ananasa kandyzowanego Polewa: 1 szklanka cukru pudru 2 łyżki soku z cytryny Zielony barwnik Jajeczka: 100 g mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 2 łyżki wiórek kokosowych 10 g cukru waniliowego 2 łyżki cukru 1 jajko 30 ml oleju 100 ml soku pomarańczowego 6 skorupek Żółty lukier (cukier puder + sok z cytryny + żółty barwnik) Koszyczki: 50 g czekolady mlecznej(...)babeczki wykładamy folią aluminiową lub papierem do pieczenia. Ciasto na jajeczka: W jednej misce mieszamy mokre produkty (jajko, olej, sok pomarańczowy), w drugiej suche produkty (mąka, cukry, wiórki kokosowe). Suche produkty łączymy z mokrymi. Masę przelewamy do 2/3 wysokości skorupek. Pieczemy w mocno nagrzanym piekarniku do 200*C przez 15-20 minut. Studzimy i delikatnie obieramy ze skorupki. Dekorujemy
VioletoweKucharzenieselera 1 por, biała część 2 ząbki czosnku 2 szklanki wody/bulionu sól, pieprz 2-3 łyżki tartego chrzanu świeżego lub ze słoiczka szczypta gałki muszkatołowej 3/4 szklanki mleka kokosowego 3-4 przepiórcze jaja ugotowane na twardo, natka pietruszki Warzywa obieram, myję i kroję niedbale w kostkę. Gotuję w bulionie 15-20 minut. Do miękkości warzyw. Dodaję mleko kokosowe, chrzan, szczyptę
Mango PapajaNieee! U mnie będzie kolorowo :) Stuk-stuk-stuk. Kroję marchewkę. Dzisiaj będzie na pomarańczowo. Gęsty krem marchewkowy podrasowany bardzo wyraźną w smaku czerwoną pastą curry. Warto też użyć mleka kokosowego, a nie śmietany. Wtedy smak jest bardziej tajski. Jeżeli jednak nie przepadacie za ostrymi potrawami, lepiej ograniczyć ilość pasty. Dla dzieci gotuję zupę obok, bez curry. To chyba jedyne "utrudnienie(...)łyżki klarowanego masła 1 łyżeczka świeżego posiekanego imbiru 1 łyżeczka czerwonej pasty curry 1 łyżeczka mielonej czerwonej papryki 800 ml bulionu warzywnego sól i pieprz 4 łyżki kremu kokosowego, gęstej śmietany lub jogurtu posiekana kolendra lub natka pietruszki kilka malutkich marchewek do dekoracji (mrożone ugotować) Marchew i ziemniaka obrać, umyć, pokroić w średnią kostkę. Cebulę i czosnek obrać, posiekać
Pełny talerzzielonej lub białej czekolady kolorowe drobne perełki, gwiazdki itp. kilka łyżek białego lukru (zużyłam lukier królewski po ozdabianiu pierniczków, ale może też być zwykły) 4 łyżki drobnych wiórków kokosowych Ciemną czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej. Paluszki posmarować czekoladą (np. za pomocą pędzelka), odłożyć w odstępach do zastygnięcia na papier do pieczenia. Następnie rozpuścić zieloną (lub białą) czekoladę, przełożyć do rękawa(...)woreczka i wyciskać na paluszki nitki czekoladowe na kształt choinek. Posypać cukrowymi dekoracjami, odłożyć do zastygnięcia. Wystudzone babeczki, posmarować lukrem i posypać wiórkami kokosowymi. Na środku wbić czekoladową choinkę. Żeby choinki nie połamały się podczas mocowania na babeczce, dobrze jest zrobić otwór wcześniej samym paluszkiem. Smacznego
Pełny talerztroszkę inna wersja, z makaronem noodle tortellini z grzybami w maśle orzechowym z pieczarkami i brokułem curry z kurczaka, ciecierzycy i kalafiora ( z mleczkiem kokosowym), ryż pulpeciki drobiowe w sosie curry z fasolką ( z mleczkiem kokosowym), ryż
More food, love and dreamsciasto i masę pieczemy razem. Składniki: ciasto - 500 g mąki - 300 g masła - 3 żółtka - 1 jajko - 100 g cukru pudru - skórka z 1 cytryny masa - 250 g wiórków kokosowych - 1 szklanka śmietanki 30 % - 200 g cukru pudru - 1 cukier waniliowy - 3 białka - 3 łyżki mąki ziemniaczanej - sok z 1 cytryny Przygotowanie: Z podanych składników zagniatamy kruche ciasto i odkładamy(...)lodówki na godzinę. Blachę o wymiarach 25 cm x 35 cm wyklejamy ciastem zarówno spód jak i boki formy. Wiórka kokosowe mieszamy ze śmietanką, cukrami, sokiem z cytryny, ubitą na sztywno pianą oraz mąką ziemniaczaną. Masę przekładamy na wcześniej przygotowane ciasto i pieczemy w 180 C na jasnozłoty kolor
Zainspirowana w kuchnijajek 300 g cukru 170 g mąki tortowej 180 g mąki ziemniacznej 3 łyżeczki proszku do pieczenia 1/2 l majonezu 2 cukry waniliowe Masa krówkowa Wiórki kokosowe do dekoracji Wykonanie : Jajka ubić z cukrem i cukrem waniliowym na gęsty kogel mogel. Dodać majonez i stopniowo dosypywać mąkę z proszkiem ciągle mieszając. Na końcu dodać 3 łyżki masy krówkowej(...)połowy porcji i upiec w foremce z kominkiem. Piec w temperaturze 190 stopni około 45 minut , do suchego patyczka . Po przestygnięci posmarować babkę masą krówkową i posypać wiórkami kokosowymi . Smacznego
