kokosowy - 4500 przepisów (strona:141/300)

Dietetyczny obiad, kluseczki szpinakowe i puree z marchwi 225

dwóch łyżek, które maczamy w wodzie kładziemy kluski. Gotujemy po około 3 minuty.  Wyjmujemy łyżką cedzakową. Puree z marchwi: - 4 marchewki - odrobina kurkumy, sól,  - 3 łyżki mleczka kokosowego Marchewki gotujemy do miękkości. Miksujemy blenderem z mleczkiem kokosowym i przyprawami. Podajemy gorące z gorącymi kluseczkami, posypujemy uprażonymi pestkami z dyni i skrapiamy olejem sezamowym.  Gotowe! ;-)) Smacznego! Zapraszam

SMYKWKUCHNI
A niech cię piernikowy domku! Pierniki 148

masła 150 g cukru 1,5 łyżeczki sody oczyszczającej 5 łyżeczek przyprawy korzennej do piernika 6 łyżek płynnego miodu Dodatkowo 100 g czekolady (rozpuszczonej do dekorowania pierników) wiórki kokosowe na lukier 1 białko 1 szklanka cukru pudru Sposób przygotowania W garnuszku rozpuścić masło, dodać cukier i miód. Mieszać do momentu rozpuszczenia się cukru. Odstawić do ostygnięcia. W dużej misce wymieszać(...)cukru pudru. Dekorować przed podaniem lukrem (zrobiłam z papieru do pieczenia rożek i odcięłam końcówkę, tak malowałam wzroki na gotowych piernikach) lub maczać w roztopionej czekoladzie i w wiórkach kokosowych

pink envelope
Malinowy sernik i owoce leśne 163

tłustego dwukrotnie zmielonego 1 opakowanie budyniu malinowego 4 jajka 120 ml śmietanki kremówki 2/3 szklanki cukru pudru Dodatkowo 100 g czekolady mlecznej 100 g owoców leśnych (do dekoracji) wiórki kokosowe Sposób przygotowania Herbatniki pokruszyć drobno, dodać do nich roztopione masło. Dno tortownicy (moja ma 26 cm) wyłożyć papierem do pieczenia, a boki nasmarować tłuszczem. Pokruszone ciasteczka wysypać i wcisnąć(...)Kiedy już ostygnie, włożyć najlepiej na całą noc do lodówki.  Na drugi dzień rozpuścić czekoladę, polać nią ciasto z góry, dodatkowo można przyozdobić je owocami leśnymi lub wiórkami kokosowymi. Smacznego

pink envelope
Cupcakes! 128

pieczenia 100 g cukru mokre 150 ml maślanki 50 ml oleju 2 jajka Dodatkowo 250 ml śmietany kremówki 30% 2 łyżki cukru pudru 0,5 łyżeczki kakao wiórki kokosowe Sposób przygotowania W misce wymieszać ze sobą wszystkie suche składniki. W oddzielnej misce roztrzepać jajka z maślanką i olejem. Przelać mokre składniki do suchych. Przemieszać ciasto, do momentu połączenia się wszystkich(...)Przygotowanie bitej śmietany - mocno schłodzoną kremówkę ubić na jak największych obrotach miksera, dodać pod koniec cukier puder i kakao. Ostudzone babeczki przyozdobić bitą śmietaną i oprószyć wiórkami kokosowymi

pink envelope
Wąsate mufffinki 152

mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 100 g cukru 1 opakowanie budyniu bananowego mokre 150 ml mleka 2 jajka 50 ml oleju 2 dojrzałe banany Dodatkowo wiórki kokosowe drażetki cukrowe wąsy rozpuszczona biała czekolada Sposób przygotowania W misce wymieszać wszystkie suche składniki. W oddzielnej misce roztrzepać jajka, dodać mleko, olej i rozgniecione banany, wymieszać. Przelać mokre składniki do suchych(...)przemieszać ciasto kilka razy. Napełnić ciastem ok. 3/4 wysokości foremki i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni. Piec 20 -25 min. Przyozdobić rozpuszczoną białą czekoladą, posypać wiórkami kokosowymi i lukrowanym wąsem

pink envelope
905. Placuszki ryżowe & misja, zasłodzić bliskich. 137

też eklerki, troche inne, bo okrągłe i zamiast czekoladą to oblane kawowym karmelem  A skoro już o bezie mowa to dla mamy powstał takli o to tort (lekko kokosowe bezy, przełożone kokosowym kremem z mascarpone z ananasem, wszystko zwieńczone ananasowym karmelem i prażonymi płatkami migdałowymi)   tort w "przekroju", jeszcze przed złożeniem   aa tu już

