przyrządzana przez Mamę lub Tatę smakowała obłędnie, ale gdy się wyprowadziłam postanowiłam dalej celebrować tę tradycję i u nas także jadamy te pyszności. Sprawdzi się na pożywne śniadanie, jako kolacja, a nawet obiad, gdy nie macie pomysłu na nic innego. Pyszna, sycąca i aksamitna - prawdziwy ideał! Farsz cebulowo-pieczarkowy: 2 średnie cebule pokrojone w piórka ok. 300g pieczarek
Cooking Monsterciśnienie krwi, do tego również świetnie smakuje. Rozgniecione i połączone z jajkiem stanowi cudowną pastę, którą uwielbiam jadać z przypieczonym w tosterze pieczywem. Idealne śniadanie lub lekka i smaczna kolacja. :) Pasta z awokado: 1 dojrzałe awokado 3 ugotowane na twardo jajka 1 mały ząbek czosnku ok. 1 łyżka soku z limonki lub cytryny 2 łyżki majonezu lub jogurtu greckiego sól
Cooking MonsterDzisiaj przedstawiam Wam przepis na szybką i prostą w wykonaniu, bardzo smaczną sałatkę z tuńczyka, ryżu i groszku. Idealna na śniadanie, kolację, imprezę lub do pracy. Jeśli macie ochotę, zapraszam! Składniki na sałatkę z tuńczyka z groszkiem: 1 woreczek ugotowanego, zimnego ryżu (100 g przed gotowaniem) 1 puszkę tuńczyka w kawałkach (odsączonego z zalewy) 1 małą puszka groszku lub pół
Rozpustne gotowanieKochani! Nasza propozycja, która znika bardzo szybko ;) Na popołudnie lub wieczór, do grilla, na biesiadę piwną, na kolację ze znajomymi lub śniadanie Mistrzów. Robiona wg Pięciu Przemian - pasta/sałatka z tuńczyka. Sałatka z tuńczyka www.kuchniasmakow.blogspot.com Tuńczyka z puszki - rozdrobnić widelcem, dodać: łyżeczkę musztardy, szczyptę kurkumy, 2 jajka ugotowane na twardo - pokrojone w kosteczkę, łyżkę majonezu, drobno pokrojoną cebulę
Kuchnia smakówsałatce dominuje smak koperku, ogórek nadaje soczystości i świeżości, cebula dymka delikatnie zaostrza smak, a to wszystko połączone z delikatnym łososiem wędzonym na zimno. Świetna na letni obiad, kolację lub do zabrania do pracy do zjedzenie w porze lunchu. Składniki: (dla 2 - 3 osób) 300 g łososia wędzonego na zimno 200 g makaronu pełnoziarnistego lub z mąki semolina (u mnie
Kuchcik gotujeOstatnio w mojej kuchni króluje niepodzielnie duet: truskawki i świeży, młody szpinak. Mogłabym się tym zajadać na śniadanie, obiad i kolację. Na deser też. Jeśli o mnie chodzi, jest to duet idealny. Przekonałam się o tym robiąc naleśniki ze zmiksowanym szpinakiem z dodatkiem truskawkowego musu. W środku był waniliowy ryż, który podkreślał te dwa wyjątkowe smaki. Co tu dużo
Codzienna kuchnia niecodziennaśniadanie lub kolację bardzo lubię piec grzanki w piekarniku. Robię je z różnym przybraniem, najczęściej z tego, co mam w lodówce. Teraz wymyśliłam sobie, że składniki podsmażę na patelni i ułożę je na ciepłych i chrupkich grzankach. Nadzienie zrobiłam z papryki czerwonej i żółtej, pomidorków truskawkowych, czosnku i posiekanego świeżego rozmarynu. Grzanki smakowały super. Najlepsze są na ciepło, ale zimne
