kolacja - 33757 przepisów (strona:445/2251)

Sałatka z marynowanym ogórkiem i fasolką szparagową 169

sałatkę z fasolką szparagową, ogórkiem i czerwoną cebulą. Jest bogata w wiele witamin i składników mineralnych. Zjedzcie ją z ulubionym, domowym, chrupiącym pieczywem na zakwasie. Doskonała jest na lekką kolację. Sałatka z ogórkiem i fasolką szparagową porcja dla 2 osób Składniki: sałata zielona, rukola 150 g fasolki szparagowej 1 mała czerwona cebula 1/2 ogórka 2 łyżki parmezanu 3 łyżki pestek

Jaglusia
Bułeczki ze szpinakiem i szynką czosnkową 241

Lubicie szpinak? Jeśli tak to na pewno posmakują Wam te bułeczki. Z dodatkiem szynki smażonej z czosnkiem oraz mozzarelli startej na tartce. Nie można im się oprzeć. To pyszna kolacja czy przekąska na przyjęcia. Pychotka Składniki: Ciasto: 250 ml ciepłego mleka 30 g świeżych drożdży 3 szklanki mąki tortowej 1 jajko 2 łyżki miękkiego masła 1 łyżeczka cukru 1 łyżeczka

Cukiernia Pychotki
SAŁATKA Z GRUSZKĄ I SEREM PLEŚNIOWYM 170

Sałatka idealna na kolacje we dwoje lub w większym gronie :-) Można ją podawać z pieczywem lub z grzankami np. z serem. Warta wypróbowania! Składniki: ok. 200 g miksu sałat 2 gruszki 150 g sera pleśniowego pojedynczy filet z kurczaka 1 łyżka wiórek kokosowych pieprz, sól, przyprawa do kurczaka 2-3 łyżki oliwy Sos: 3 łyżki oliwy 3 łyżki wody

Kuchnia MagdaLeny
Bezglutenowe czekoladowe placuszki z dżemem (na mące ryżowej i sorgo) 181

Dziś mam dla was przepis na bezglutenowe czekoladowe placuszki z dżemem (na mące ryżowej i sorgo). Idealne na śniadanie, jak i kolację lub lżejszy obiad. Każdą porcję przełożyłam domowym dżemem truskawkowym. Oczywiście możecie użyć dżemu w ulubionym smaku. W sezonie placuszki możecie przełożyć też plasterkami truskawek.  Spróbujcie. Składniki: (na 3-4 porcje) 1 szklanka mąki ryżowej (u mnie

Słodkie okruszki
Kasza jaglana z pieczonymi warzywami 136

Kasza jaglana z pieczonymi warzywami, to świetna propozycja na obiad lub kolację. Danie jest lekkie, a jednocześnie sycące. Do pieczonych warzyw używam różnych przypraw, ale można użyć tylko soli i pieprzu i też będzie smacznie. Jednak zachęcam do posypania marchewki cynamonem, pietruszki kolendrom, bardzo przyjemnie jest odkrywać podczas jedzenia, każdy z tych smaków. Jeśli po obiedzie zostanie trochę kaszy

Codziennik Kuchenny
Sałatka z pieczonej dyni i brukselki 118

przygotowanie zupy z pieczonych warzyw: marchew, pasternak, seler, kalafior, ziemniaki, brukselka, kapusta, cebula, czosnek, bataty, pietruszka, dynia. Wracając do sałatki będącej tematem wpisu, to jest dobra propozycją na kolację, obiad lub II śniadanie. Smakuje równie dobrze na ciepło i na zimno. Jest lekko słodka z nutą goryczki (z brukselki), ma chrupkie dodatki i bardzo smaczny dressing cytrynowo-miodowy. Składniki

Codziennik Kuchenny
Bakłażan z serem pleśniowym i suszonymi pomidorami, w sosie pomidorowym 149

szczyptę chili w proszku lub pokrojony ząbek czosnku. Bakłażana w sosie pomidorowym podaję z ryżem, kuskusem, makaronem penne lub bagietką. Podany na ciepło może być daniem na obiad lub kolację, na zimno doskonale nadaje się na imprezy na szwedzki stół. Przed duszeniem Gotowa potrawa Bakłażan podany z ryżem i świeżą bazylią Składniki: 1 średni bakłażan kilka suszonych pomidorów w zalewie

