Udowadniam Wam, że koktajle można pić i miksować przez cały rok, a ich skład zależy tylko i wyłącznie od naszej wyobraźni! To do dzieła! Miksujemy? Koktajl owocowo - warzywny Składniki: 400 g jogurtu naturalnego 1 kiwi 1 banan 1/2 marchewki 2 garście świeżego, drobnolistnego szpinaku cukier lub miód do smaku 2 łyżeczki mieszanki suszonych owoców z ziarnami Przygotowanie: Do blendera kielichowego
Moja smaczna kuchniaKażdego dopada spadek energii. Po prostu brak nam siły na wszystko. Znalazłam świetne rozwiązanie w postaci energetycznego koktajlu z bardzo znanych owoców. Składniki: 1 banan 1 kiwi 1/2 szklanki wody opcjonalnie - 1 łyżeczka miodu Sposób przygotowania:Owoce obieramy i kroimy. Wszystkie składniki wrzucamy do blendera i miksujemy do uzyskania jednolitej konsystencji.Smacznego
Truskawkowa Fiestaskrzydła, których ostatnio bardzo potrzebowałam. I z tej okazji na balkonie zrobiło się kolorowo od bratków, a zamiast zwykłych owoców przekąszanych w biegu zaserwowałam koktajl. Do niego trochę ziaren babki płesznik. Składniki (na dwie porcje): kiwi 2 małe jabłka 3 łyżki jogurtu łyżeczka nasion babki płesznik banan sok z pomarańczy Owoce obrać ze skórek. Z jabłek usunąć gniazda nasienne. Owoce(...)mniejsze kawałki. Kiwi zmiksować z jabłkami i jogurtem. Dodać nasiona babki płesznik. Wymieszać łyżką. Przełożyć masę do szklanek. Tę masę można ewentualnie (jeśli używamy winnych lub mało słodkich jabłek, albo jeśli po prostu lubimy słodko) dosłodzić np. syropem klonowym lub miodem. Zmiksować banana z sokiem wyciśniętym z pomarańczy. Przełożyć masę do szklanek na wierzch poprzedniej. Koktajle odstawić na ok. kwadrans
Weekendy w domu i ogrodzieTaki koktajl to szklanka pełna witamin, często piję takie koktajle na drugie śniadanie. Robi się naprawdę szybko, a smak szpinaku jest niewyczuwalny (dla tych co go nie lubią :)) Szpinak można również zastąpić jarmużem. Polecam :) Składniki: 2 garście świeżego szpinaku, 1 kiwi(...)banan, 1/4 avocado, 1 łyżeczka nasion chia. Przygotowanie: Liście szpinaku myjemy i wkładamy do wysokiego naczynia. Dodajemy kawałki banana oraz obrane kiwi i avocado. Rozdrabniamy blenderem, możemy dolać trochę soku jabłkowego lub wody jeśli koktajl jest za gęsty. Przelewamy do szklanki i posypujemy nasionami chia
Aga w kuchnilitra z kawałka arbuza usunąć skórę, większe kawałki włożyć do dzbanka blendera dodać umyte truskawki, bez pestek morele, brzoskwinię, kiwi bez skórki wsypać białko serwatkowe o smaku kokosowo-ananasowym, wlać zimną wodę filtrowaną lub mineralną i wszystko dokładnie zmiksować koktajl jest smaczmy, orzeźwiający i dla osób potrzebujących większą ilość białka /sportowców lub na diecie jak u mnie/ jest doskonałym
W Mojej Kuchni LubięEkspresowy w przygotowaniu, zdrowy i pożywny zielony koktajl. Bomba witaminowa, a zarazem miłe orzeźwienie np. po intensywnym treningu ;) Składniki: 3 kiwi 1 banan 1 łyżka jogurtu naturalnego 1 łyżeczka miodu Przygotowanie: Owoce obieramy, kroimy na kawałki i umieszczamy w pojemniku od blendera. Następnie dokładamy jogurt oraz miód i całość miksujemy aż otrzymamy gładki koktajl. Najlepiej
