przyszła jesień. Oby była słoneczna , a nie deszczowa. Dzisiaj u mnie w kuchni, można wyczuć jej powiew. Na śniadanie i na obiad, (kolacji pewnie nie będzie bo późno wrócę z pracy)... Pyszne placuszki polecają się :) SKŁADNIKI: 2 jajka 200 g serka wiejskiego (razem ze śmietanką) 2 łyżeczki cukru 1 łyżeczka cukru waniliowego 2 łyżki puree dyniowo - pomarańczowego 3 łyżki
Kuchnia w opałachJuż na talerzach posypujemy krem natką pietruszki (Drzewo), kilkoma łyżkami amarantusowego poppingu (Ogień) i na koniec polewamy lekko mleczkiem kokosowym (Ziemia), uzyskując rozgrzewającą i harmonizującą zupę na obiad czy kolację w zimny dzień. Dziś jedliśmy zagryzając gorącymi tostami ale można zrobić też grzanki i dodać bezpośrednio do kremu. 100% vegan, bez wyrzeczeń, super ekspres i jeszcze harmonijnie - czego trzeba
Wegański blog WSZYSTKO JEST W GŁOWIEblogu będzie mniej nowych wpisów. Mam jednak nadzieję, że pozostaniecie wierni tej stronie i z niecierpliwością będziecie wypatrywać nowych wpisów. Tym czasem zapraszam na przekąskę lub też kolację prosto z piekarnika. Pieczarki faszerowane porem składnik 6 dużych pieczarek (najlepiej takich na grilla) 2 pory - białe części 100 g wędzonego boczku 50 g sera gouda 1 kulka mozzarelli chilli
Przysmaki Karolkiśrodowy poranek zapraszam na pyszne krokiety na słodko. Są szybkie do przygotowania, nie wymagają smażenia naleśników. Doskonałe na obiad lub ciepłą kolację. SKŁADNIKI: 1 opakowanie wafli kwadratowych, 400g sera białego, 2 żółtka, 1 opakowanie cukru waniliowego, 1 łyżka cukru, 1 jajko, 1,5 szklanki bułki tartej, 150g masła do smażenia. PRZYGOTOWANIE: 1. Ser ugniatam widelcem z żółtkami, cukrem
Tradycyjna kuchnia Kasiminut. Podajemy gorące, przybrane ziarnami czerwonego pieprzu i gałązkami tymianku. Tarta z pstrągiem wędzonym i papryką pieczoną to pomysł na lekką, szybką, prostą, smaczną i bardzo apetyczną kolację. Polecam ciasto francuskie nie tylko w wersji na słodko, bo na wtyrawnie smakuje również wspaniale. Smacznego. Wydrukuj przepis The post Tarta z pstrągiem wędzonym i papryką pieczoną appeared first on Moje Wypieki
mojewypiekiinietylkoPaprykowe fryteczki z powodzeniem zrobią furorę na Waszym stole jako ciekawa przystawka do innych dań. Choć równie dobrze możecie sobie taką sałatkę przygotować na późną kolację, gdy ciężkie mięsa są już niewskazane. Jest mało kaloryczna, swoimi kolorami bardzo cieszy oko i w połączeniu z dipem czosnkowym oraz szczególnie gałką muszkatołową zrobi na Was wrażenie. Składniki : 2-3 żółte papryki sałata
zobacz ich smakzupę było tak, że rano jedząc pyszne śniadanie na podwórku i przeglądając książkę What Katie ate 2 wpadł mi w ręce ten przepis i zapragnęłam zupy na kolację, a tak naprawdę to już i natychmiast ;) Szczerze, lekko zmieniłam przepis.. a zupa wyszła pyszna i na zimno ( uwaga idą upały ) jak i na ciepło. Zupa jest gęsta
Kuchnia na wzgórzuSos tymiankowo-maślakowy W końcu wysypało grzybami i w naszych lasach . Póki co najobficiej wylazły moje ulubione maślaki . Zebraliśmy trzy wiaderka , więc przerób ruszył pełna para
Ogrodnik w podróżydzisiaj na tartę z pieczarkami kurczakiem i jajkami . Pyszna , w sam raz na obiad lub kolację :) Tartę podałam na porcelanie Bogucice z kolekcji Jesień . Składniki na ciasto kruche: 2,5 szklanki mąki 1 jajko 1/2 łyżeczki soli 1/2 kostki masła 2 łyżki
Sama słodycz i szczypta chiliPolecam pyszne placuszki kukurydziane, bezglutenowe. Idealne na śniadanie, kolację i nie tylko dla dzieci. Można je podawać z dżemem, najlepiej domowym, cukrem pudrem lub jogurtem. Kilka składników i pyszne śniadanie było gotowe w 15 minut. Najsmaczniejsze są takie ciepłe prosto z patelni. Może i Wy spróbujecie takich placków. Składniki: 2 jajka 6 łyżek jogurtu (dałam jogurt typu greckiego
O kuchni z uczuciemPodwieczorkowe bułeczki Kolacja , to nieodzowny element dnia , który zawsze nadciąga wieczorową porą ..jak upiór z zza grobu..;) No , wiem przesadzam ale pamiętajcie , że nie zawsze jak sobie cały dzionek polatam na miotle w robocie , pracy i w domu , mam jeszcze ochotę kursować po kuchni i wykazywać się cudami " class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" />" class="wp-smiley
Ogrodnik w podróżyPuszysty drożdżowy placuszek w sam raz na kolację. Można go przygotować z różnymi dodatkami. Ja zrobiłam go po raz pierwszy i bardzo nam zasmakował i na pewno zagości na naszym stole nie raz. składniki: 2 szklanki mąki pszennej + do podsypania 25 g świeżych drożdży 3/4 szklanki letniej wody 1/2 łyżeczki cukru 1 łyżeczka soli 1 łyżeczka oregano 3 łyżki
Monia miesza i gotujeuwielbiający pogaduchy przy stole. Na początku pogrupowaliśmy się i każda grupa przygotowywała prawdziwą ucztę. Następnie po ciekawej pracy w kuchni wszyscy mieliśmy możliwość zasiąść przy stole, zjadając naszą kolację, przy której poznawaliśmy się bliżej. Po greckich warsztatach, każdy zdał sobie sprawę, że w naszych domach coraz rzadziej zasiadamy wspólnie przy stole i to jest błąd. Takie rodzinne spotkania
Niezły Młynekmarchewka była niemalże miękka. 5.Dopraw. Dorzuć pomidory z puszki i paprykę 6. Gotuj do preferowanej miękkości warzyw W zależności od gęstości potrawy można ją wcinać w zimne wieczory na kolację z kromką razowca czy też w wersji obiadowej z makaronem czy też ryżem i sałatką. Polecam
Fiolka w kuchniPyszny, pięknie zielony , zdrowy- to najważniejsze! Genialny na zakończenie dnia, zamiast kolacji! Składniki -3 jabłka -natka pietruszki -łyżka oleju kokosowego -łyżka miodu wielokwiatowego Skworcu - Super Juice MARAKUJA Skworcu W swoim składzie Super Juice MARAKUJA zawiera tylko naturalnie pozyskany sok . Do produkcji 1 puszki tego napoju wykorzystano aż 5 dorodnych owoców marakuji. Jest to sok pozyskany
Z Kuchni Do Kuchni