Fajny, lekko kapuściany smak (jarmuż jest rośliną kapustną), chrupkie liście, dla mnie jest ok. Od czasu do czasu znajduje miejsce w mojej lodówce. Wypróbowałam go w sałatce i w koktajlu. Sałatkę z jarmużem opiszę kiedy indziej. Natomiast dzisiaj, przedstawiam mega szybkie dwa przepisy na koktajl z jarmużem i owocami. Opcja pierwsza - z pomarańczą jest kwaśniejsza, jabłko dodaje delikatności. Opcja
Justa próbuje gotowaćCześć ! Mam dla Was propozycję , może zmiksujemy razem koktajl ? :D Bardzo pomarańczowy, bogaty w witaminy i dodający energii ! Co będzie nam potrzebne : 2 nektarynki 3 mandarynki 1 duże jabłko woda Wszystkie owoce miksujemy z odrobiną wody ( można dolać jeśli będzie zbyt gęsty ) i gotowe ! SMACZNEGO
Marcepanowa kuchniaKontynuuję pokrzywową serię bo jak tu nie korzystać z takiego dobrodziejstwa ;) Dziś prosty koktajl w kimacie leśnym. Składniki: 3 łyżki ugotowanej białe quinoy pół szklanki jagód leśnych (mogą być mrożone) 30 liści młodej pokrzywy 2 łyżki soku z cytryny 150 ml soku z brzozy 1 łyżka miodu wrzosowego Wykonanie: Składniki umieszczamy w blenderze i włączamy go ;) Koktajl jest gotowy
Quinoa Raz!Hej ho! Dziś będzie restauracyjnie: Ser halloumi z cukinią okrągłą, sorbetem malinowo miętowym, plackami z anyżem oraz oliwą orzechowo-rozmarynową. Dekoracyjnie szczaw krwisty. Każdy z Was
Kuchnia PROzdrowotnaZapraszam na kolejny koktajl w moim wykonaniu. Składniki: 2 gruszki 3/4 szkl mleka 2 daktyle 1 łyżeczka zmielonych liofilizowanych borówek Przygotowanie: Daktyle zalewamy 5 łyżkami gorącej wody i odstawiamy na 10 minut. Po tym czasie miksujemy daktyle. Gruszki obieramy i wykrajamy gniazdka nasienne a następnie kroimy na kawałki i dodajemy do daktyli. Dolewamy mleko i wsypujemy suszoną borówkę. miksujemy(...)gładki koktajl. Przelewamy do szklanek i podajemy od razu
słodkie i nie tylko historie kulinarneBardzo lubię ugotowane w całości buraki. Idealne do jedzenia od tak, ale i w sałatkach czy na kanapkach są wyśmienite. Z surowych buraków lubię miksować koktajle, mają niepowtarzalny smak, a taki koktajl z burakiem i truskawkami to prawdziwy hit! Buraka ugotowanego połączyłam z serkiem wiejskim i posiekaną natką z pietruszki. Bardzo prosta sałatka, którą zjadłam z przyjemnością na pierwsze śniadanie
Moja smaczna kuchniaWitajcie, Maj coś zimny więc pomyślałem o czymś co przypomina lato ;). Uprzedzając nie będzie w nim ani trochę alkoholu a jednak będziemy przekonani że
Kuchnia PROzdrowotnaDo zrobienia tego dania zainspirował mnie ten przepis . Wyszło pysznie :) Mięsko delikatne i aromatyczne, a ponieważ pieczarki uwielbiam pod każdą postacią, to właśnie ich dodatkiem
kuchnia doskiPastę z makreli pamiętam jeszcze z dzieciństwa. Wszyscy bardzo ją lubiliśmy i mama często ją robiła. Kanapki z tą pastą to super smaczne śniadanie :) Polecam :) Składniki
kuchnia doskiOdkąd pamiętam, to uwielbiam owocowe koktajle przygotowane na bazie jogurtu naturalnego. O d pewnego czasu staram się jeść więcej warzyw oraz owoców, dlatego przygotowuje koktajle bez dodatku produktów mlecznych . Nie jest to chwilowa moda na zdrową żywność, po prostu wybieram świadomiej produkty do jedzenia. Poniższe smoothie jest rewelacyjne w smaku - słodkie, a zarazem lekko kwaśne. Idealne dla wielbicieli zielonej pietruszki
UgotowaćWitajcie, Dziś będzie o łączeniu smaków dzięki którym nasze zmysły krzyczą PYCHA! Foodpairing - bo taka jest międzynarodowa nazwa tego zagadnienia to zbiór wiedzy o produktach spożywczych
Kuchnia PROzdrowotnapiec pod przykryciem około 70-90 minut (im większe buraki, tym dłuższy czas pieczenia). Buraki przygotowane w poniższy sposób idealnie się obiera :) Ponadto pieczone buraki to baza idealna do koktajli, ciast, surówek jak i sałatek. Składniki: buraki o podobnej wielkości naczynie żaroodporne Buraki umyć, odciąć końcówki. Przełożyć do naczynia żaroodpornego. Piec pod przykryciem w 180 ºC przez około(...)koperkiem i serkiem naturalnym (przepis TUTAJ ) 7. Buraczki po belwedersku wraz z dodatkiem rodzynek (przepis TUTAJ ) 8. Brownie z burakami - puszyste, miękkie i bardzo smaczne! (przepis TUTAJ ) 9. Koktajl z burakami, jabłkami i grejpfrutem (przepis TUTAJ
UgotowaćZapraszam na pyszny koktajl pełen witamin. W sam raz na drugie śniadanie lub podwieczorek. Składniki: 1 szkl truskawek 1 banan 1 łyżeczka miodu Przygotowanie: Truskawki myjemy i odcinamy szypułki. Truskawki kroimy na plasterki i wkładamy do wysokiego naczynia w którym będziemy blendować. Do truskawek dodajemy pokrojonego banana i miód. Blendujemy na gładki koktajl. Rozlewamy do dwóch szklanek.Podajemy od razu
słodkie i nie tylko historie kulinarneTa zapiekanka powstała po przeglądzie warzyw jakie miałam w domu, żeby się nie zmarnowały, bo bardzo tego nie lubię. Tak więc wyjęłam wszystkie warzywa, które musiałam
kuchnia doskipieprzem. Sos odstawiamy do lodówki na noc, do przegryzienia. Sernik z kokosową pierzynką Sernik inny niż wszystkie dotychczasowe na blogu. Inny, bo zrobiony z twarogu półtłustego, a nie Zielony koktajl z rzeżuchą Kolejna witaminowa bomba, pod postacią zielonego koktajlu. Tym razem połączenie zdrowia, słodyczy i lekkiej pikanterii. Babka wielkanocna – przepis Babka wielkanocna - przepis Bardzo delikatna, puszysta, idealnie wilgotna
NiePieprz.pl