością koperku. Z sosem koperkowym i młodymi ziemniakami są pyszne. Idealne dla dzieci, bo są bardzo lekkie i delikatne. pulpety: 60 dkg piersi z indyka 2 marchewki młode 1 jajko 1 cebula 4 ząbki czosnku 1/2 pęczek koperku sól, pieprz 1 łyżka mąki ziemniaczanej 1/3 szklanki kaszy jaglanej sos: ! łyżka
wesoła kuchniarobię większą ilość i jemy je przez 2 dni, o ile jeszcze coś zostanie. Tym razem w sosie pieczarkowym, ale pyszne są również w sosie koperkowym. Wczoraj były na obiad, a dzisiaj na śniadanie Monika robiła sobie hamburgery. Składniki na 6 porcji: Klopsiki • 750 g mięsa mielonego z indyka
To co kochamdeseczkę) dodać mąkę ziemniaczaną rozpuszczoną w wódce i musztardę. Przyprawić do smaku solą i pieprzem. Trzymać na ogniu jeszcze z 3-4 min i gotowe...Ja podałam z tłuczonymi koperkowymi ziemniakami i mizerią... Smacznego
Gaździnka warzySmaczna, prosta, szybka propozycja dla miłośników zup. Post Zupa koperkowa z ziemniakami pojawił się poraz pierwszy w PanCook - Przepisy Kulinarne
Pancooktygodnie. Ważne by bulion był mocno intensywny (na pewno nie na samym korpusie z kurczaka). Wykorzystać swoje kostki rosołowe możecie na wiele sposobów: - baza do zupy: od pomidorowej po koperkową - baza do sosów: nada im pełni smakowej oraz aksamitności - po rozrzedzeniu z wrzącą wodą stanie się prawdziwie "gorącym kubkiem" który uchroni Was przed przeziębieniem - do przyrządzania prawdziwego risotto
Kuchnia PROzdrowotnadziwo, mimo tak nie sprzyjającej aury, na moim ogródku rośnie piękny, zielony koperek. Jest znacznie ładniejszy i aromatyczniejszy niż latem. Dlatego postanowiłam go wykorzystać do pożywnej zupy koperkowej. To ostatnia okazja na tak aromatyczną zupę przed nadejściem zimy. Składniki: Baza do zupy: -porcja z kurczaka np. pierś i dwa skrzydełka lub udko i pierś -dwie marchewki
Kulinarne przemyslenia