kolacja - 33757 przepisów (strona:997/2251)

Kuskus z warzywami 129

przygotowana wegetariańskiej sałatki na bazie kaszy kuskus. Poniższa sałatka składa się z łatwo dostępnych warzyw: pomidorków, ogórka i zielonej pietruszki. Sałatka idealna na drugie śniadanie jak i późną kolację.  Składniki na porcję dla 2-3 osób: 1/2 szklanki kaszy kuskus  (100 g) 1/2 długiego ogórka 100 g pomidorów koktajlowych zielona pietruszka (kilka gałązek) 2 łyżki soku z cytryny

Ugotować
Zdrowa i szybka przekąska 113

dzieci jak znalazł, dla dorosłych? Czemu nie? U mnie pieczywo chrupkie jest obecne. Zwane deseczkami ratuje mnie z opresji i pomaga przetrwać do obiadu lub kolacji. Dziś łatwa przekąska dla dzieci. Smakuje im, to widać... Składniki pieczywo chrupkie banan dżem lub konfitura szpinak baby Z podanych składników przygotuj kanapeczki. Jedz na zdrowie i energię. Kotki też je lubią

Z Kuchni Do Kuchni
Pasta do pieczywa 151

Taką pastę można zrobić na śniadanie czy kolację ale też na zbliżające się Święta Wielkanocne. Oczywiście świąteczną wersję można wzbogacić dodatkowymi składnikami albo większą ilością jajek ale w sumie takie połączenie jest też smaczne. Jest to tańsza wersja pasty z racji tego, że jest w niej konserwa tyrolska ale nie zawsze musi być szynka. Rozwiń i czytaj przepis

Ewa w kuchni
Woll Szafir – Recenzja patelni do zadań specjalnych 102

które nie gotowałam więc w pozostałe miałam czas porządnie zapoznać się z tym nowym sprzętem w mojej kuchni. A bywało, że przygotowywałam na niej śnidanie, obiad i potem jeszcze kolację. Pomyślicie sobie…jak tłusto. Nic bardziej mylnego o czym zaraz się przekonacie. Na początek kilka podstawowych danych. Wybralam wysoką patelnię o średnicy 28 cm. Można korzystać z niej

Mienta blog
Nadziewane muszle makaronowe 226

parmezanem (lub grana padano) z garścią natki pietruszki. Do tego sos pomidorowy z oliwą, czosnkiem i bazylią przygotowany z całych pomidorów w puszce . Danie świetne na obiad lub na kolację dla całej rodziny. Składniki: (4-5 porcji) 2 puszki pomidorów w całości bez skóry (2 x 400 g) 500 g sera ricotta 30 g oliwy z oliwek 4 duże ząbki

Moja Delicja
Sałatka z makaronem 511

Jednym słowem wyszła sałatka " na winie", czy li to, co miałam pod ręką i uważałam ,że dobrze się skomponuje. Powstała pyszna sałatka, która zniknęła w mgnieniu oka podczas sobotniej kolacji. Sos jogurtowo - majonezowy z odrobiną czosnku, stał się kwintesencją smaku. SKŁADNIKI 3 szklanki ugotowanego makaronu pełnoziarnistego ( u mnie wstążki) 1 papryka czerwona pęczek szczypiorku 1 pierś z kurczaka obsmażona

W kuchennym oknie Ewy
zapiekanka z tortellini i papryką 92

Zapiekanka to dobry pomysł zarówno na obiad jak i na romantyczną kolację czy na imprezę

Ugotujmy Coś
Domowe Pierogi Ruskie 181

jeszcze na ogniu ze trzy minuty :) Dla mniej pewnych polecam zawsze jednego wyłowić i spróbować :) Pierogi ruskie to moje jedno z ulubionych dań na obiad, a następnie odsmażane na kolacje :) Dla mnie jest ważne aby farsz było czuć, aby nie był mdły. Od jakiegoś czasu miałam zamiar dodać ten przepis, ale kiedy tylko pierogi pojawiały się na talerzu szybciej znikały

