mnie, nie zadowalają Cię nudne kanapki na kolację, a także gdy lubisz dać swojemu organizmowi dawkę witamin w postaci szerokiej gamy warzyw, ten przepis jest właśnie dla Ciebie. Kolorowe warzywa, z których każde w odmienny sposób zbawiennie wpływa na nasze zdrowie, a do tego lekki kurczak pieczony w piekarniku bez topienia go w tłuszczu. A i jeszcze kremowy sos, tutaj
Mój Smak na Życiepowrocie z krótkiej, ale bardzo udanej wycieczki, która dała nam wiele radości (pomimo deszczowej pogody), postanowiłam na kolację przygotować coś co przypomni smakiem, aromatem i kolorami tą piękną stronę jesieni. Podałam na stół zdrowy omlet w dyniowych barwach z cynamonem, kawałkami jabłuszka i soczystą mandarynką. Każdy kęs poprawiał nastrój. Spróbujcie i Wy, zapraszam. Składniki: 4 łyżki piure z dyni
Słodkie okruszkibardzo pożywny, ale w oryginalnym wydaniu smakował mi o wiele lepiej (zgodnie z zasadą, że lepiej smakuje jak Ci podadzą). Osobiście uwielbiam krem z dyni na ciepłą jesienna kolację. Ciepło, aromatycznie i kolorowo - idealnie na jesienne krótkie
Kuchnia po mojemuDzisiaj szybki makaron z prostym sosem. Każdy czasem potrzebuje zjeść coś na szybko z małej ilości składników, ja też Pyszne, proste danie gotowe w mniej niż pół godziny, na kolację lub obiad dla rodziny i przyjaciół. Italian cuisine, I love it for taste and simplicity – few ingredients and the dish is ready! Today fast pasta served with simple sauce
Martyna CooksBułki zawijane z cukinią i dynią to idealna kolacja dla moich domowników. Bułki podobne do pizza zawsze wszystkim smakują. Idealne jako dodatek do zup. Robię je często z różnym nadzieniem jak pizza rolls z feta i szpinakiem czy bułeczki z szynką i papryką . Dzisiaj kolejny przepis na nadziewane bułki z cukinią, dynią i kiełbasą. Bułki idealne do zamrożenia. Rozmrażam
codojedzeniażeby zrobić to danie to warzywa, ser i tortille oraz pół godziny. To sprawia, że jest to idealne danie zarówno na imprezową przekąskę jak i na szybki lunch lub kolację po pracy! Buritto też będziemy robić, chilli con carne też, ale nie dziś – teraz czas na ser. Miłego gotowania! When I think about Mexican cuisine first thing
Martyna Cookspieces, 1 cm wide minimum. Na talerzu układamy dwa, trzy plastry mięsa i kilka łyżek sałatki, do kieliszka wlewamy wino, u mnie różowe i smacznego! Prosta, a zarazem wieloskładnikowa kolacja gotowa Najlepiej smakuje w towarzystwie gości – im ich więcej tym lepiej Put on the plate two, three pieces of meat, few spoons of salad, pour some wine into a glass
Martyna Cooksprzypadku tego przepisy bardzo ważny jest dobór jogurtu – nie może mieć dużo wody, bo sos nam nie zgęstnieje w odpowiednim czasie i zamiast risotto będzie kleik na kolację Vegetarian, simple, not fast, but delicious! May be served solo or as a side to any meat dish. Another dish from a deep mine of ideas which is Italian cuisine
Martyna CooksGotową sałatkę polewamy olejem sezamowym, dekorujemy orzeszkami pini i pokrojonym szczypiorkiem. Nie mieszamy. Podajemy schłodzoną. Sałatka z surimi z olejem sezamowym – to lekka, prosta, szybka oraz wyjątkowo aromatyczna kolacja… i nie tylko. Surimi ma swoich zwolenników i przeciwników. Zwolenników zachęcać nie potrzeba. Sałatkę uważam za wyjątkowo udaną, smaczną i… godną polecenia. Smacznego. Wydrukuj przepis The post Sałatka z surimi
mojewypiekiinietylkowielbiamy owoce morza, są smaczne, proste w przygotowaniu i często przywołują wakacyjne wspomnienia gorących plaż, lazurowej wody, kameralnych kolacji nad brzegiem oceanu... a że lubimy sobie powspominać :), zwłaszcza jak za oknem zimno, szaro i ponuro, wciąż poszukujemy nowych sposobów na zjedzenie morskich przysmaków. Dzisiejsza propozycja to ugotowana ośmiornica (przepis) podana z ziołową bitą śmietaną Cafe de Paris
SzczyptaSmaQskupiać na bardziej odżywczym urozmaicaniu mojej diety, gdyż zauważyłam że to co zjem i ile zjem ma duży wpływ na moją kondycję. Sałatkę którą proponuję zjadłam po treningu, na kolację, w 30 minut. - 100 g komosy( zawiera magnez , mangan, miedź i żelazo,nie zawiera glutenu) - 2 liście laurowe i goździki - szczypta soli - szklanka ugotowanej fasolki szparagowej (ja kupiłam w słoiku
Pasje Jolkimiską i np. torebką mąki i zostawić na noc - moja stała ponad 24 h a i tak dużo odciskania jeszcze miałam. Następnego dnia, półtorej godziny przed planowanym obiadem lub kolacją: 1) cukinię bardzo dokładnie odcisnąć z nadmiaru wody, przełożyć do miski, pokropić odrobiną soku z cytryny, po chwili dodać szczyptę tymianku, wymieszać. 2) Dodać żółtka, ser, wymieszać. 3) Dodać cebulę
sierotka maRysia w kuchniTaki sobie psikus Smak cudowny - aromatyczny, delikatnie octowy z wyraźną nutą kolendry. Cudowny. One są takie chrupiące. Zajadam się nią nie tylko do obiadu ale i na śniadanie i kolacje i robię to co nie wolno - jem ją między posiłkami!!! Masakra - a miałam schudnąć :-/ Różowe płatki kapuściane łatwe 24 h wychodzi z tego 2 kg Surówki Składniki: * 2 kg. Białej
sierotka maRysia w kuchnisola i tymiankiem. Kaczka smakowała naprawdę wybornie - skórka była bardzo cieniutka i chrupiąca. Nadzienie natomiast puszyste i delikatne. Całość bardzo ładnie się kroiła i idealnie nadawała się na uroczystą kolację jak i zwykły obiad. Smacznego
sierotka maRysia w kuchnipierwszy odkryłam jak wspaniałym dodatkiem do sałatek jest ta zieleninka a połączenie jej z winegretem to już szczyt wiosennego uniesienia. Sałatkę szczególnie polecam na wiosenne i letnie kolacje. Rukola i rzeżucha Składniki: opakowanie rukoli / lodowej 2 pomidory - lub kilka koktajlowych pół kostki fety kilka łyżek rzeżuchy (u mnie na tą sałatkę poszło pół talerza wyhodowanej rzeżuchy) 2 kromki chleba
sierotka maRysia w kuchni