konfitura - 2028 przepisów (strona:107/136)

PLACEK Z OWOCAMI I BUDYNIEM WEDŁUG SIOSTRY ANIELI 1289

piekarnika rozgrzanego do 170-180° C i piec około 50 minut. Ciasto jest gotowe, gdy zarumieni się na złoty kolor. Po wystygnięciu można je udekorować lukrem, cukrem pudrem lub konfiturą. PLACEK Z OWOCAMI I BUDYNIEM SIOSTRY ANIELI rrarossa@gmail.com

RAROSSA
Naleśniki w kształcie pancakes z domowymi powidłami śliwkowymi 141

szklanki mleka sojowego 1 łyżka cukru trzcinowego nierafinowanego 3 łyżki oleju (w przypadku posiadania nieprzywierającej patelni, w razie jej braku - 1 łyżka oleju wystarczy, reszta pójdzie na smażenie) Konfitura: Pół kilograma czerwonych śliwek 2 łyżki cukru trzcinowego nierafinowanego woda Przyprawy: sól Przygotowanie:      Mąkę wsypujemy do miski, dodajemy szczyptę soli, łyżkę cukru i mieszamy. Następnie wlewamy mleko

Weganizm infantylny
Jogurtowiec borówkowy Mniam 164

Desery w moim wykonaniu powstają bardzo spontanicznie. Z tych borówek miała powstać pyszna konfitura, niestety upały dają w kość i gotowanie na ciepło to "ZŁO". Musimy teraz jeść wszystko co lekkie za to bardzo smaczne i letnie, a tym własnie są  owoce i warzywa, które są dostępne świeże wszędzie.  Składniki: 500 g borówek + do dekoracji

Niezły Młynek
Kakaowe powidła śliwkowe 131

Dziś, Kochani, witam Was wspaniałym przepisem - to jest moje nowe odkrycie, jeśli chodzi o konfitury :) Powidła te są przepyszne i jestem nimi zachwycona, taka wersja na pewno jest zdrowsza od innych czekoladowych smarowideł. Zainspirowałam się przepisem, na który natknęłam się u Gosi . Gorąco namawiam do ich przygotowania. Zimą będzie to wspaniały dodatek do naleśników czy ciast :) Mnie najlepiej smakuje

Delicious Titbits
Galaretka z białej porzeczki... 1004

było chętnych do ich skonsumowania stwierdziłam, że coś z nich wyczaruję... Szkoda, aby się zmarnowały! Tak więc zaświtał mi pomysł żeby zrobić z nich dżem albo konfiturę, ale wpadłam na pomysł, że fajną nowością w moim domu byłaby GALARETKA,  np. do kanapek z masłem orzechowym albo do deserów... Przepis naprawdę szybki i nie trudny! Do zrobienia dla każdego nawet

Zainspiruj się kuchnią
Najlepsze kruche ciasto z owocami 242

Ciasto, które możecie upiec z najróżniejszych owoców czy nawet z dodatkiem konfitury, dzięki temu za każdym razem będzie mogło Was zaskoczyć. Przepisu na idealne kruche ciasto szukałam bardzo długo. Metodą prób i błędów uważam, że wreszcie jest takie jak zawsze chciałam- idealnie kruche i maślane. Zachęcam do wypróbowania mojego przepisu. Bazę na kruche ciasto możecie potem wykorzystać do ciasteczek, serników

Mania Gotowania
1521. Tosty francuskie z chleba dyniowego 156

Pyszne tosty z cynamonem...z chleba dyniowego ..polane pysznym syropem klonowym ..który można kupić w Anielskich Przysmakach ..Musicie zajrzeć tam koniecznie...bo znów jest promocja..Przy zakupie trzech konfitur,syropów,przetworów - konfiturka gratis.Taka PROMOCJA trwa do niedzieli włącznie.. Anielskie Przysmaki oferują się również do robienia paczek świątecznych...A to dobry pomysł na paczuszki z pysznościami dla najbliższych

Moje domowe kucharzenie
Młynek do pieprzu i soli 123

pieprz zawsze razem..Wszystkim osobom polecam zajrzeć do sklepu  Przyjemne gotowanie ..gdzie jest duży wybór róznego rodzaju akcesoriów do kuchni..a także można wybierać pomiędzy różnymi gatunkami herbat, konfitur i innych pyszności

Moje domowe kucharzenie
Domowe przetwory. Dżem wiśniowy na soku jabłkowym 127

przetwory, kompot czy jako dodatek do ciasta czy do deserów to zupełnie co innego. Wtedy wady stają się zaletami. Wiśnie mają dużo soku więc robiąc z nich dżemy czy konfitury trzeba albo zagęścić je czymś albo długo smażyć odparowując. Można użyć cukru ze środkami żelującymi, ale przecież jabłka i porzeczki zawierają naturalną pektynę więc można właśnie te owoce łączyć

Smaczna Pyza
Muffiny czekoladowo-pomarańczowe 162

Lukier ·          Skórka pomara ń czowa ·          Marmolada pomara ń czowa lub konfitura pomara ń czowa. Przygotowanie: W jednym naczyniu wymiesza ć sk ł adniki suche. W drugim mokre. Po łą czy ć wszystko sk ł adniki. Nie miesza ć zbyt d ł ugo. Przygotowa

Mania Gotowania
Ciasteczka owsiane z bakaliami bez mąki i tłuszczu 163

pieczenia 3 łyżki skrobi kukurydzianej lub ewentualnie ziemniaczanej 1/3 szklanki mleka 1 jajko 3 łyżki jogurtu greckiego light garść posiekanych orzechów włoskich lub laskowych garść rodzynek 2 łyżki konfitur z czarnej porzeczki 3-4 łyżki słodziku lub cukru trzcinowego Przygotowanie: Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni. Wszystkie bakalie i suche składniki mieszamy razem w misce. Jajko roztrzepujemy w osobnym naczyniu. Dodajmy

Mania Gotowania
Mini serniczki z frużeliną jagodową 182

podgrzewamy, aby cukier się rozpuścił. Odrobinę soku przelewamy do szklanki, dodajemy mąkę i mieszamy. Przelewamy zawartość szklanki do rondelka. Podgrzewamy do momentu aż wszystko zgęstnieje. Owoce powinny mieć konsystencję konfitury, jeśli będą zbyt rzadkie możecie dodać jeszcze odrobinę mąki. Owoce wykładamy na dno z ciasteczek, zalewamy masą serową. Wkładamy do piekarnika i pieczemy przez 15 minut.  Zmniejszamy temperaturę pieczenia

Mania Gotowania
Kompot z wiśni na zimę 176

smaki lata ląduje na stole. U mnie wiśnie oczywiście wiśnie muszą być z pestkami, tak się je robiło u mnie w domu, wiśnie drylowało się jedynie do frużeliny lub konfitury. Nie lubię słodkich kompotów, musi być lekko kwaskowy, niezbyt słodki i bardzo zimny. Taki niepowtarzalny smak kompotu pamiętam z dzieciństwa. Kiedyś obiady nie mogły się obejść bez kompotu

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Tutorial kulinarnie -test Konfiturex-u GELLWE 130

Tylko niech nie krzyczą na mnie Ci co są na dietach i uwielbiają się w zdrowej żywności ;-) ja też lubie zdrowe food ,ale moje dzieci kochają dżemy ja wole konfitury (tam nie ma żadnych proszkowych dodatków) ale lepszy taki dżemik niż kupny, na pewno to mniejsze zło, O! Dziś robimy dżemik wiśniowo- porzeczkowy To na początek co nam będzie potrzebne

Farmażony

Proponowane wyszukiwania