Koktajl bez laktozy z makiem, jagodami, miodem akacjowym, bananem i ekspandowanym amarantusem. Na dwie koktajlu porcje potrzebujemy: polski jogurt naturalny bez laktozy 350 gram Mlekovita 1 łyżka maku 1 łyżka mrożonych jagód 1 łyżka miodu akacjowego pół banana garść borówek amerykańskich listki melisy lub mięty 1 - 2 ekspandowanego amarantusa mrożona żurawina ( opcjonalnie) Polski jogurt naturalny bez laktozy blendujemy
AZgotuj!wędliny mogą pozostać zamrożone ok pół roku sery natomiast najlepiej wykorzystać w ciągu 4 miesięcy. Owoce – Mogą pozostać w zamrażarce do ok 6 miesięcy. Można wykorzystać je do koktajli, ciast i deserów. Warzywa – nie mrozimy tych które zawierają dużo wody. Zamrozić możemy marchewkę, brokuły, paprykę, szpinak, pomidory które można później wykorzystać do zupy lub sosów. Zamrożone warzywa najlepiej(...)zrobić domową pizzę lub ślimaczki ciasta francuskiego . Z makaronu lub ryżu, mięs i warzyw warto zrobić zapiekankę warzywną , clafoutis , quiche . Owoce niektóre warzywa oraz nabiał można wykorzystać do koktajli. Z resztek ciast i owoców można zrobić pyszne desery. Ostatnia opcją zagospodarowania pozostałych po świętach pyszności jest podzielenie się nimi z potrzebującymi. Szczegóły znajdują się na stronie podzielmysie.pl Na koniec jeszcze
Między kuchnią a pokojemSmaki lata w promieniach wiosennego słońca. Dodający energii i witalności koktajl robi się ekspresowo ale można go sączyć powoli rozkoszując się smakami nadchodzącego lata. SKŁADNIKI jedno jabłko pół szklanki malin pół grejpfruta
Między kuchnią a pokojemDruga dzisiejsza propozycja na szybki i pożywny koktajl, był żółty więc teraz czas na kolor zielony :) Żona była zachwycona, sam również byłem w niemałym szoku jak takie proste połączenie kilku składników może dać tak fajny efekt i smak. Te dwa koktajle zainspirowały mnie do tworzenia nowych kombinacji, na bieżąco będę je umieszczał na stronie. No i żona będzie zadowolona
Smacznie Pysznie KalorycznieCzas zrezygnować z ciężkich potraw na rzecz lekkich i kolorowych dań. Pomału na bazarkach pojawiają się pierwsze wiosenne owoce i warzywa ale ja zapraszam Was na koktajl z jarmużem. Koktajl jest idealnie zbalansowany, smaczny i szybki. Składniki: 2 liście jarmużu 2 jabłka 1 pomarańcza 1 szklanka wody. Jabłko pokroić na mniejsze części pozbywając się ogryzka. Pomarańczę obieramy i kroimy
Kuchnia w oparachPrzed wiosną każdy z nas zaczyna dbać o figurę. Porzucamy ciężkie dania na rzecz lekkich sałatek i koktajli. Koktajle możemy przygotować z ulubionych owoców, warzyw i dodatkami takimi jak czekolada czy orzechy. Przygotowałam więc smoothie warzywno-owocowe aby przywitać wiosnę z powerem. Użyłam do tego selera naciowego, który jest coraz bardziej popularny w polskiej kuchni. Jest składnikiem diet odchudzających
Kuchnia w oparachjogurtu greckiego sól, pieprz czerwony Szpinak dokładnie myję, przekładam do kielicha, dolewam wodę, dodaję pokrojony seler naciowy, jogurt i miksuję blenderem. Doprawiam sola, pieprzem czerwonym. Do słoiczków wlewam koktajl układam plastry rzodkiewki, na wierzchu dodaję kiełki, pokrojone rzodkiewki, kawałek selera. Koktajl wstawiam do lodówki, podaję schłodzony
