Dzis na kolacje bardzo prosta i bardzo smaczna pasta z wedzonej makreli.Poniewaz z mezem jestesmy "rybozercami" ,wszelkiej masci ryby czesto goszcza na naszym stole.Moj przepis jest naprawde blyskawiczny i kilkuskladnikowy.Pierwowzor z dawnych czasow zawieral majonez.Dzis zastapila go musztarda.I wystarczy,makrela ani tak jest bardzo tlusta ryba.Do pasty dodalam jedynie ulubione i wlasnorecznie przygotowane suszone pomidorki koktajlowe.Pyszne,slodziutkie.Przepis na suszone pomidory
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Spätzle pelnoziarniste,dzieki sporej zawartosci weglowodanow to dobry pomysl zarowno na lekki obiad jak i sycaca kolacje.Tak skomponowana kolacja swietnie zaspokoi glod,uspokoi i pomoze Ci zasnac. Dodatek szparagow sprawi,ze danie bedzie smaczniejsze,bardziej aromatyczne i po prostu zdrowsze. Oczywiscie boczek mozna calkowicie pominac,lub zastapic np.parmezanem lub innym ulubionym serem.Danie bedzie wtedy calkowicie jarskie.Boczek ,ktory dodalam prawie
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!powstala wlasnie z pierwszych dzialkowych plonow.Sam przepis jest wiekowy i tak samo na nowo zachwyca kazdej wiosny.Takiej ilosci szczypiorku nie da sie zjesc w zadnej innej kombinacji salatkowej.Idealna na kolacje pyszna z pajda chrupiacego chleba lub swieza bagietka. Skladnik na 3 porcje: 3 jajka peczek rzodkiewek peczek szczypiorku 2 lyzki majonezu lub smietany lub jogurtu sol,pieprz do smaku
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Nastepne danie z wykorzystaniem filetu z kurczaka.Ta propozycjy nadaje sie na bardzo elegancki obiad lub kolacje,gdyz wyglada niezwykle dekoracyjnie.Jesli zamiast bialych szparagow uzyjecie zielonych naprawde szybkie do przygotowania.Zanim ziemniaczki sie ugotuja roladki beda gotowe do podania. W skladnikach podalam biale wino,bez wina oczywiscie tez bedzie smacznie.Odzalujcie jednak lampke wina,ale naprawde dobrego wina,a danie bedzie wyjatkowe.Tu
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!brakowalo.Jesli znudzily sie Wam w plasterkach jako dodatek do kanapek,mam inna propozycje - surowke z rzodkiewek? Znacie? Jest pyszna i bardzo prosta do przygotowania.Idealna jako dodatek obiadowy lub na kolacje z pieczywem tez bedzie smakowac wybornie Skladniki na 2 porcje: peczek rzodkiewek szczypiorek-sporo 2 lyzki jogurtu greckiego 2 lyzeczki chrzanu ze sloiczka sol,pieprz do smaku szczypta cukru Wykonanie
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!dawno temu lepiłam uszka tuż przed wieczerzą wigilijną.Dziś uszka przygotowuję dzień wcześniej.Nie, mrożonych uszek nie preferuję,ten jeden dzień wcześniej naprawdę wystarczy ,by przygotowania do kolacji wigilijnej przebiegły sprawnie i naprawdę spokojnie.Kiedyś czas płynął jakby wolniej,dziś ucieka niepostrzeżenie,a może to z wiekiem doba się tak kurczy? Podaję przepis na moje ukochane i najpyszniejsze uszka
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!niewiele ponad 30 kcal w 100 g.Stanowia zatem swietna przekaske we wszystkich dietach odchudzajacych. Tak przygotowane pieczarki sa miekkie i delikatne.Moga byc swietna przystawka do drugiego dania lub kolacji ,stanowic skladnik salatki lub marynaty.Smakuja wysmienicie na cieplo i na zimno. Skladniki: 300-500 g malych pieczarek oregano lub natka zielonej pietruszki odrobina wody+1/3 lyzeczki bulionu warzywnego w proszku
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!lata juz za nami.ale sezon na kukurydze w pelni.Mlodziutka,gotowana kolba kukurydzy z maselkiem z odrobina soli ,to jest wlasnie to - u nas od kilku juz dni zastepuje kolacje. JAK PRAWIDLOWO UGOTOWAC KUKURYDZE ? Wszyscy wiedza? No... nie bardzo.W wielu wpisach internetowych czytam,by do gotowania dodac sol.A to jest jedyna rzecz,ktorej wlasnie nie nalezy dodawac do gotowania,bo kukurydza
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Coś na szybko na kolację lub śniadanie do pieczywa. Zwykła ale jednak smaczna pasta serowo jajeczna. 5 jajek ugotowanych na twardo 300 g półtłustego twarogu 1 garść świeżego szpinaku 1 szk rzeżuchy kawałek pora 5 rzodkiewek 2 łyżki majonezu 2 łyżki jogurtu naturalnego pieprz czarny do smaku sól himalajska do smaku Rozwiń i czytaj przepis
Ewa w kuchniprzyprawy i jogurt grecki po czym wymieszać sałatkę. Gotową sałatkę zostawić na kilka minut do przegryzienia się smaków. Taką sałatkę można podać do obiadu lub na lekką kolację z pieczywem posmarowanym masłem
Ewa w kuchnikalorycznej kiełbasie czas na coś lżejszego. Ta sałatka z powodzeniem nada się na lekką kolację. Nie dość, że smaczna to szybko się robi i wygląda też niczego sobie - prawda ? Kiedyś sałatki mieszałam ale teraz robię takie kompozycje co bardziej cieszy oko. jednak nawet na starość człowiek czegoś się uczy. 1 garść mix sałat z rukolą 5 plasterków wędzonej polędwicy ( surowej
Ewa w kuchniczasu do czasu lubimy zjeść na śniadanie lub kolację pastę jajeczną. Robi się ją szybko i możemy dodać dodatkowo składniki na jakie w tej chwili mamy ochotę. Rozwiń i czytaj przepis
Ewa w kuchniJeżeli lubicie bigos i cukinię to takie połączenie na pewno Wam zasmakuje. Smaczny bigosik z pieczywem lubimy na obiad a nawet kolację. Rozwiń i czytaj przepis
Ewa w kuchniprzyznać, że to był dobry pomysł. Kurczak był kruchy, skórka chrupiąca. Kurczak jest ostry bo z dodatkiem ostrej czerwonej czubrycy. Takiego kurczaka można podać na obiad lub na ciepła kolację a nawet można zabrać na wycieczkę w plener. Rozwiń i czytaj przepis
Ewa w kuchniSmaczny pomysł na wykorzystanie boczku i resztek królika. Bogata jajecznica na śniadanie lub kolację. Rozwiń i czytaj przepis
Ewa w kuchni