Bardzo smaczne i sycące danie z kaszy bulgur, cukinii oraz bobu, idealne na lekki obiad lub kolację. Często przyrządzam je na piątkowy obiad. Składniki: 200 gram kaszy bulgur 2 małe cukinie żółta i zielona 400 gram młodego bobu 1 cebula Pół pęczka szczypiorku Pół pęczka natki pietruszki Sól, pieprz Olej do smażenia Sposób przygotowania: Kaszę bulgur gotujemy w osolonej wodzie
Bajeczna Kuchniaobiadu ;) Było pysznie, szybko w przygotowaniu, a sos na bazie wina wyszedł znakomity. Samo wino pite do posiłku wspaniale podkreślało smak ryby i przyjemnie chłodziło :) SKŁADNIKI: Na obiad lub kolację dla dwóch osób. 2 świeże dorady królewskie (wypatroszone) 2 łyżki masła 100 ml wytrawnego białego wina (np. Chardonnay) 2 ząbki czosnku pół cytryny gałązka świeżego tymianku sól, świeżo mielony pieprz
W kuchni Katieczytania etykiet.Pamiętajcie im dłuższa lista składu, tym bardziej paskudna. Pasta, którą zrobiłam dziś, jest rewelacyjna a składa się dosłownie z 4 składników. Więc zachęcam np. na dzisiejszą kolację:-) Mnie najlepiej smakuje ze świeżym pieczywem i koniecznie z masłem, jak w dzieciństwie. Składniki: 1 makrela ok. 20 dag 2 jajka ugotowane na twardo pęczek szczypiorku
pieprzny smaczekfont-family:"Times New Roman"; mso-ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;} Zapiekana cukinia w najróżniejszych wersjach często u minie gości na kolację, więc dziś przepis na to pyszne warzywo w towarzystwie komosy ryżowej i zielonej soczewicy, zdrowo i dietetycznie :) Składniki: 2 średnie cukinie pół szklanki ugotowanej białej quinoy 1 szklanka ugotowanej zielonej soczewicy
Quinoa Raz!balkonie, oraz młode liście roślin, które możemy znaleźć w lesie, na łące, lub w ogrodzie. Z pozoru niejadalne, a przynajmniej nie zwracamy na nie uwagi planując obiad, czy kolację. Okazuje się, że młode liście nasturcji, mniszka, lub pokrzywy mogą być ciekawym urozmaiceniem diety, a wrzucone do jednej miski z ziołami tworzą całą mozaikę smaków i aromatów. Ja wybrałam takie
Quinoa Raz!Zaledwie kilka doskonałych składników, prostota i jakość, a efekt powala. Danie jest bardzo uniwersalne, można przyrządzić na ciepło, lub na zimno, świetnie sprawdzi się zarówno jako śniadanie, obiad, lub kolacja. Kolejna moja miłość, młody bób <3 W bobowym sezonie mogłabym się żywić tylko nim, ale po co skoro jest jeszcze quinoa, świeża nać pietruszki i prawdziwy rarytas
Quinoa Raz!posypujemy je quinoą, kurkami i porem. Pieczemy około 25 minut, aż ciasto się zrumieni. Kurki i por powinny być przypieczone, a quinoa chrupiąca. Polecam na urodzinową (i nie tylko) kolację :) www.akademiakulinarnawhirlpool.pl www.marcoghia.pl
Quinoa Raz!Jeden z moich ulubionych przepisów na ekspresowy obiad, lub kolację z quinoą. Jeśli nie macie zbyt wiele czasu, albo zwyczajnie w wakacje nie macie ochoty stać przy garach, to gorąco polecam. Można też ugotować większą porcję na zapas i następnego dnia odgrzać. Jeśli będziecie mieć problem z dostaniem świeżych shimeji, warto je zastąpić naszymi polskimi kurkami, na które właśnie nadszedł
Quinoa Raz!masy naleśnikowej. Takie naleśniki można podawać z ulubionymi dodatkami np. miodem, syropem klonowym, bitą śmietaną i oczywiście świeżymi owocami lub konfiturą. Pancakes doskonale sprawdzą się w porze śniadaniowej, na kolację lub jako przekąska między posiłkami. Pancakes nabierają puszystości dzięki maślance, sodzie i pozostawieniu rozmieszanego ciasta na około 2 godziny by zaczęło pracować. Składniki: (na około 16 sztuk o średnicy
Kuchcik gotujeSzybka i smaczna sałatka z kolorowym makaronem, szynką i pieczarkami marynowanymi. Można ją przygotować na kolację lub przyjęcie rodzinne. Składniki: 250 gram kolorowego makaronu świderki 250 gram szynki 1 słoik marynowanych pieczarek Ole! 0,5 puszki kukurydzy konserwowej 0,5 puszki groszku konserwowego 0,5 puszki fasoli białej Pęczek szczypioru 5 łyżek majonezu Sól, pieprz Sposób przygotowania: Makaron gotujemy
Bajeczna KuchniaTortille z kabanosami stanowią smaczną i szybką przekąskę, przyrządziłam je na kolację ale również często przyrządzam je do pracy zamiast kanapek. Warzywa i kabanosy doskonale się komponują z sosem tysiąca wysp. Składniki: 4 placki tortilli Fanex 250 gram kabanosów 1 papryka czerwona 1 ogórek zielony 1 główka sałaty rzymskiej Sos tysiąca wysp Fanex Sposób przygotowania: Kabanosy kroimy na pół, oczyszczoną
Bajeczna KuchniaSałatkę przygotowałam z ryżu który został mi z obiadu, wyszła bardzo smaczna. Polecam na kolację lub przyjęcie rodzinne. Składniki: 1 torebka ryżu długo ziarnistego 1 puszka tuńczyka sosie własnym 1 żółta papryka mała puszka groszku zielonego Bonduelle pół pęczka szczypiorku 3-4 łyżki majonezu sól, pieprz Sposób przygotowania: Ryż gotujemy w osolonej wodzie według przepisu na opakowaniu, odstawiamy do ostudzenia
Bajeczna KuchniaPyszne mięciutkie i aromatyczne pszenne bułeczki z dodatkiem prażonej cebulki od firmy Fanex . Idealne na śniadanie lub kolację, moim zdaniem najlepiej smakują posmarowane samym masłem. Składniki: 500 gram mąki pszennej 25 gram drożdży świeżych 300 ml. letniej wody 1 czubata łyżeczka soli 1 łyżeczka cukru 3 łyżki prażonej cebulki Fanex 2 łyżki oleju 1 jajko Sposób przygotowania
Bajeczna KuchniaWszyscy zawsze uwielbiają takie hot dogi. łatwe w wykonaniu i każdy będzie zadowolony. Zaczynamy od przygotowania sałatki , kapustę, pokrojone pomidorki, pokrojone ogórki, posiekany szczypiorek i natkę
Kuchnia PokoleńKolejny sposób na smaczną,szybką KOLACJĘ.Danie lekkie i zdrowe.Polecam. Danie ma 120 kcal. 2-3 małe ziemniaki 1 parówka lub inną wędlina 1 ogórek konserwowy 2-3 łyżki groszku konserwowego natka pietruszki i lubczyku sól pieprz olej ****************************** Ugotowane ziemniaki w mundurkach obrać,pokroic w kostkę.Parówkę obrać z osłonki i pokroić w plasterki.Ogórek konserwowy pokroić w kostkę
Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki