kolacja - 33757 przepisów (strona:459/2251)

Naleśniki z prażonymi jabłkami 242

połączeniu z cynamonem to postanowiłam zrobić mu przyjemność i naszykować mu do pracy na II śniadanie naleśniki z jabłkami. Naleśniki te idealnie nadają się na obiad jak i na kolację. Składniki na ciasto 250 g mąki pszennej 2 jajka 250 ml mleka 250 ml wody (u mnie mocno gazowana) 1/2 łyżeczki soli 1 łyżeczka cukru 1 łyżka oleju olej

Piekielna Kuchnia Pati
Twarogowe placki kakaowe (z olejem rzepakowym) podane ze słodkim bananem 217

Dziś mam dla Was jeszcze jeden pyszny przepis, który możecie przygotować na zbliżające się Walentynki lub po prostu na kolację/śniadanie we dwoje. Pyszne, nie za słodkie twarogowe placki z bananem. Spróbujcie. I pamiętajcie: „Olej rzepakowy jest naturalnym źródłem kwasów omega – 3 i dlatego warto go wprowadzać nawet w małych ilościach do swojej diety." Składniki: (na 2 osoby

Słodkie okruszki
Chrupkie śniadanie z pastą z tuńczyka z dodatkiem kiełków rzodkiewki 200

pysznego. Dziś proponuję Wam chrupkie śniadanie z pastą z tuńczyka z dodatkiem kiełków rzodkiewki. Uwielbiam ryby, dlatego często towarzyszą mi one o poranku, ale przygotowuję je również na kolację, a nawet obiad. Spróbujcie. Szybko, smacznie i zdrowo. Składniki: 2 puszki tuńczyka w kawałkach w sosie własnym Graal 2 x 80 g 3 łyżki kiełków rzodkiewki 1 łyżka majonezu

Słodkie okruszki
Pasta z makreli i jajek 137

Pasty są dobre zarówno na śniadanie jak i na kolację, jest to bardzo szybko przygotowany posiłek a przechowywane w lodówce w zamkniętym słoiku wytrzymują kilka dni. Pasta z makreli i jajek Składniki: - 1 makrela wędzona - 4 jajka - 1 cebula - 2 łyżki szczypioreku z cebulki - 1 łyżkia  posiekanej natki pietruszki - 3 łyżki majonezu - 2 łyżki musztardy - sól - pieprz Przygotowanie: Jajka

Kulinarne życie
Paprykarz z makreli 162

Paprykarz z makreli często przyrządzam na kolację, jest bardzo smaczny i aromatyczny. Zupełnie inaczej smakuje niż ten z puszki, przynajmniej mamy pewność z czego go przygotowujemy. Do przygotowania dania użyłam ostrego sosu paprykowego oraz koncentratu pomidorowego od firmy  Roleski . Składniki: 1 makrela wędzona 100 gram ryżu 100 gram koncentratu pomidorowego Roleski 3 łyżki ostrego sosu paprykowego Roleski 1 duża

Bajeczna Kuchnia
Pikantna zupa meksykańska 156

Pikantna zupa meksykańska podana w obowiązkowym towarzystwie chrupiących, domowych czipsów z tortilli i pomidorowej salsy Pico de Gallo wg. Gordona Ramsay’a. Pyszny, rozgrzewający obiad lub kolacja. Zupa meksykańska jest prosta i szybka do przygotowania. Swoją pikantność zawdzięcza papryczkom chipotle. Chipotle to poddana procesowi wędzenia papryka chilli z popularnej w Meksyku odmiany Jalapeno, która w wyniku wędzenia nabiera delikatnego

Moja Delicja
Zapiekana tofu owsianka z karobem 144

wszystkich nie przekonanych zapraszam na pyszną i łatwą zapiekaną tofu owsiankę z karobem. Naturalnie słodko, ala serowo... po prostu pysznie. Ja dziś zjadłam moją tofu wersję owsianki na kolację, ale sprawdzi się również znakomicie na śniadanie. Spróbujcie. Składniki: 5 łyżek płatków owsianych górskich 7 łyżek mleka * 1 łyżeczka miodu lipowego 90 g naturalnego tufu  pasteryzowanego Polsoja 1 łyżka karobu