Symfonia smakowaspróbował jak smakuje taki koktajl i pije go za każdym razem, gdy go robię. Wszystkich którzy nie odważyli się jeszcze zrobić koktajlu warzywno - owocowego to zachęcam, z pewnością wyjdzie Wam to na zdrowie😉 Składniki: szpinak 3 garście, kiwi 2 szt, mandarynki 3 szt, cytryna pół szt, awokado pół szt, mango 1/4 szt, woda 2 szklanki, Sposób przygotowania: Kiwi, mandarynki, mango
kulinarne odsłony patiIdealne na upały… i nie tylko. Świeże owoce, naturaly jogurt, a dodatek nasion chia i odrobina chłodu będą kolejnym atutem. Nasiona chia - rośliny zwanej szałwią hiszpańską
mojewypiekiinietylkowitamin. Jeśli sparzycie pokrzywę wrzątkiem na pewno Was nie poparzy :) Składniki: garść pokrzywy 1 banan 1 kiwi nasiona chia woda Przygotowanie: Pokrzywę sparz wrzątkiem. Owoce obierz, pokrój na mniejsze kawałki, dodaj wodę. Całość zmiksuj na gładki koktajl. Posyp nasionami chia
Kukuleczkiwyrosła zasiana początkiem wiosny pietruszka stąd dzisiejszy przepis na zielony koktajl. Zamiast wody można użyć kefiru. Polecam! Koktajl z natką pietruszki Składniki na dużą koktajlową szklankę: 1 banan 3 kiwi sok wyciśnięty z 1 pomarańczy kilka gałązek natki pietruszki 100 ml wody źródlanej Wykonanie: Umyte i obrane owoce miksujemy razem z natką
Smak mojej kuchniZielonego młodego jęczmienia, nie należy również łączyć z gorącymi płynami, gdyż utraci część witamin. Składniki: 1 mały banan 1/2 pomarańczy 1/2 jabłka 1 kiwi 2 - 3 gałązki natki pietruszki 1 łyżeczka sproszkowanego młodego jęczmienia (bez jęczmienia koktajl jest również bardzo smaczny) 1 łyżka soku z cytryny 120 ml maślanki lub jogurtu naturalnego (u mnie z maślanką) 1/2 łyżeczki startego świeżego
Kuchcik gotujepoście uwielbiam pić koktajle - dodają energii,są pyszne i zdrowe.Dziś moje dwa ulubione. 1. Koktajl zielony ze szpinakiem Składniki: 2 garście szpinaku 1/2 świeżego ogórka 1 pałeczka seler naciowego 1/2 kiwi sok z połowy cytryny 1/2 szkl wody Wszystkie warzywa,owoce pokroić na mniejsze kawałki,dodać sok z cytryny i wodę - całość zmiksować. 2. Zielony koktajl
Niespełnione zdolności kulinarnetwardych warzyw jak marchew czy burak po owoce suszone czy orzechy. Na pewno pojawi się jeszcze nie jeden przepis na smaczny koktajl. Składniki: 300 ml soku z pomarańczy i mandarynek 1 banan 1 duże jabłko (ze skórką) 2 kiwi 250 ml mleka owsianego Wszystkie składniki pokroić na cząśtki, zalać mlekiem i miksować do momentu uzyskania gładkiej konsystencji. Ewentualnie dolać wody
Delicious Titbitsdodatkiem są przepyszne, pełne witamin i innych dobroczynnych dla naszego organizmu fitozwiązków. Dlatego polecam zaczynać każdy dzień na zielono. KOKTAJL SZPINAKOWY z BANANEM Składniki: (na 1 dużą porcję) 1 duża garść szpinaku typu baby, 1 banan 1 kiwi 1/2 jabłka 1/3 małego kubeczka jogurtu naturalnego Przygotowanie: Szpinak płuczemy w wodzie. Owoce obieramy i kroimy na mniejsze kawałki
Bon appetit mon amiewiosenną energię czerpię z zielonych ( ale nie tylko ) koktajli. Zachęcam i Ciebie, żebyś "grał w zielone" i włączył do swojej diety owocowo-warzywne koktajle. Doskonałe na szybkie, drugie śniadanie. Składniki: 1 jabłko 1 kiwi garść liści roszponki 150 ml wody mineralnej niegazowanej lub tłoczonego soku jabłkowego kilka listków świeżej mięty Wykonanie: Jabłko i kiwi obrać, pokroić w cząstki. Liście
kolorowotorcikowo