Trufle ziemniaczane w truskawkowym pudrze… Może nie brzmi zachęcająco, ale to dokładnie tak samo jak z potrawami, w których wykorzystywany jest szpinak. Piękny, zielony kolor placuszków, czy koktajlu, wręcz prosi się, by od razu je zjeść, ale… no właśnie, tym ” ale ” jest tutaj szpinak, do którego większość ludzi jest nad wyraz uprzedzona, a którego na prawdę
NiePieprz.plPyszny, ślicznie zielony i pełen witamin koktajl oczyszczający. Na śniadanie, na obiad, na kolację lub jak kto woli- w razie potrzeby! Sekretem jest "kisiel z siemienia lnianego", ale o tym później. Siemię lniane ma niesamowitą moc oczyszczania jelit, działa osłonowo również, jest naszym polskim złotem. Koktajl pijemy lekko ciepły. Właściwie delektujemy się. Doda nam animuszu, odwagi i masę energii. Wypróbowałam
Z Kuchni Do KuchniSkładniki: 1/2 szklanki mrożonych jagód 1 szklanka mrożonych borówek 2 banany, obrane i pokrojone 2 łyżki lodów śmietankowych 1 łyżeczka zielonego jęczmienia Przygotowanie: Składniki koktajlu wrzucić do blendera i miksować … Czytaj dalej Koktajl mrożony
czarrna od kuchnimniej - myślę, że kilka w miesiącu. Każdy smaczny, aromatyczny, przygotowany jak kiedyś, z pasją. A że muszę zadbać o swoją dietę - pojawią się w końcu przepisy na zielone sałatki i zdrowotne koktajle. A dziś, tak na osłodę, mam dla Was przepis na ciasteczka z czekoladowym nadzieniem. Potrzebne nam: - płat ciasta francuskiego - słoiczek kremu typu nutella - mleko (do posmarowania ciasteczek) - cukier
W poszukiwaniu inspiracjiJuż Wam kiedyś wspominałam, że u mnie ostatnio bardzo szpinakowo. Kolejną propozycją, którą się z Wami podzielę będzie także coś z tymi zielonymi, zdrowymi listkami. Polecam koktajl owocowy, który u mnie sprawdza się w roli drugiego śniadania. Składniki: Na ok 300ml: 2 jabłka 200ml wody 1 banan 1 garść świeżego szpinaku garść borówek Sposób przygotowania: Jabłka obieramy, usuwamy gniazda
Kuchnia w czekoladzieJuż kilka razy stanęłam przed dylematem, co zrobić z nadmiarem roszponki czy rukoli. Zazwyczaj z rukoli powstaje pesto, a roszponka ląduje w koktajlu. Tym razem trochę zielonych listków rukoli dodałam do klusek leniwych. Podałam je z sosem paprykowym i boczkiem. Ciasto: 400 g twarogu 2 jajka 1,5 szklanki mąki 3 łyżki oleju (lub stopionego masła) 50 g zmiksowanej rukoli
Czerwień i błękitletnie dziecko, czy miałby ochotę na shake'a albo truskawkowe smotthie, daję głowę, że odpowiedź będzie twierdząca. Do tego shake'a czy innego wabiącego koktajlu możemy przemycić większość zielonych warzyw liściastych. Szpinak, sałatę,nać pietruszki, nawet kawałek brokuła czy seler naciowy.Uwierzcie lub nie, zielone pozostaje niemal niewyczuwalne. Choć może inaczej - wyczuje ten, kto wie. Niedawno zrobiłam napój
bistro mamakoperkiem na jogurcie i kwaśniej śmietanie jest idealny nie tylko na upały. A jutro wysyłam Piotra po szczaw, będzie chłodnik ze szczawiu. Polecam również: Chłodnik z avocado Zielony chłodnik z grzankami Koktajl warzywny ze szpinakiem Składniki: 1 pęczek botwinki 5 rzodkiewek 2 łyżko siekanego młodego koperku 2 łyżki siekanego szczypiorku 400 ml jogurtu greckiego 200 ml kwaśniej śmietany
Damsko-męskie spojrzenie na kuchniędoprawiłam solą i pieprzem. Chłodnik ze szczawiu z rzodkiewką i ogórkiem na jogurcie i kwaśniej śmietanie jest idealny nie tylko na upały. Polecam również: Chłodnik z avocado Zielony chłodnik z grzankami Koktajl warzywny ze szpinakiem Składniki: 1 miska szczawiu leśnego 200 ml wody 2 łyżki siekanego młodego koperku 2 łyżki siekanego szczypiorku 250 ml domowego kefiru 250 ml jogurtu naturalnego
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięparu lat moją działkę porasta dorodny, piękny jarmuż (dzięki Ci Mamo :D). Jego zielone liście wykorzystuję do przygotowywania koktajli, kotletów czy warzywnych mieszanek. I nawet nie pomyślałam wcześniej o zrobieniu z jego udziałem zupy. W tym roku postanowiłam to zmienić i przyrządzić kremową, rozgrzewającą zupę krem. I choć kolor, podobny do zgniłej zieleni może nie wygląda dla wszystkich apetycznie
Zdrowie na języku :Pkupiona! Od dziś na pewno będę dorzucała garść szpinaku do przygotowywanych koktajli, bo oprócz tego, że to bomba witamin, wyszło również smacznie i orzeźwiająco. Zielony, wiosenny kolor przyciąga wzrok i bardzo zachęca do spróbowania koktajlu. A że najpierw jemy oczami, wiadomo nie od dziś. ;-) Warstwa różowa: 200g truskawek 1/2 szklanki mleka 1 mocno dojrzały banan Warstwa zielona: 2 garści
Szefowa kuchniPyszny, pięknie zielony , zdrowy- to najważniejsze! Genialny na zakończenie dnia, zamiast kolacji! Składniki -3 jabłka -natka pietruszki -łyżka oleju kokosowego -łyżka miodu wielokwiatowego Skworcu - Super
Z Kuchni Do KuchniPyszny, pięknie zielony , zdrowy- to najważniejsze! Genialny na zakończenie dnia, zamiast kolacji! Składniki -3 jabłka -natka pietruszki -łyżka oleju kokosowego -łyżka miodu wielokwiatowego Skworcu - Super
Z Kuchni Do KuchniPoprawiają nastrój, są zdrowe i szybkie w przygotowaniu, ich smak jest zawsze wyjątkowy i niepowtarzalny, bo moje koktajle przygotowuję spontanicznie, ale zawsze z miłością wielką! Dzisiejszy koktajl to połączenie koloru pomarańczowego i zielonego w różnych jego odcieniach. Samo zdrowie, naturalne kolory i ten smak, pyszności! Napój bezalkoholowy z pianką na wierzchu! Koktajl pomarańczowy z marchewką i sałatą Składniki
Moja smaczna kuchnia