wyrosła zasiana początkiem wiosny pietruszka stąd dzisiejszy przepis na zielony koktajl. Zamiast wody można użyć kefiru. Polecam! Koktajl z natką pietruszki Składniki na dużą koktajlową szklankę: 1 banan 3 kiwi sok wyciśnięty z 1 pomarańczy kilka gałązek natki pietruszki 100 ml wody źródlanej Wykonanie: Umyte i obrane owoce miksujemy razem z natką
Smak mojej kuchniZielonego młodego jęczmienia, nie należy również łączyć z gorącymi płynami, gdyż utraci część witamin. Składniki: 1 mały banan 1/2 pomarańczy 1/2 jabłka 1 kiwi 2 - 3 gałązki natki pietruszki 1 łyżeczka sproszkowanego młodego jęczmienia (bez jęczmienia koktajl jest również bardzo smaczny) 1 łyżka soku z cytryny 120 ml maślanki lub jogurtu naturalnego (u mnie z maślanką) 1/2 łyżeczki startego świeżego
Kuchcik gotujepoście uwielbiam pić koktajle - dodają energii,są pyszne i zdrowe.Dziś moje dwa ulubione. 1. Koktajl zielony ze szpinakiem Składniki: 2 garście szpinaku 1/2 świeżego ogórka 1 pałeczka seler naciowego 1/2 kiwi sok z połowy cytryny 1/2 szkl wody Wszystkie warzywa,owoce pokroić na mniejsze kawałki,dodać sok z cytryny i wodę - całość zmiksować. 2. Zielony koktajl
Niespełnione zdolności kulinarnetwardych warzyw jak marchew czy burak po owoce suszone czy orzechy. Na pewno pojawi się jeszcze nie jeden przepis na smaczny koktajl. Składniki: 300 ml soku z pomarańczy i mandarynek 1 banan 1 duże jabłko (ze skórką) 2 kiwi 250 ml mleka owsianego Wszystkie składniki pokroić na cząśtki, zalać mlekiem i miksować do momentu uzyskania gładkiej konsystencji. Ewentualnie dolać wody
Delicious Titbitsdodatkiem są przepyszne, pełne witamin i innych dobroczynnych dla naszego organizmu fitozwiązków. Dlatego polecam zaczynać każdy dzień na zielono. KOKTAJL SZPINAKOWY z BANANEM Składniki: (na 1 dużą porcję) 1 duża garść szpinaku typu baby, 1 banan 1 kiwi 1/2 jabłka 1/3 małego kubeczka jogurtu naturalnego Przygotowanie: Szpinak płuczemy w wodzie. Owoce obieramy i kroimy na mniejsze kawałki
Bon appetit mon amiewiosenną energię czerpię z zielonych ( ale nie tylko ) koktajli. Zachęcam i Ciebie, żebyś "grał w zielone" i włączył do swojej diety owocowo-warzywne koktajle. Doskonałe na szybkie, drugie śniadanie. Składniki: 1 jabłko 1 kiwi garść liści roszponki 150 ml wody mineralnej niegazowanej lub tłoczonego soku jabłkowego kilka listków świeżej mięty Wykonanie: Jabłko i kiwi obrać, pokroić w cząstki. Liście
kolorowotorcikowoSzpinak – mało kalorii, mnóstwo wartości. Szpinak to bogactwo błonnika – świetnie wpływa na pracę naszego układu pokarmowego. Witamina K poprawia krzepliwość krwi, wspomaga wchłanianie wapnia
Mam To Na Widelcutego bezpestkowe w Kauflandzie. Jeżeli trafią się Wam z pestkami, to czeka Was więcej roboty przy koktajlu, bo trzeba je wszystkie wyciągnąć :-) Koktajl jest pyszny, lekko cierpki z powodu obecności pomarańczy i kiwi. SKŁADNIKI 2 małe jogurty naturalne (lub jeden duży) 3-4 pomarańcze 1 kiwi 2 banany WYKONANIE Banany muszą być dojrzałe, zaś pomarańcza jak najbardziej soczysta. Owoce obrać
