Dziś coś taniego ale bardzo Smacznego - Tortilla.Potrawa tania , łatwa do zrobienia świetna na ciepłą kolację. 6 średnich ziemniaków 2 duże Cebule olej 1 kiełbasa 6 jajek sól pieprz *********************************** Ziemniaki obrać,opłukać i pokroić w cienkie plasterki.Cebulę oczyścić i drobnmo posiekać w piórka.Całość przesmażyć przez ok.20 minut na oleju , aż ziemniaki zmiękną.Zdjąć z patelni i osączyć
Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielkikolację, na śniadanie, a nawet na spacer przy cieplejszej pogodzie... zapiekanki - towarzysz od dziecinnych lat. I choć już nie jestem dzieckiem nadal lubię ich smak i od czasu do czasu przygotowuję je dla siebie i bliskich we własnej kuchni. Dziś troszkę mniej typowe, ale równie smaczne i szybkie zapiekane ciabatty. Te płaskie, prostokątne bułeczki, wypiekane według włoskiej receptury sprawdzają się
Słodkie okruszkiZapraszam na pyszne bananowe kotlety z kaszy kuskus. Są szybkie i łatwe do przygotowania. Szczególnie zasmakują dzieciom. Można je przygotować zarówno na śniadanie, obiad, jak i na kolacje. Polecam!!! SKŁADNIKI: 1 szklanka kaszy kuskus, 1 szklanka wody, 1 banan, 50g rodzynek, 2 jajka, 2 łyżeczki bułki tartej, 1 łyżeczka cukru waniliowego, olej do smażenia. PRZYGOTOWANIE: 1. Kaszę kuskus przesypuję
Tradycyjna kuchnia Kasimoja córka uwielbiam różne pasty na chleb no i dzisiaj zrobiłam na kolację pyszną pastę z kabanosa i Soczewicy gotowanej na parze od Bonduelle. Pasta nadaje się na kanapki a także śmiało można nią nadziewać np : jajka. Pastę podałam na porcelanie Bogucice z kolekcji New Hollis Gold . Zapraszam :) Składniki : 1 puszka Soczewicy gotowanej na parze od Bonduelle
Sama słodycz i szczypta chiliresztą produktów w misce. Całość odstawić do lodówki na co najmniej godzinę, dla "przegryzienia się" składników. Zajadać ze smakiem do pieczywka na śniadanie, lub bez dodatków jako lekką kolację
Grunt to przepis!Dziś będzie prosty chlebek kukurydziany mały,dla mnie i córki starcza na śniadanie i kolację.Smaczny i prosty wykonaniu. Składniki: 1 szklanka mąki bułkowej typ 650 1 szklanka mąki kukurydzianej 1 szklanka wody letniej 1/2 łyżeczki soli 25 g drożdży świeżych Wykonanie: Do misy wsypujemy dwa rodzaje mąki ,najpierw ją przesiewamy.Dodajemy sól i mieszamy
Różowa kuchniabrokuła, pomarańczy i grejpfruta. Do sałatki warto dodać jakąś drobiową wędlinę, aby całe danie było jeszcze bardziej sycące. Poniższa sałatka idealnie sprawdzi się na drugie śniadanie jak i późną kolację. Składniki: 250 g szynki drobiowej 1 średniej wielkości kalafior 1 średniej wielkości brokuł 1 duża pomarańcza 1 duży grejpfrut pieprz (np. pikantny grubo mielony) sól sos 1-2 łyżki
UgotowaćBardzo prosta i smaczna sałatka z gotowanych buraków czerwonych z olejem lnianym i prażonymi ziarnami, polecam na kolacje. Do sałatki użyłam prażonych ziarenek Piekło-Niebo od Ziarenkowo . Składniki: 3-4 buraki czerwone Olej lniany Prażone ziarenka Piekło-Niebo Listki natki pietruszki Sposób przygotowania: Buraki dokładnie myjemy nie obierając ich, przekładamy do garnka, zalewamy zimną wodą , gotujemy do miękkości z dodatkiem
Bajeczna Kuchniateż sposobem powstały przepyszne dania: Peperonata i caponata, suszone pomidory z medalionami wołowymi Saltimbocca z łososia i risotto Milanese z mascarpone z pesto bazyliowym Po czym zasiedliśmy do pysznej kolacji. Jeszcze raz dziękuję za zaproszenie
karmelowyorzechami włoskimi to pyszna przystawka, która pasuje na niemal każdą okazję – zarówno na eleganckie przyjęcie przy czerwonym winie, jak i rodzinne spotkanie. Ja lubię przygotowywać je także na kolację. Buraczane ciasto, doskonałej jakości kozi ser i chrupiące orzechy włoskie współgrają w tej przekąsce idealnie. Kozi serek do smarowania (ja użyłam serka Merci Chef!) jest bardzo delikatny i łagodny, dzięki
Poezja smakuPieczenie to bardzo dobre rozwiązanie, jeśli zależy nam na przygotowaniu warzyw w zdrowy sposób. Dziś przedstawiam ciekawą propozycję na kolację lub obiad. Danie jest bardzo łatwe i szybkie w przygotowaniu. Farsz można przygotować dzień wcześniej i zapiec dopiero przed podaniem. Najlepsze na ciepło :) Składniki: 6 papryk 100-200g ugotowanego ryżu 350 g filetu z indyka 2 łyżki oliwy
Chocolate Muffin Blogusmażenia mięsa, które najpierw marynujemy w oliwie i przyprawach, tym razem użyjemy jedynie nieprzetworzonych termicznie, świeżych warzyw. Między innymi dlatego to raczej lekka przekąska, którą możemy zjeść np. na kolację. Chociaż wiele zależy też od ilości, bo jeśli spożyjemy jej więcej, może z powodzeniem być naszym obiadem. Tortilla z polędwicą wieprzową i warzywami 2016-01-17 14:06:31 Kukurydziana
Kulinarna PokusaKanapki to podstawa naszego menu, pasują na śniadanie, kolacje i równie dobrze jako przekąska. Musimy, więc zadbać o to , żeby się nam nie znudziły. Najlepszym sposobem moim zdaniem są pasty różnego rodzaju- sycą i wyśmienicie smakują. Co najważniejsze można je tworzyć zgodnie z własnym apetytem. SKŁADNIKI: łosoś atlantycki wędzony papryka konserwowa 5 jajek majonez nać pietruszki sól, pieprz WYKONANIE: łososia
Kuchnia BeatyKabanosy są smaczną przekąską, możemy podać je na uroczystość rodzinną lub na sylwestra lub kolację, podałam je z sosem czosnkowym od firmy Fanex . Składniki: 1 opakowanie ciasta francuskiego 200 gram kabanosów Sos czosnkowy Fanex Papier do pieczenia Sposób przygotowania: Kabanosy kroimy na mniejsze kawałki, ciasto francuskie kroimy nożem lub radełkiem na małe kwadraty. Na każdym kwadracie układamy kawałek
Bajeczna KuchniaPrzepyszny i prosty w przygotowaniu pasztet z bułek i papryki to doskonały pomysł na śniadanie lub kolację. Świetnie smakuje w towarzystwie ulubionego sosu, szczególnie chrzanowego na zimno, sprawdza się również jako dodatek do sałatek . składniki na formę 25 cm na 10 cm 4 bułki 3 papryki ( czerwona, żółta, zielona ) 25 dag wędliny drobiowej 1 łyżka ziół prowansalskich 1 szklanka
Smakowite Dania