wesoła kuchniawegański bigos wegańskie burgery z kalafiora grillowaną cukinię z warzywami po grecku zakwas z buraków sok z kiszonych buraków z marchewką i jabłkiem sok z kiszonych buraków zielony koktajl z kiwi i grejpfrutem zielony koktajl z grejpfrutem wegańską szarlotkę Zupa krem z marchewki (dieta dr Dąbrowskiej) Czas przygotowania: 20 minut Składniki: 1,5 litra wegańskiego wywaru warzywnego
Kulinarne przygody Gatitywegański bigos wegańskie burgery z kalafiora grillowaną cukinię z warzywami po grecku zakwas z buraków sok z kiszonych buraków z marchewką i jabłkiem sok z kiszonych buraków zielony koktajl z kiwi i grejpfrutem zielony koktajl z grejpfrutem wegańską szarlotkę Wegańskie pomidorowe placuszki z kalafiora (dieta dr Dąbrowskiej) Czas przygotowania: 1,5 godziny Składniki: 1 kalafior 2 duże marchewki
Kulinarne przygody Gatitygrecku frytki z dyni piżmowej wegański bigos wegańskie burgery z kalafiora zakwas z buraków sok z kiszonych buraków z marchewką i jabłkiem sok z kiszonych buraków zielony koktajl z kiwi i grejpfrutem zielony koktajl z grejpfrutem wegańską szarlotkę Wegańska kalafiornica (dieta dr Dąbrowskiej) Czas przygotowania: 25 minut Składniki: 1/2 kalafiora 1 duża cebula 1 ząbek czosnku woda
Kulinarne przygody GatityKolejny dzień, kolejny poranek w biegu. Co zrobić, żeby zjeść szybko i zdrowo z samego rana? Koktajl! A jaki? Jakikolwiek! U mnie akurat szpinakowo-truskawkowy. Smak szpinaku jest praktycznie niewyczuwalny, ale dawka witamin i piękny kolor już tak! 100g szpinaku to tylko 23 kcal. Szpinak jest bogaty w żelazo, wapń, witamy C, E, K, B1, B2, B6 i wiele innych(...)jednej pomarańczy wyciskamy sok, jedną obieramy i dzielimy na cząstki. Dodajemy banany, szpinak, truskawki i blendujemy. Następnie dodajemy mleko i ewentualnie miód (chociaż wg mnie nie jest on potrzebny, koktajl sam w sobie będzie słodki) oraz cynamon. Blendujemy jeszcze chwilę do uzyskania gładkiej konsystencji. Smacznego
Taste of imaginationKoktajl jagodowy kojarzy mi się z barem mlecznym w Krakowie. Będąc u rodziny poszłam z kuzynką do koktajl baru. Ale ostatnio pisałam artykuł o właściwościach zdrowotnych jagód od tego momentu chcę po nie sięgać często. Po te mrożone poza sezonem i te w sezonie. 500 ml jogurtu naturalnego np. bez laktozy pół opakowania jagód mrożonych 2 łyżki płatków
AZgotuj!Koktajl ze szpinaku i jabłka nie tylko pięknie się prezentuje, ale wyśmienicie smakuje, jest lekki i mało kaloryczny. Artykuł Koktajl szpinak-jabłko pochodzi z serwisu
NiePieprz.plwegański bigos wegańskie burgery z kalafiora grillowaną cukinię z warzywami po grecku zakwas z buraków sok z kiszonych buraków z marchewką i jabłkiem sok z kiszonych buraków zielony koktajl z kiwi i grejpfrutem zielony koktajl z grejpfrutem wegańską szarlotkę Spaghetti z cukinii z sosem pomidorowym (dieta dr Dąbrowskiej) Czas przygotowania: 30 minut Składniki: 1 duża cukinia 1/2 cebuli
Kulinarne przygody Gatitywegański bigos wegańskie burgery z kalafiora grillowaną cukinię z warzywami po grecku zakwas z buraków sok z kiszonych buraków z marchewką i jabłkiem sok z kiszonych buraków zielony koktajl z kiwi i grejpfrutem zielony koktajl z grejpfrutem wegańską szarlotkę Surówka z kapusty z marchewka i jabłkiem (dieta dr Dąbrowskiej) Czas przygotowania: 40 minut Składniki: 1/2 małej główki czerwonej kapusty
Kulinarne przygody Gatity