Codziennik Kuchenny
Sałatka z kaszą pęczak 188

wchłaniania witamin). Sałatka z kaszą pęczak i kurczakiem jest kompletnym posiłkiem, zawiera dobre, zdrowe węglowodany w postaci kaszy, chude mięso, trochę warzyw. Ta sycąca sałatka dobrze smakuje na kolację, lunch, a na imprezach cieszy się dużym powodzeniem. Składniki (na 2-3 porcje): 2 szkl. ugotowanej kaszy pęczak 1/2 dużej piersi z kurczaka 1/3 szkl. czarnych oliwek 1/2 ogórka szklarniowego

Codziennik Kuchenny
Wytrawne drożdżówki 194

mojej rodziny. Powstały: mini cebularz, mini pizza i moja faworytka - drożdżówka ze gruszką i ostrym w smaku serem pleśniowym.  Wytrawne drożdżówki dobrze będą smakowały jako dodatek do śniadania, kolacji. Można je zabrać na piknik, wycieczkę lub drugie śniadanie do szkoły lub pracy. Mini cebularz Mini pizza Drożdżówka z gruszką i serem pleśniowym Składniki: 250 g mąki pszennej pełnoziarnistej

Codziennik Kuchenny
CUKINIOWE PLACUSZKI 159

Można je podawać same z jogurtem naturalnym lub z dodatkiem ryżu z warzywami. Idealne na obiad lub kolację. Składniki: 1 duża cukinia lub 2 mniejsze 2 jajka 1 cebula garść ziaren słonecznika natka pietruszki ok. 100 g sera żółtego w kostce 2 łyżki jogurtu naturalnego 5-6 łyżek mąki pszennej 2-3 łyżki płatków owsianych sól, pieprz, zioła prowansalskie olej

Kuchnia MagdaLeny
ROLADKI NALEŚNIKOWE Z ŁOSOSIEM 152

Pyszna i prosta przekąska na kolacje. Bardzo ładnie prezentuje się na talerzu i idealnie sprawdzi się na imprezie czy przyjęciu. Można podać je razem z sałatką. Składniki: Naleśniki: 2 jajka 1 szklanka mleka 1 szklanka gazowanej wody mineralnej 1 szklanka mąki pszennej 1/2 szklanki mąki kukurydzianej sól, pieprz olej do smażenia Nadzienie: 1op. serka chrzanowego 100 g łososia wędzonego pęczek

Kuchnia MagdaLeny
PASTA KANAPKOWA Z MAKRELĄ 211

Pasta idealna do kanapek... Urozmaici zarówno śniadanie jak i kolację. Składniki: 1 makrela wędzona 4 jajka pęczek szczypiorku 3 łyżki majonezu sól, pieprz Wykonanie: Jajka gotujemy na twardo. Szczypiorek drobno kroimy. Makrelę obieramy ze skóry, czyścimy z ości i rozrywamy rękami na małe kawałki. Ugotowane i ostudzone jajka drobno siekamy nożem lub ścieramy na tarce na ostrych oczkach. Wszystkie składniki

Kuchnia MagdaLeny
Baklava 264

piekarnika ciasto od razu równomiernie polewamy przygotowanym wcześniej syropem. Ozdabiamy drobno posiekanymi pistacjami. Ciasto pozostawiamy do ostudzenia. AmpedSense.OptimizeAdSpot('BP') Artykuł Baklava pochodzi z serwisu Przepisy kulinarne, śniadania, obiady, kolacje - FoodMagazine.pl

FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarne
Sałatka ziemniaczana 181

która przyrządziłaby dla mnie swoją sałatkę nauczona przez mamę i babcię. Dlatego zrobiłam swoją wersję. Można ją zjeść na drugie śniadanie w domu , wziąć do pracy lub podać na kolację. Zapraszam na sałatkę ziemniaczaną :) Sałatka ziemniaczana 4 średnie ziemniaki pół pęczka rzodkiewek 3 ogórki konserwowe pół pęczka szczypiorku (grubego szczypiorku z białą częścią) 2 jajka ugotowane na twardo 1 łyżeczka

Posadzone i zjedzone
Bułeczki ze szpinakiem 227

Wpis pochodzi z www.mgotuje.pl Nie ma nic lepszego niż świeże, pachnące pieczywo. Tym razem mam dla Was przepis na niezwykłe zielone szpinakowe bułeczki, które ostatnio urozmaiciły naszą kolację " class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" /> Smakują przepysznie – są miękkie, puszyste i bardzo smaczne " class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" /> Post Bułeczki

Marta Gotuje

Proponowane wyszukiwania