Sama słodycz i szczypta chiliSkładniki: ( na tortownicę 18-22 cm) galaretka czerwona x 2 galaretka zielona mleko skondensowane niesłodzone- cała puszka Dekoracja: zielone wiórki kokosowe Przygotowanie: 1. Zrobić jedną galaretkę czerwoną wedle instrukcji na opakowaniu i wylać na spód tortownicy, bądź wysokiej blaszki do ciasta. 2. Wstawić do lodówki żeby galaretka całkowicie stężała. Gdy czerwona galaretka w tortownicy jest już gotowa(...)szykujemy ostatnią warstwę. 5. Następnie tą samą czynność powtarzamy z drugą połową mleka i tężejącą galaretką czerwoną. Deser jest gotowy gdy Pianka różowa stężeje. 6. Po ostudzeniu dekorujemy wiórkami kokosowymi o kolorze zielonym. Smacznego
KreatywnePinyosoby na diecie redukcyjnej, jak i wszystkich tych, którym zależy na przyroście tkanki mięśniowej. Polecam Wam orzeźwiający koktajl z ananasa. Składniki: - Świeży ananas - 1/2 sztuki - Mleczko kokosowe - 100 g - Sok z 1 pomarańcza - Liście mięty - 5 sztuk - Sok z 1/2 cytryny Sposób przygotowania: Ananasa umyć, obrać ze skórki i pokroić w drobną kostkę(...)dodać mleczko kokosowe, sok z pomarańcza i cytryny oraz liście mięty. Całość dokładnie zmiksować. Smacznego
Fit-aminastrony kuchnia Lidla . Składniki: 200 g tygrysich krewetek sól, pieprz papryka ostra sok z cytryny 3 łyżki mąki pszennej 5 łyżek mleka 1 całe jajko 2 łyżki wiórek kokosowych olej do smażenia sos słodkie chili 1. Krewetki umyć i osuszyć. Do miski dodać mąkę, mleko, jajko i wiórki kokosowe. Wszystko ze sobą połączyć. Pod koniec mieszania przyprawić solą, pieprzem
Ugotowaćporcje: 1 opakowanie ciasta francuskiego (300 g) 300 g świeżego łososia 1 pomidor 2 garście świeżego szpinaku 1 ząbek czosnku 100 ml śmietany 30% 50 ml mleczka kokosowego starty żółty ser 2 łyżeczki koncentratu pomidorowego Pudliszki sól, pieprz przyprawa do sałatek olej do smażenia masło do szpinaku Łososia umyć, osuszyć, posolić, popieprzyć i przyprawić przyprawą do sałatek. Rozgrzać patelnię(...)ułożyć przesmażony szpinak, następnie pokrojonego pomidora, rozdrobnionego łososia, a na sam koniec zalać sosem (tzn. w misce wymieszać ze sobą 2 jajka + 1 żółtko; następnie dodać śmietanę i mleczko kokosowe; przyprawić solą, pieprzem; a na sam koniec dodać koncentrat pomidorowy i starty żółty ser; całość ze sobą wymieszać, aby powstała gładka masa). Do rozgrzanego piekarnika (195°C) włożyć tartę
UgotowaćBiszkoptowe bananowe placki; z kremem orzechowo-kokosowym* i bananem *masło orzechowe+mleczko kokosowe Też zawsze macie takie rozdarcie między "ubić te białko
More food, love and dreamscukru (do rozczynu drożdżowego) 1-2 roztrzepane białka- do smarowania bułeczek opcjonalnie sezam- do posypania bułeczek przystrojenie: krem: ser mascarpone, roztopiona czekolada deserowa- pół tabliczki, trochę mleka zielone wiórki kokosowe całe płatki migdałów Przygotowanie: ciasto: Ziemniaki pokroić na małą kosteczkę i ugotować do miękkości. Zrobić puree, dodając 1 łyżkę masła, mleko, cukier oraz sól. Zachować pół szklanki wody(...)mascarpone, dokładnie wymieszać Po ostudzeniu rozkroić bułeczki na pół, Na spodnią część nałożyć dużą ilość kremu, posypać płatkami migdałowymi, na górną część nałożyć malutką ilość kremu i posypać wiórkami kokosowymi, Złączyć obie części razem. Nasze hamburgery są już gotowe Smacznego
KreatywnePinytrio na popołudniowy deser . składniki na 8 kulek 1 białko niecałe pół szklanki cukru tabliczka czekolady 50 g drobno posiekanych orzechów laskowych 1 szklanka mleka w proszku wiórki kokosowe przepis Czekoladę strugamy na tarce na wiórki . Białko ucieramy z cukrem dodajemy do niego posiekane orzechy , mleko w proszku i startą czekoladę . Masa musi być jednolita . Z masy formujemy kulki(...)które obtaczamy w wiórkach kokosowych , pozostawiamy do obeschnięcia i chłodzimy w lodówce
Smakowite Daniaświątecznym stole . składniki na formę ciasta 30 dag maki 200 g masła 3 jajka 1/2 szklanki cukru cukier waniliowy 16 g 2 łyżeczki proszku do pieczenia 100g wiórków kokosowych przepis Masło ucieramy z cukrem i cukrem waniliowym .Dodajemy na przemian cały czas ucierając po jednym jajku i mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia , dosypujemy wiórki kokosowe. Utartą masę wykładamy
Smakowite Dania