koperkowa - 1496 przepisów (strona:48/100)

Zabielana zupa z młodej kapusty 156

Zabielana zupa z młodej kapusty Zupa , jest nieodłącznym elementem, letnich obiadów , szczególnie w tygodniu i w upały . Oczywiście królują te warzywne , sezonowe jak : szczawiowa , koperkowa, pomidorowa, owocowa i właśnie ta z młodej kapusty . Inne nie przejdą ,zbyt ciężkie na lato Zabielana zupa z kapusty to nic innego, jak lekki kapuśniaczek , delikatny w smaku. Gotowany na kościach drobiowych ,jest też

Ogrodnik w podróży
Koperkowa makrela 203

sól, pieprz kilka krążków cebuli 2 łyżki masła 2 łyżki posiekanego koperku Przygotowanie: Makrele obsypać solą i ułożyć w naczyniu do zapiekania lub na folii aluminiowej, … Czytaj dalej Koperkowa makrela

czarrna od kuchni
Ryba w sosie koperkowo jogurtowym 178

Ryba w sosie koperkowo jogurtowym Przepis na rybę z sosem koperkowo jogurtowym jest dobrym pomysłem na przygotowanie smacznego dietetycznego dania. Do przygotowania tej potrawy użyłam świeżego dorsza, ale można przygotować także inną rybę świeżą lub mrożoną i skorzystać z tego przepisu. Z takim pysznym sosem praktycznie każda ryba będzie smaczna. SKŁADNIKI 5 kawałkow świeżego dorsza lub innej ryby opakowanie jogurtu

zielonacukinka
Pulpety rybne w sosie koperkowym 138

Pyszne rybne pulpety w aromatycznym koperkowym sosie. Szybko się je robi i jeszcze szybciej zjada. Taka propozycja posmakuje wszystkim którzy lubią ryby ;) Danie idealne nie tylko dla dzieci. Dorośli również będą sięgać po kolejne kulki, możecie być tego pewni ;)  Jeśli chodzi o rybę to macie tu pełną dowolność, wybierzcie tę która jest waszą ulubioną. propozycja podania pulpetów

Życie zaczyna się w kuchni
Placki ziemniaczane na 20 sposobów 338

Placki ziemniaczane z chrzanem 8. Placki ziemniaczane z chili 9. Placki ziemniaczane wiejskie 10. Placki ziemniaczane z rybą 11. Placki ziemniaczane dwudniowe 12. Placki ziemniaczane z sosem czosnkowo- koperkowym 13. Warzywne placki ziemniaczane z pastą rybną 14. Placki ziemniaczane z twarogiem 15. Placki ziemniaczane z sałatką śledziową 16. Placki ziemniaczane z sosem pomidorowym 17. Placki ziemniaczane z kiszoną kapustą

Tradycyjna Kuchnia
Pasta z łososiem w sosie śmietanowo – koperkowym wg Aleex 107

niemożliwe, gdybym nic im nie przygotowała. Tego, co wcześniej naszykowałam dla chłopaków, nie starczyłoby. Dlatego zrobiłam szybki przegląd zapasów. Zrobiłam z nich pastę z łososiem w sosie śmietanowo – koperkowym. Wyszła pyszna. Była tak smaczna, że zniknęła błyskawicznie. Koniecznie spróbujcie ją zrobić u siebie w domu. Polecam. Składniki: • 400 g suchego makaronu typu wstążki • 150 g wędzonego łososia

W mojej kuchni
Dwa lekkie dipy i Chyży Chips PanSnack, czyli pomysł na zdrową przekąskę 267

względu na przyprawy (np. chili) nie będą odpowiednie w każdym wieku ;)). Smakują wyśmienicie solo, jak i ze zdrowymi lekkimi dipami. Ja polecam Wam dipy na bazie jogurtu naturalnego: czosnkowo-koperkowy i rzodkiewkowy. Lekki dip czosnkowo-koperkowy Składniki: 150 g gęstego jogurtu naturalnego (zimnego) 1-2 ząbki czosnku około 2 łyżki posiekanego koperku pieprz i sól (u mnie himalajska) do smaku

