Konfitura bananowo-jabłkowa z nutą wanilii

Konfitura bananowo-jabłkowa z nutą wanilii

Konfitura bananowo-jabłkowa z nutą wanilii

Czyli jak smacznie zagospodarować pokaźną ilość przejrzałych bananów :) Pan Mąż uszczęśliwił mnie ostatnio sporą ilością okazyjnie kupionych, mocno przejrzałych bananów . Pierwsza myśl, to natychmiast część na koktajle owocowe spożytkować. Ale ile jednak można tych koktajli pić? W końcu zbrzydną, a bananów nadal kupa do przerobienia zostaje. W ruch poszedł więc Wujek Google, którego zapytałam co by tu z taką bananową dobrocią zrobić? Masło bananowe - Wujek po chwili odpowiedział (dłuższa to była chwila, bo akurat po... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Grunt to przepis!

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Dieta jabłkowa

Niezdrowe jedzenie pozostawia w naszym organizmie szkodliwe substancje. Wtedy warto sięgnąć po jabłka!

Czytaj dalej...

Dieta bananowa

Masz lekką nadwagę, 3-7kg? A do tego kilka wolnych dni? Dieta bananowa to dieta dla Ciebie.

Czytaj dalej...

Autor

aaasikkkaaasikkk

Zdecydowałam się całkiem niedawno na założenie bloga kulinarnego: ---http://grunttoprzepis.blogspot.com/---

Jego zamysłem jest prowadzenie swoistego wirtualnego notatnika kulinarnego, składającego się TYLKO ze sprawdzonych przepisów na potrawy, które ZAWSZE wychodzą i ZAWSZE rewelacyjnie smakują.

Wcześniej służył mi ku temu zwykły notes z przepisami :) – ale ostatnio coraz częściej zaczyna mi brakować w nim wolnych kartek. Stąd przerzucenie się na wirtualne uwiecznianie dla potomności moich ulubionych przepisów i potraw ;)

Moje motto: gotowanie banalnie proste!

Sprawdź mnie!

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

słoik, jabłka, konfitura, banan, bananowe, przetwory, koktajle, koktajl owocowy, sok

Inne przepisy z Grunt to przepis!

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.