Quiche z cukinią, porem i papryką Quiche (pl. kisz), czyli wytrawna, tarta z masą jajeczno-śmietanową. To z pewnością świetny pomysł na lekki obiad lub na kolację. Quiche można przyrządzić zarówno w wersji wegetariańskiej jak i mięsnej. Do tego można jeść go na ciepło jak i na zimno. Ja zawsze komponuje do niej rybę i pyszną, letnią sałatkę
Calzonella.comZnakomita, lekka i szybka pasta z tuńczyka na kanapki. Idealna nie tylko na śniadanie czy kolacje ale również do pracy. Pyszna alternatywa dla osób które dbają o linię. SKŁADNIKI: Puszka Tuńczyka w Sosie Własnym 4 Ogórki Konserwowe 1 Cebula lub 3 Szalotki sól i pieprz 4 Łyżki jogurtu naturalnego PRZYGOTOWANIE: Tuńczyka odcedzam z wody, przekładam
Gotowanie PatkiŚwieże pomidory i bazylia, chrupiący chlebek, oliwa z oliwek, a do tego papryczka pepperoni. Takie połączenie uwielbiam najbardziej. Pyszna przekąska na spotkanie z przyjaciółmi lub kolację z najbliższymi. Warto zawsze mieć pod ręką w kuchni podstawowe produkty bo wtedy nawet niespodziewana wizyta gości może przerodzić się w pyszną ucztę. 3 pomidory 1 mała cebulka 3 ząbki czosnku
noteskulinarnyfigapomidory. I oczywiście wino - wytrawne i cierpkie, bo takie lubimy najbardziej. Gdy jedziemy na wakacje do krajów południowej Europy, takie "tapas menu" zastępuję nam często śniadanie, obiad i kolację ;) Idziemy na targ czy do miejscowego sklepu, kupujemy lokalne sery, owoce, warzywa i wino. Wychodzi taniej niż wyjście do restauracji, a jedzenie tych przysmaków na tarasie apartamentu ma w sobie
Chilli Czosnek i OliwaGotowany, pieczony, smażony, surowy, wędzony na ciepło i na zimno, na kolację, przystawkę… i nie tylko – ta ryba stwarza w kuchni ogromne pole do popisu. Łosoś, bo o nim ponownie będzie mowa. Na blogu jest już tatar z łososia i myślałam, że lepszy być nie może. No cóż, myliłam się. Tatar z łososia, z mango, na awokado jest jeszcze lepszy
mojewypiekiinietylkokoktajl pomaga się oczyścić, nie działa gwałtownie i niespodziewanie . To bardzo ważne. Najlepiej wypić go z samego rana, dodatkowo odczujemy przypływ energii, albo na wieczór, nawet zamiast kolacji! Składniki 3 garście szpinaku baby 1 grejpfrut pozbawiony skóry i błon 3 jabłka pół łyżeczki spiruliny chłodny napar z białej herbaty lub inna ziołowa mieszanka, nasza ulubiona Po oczyszczeniu i rozdrobnieniu wszystkich
Z Kuchni Do Kuchnisię za to, że komponuje się niemal z każdą przystawką i daniem, tak na zimno, jak na gorąco. Ponadto łagodzi wszelkiego rodzaju przejedzenie. Doskonała na śniadanie, obiad i na kolację. Super z deską wędlin, do książki...na pogaduchach. W każdym, dobrym towarzystwie i przy wyśmienitym, naturalnie pysznym jedzeniu, jakie serwuje od lat TRADYCYJNE JADŁO Można te rarytasy zamówić
Z Kuchni Do Kuchnisycący. A dla lubiących zmiany, pozwala on na przygotowanie w wielu wariantach smakowych, w zależności od humoru :) Składniki pozwalają na zapełnienie dwóch słoików. Jeden na kolacje drugi na następny dzień ! Hummus – pochodząca z Libanu potrawa popularna na Bliskim Wschodzie w kuchni arabskiej, znana również w kuchniach kaukaskich. Wytwarzana jest z nasion ciecierzycy pospolitej. Występuje w wielu
Lajtkraft food intolerancePyszna przystawka albo lekka kolacja. Prosta i cudownie smaczna kompozycja moich ulubionych smaków: sera pleśniowego, wędzonego łososia i sałaty. Do tego lampka schłodzonego wina i ... rozmarzyłam się :)) Składniki: garść kruchej sał aty kawałek sera pleśniowego (gatunek dowolny) 1 filet z łososia wędzonego (ok 150g) oliwa z oliwek sok z cytryny świeżo zmielony pieprz Wykonanie: Sałatę umyć
Walijskie Pichceniemarynowane warzywa, orzechy i słodką pomarańczę. Najlepiej przygotować ja wcześniej, przed podaniem potrzymać kilka godzin w lodówce, żeby smaki się "przegryzły". Sałatka świetna na imprezę, jak i na domową kolację. składniki: podwójna pierś kurczaka 2 woreczki brązowego ryżu słoik selera konserwowego (mój domowy ) 1/2 szkl posiekanych orzechów włoskich puszka kukurydzy pomarańcza 2-3 ogórki konserwowe sos: 3 łyżki jogurtu greckiego
6nieboSodziaki z jabłkami to smak z mojego dzieciństwa. Często moja mama robiła nam na śniadanie lub na kolację. Jedliśmy z dżemem, ze śmietaną lub cukrem pudrem. Teraz ja raczę swoje dzieciaki plackami. Przygotowałam je z jabłkami, ale możecie wykorzystać dowolne sezonowe owoce i posypałam cukrem pudrem. Najprostsze i smaczne placki. Jeśli nie próbowaliście to polecam. Składniki 450 ml kefiru
O kuchni z uczuciemwykorzystania składników. Sajgonki, możemy ostrym nożem przeciąć po skosie i podać z sosem do sajgonek. Możemy ich użyć jako przystawki na imprezie (pięknie się prezentują), lub zjeść na kolację czy śniadanie. Fajne w nich jest to, że można użyć dowolnych warzyw, byleby było kolorowo :) Smacznego
Co na wege obiad?Dziś kolejna wariacja sałatkowa, choć, jak pokazałam Wam na zdjęciu powyżej, wcale nie musi trafić akurat do lunchboxa, równie dobrze sprawdzi się jako lekki, dietetyczny obiad jak i pożywna kolacja w domu :) Z jednej pojedynczej piersi z kurczaka swobodnie zrobicie dwie porcje, ale pamiętajcie przy tym, że proporcje innych składników i sosu przeznaczone są dla jednej osoby. Składniki: - gotowana pierś
Kulinarne zapędy KokosaŚniadania są dla mnie niezwykle ważne. Jakoś tak z mojego własnego doświadczenia wynika, że jakie śniadanie taki cały dzień. Nie pamiętam kiedy ostatni raz je ominęłam… Obiad, kolację, deser – czasem zdarza mi się ominąć, ale nigdy nie śniadanie! W porannych posiłkach najbardziej nie lubię monotonii – jaglankę uwielbiam, ale nie potrafiłabym jej jeść codziennie. Dwa razy w tygodniu
Fill The Bowlsody, to rośnie jak szalone. Co więcej można by rzec. Ekspresowe wykonanie i tyle smaku. A zapach? Nie, nie do opisania! Zatem jeśli brak pomysłu na obiad czy kolację, to nie zastanawiajcie się zbyt długo. Składniki: 500 g mąki pszennej 500 g jogurtu naturalnego lub greckiego sól świeży czosnek oliwa z oliwek natka pietruszki Dodatki: mieszanka serów żółtych łosoś
Karczma Honorietty