More food, love and dreams
Poranna owsianka II i Dzień Kobiet 139

font-family:"Times New Roman"; mso-bidi-theme-font:minor-bidi; mso-fareast-language:EN-US;} Składniki: 3-4 łyżki płatków owsianych ¾ szklanki mleka lub wody 2 łyżki wiórków kokosowych ½ banana 2-3 łyżki jagód Namocz na płatki w mleku lub wodzie (moczenie pomaga nam trawić płatki i uwalnia maksymalną ilość składników odżywczych). Dodaj rano jeszcze trochę płynu. W zależności(...)tego, ile masz czasu, albo podgrzej przez minutę w mikrofali albo kilka minut na kuchence. Odstaw, dodaj wiórki kokosowe i wymieszaj. Dodaj pokrojonego banana i jagody i już możesz jeść. A dzisiaj o Dniu Kobiet (2012, Maria Sadowska). Inspirowana prawdziwymi wydarzeniami historia kobiety, która miała odwagę stawić czoło pewnej korporacji (mimo, że jej nazwa to Motylek, to i tak wiadomo

Qlinarnie i Qlinarnie
Warzywa w mleku kokosowym i Kuźnia 181

danie, dla niebojących się eksperymentów! Znalezione tutaj . 2 porcje. Składniki:   ½ cukinii 1 marchewka 1 por lub cebula ½ brokułu olej ½ puszki zielonego groszku sól, pieprz, sos sojowy ½ puszki mleka kokosowego (ok. 150ml) opcjonalnie: curry Cukinię, pora i marchewkę pokrój na talarki. Brokuł podziel na różyczki. Na patelni rozgrzej olej. Wrzuć pora i chwilę podsmaż. Delikatnie dolej trochę wody. Następnie dodaj(...)ogniu do miękkości (kilkanaście minut). Dolej jeszcze trochę wody, jeśli wyparowała, a warzywa jeszcze nie są miękkie. Na końcu dodaj groszek, sól, pieprz, sos sojowy do smaku i mleko kokosowe. Świetnie pasuje również curry. Wymieszaj i podawaj z ryżem. Jeśli chcesz spróbować ciekawych piw, np. z owocami, karmelem, ale też miodowych, orkiszowych i wielu, wielu innych... (polecam Śliwkę w piwie

Qlinarnie i Qlinarnie
Danie z czerwonej soczewicy, Kieł 174

pokrojonych pomidorów 1 cebula 4-5 ząbków czosnku olej 1 łyżeczka kurkumy 1 łyżeczka zmielonego kminku 1 łyżeczka kolendry 1 łyżka curry lub garam masali 3-4 łyżki mleka kokosowego sól Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size(...)wrzeć, wrzuć ziemniaki, papryczkę, soczewicę i pomidory. Gotuj do miękkości. Odstaw. Drobno pokrój cebulę oraz czosnek. Podsmaż krótko na rozgrzanym oleju. Dodaj do garnka razem z przyprawami i mlekiem kokosowym. Wymieszaj i podawaj. Szokujący, pełen przemocy, łamiący wszelkie tabu, kontrowersyjny - grecki Kieł (2009, Giorgos Lanthimos). Nic tutaj nie jest takie, jak powinno. Na ten film trzeba się przygotować psychicznie. Sprawdźcie

Qlinarnie i Qlinarnie
Truskawki na 3 sposoby, stary Rzeszów na okrągłej kładce 204

Wersja dla najbardziej leniwych – świeże truskawki z bitą śmietaną kokosową . Szybka i zdrowsza alternatywa dla zwykłej śmietany. Po prostu ubij gęste mleko kokosowe z cukrem i polej nim świeże truskawki. Smakują rewelacyjnie! 2.    Wersja dla średnio leniwych – jaglany pudding z truskawkami . Przygotujemy jak pannę cottę , ale bez wanilii i przed wylaniem masy jaglanej, wykładamy boki formy silikonowej pokrojonymi

Qlinarnie i Qlinarnie
Ciasto śliwkowe z kaszą manną, promo województwa 180

dżemu własnej roboty bez dodatku żelfixu. Przepis (zmieniony) stąd . Składniki: 1 szklanka kaszy manny 1 łyżeczka proszku do pieczenia ½ szklanki brązowego cukru (lub białego) ½ szklanki gęstego i tłustego mleka kokosowego ½ szklanki gęstszego dżemu domowej roboty  (np. jabłkowego, brzoskwiniowego , morelowego) 5-7 śliwek Wymieszaj w misce kaszę mannę, cukier i proszek do pieczenia. Dodaj dżem jabłkowy, mleko kokosowe i dokładnie

