koperkowa - 1496 przepisów (strona:55/100)

Najlepsze pieczone pasztety wegetariańskie 144

temperaturze 200 stopni. Po 25 minutach zdjąć folię aby góra się przypiekła. Gotowy pasztet odstawić do przestudzenia, schłodzić, podawać na zimno. Klops ryżowo jajeczny Wspaniale smakuje z sosem koperkowym lub pomidorowym! Składniki 3/4 szklanki szklanka ryżu 8 jajek ugotowanych na twardo 2 surowe jajka 40 dag pieczarek 1 mały por 50 g orzechów włoskich 3 cebulki dymki sól, pieprz

Mój pomysł na
Kotlety z gotowanego drobiu 165

bułkę tartą i  doprawiamy solą oraz pieprzem wedle uznania. Formujemy kotlety, obtaczamy w bułce tartej i smażymy na rozgrzanym oleju rzepakowym. Podajemy z ziemniakami, sosem- u mnie najczęściej koperkowym i surówką

Kuchnia w czekoladzie
Grillowane medaliony z indyka w sosie szczypiorkowym 313

height: 1em;" /> ) lub choćby zwykłą patelnią grillową , to już jest super . Wspaniały smak i lekkość tej potrawy to największa zachęta ,żeby sięgać po nią częściej . Sos szczypiorkowy , może być koperkowym , pietruszkowym..itd. w zależności od tego jakiego zioła użyjemy do jego wykończenia , kwestia gustu i smaku .. " class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" /> Składniki

Ogrodnik w podróży
Placuszki z cukinii przepis. 82

zdrowszym. Placuszki te świetnie smakują zarówno na ciepło jak i na zimno. W domu podaję je z kleksem z jogurtu. Można je podać również z jakimś pysznym sosem np. koperkowym.  Przepis na placuszki z cukinii.  Składniki: 1 średnia cukinia, 2 jajka, 1 cebula, 2 łyżki jogurtu naturalnego, 100 g startego żółtego sera, 8 łyżek mąki pszennej, garść

Pani domowa
Klopsiki z serem w sosie koperkowym 100

Dziś proponuję Wam klopsiki wieprzowe z serem w sosie koperkowym. ]Niby proste danie ale inne dzięki serowej niespodziance. Klopsiki możemy podać z ziemniakami lub makaronem. Klopsiki ugotowałam w nowym garnku. Dostałam do testów komplet garnków Maurycy firmy Silesia a kupić go możecie tutaj . Garnki można stosować na różnych rodzajach kuchenek i myć w zmywarce. Są ładnie wykonane i możecie

Ewa w kuchni
Wody aromatyzowane : pomarańczowa, selerowo – koperkowa 106

wody ½   pomarańczy Woda selerowo – koperkowa 1 l wody 1 łodyga selera naciowego 2 gałązki koperku Wykonanie: Do 1 wody dodajemy umyte i pokrojone składniki. W przypadku pomarańczy, musimy ją porządnie wymyć i sparzyć wrzątkiem. Kroimy połowę pomarańczy razem ze skórą. Zalewamy wodą i odstawiamy do lodówki na godzinkę lub dwie. Potem wystarczy już tylko rozlać i wypić

Smaki Ewy
Pulpety w sosie koperkowym 88

Pulpety w sosie koperkowym to danie które zdecydowanie należy do moich ulubionych. Ten przepis jest błyskawiczny i prosty w wykonaniu. Pulpety podałam z kaszą kuskus lecz śmiało możecie podać je z makaron, ziemniakami czy kaszą, wybór jest tutaj Wasz:)  Składniki: * 250g mięsa mielonego z indyka  * sól, pieprz * suszony koperek * woda * wegeta * łyżka (lub dwie) mąki pszennej * łyżka

Klasyka Gotowania
KROKIETY Z KASZY JAGLANEJ Z PIECZONYM KURCZAKIEM I WARZYWAMI 122

chrupiące krokiety z kaszy jaglanej z pieczonym kurczakiem i warzywami. Smakują fenomenalnie i jest to danie, które posmakuje również zapalonym mięsożercom. Świetnie smakują z odrobiną parmezanu albo sosem jogurtowo-koperkowym z odrobiną czosnku. Koniecznie spróbujcie! SKŁADNIKI: * kasza jaglana – 1 szkl * filet z kurczaka – ok. 200 g * duża cebula – 1 szt * czosnek – 2 ząbki * marchew

Ostra na Słodko
Sos koperkowy – przepyszny! 125

koperkowy przygotowałam do pulpetów z mięsa mielonego. To była odmiana od sosu pomidorowego i sosu serowego. Do sosu dodałam odrobinę cukru, co sprawiło, że sos był nietypowy i bardzo smaczny – dodam też, że sos ten przygotowałam sama – nie szukałam ściągawki w przepisach książkowych czy też w internecie. Oto mój ekspryment. Składniki na:... Read More The post Sos koperkowy

Magiczny Garnek
Faszerowane ziemniaki a’la gyros 162

napełniamy farszem . Zapiekamy w piekarniku około 10 minut , po tym czasie posypujemy serem i jak tylko się roztopi – podajemy . Gotowe , najlepiej smakują z sosem jogurtowo – czosnkowym lub koperkowym . Smacznego   Post Faszerowane ziemniaki a’la gyros pojawił się poraz pierwszy w Ogrodnik w podróży

Ogrodnik w podróży
PIECZONE ZIEMNIAKI Z ZIOŁAMI 134

dań, ale ziemniaczki pieczone w piekarniku z ziołami to co innego 😉 Zakochałam się w nich od momentu, kiedy pierwszy raz je zrobiłam. Mogę je jeść same, z sosem koperkowym oraz jako dodatek do mięsa czy ryb. Są pyszne! Nigdy mi się nie nudzą - ostatnio dodaje je prawie do każdego dania 😊   Składniki: 5 średniej wielkości ziemniaków 2-3 łyżki

Kuchnia MagdaLeny
Tarta z kurczakiem, cukinią i koperkiem 92

Kolejny pomysł na tartę na słono dla całej rodziny – tym razem z dodatkiem mięsnym i warzywnym oraz sosem koperkowym. Czas wykonania: 1 h 30 min Ilość porcji: 6 – 8 kawałków Składniki na ciasto: 250 g mąki pszennej 150 g masła (zimnego) 1 jajko 1 łyżka mleka 1 łyżeczka soli Dodatki

KuchniaWeDwoje.pl
Zupa koperkowa z ryżem basmati 141

Zupę koperkową zazwyczaj robię z ziemniakami, ale tym razem postanowiłam zrobić z innym dodatkiem i padło na ryż. Następnym razem wypróbuję kaszę jaglaną.  Zupę możemy zrobić czystą, zaprawioną śmietaną, ale tez zaprawioną również mąką. Do wyboru... Jeśli robimy ją zimową porą i nie mamy świeżego koperku, zupę możemy z powodzeniem przygotować z mrożonego, będzie równie smaczna! Składniki

Życie zaczyna się w kuchni
Przepis na śledzie dla leniwych :p – śledzie z czosnkiem i śledzie w sosie jogurtowo-koperkowym 138

dużo smaczniejsze, jeśli zrobicie je dzień wcześniej. Druga propozycja zrodziła się z innej potrawy o sporej tradycji na naszym wigilijnym stole – był nim łosoś wędzony w sosie jogurtowo-koperkowym z cytryną. Wymyśliłam je gdzieś na początku studiów i rodzinka była zachwycona – ja zresztą też, bo lekkie, mocno białkowe, świeże danie fajnie konkurowało z innymi często tłustymi

Eat me! Fit me!