Słodkie okruszki
Francuskie tosty z chałki lub ciasta drożdżowego 187

Śniadanie na kolację, czemu nie, jeśli dodatkowo jest słodkie, smażone, chrupiące na zewnątrz, miękkie w środku, to jestem na tak :D Dodatkowo, zazwyczaj robi się takie gdy została nam chałka, mało kto lubi wyrzucać jedzenie więc dobrze jest wykorzystać taką czerstwą i przerobić ją na pyszne danie. Składniki: - czerstwa domowa chałka lub ciasto drożdżowe, - cynamon, - mleko roślinne, - 1-2 łyżki

Co na wege obiad?
Sałatka z rukolą i serem 159

Pyszna i lekka sałatka z rukoli z serem bałkańskim, pomidorkami truskawkowymi, oliwkami oraz sosem winegret od firmy Fanex . Polecam na kolację lub do pracy. Składniki: 50 gram rukoli 100 gram sera typu bałkańskiego 150 gram pomidorków truskawkowych Garść czarnych oliwek Saszetka sosu winegret Fanex Sposób przygotowania: Rukolę dokładnie płuczemy pod bieżącą wodą, odcedzamy z nadmiaru wody, najlepiej osuszyć w suszarce

Bajeczna Kuchnia
Conchiglioni w sosie pomidorowym 133

Szybkie, łatwe danie które w swoim domowym zaciszu przygotuje każdy. Koniec z wymówkami, że nie umiesz! Okazuje się, że z moją pomocą przygotujesz świetny obiad lub kolację np. z okazji zbliżających się Walentynek. To co gotowy, żeby zaskoczyć swoją drugą połówkę? Conchiglioni z mięsem mielonym i sosem pomidorowym pod chrupiącą, serową kołderką Czytaj więcej » Ten i inne przepisy znajdziecie

Wielki apetyt
Jajka faszerowane 185

Blueberry Corner by "jagodzianka" Na wielkanocny stół, na przystawkę, na sylwestrową lub karnawałową kolację i na weekendowe śniadanie – smakowite jajka faszerowane. Jajka faszerowane … Przeczytaj cały artykuł Post Jajka faszerowane pojawił się poraz pierwszy w My Blueberry Corner

My Blueberry Corner
Bułeczki a'la Pizza na wiele sposobów 269

opadły. I tak mamy gotowe bułeczki z farszem jaki nam pasuje które idealnie nadają się zamiast kanapki do pracy na II śniadanie, jako przekąska na imprezę lub też na kolację

Piekielna Kuchnia Pati
Bułki faszerowane pieczarkami, ogórkiem, papryką i szynką 502

Zapraszam na pyszne zapiekane bułeczki z dodatkami. To doskonała propozycja na ciepłą kolację dla całej rodziny. Są szybkie i łatwe do przygotowania, a do tego wspaniale smakują.  SKŁADNIKI: 3 bułki kajzerki, 150g pieczarek, 1 cebula, 1/2 strąka papryki czerwonej, 3 plastry szynki gotowanej, 2 ogórki kiszone, 100g sera żółtego, sól, pieprz, zioła prowansalskie, oliwa do smażenia. PRZYGOTOWANIE: 1. Pieczarki

Tradycyjna kuchnia Kasi
Sałatka brokułowa z jajkiem 164

Szybka sałatka nadaje się zarówno na II śniadanie jak i na kolacje, jest prosta w wykonaniu. Składniki 1/2 brokuła 1 pomidor kilka rzodkiewek kilka plastrów ogórka zielonego 2 jajka 3/4 szklanki jogurtu greckiego 1 łyżeczka ziół prowansalskich 1 łyżeczka oregano 1 ząbek czosnku sól, pieprz Brokuła dzielimy na małe różyczki i gotujemy na półtwardo (ja wrzucam brokuła do zimnej wody

Piekielna Kuchnia Pati
Szakszuka, czyli bałagan jajeczno pomidorowy 243

kuchni tunezyjskiej i ma wiele nazw -tchoutchouka, chouchouka, mekbouba oraz tastira.  Jest to smaczne, proste i tanie danie, które możemy przygotować zarówno na śniadanie, obiad czy kolację. Składniki: pomidory z puszki lub 3 świeże, 2 ząbki czosnku, 1 słodka papryka, ½ papryczki chili, 1 cebula, 2 łyżeczki koncentratu pomidorowego, 3 – 4 jajka, sól, pieprz, kumin (ziarna kminu rzymskiego), olej

Nie tylko w kuchni