Qlinarnie i Qlinarnie
Czekoladowe praliny, filmy Xaviera Dolana 185

tabliczka gorzkiej wegańskiej czekolady 1 szklanka ugotowanej ciecierzycy 3-4 łyżki płatków owsianych 1 ½ szklanki mleka w proszku (sojowego lub zwykłego 26% tłuszczu) do obtoczenia: kakao, sezam lub wiórki kokosowe Wymieszaj energicznie gorącą wodę z cukrem, kakao, siemieniem i połamaną czekoladą. Dodaj do ciecierzycy z płatkami owsianymi i zblenduj na gładką masę. Dodaj mleko w proszku i dokładnie wymieszaj. Odstaw(...)lodówki na co najmniej 12 godzin. Następnego dnia formuj kule i obtaczaj, np. w wiórkach kokosowych, kakao lub sezamie.  Przepis dodaję do akcji: Organizator: WEGANON Filmy Xaviera Dolana to dla mnie prawdziwa uczta duchowa. Jestem bezgranicznie pełna zachwytu dla jego talentu. W wieku 20 lat (!) debiutował filmem Zabiłem moją matkę (2009). Debiut znakomity – piękne obrazy, muzyka, scenariusz… Zachwycające wyczucie

Qlinarnie i Qlinarnie
Kwiat drożdżowy z nutellą 140

Zapraszam :)  Składniki : 1 kg mąki 2 szklanki mleka 100 g margaryny roztopionej 4 żółtka 1 szklanka cukru 5 dag drożdży  2 cukry waniliowe Nutella  Wiórki kokosowe Białko  cukier   Wykonanie : Do ciepłego mleka dodać drożdże , cukier , cukier waniliowy , szklankę mąki , wymieszać i odstawić w ciepłe miejsce aby drożdże ruszyły. Gdy drożdże podrosną dodać żółtka(...)równych nacięć . Bierzemy po 2 paski i wywijamy dwa razy na zewnątrz , jeden w lewą stronę , drugi w prawą stronę. Tak przygotowany kwiat smarujemy roztrzepanym białkiem i posypujemy wiórkami kokosowymi z cukrem. Z ciasta możecie zrobić dowolne nacięcia i wywijać w różne kształty . Ja jeną część zrobiłam np: z kwadratu . Pieczemy w temperaturze 180 st około20/25 minut na złoty kolor

Sama słodycz i szczypta chili
37. Ciasto pijany kokos 274

szklanki mąki 1/2 szklanki cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenie 4 żółtka 300 g dżemu z czarnej pożeczki krem 1 kostka margaryny 1 szklanka kaszki manny 1 szklanka wiórków kokosowych 1 szklanka cukru 1 szklanka czystej wódki Do miski wsypać wiórki, kaszkę, cukier i wlać wódkę, wymieszać i zostawić na noc.Następnego dnia masę włożyć na sito, aby ewentualny alkohol(...)odcedzić. Alkohol ten smakuje jak likier kokosowy i można go wypić ;-) Margarynę ucieramy i dodajemy po łyżce masy. Składniki na ciasto mieszamy, szybko ugniatamy i wstawiamy na 60 minut do lodówki. Następnie ciasto podzielić na dwie części i wyłożyć nim dwie identyczne foremki, posmarować dżemem i piec przez 15-20 minut w 170 stopniach. Gdy ciasto wystygnie przełożyć kremem

Jadło i czytadło
92. Tort bezowy z brzoskwiniami na I Komunie Św. 364

bezowe okrągłe blaty 2 puszki brzoskwiń w syropie 2 galaretki brzoskwiniowe 1 litr kremówki 1 łyżka żelatyny 1 szklanka wiórek kokosowych ozdobne cukiernicze koraliki Dwie galaretki przygotować w 2 szklankach wody. Brzoskwinie odcedzić. Odłożyć większe kawałki do dekoracji. Pozostałe pokroić w drobną kosteczkę. Kremówkę ubić. Odłożyć ok. 2 szklanek do dekoracji. Pozostałą ubitą śmietanę wymieszać z brzoskwiniami i tężejąca galaretką(...)Szybko przełożyć masą blaty bezowe. Żelatynę rozpuścić w ok. ¼ szklanki gorącej wody. Zimną i tężejącą wymieszać z odłożoną kremówką. Posmarować nią tort, udekorować brzoskwiniami, a boki obsypać wiórkami kokosowymi. Na brzoskwinie można jeszcze ewentualnie wylać cienką warstwą galaretkę brzoskwiniową

Jadło i czytadło

Proponowane wyszukiwania