Słodkie okruszki
Terrina jogurtowa z szparagami i salsą z łososia (bez laktozy) 179

cytryny (ok. 1/2 dużej cytryny) 4 łyżki żelatny  2 jogurty po 180 g bez laktozy 2 łyżki chrzanu  szczypta soli i białego pieprzu Na salsę łososiowo-koperkową :  150 g wędzonego łososia norweskiego pęczek świeżego koperku  6-10 małych srebrzystych cebulek z zalewy  2 łyżki miodu  główki zielonych szparagów  1 łyżka octu

vaniliowoczekoladowa
Szparagi w panierce z piekarnika 154

blachę. Robimy tak z każdym szparagiem. Następnie umieszczamy je w piekarniku nagrzanym do 180 stopni na około 15 minut. Wyjmujemy i zajadamy.* Smacznego *Można podawać z sosem czosnkowym lub koperkowym, jako samodzielne danie w formie przekąski lub dodatek do obiadu

Kolizje Smaków
Kotlety z indyka z warzywami 246

rozmarynem – Satay z indyka pikantny – Indyk w potrawce – Dietetyczny indyk z kaszą i warzywami – Ćevapčići z mielonego mięsa z indyka – klopsiki w sosie koperkowym Z mielonego mięsa z indyka polecam zrobić na obiad pyszne kotlety mielone z warzywami. Kotlety mielone z indyka z warzywami: z cukinią, marchewką i papryką 500 g udźca z indyka

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Polędwica wieprzowa z fasolką szparagową 143

folię odwijamy, a polędwiczkę przypiekamy, tak by plastry boczku stały się mocno chrupiące. Podajemy na ciepło z ulubionymi dodatkami np. ziemniakami, frytkami lub sosami (ja podałam z sosem chrzanowo-koperkowym

Kuchnia w czekoladzie
Sałatka z kaszą pęczak 126

więcej 1 cukinia bez obierania 4 łodygi selera naciowego 1 papryka czerwona 1 czerwona cebula pęczek rzodkiewek 4 ogórki konserwowe 1 ogórek świeży zielony natka pietruszki, koperek sos ziołowo-koperkowy knorra sól, pieprz Przygotowanie: Kaszę ugotować wg przepisu, przelać zimną wodą by się nie kleiła i dobrze osączyć Pokrojoną cukinie obsmażyć krótko na maśle lub oleju Cebulę, łodygi selera, rzodkiewki(...)przygotowanym wg przepisu na opakowaniu sosem, wymieszać. posypać natka i koperkiem Można przygotować sos; z cytryny, miodu i oleju. Wtedy jeszcze posypujemy sałatkę solą i pieprzem wg uznania. Sos koperkowo-ziołowy doprawiłam po swojemu tzn.dodałam do niego miodu i ciut więcej oleju niż podano w przepisie. Mój smak potrzebował również odrobinę pieprzu

Proste Potrawy
Szaszłyki caprese – idealne na grilla 262

będą doskonałym dodatkiem to mięs czy po prostu smaczną przekąską. Przed podaniem szaszłyki polejcie odrobiną oliwy z oliwek lub sosem balsamico. Smacznego! Zobacz też: Pomidory z mozzarellą i sosem koperkowym Pomidory z majonezem, serem i szczypiorkiem Pomidory nadziewane kaszą gryczaną, boczkiem i cebulką Przepis na szaszłyki caprese Drukuj przepis Czas gotowania: 10 minut Składniki opakowanie mini mozzarelli pomidorki koktajlowe

Kuchnia Bazylii
Kotlety z indyka z cukinią i marchewką 163

rozmarynem – Satay z indyka pikantny – Indyk w potrawce – Dietetyczny indyk z kaszą i warzywami – Ćevapčići z mielonego mięsa z indyka – klopsiki w sosie koperkowym Z mielonego mięsa z indyka zrobiłam pieczone kotlety z warzywami. Składniki na 12 sztuk kotletów z indyka z cukinią i marchewką 500 g udźca z indyka bez skóry 1 cukinia

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Nowe menu w warszwskim Polocie 160

sosu z policzków. Powiem szczerze, że miałam ochotę wylizać talerz. Kolejnym daniem jest troć wędrowna z chrupiącą skórką,  podana z ogórkiem na ciepło, szpinakiem, ugotowanymi ziemniakami i sosem koperkowym (45 zł). Ryba jest bardzo soczysta, a sałatka z  ogórka na ciepło idealnie się z nią komponuje. Na deser na naszym stole pojawia się czarna domowa chałka podana

Kulinarne przygody Gatity

Proponowane wyszukiwania