Passions hobbies lifewodzie, 🍹 sokach, 🍹dodajemy do koktajli 🍹dodajemy do owsianki 🍹dodajemy do jogurtu 🍹do zup 🍹do sałatek czy surówek 🍹 NIE DODAJEMY do gorącej wody , która może spowodować straty w wartościach odżywczych TERAZ NIE POZOSTAJE NAM NIC INNEGO JA GO PIĆ , JEŚĆ I CIESZYĆ SIĘ ZDROWIEM :) SKŁADNIKI: 🍹100 ml zimnej wody mineralnej 🍹1 kiwi 🍹1 /3 ogórka świeżego(...)Szpinak myję. Kiwi obieram, wydrążam środek. Ogórka obieram kroję na 3 części. Do kubka blendera wlewam schłodzoną wodę mineralną. Wkładam umyty szpinak, obrane kiwi, obranego ogórka oraz 1 łyżeczkę mielonego młodego jęczmienia. Dokładnie blenduję na gładki koktajl. Piję od razu. NA ZDROWIE 🍹 Zielony jęczmień działa przeciwzapalnie, przeciwnowotworowo i przeciwwirusowo. Jest pomocny w leczeniu zmian skórnych, chorób sercowo-naczyniowych i cukrzycy
Gotowanie Patkitłuszczów, czyli mleka kokosowego oraz oleju MCT z dodatkiem szpinaku, awokado, kiwi i soku z cytryny lub limonki. Jeśli dodacie do niego źródła białka np. jajko, nasiona chia lub izolat (ale to już proszek ;)), otrzymacie posiłek z pełnym makro dopasowanym do Waszych potrzeb Nie zapomnijcie, że takiego koktajlu nie powinno wypijać się jednym duszkiem a pić pomału i przeżuwać(...)bieżącą wodą i odsączyć na sitku. Awokado przekroić na pół, usunąć pestkę a miąższ wydrążyć łyżeczką. Kiwi obrać i pokroić na mniejsze kawałki. W kielichu blendera umieścić wszystkie przygotowane składniki i zmiksować do uzyskania odpowiedniej konsystencji dolewają wody jeśli chcemy aby koktajl był bardziej płynny. Można ewentualnie doprawić według własnych preferencji smakowych Smacznego! — BTW całości z powyższych składników
Ola la LCHFWiosna to idealny czas na gęste i pożywne koktajle, które zastąpią nawet śniadanie. Dzisiaj moja propozycja zielonego witaminowego smoothie z płatkami owsianymi. Składniki : * 4 kostki mrożonego szpinaku * kiwi * banan * łyżka płatków bądź otrębów owsianych * 2 łyżki jogurtu naturalnego * szklanka mleka Przygotowanie : Wszystkie składniki przekładamy do blendera, mieszamy. Podajemy od razu. Koktajl przez dodanie mrożonego szpinaku jest idealnie zimny
Magiczne Życie Martyktórym mowa, jest tego najlepszym dowodem. Swoim znajomym często przyrządzam taką warzywno -owocową bombę witaminową. Idealna porcja zdrowia! Przepis poniżej. Koktajl owocowy z jarmużem Składniki: 1 duża łodyga jarmużu (bez twardych części) 1 jabłko 2 kiwi 1/2 awokado 1 gruszka 2 gałązki selera naciowego 1 banan 1/2 pomarańczy 2/4 szklanki wody mineralnej Przygotowanie: Wszystkie składniki wrzucamy do miksera bądź
Moja Mama Gotujeyerba mate bez patyczków Sok z 2 dużych pomarańczy1 kiwi0,5 avocado3-4 łyżek miodu Przygotowanie:1/ Kroimy kiwi i avocado na mniejsze kawalki i wraz z pozostałymi składnikami blendujemy na jednolity koktajl. SMACZNEGO
Kuchnia PROzdrowotnaPyszny, zdrowy, mocno zielony koktajl. Znakomita przekąska. Bardzo łatwy do przygotowania. SMACZNEGO!!! SKŁADNIKI 2 garści świeżego szpinaku pół banana kiwi pomarańcz pół szklanki wody PRZYGOTOWANIE Owoce myjemy, obieramy ze skóry, kroimy na małe kawałki. Szpinak myjemy, dodajemy do pozostałych składników. Wszystko razem dokładnie blendujemy, pod koniec dodajemy wodę (ilość zależy od tego
Zdrowo i koloroworaczej ograniczyć, i pić dwa razy tyle co dotychczas. Tak więc przede mną wyzwanie! A tymczasem zapraszam Was na koktajl, u mnie najczęściej gości jako dodatek do śniadania :). Składniki: 1/2 awokado 3 garście jarmużu sok wyciśnięty z dwóch pomarańczy 1 kiwi 2 banany 1 szkl wody mineralnej Wykonanie: Awokado, kiwi, banany pokroić wg uznania, jarmuż opłukać, wszystko wrzucić do blendera
Trufelkowo