W Moim Magicznym Domu
Gulasz rybny 134

Gulasz ten znakomicie nadaje się na obiad czy na ciepłą kolację. Można go podawać samemu, z chlebem lub z ryżem. Moja wersja gulaszu ma w sobie Atlantyckie kombu, ale z powodzeniem można go ominąć. Danie rewelacyjne, łatwe do zrobienia no i pyszne. Składniki: 1 pasek atlantyckiego kombu   (opcjonalnie) ok. 1 kg filetów rybnych (najlepiej dorsz) 1 czerwona papryka

Mama Gotuje
Żeberka z imbirem przepisu Gordona Ramsaya. 160

Żeberka z imbirem i anyżem. Danie, które jest wyśmienite w mroźne zimowe dni, (chociaż tych ostatnio nie ma za wiele) ale również nadaje się, jako popisowe danie na wykwintną kolację dla zaproszonych znajomych. Genialnie gra tutaj intensywny smak imbiru balansujący pomiędzy słodkim miodem, a ostrym smakiem płatków chilli. Całość dopełnia sos sojowy i nuta anyżu. Składniki: Żeberka

PaleoLife
Tortilla z raclette 137

Dziś zapraszam na tortille na ciepło. W zupełności może być na obiad lub ciepłą kolację. Składniki: 4 tortille 1/2 piersi z kurczaka 1/2 kapusty pekińskiej małej 1/2 pomidora 1/4 papryki czerwonej mała cebulka 80 g sera żółtego przyprawa do gyrosa sól pieprz Sos czosnkowy: 150 g jogurtu naturalnego gęstego 2-3 łyżki majonezu sól pieprz 3 ząbki czosnku Pierś

Ewusiowe Smaki
Roszponka z pomidorem i kaszą kuskus 156

Idealna sałatka na kolację lub drugie śniadanie do pracy. Dzięki dodatkowi kaszy kuskus jest delikatna i bardziej sycąca. 2 garście roszponki 1 mały pomidor 50 g sera sałatkowo-kanapkowego 1/2 awokado 1/4 szklanki kaszy kuskus 1/4 szklanki wrzątku 2 łyżki oliwy pieprz czarny sok z cytryny sól Umytą i odwirowaną roszponkę rozłożyć na głębokim naczyniu. Kuskus zalać gorącą wodą, przykryć

https:KKuchniaMniam
Gruszkowiec jaglany z cynamonem i suszoną żurawiną 126

węglowodanów. Idealna w diecie bezglutenowej, jest również świetnym składnikiem śniadań, deserów, czy dodatkiem do mięs. Gruszkowiec nie jest typowym deserem, ponieważ można go z przyjemnością zjeść na śniadanie, czy kolację. Nie jest zbytnio słodki ( do kaszy nie dodałam cukru), ale ma delikatny posmak miodu.  Opcją dla smakoszy słodkości jest dodatkowe dosłodzenie miodem. Spróbujcie :) Składniki: 300g kaszy jaglanej 900ml mleka

ChilliJemy
Penne pełnoziarniste z pesto szpinakowym 169

Makaron ze szpinakiem i mozzarellą , to pyszne i zdrowe danie, doskonałe zarówno na obiad jak i na kolację ze względu  na lekkostrawne składniki. Przypadnie do gustu wszystkim zwolennikom szpinaku a tym, którzy za nim nie przepadają z pewnością pomoże się do niego przekonać. Połączenie szpinaku i czosnku, szczególnie podsmażonego na maśle, to jedno z najlepszych połączeń kulinarnych

Fit & Healthy Life
Sałatka z wędzonej ryby. Zaskakująca sałatka z wedzononego dorsza i ... 193

pewnie się zastanawiacie jak może być do smaczne... a jednak. Najlepszym sposobem na wyrobienie sobie opinii jest po prostu wypróbowanie tego przepisu:-) Polecam na śniadanie, do pracy lub na kolację:-) Składniki: ok. 300 g wędzonego dorsza 1/2 małej cebuli 1 jabłko ok. 5 małych ogórków konserwowych 50 g suszonych moreli duży pęczek szczypiorku 2 łyżki majonezu sól, pieprz Wykonanie: Dorsza

IMPRESJA SMAKU