Tortille z kabanosami stanowią smaczną i szybką przekąskę, przyrządziłam je na kolację ale również często przyrządzam je do pracy zamiast kanapek. Warzywa i kabanosy doskonale się komponują z sosem tysiąca wysp. Składniki: 4 placki tortilli Fanex 250 gram kabanosów 1 papryka czerwona 1 ogórek zielony 1 główka sałaty rzymskiej Sos tysiąca wysp Fanex Sposób przygotowania: Kabanosy kroimy na pół, oczyszczoną
Bajeczna KuchniaSałatkę przygotowałam z ryżu który został mi z obiadu, wyszła bardzo smaczna. Polecam na kolację lub przyjęcie rodzinne. Składniki: 1 torebka ryżu długo ziarnistego 1 puszka tuńczyka sosie własnym 1 żółta papryka mała puszka groszku zielonego Bonduelle pół pęczka szczypiorku 3-4 łyżki majonezu sól, pieprz Sposób przygotowania: Ryż gotujemy w osolonej wodzie według przepisu na opakowaniu, odstawiamy do ostudzenia
Bajeczna KuchniaPyszne mięciutkie i aromatyczne pszenne bułeczki z dodatkiem prażonej cebulki od firmy Fanex . Idealne na śniadanie lub kolację, moim zdaniem najlepiej smakują posmarowane samym masłem. Składniki: 500 gram mąki pszennej 25 gram drożdży świeżych 300 ml. letniej wody 1 czubata łyżeczka soli 1 łyżeczka cukru 3 łyżki prażonej cebulki Fanex 2 łyżki oleju 1 jajko Sposób przygotowania
Bajeczna KuchniaWszyscy zawsze uwielbiają takie hot dogi. łatwe w wykonaniu i każdy będzie zadowolony. Zaczynamy od przygotowania sałatki , kapustę, pokrojone pomidorki, pokrojone ogórki, posiekany szczypiorek i natkę
Kuchnia PokoleńKolejny sposób na smaczną,szybką KOLACJĘ.Danie lekkie i zdrowe.Polecam. Danie ma 120 kcal. 2-3 małe ziemniaki 1 parówka lub inną wędlina 1 ogórek konserwowy 2-3 łyżki groszku konserwowego natka pietruszki i lubczyku sól pieprz olej ****************************** Ugotowane ziemniaki w mundurkach obrać,pokroic w kostkę.Parówkę obrać z osłonki i pokroić w plasterki.Ogórek konserwowy pokroić w kostkę
Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielkidanie przypadnie wam do gustu. Zapraszam do przygotowania p âté , czyli francuskiej odmiany pasztetu. Jest to masa delikatna , kremowa, z aromatem wina, idealna do chleba na kolację , czy jako przekąska dla gości . Dla wielbicieli wątróbki będzie to nie lada rarytas. Do tego robi się szybko i prosto. Polecam. Podobne smarowidło pojawiło się już na blogu tutaj . Czytaj więcej
Bernika - moj kulinarny pamietnikciasto jest wg mnie dość kapryśne i nie gości u mnie zbyt często, ale gdy już się pojawia, to najczęściej w wersji wytrawnej. Dziś propozycja na pyszny obiad lub kolację! :) Uwielbiam pieczarki i bardzo lubię przygotowywać je na to coraz nowsze sposoby, dziś moja propozycja na smaczną tartę. Do pieczarek obowiązkowo cebula i trochę boczku do smaku - pycha! Kruche ciasto
Cooking MonsterPizza jest bardzo smaczna i aromatyczna, uwielbiam połączenie suszonych pomidorów i kaparów, nadają pizzy fajnego smaku. Stanowi doskonałą przekąska na kolację lub na spotkanie ze znajomymi. Składniki: Ciasto: 2 szklanki mąki orkiszowej 3/4 szklanki letniej wody 1 opakowanie suszonych drożdży 1 łyżeczka soli 1 łyżeczka cukru 3 łyżki oleju z suszonych pomidorów Dodatkowo: 100 gram salami w plasterkach 150 gram
Bajeczna KuchniaOstatnio letnią porą coraz częściej przyrządzam na kolacje lekkie sałatki. Uwielbiam sałatki ze szpinakiem, są bardzo smaczne i delikatne w smaku. Składniki: 200 gram szpinaku 200 gram małych pomidorków 2 małe cebulki 1 opakowanie mini mozzarelli 0,5 słoika zielonych oliwek Ole! Sos: 1/3 szklanki oleju lnianego 2 łyżki octu winnego 1 łyżeczka miodu Szczypta soli Sposób przygotowania: Szpinak
Bajeczna KuchniaGęsta i pożywna fasolka po bretońsku należy do tradycyjnych dań kuchni polskiej. Świetna na imprezy lub jako ciepła kolacja w chłodniejsze wieczory. Przygotowałam ją z białej, drobnej fasolki typu jaś, z dużą ilością przypraw oraz chudą kiełbaską i boczkiem. Najlepiej smakuje podana z chlebem lub ziemniaczanym puree. Gdyby potrawa wyszła zbyt gęsta można rozrzedzić ją gorącym bulionem
cool and mintyKasza jaglana smażona ze szparagami, cukinią i łososiem to zdrowe i kolorowe danie, które z powodzeniem można zabrać na lunch do pracy lub podać jako kolację czy obiad. Doprawiłam je sosem sojowym, papryczką chili i listkami kolendry. Przed samym podaniem skropiłam sokiem z limonki. Dzięki dodatkowi ryby danie jest pełnowartościowe i sycące, ale jednocześnie lekkie. Nie traci
cool and mintykolację i śniadanie polecam wymyśloną dzisiaj jajecznicę z grillowanymi małżami. Coś znanego w trochę innym wydaniu. Post Jajecznica z grillowanymi małżami pojawił się poraz pierwszy w PanCook - Przepisy Kulinarne dla Każdego
Pancookpieprzu i soli sprawia, że danie jest niemalże idealne. Nie będę zachwalać, gdyż sam wygląd zachęca do jedzenia. Zdrowa i lekka sałatka, doskonale się u mnie sprawdza w porze kolacji. Proste połączenia są najsmaczniejsze. Składniki: (porcja dla 2 - 3 osób) 250 g sera mozzarella (2 kulki) 3 - 4 dojrzałe pomidory 1 szklanka listków ze świeżej bazylii 1/3 szklanki oliwy
Kuchcik gotujefetą. Do tego dania najlepiej wybierać najcieńsze zielone szparagi, najlepiej jednakowej grubości. Dzięki temu wszystkie upieką się jednakowo. Grillowane szparagi mogą być świetną przekąską, idealnie się sprawdzą na letnią kolację, ale również jako dodatek do dań obiadowych z mięsem, rybą lub dań w wersji wege, którą Wam gorąco polecam (np. z „ Młodymi ziemniaczkami z suszonymi pomidorami, bazylią i parmezanem
Moja Delicjawypróbowania. W końcu je ugotowałam! Pyszne chili z czarną fasolą, zieloną soczewicą i mielonym mięsem. Pożywne, zdrowe i ostre. Takie właśnie lubię! Ostra, meksykańska potrawa na obiad lub kolację. Smaczne nadzienie do tortilla. Przepis na chili Składniki: 1 cebula 3 ząbki czosnku 1 czerwone chili 500 g mielonego, wołowego 1 łyżka oleju 1 łyżeczka chili w proszku
codojedzenia