Zakątek rozkoszy kulinarnychUwielbiam takie rybki, super nadaje się na kolację, imprezy czy wigilię. Pstrągi oczyścić, obciąć głowy, umyć. Każdego pstrąga doprawić solą, pieprzem, pociąć na mniejsze kawałki. Obtoczyć w mące. Na patelni rozgrzać olej i smażyć ryby na średnim ogniu z dwóch stron. Tak długo, aż ryby będą przesmażone. Włożyć usmażone ryby do naczynia w którym chcecie je podawać. Na tą samą
Kuchnia PokoleńKolacja we Dwoje? A może obiad dla Rodziców/Teściów/ Rodziny? Szukacie Czegoś, co będzie pieścić podniebienia, będzie koniecznie z mięsem, a zarazem danie będzie tak lekkie, że doda Wam skrzydeł? Kochani! Przedstawiam Wam potrawę, która podbiła serca i podniebienia moich niemieckich znajomych, i jak tylko u nich jestem, zostawiam kilka porcji w zamrażarce :) Obowiązkowo! Danie
Kuchnia smakówszybkie , jeśli chodzi o sam proces przygotowania. Można je jeść zarówno w wersji na ciepło , jak i na zimno . Świetnie nadaje się zarówno na obiad , jak i na kolację . Sama nazwa potrawy wywodzi się z Grecji. W samej Grecji podaje się ją jednak w nieco innej wersji. Jednak, Kochani nie ukrywajmy, jesteśmy narodem niezwykle kreatywnym – i chwała
Kuchnia smakówspotkaniach. Zdarzyła się nawet taka sytuacja, w której niezadowolenie gości było wyraźne z powodu jej braku;) Sałatka jest prosta w przyrządzeniu, idealnie nadaje się na spotkanie ze znajomymi, obiad, kolację lub grilla:) Do zrobienia koniecznie!:) Uściski przesyłam!:))) Sałatka braterska fot. Izabela Magdalena Składniki : 1 opakowanie makaronu (małe kolanka, miseczki) 2 czerwone papryki (jeśli ktoś ma może dać też konserwową
Kuchnia smakówFinesse", którą wymyśliłam, aby łatwiej było szukać osobom zainteresowanym przepisów na dania nie aż tak (!) kaloryczne ;) Rewelacyjna sałatka, którą możecie serwować na imprezach, biesiadach, spotkaniach grillowych;) Idealna na kolację, do obiadu.... u mnie na pewno zawita na stole już w najbliższym czasie :) Sałatka z kurczakiem www.kuchniasmakow.blogspot.com Składniki : pierś z kurczaka 2 - 3 brzoskwinie z puszki mieszanka sałat ogórek pomidor
Kuchnia smakówupiec na kolację Placki z kwiatów czarnego bzu pojechaliśmy z Piotrem nazrywać kwiatostany bzu nad jezioro. Czarny bez rośnie tam przy całej linii brzegowej, ale dla nas dwojga wystarczy niewiele kwiatostanów, z jednego kwiatostanu powstaje jeden placek. Jak chcecie skosztować takich placków, to się pospieszcie, bo bez zaraz zacznie przekwitać i na takie bezowe placuszki trzeba będzie poczekać cały
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięSAŁATKA Z GRILLOWANYM ŁOSOSIEM, RZODKIEWKĄ I OGÓRKIEM to idealny pomysł na letnią przekąskę lub kolację przy kieliszku schłodzonego białego wina. Artykuł SAŁATKA Z GRILLOWANYM ŁOSOSIEM, RZODKIEWKĄ I OGÓRKIEM pochodzi z serwisu CookMagazine
COOKMAGAZINEpomarańczą , oliwą, gałką muszkatołową, tymiankiem i świeżo mielonym pieprzem. Pyszny dodatek do obiadu, danie całkowicie bezglutenowe, ale dla osób nie stroniących od pieczywa, puree będzie znakomitą kolacja z grzanką z grilla posmarowaną czosnkiem. kalafior oliwa z oliwek szczypta gałki muszkatołowej sól i pieprz do smaku skórka otarta z pomarańczy świeży tymianek Kalafiora umyj, podziel
AZgotuj!