Koktajl bananowo-malinowy bez nabiału 292Ostatnio kupuję mleko kokosowe w litrowym kartoniku (o najlepszym składzie jak dotąd: tylko ekstrakt kokosowy 85%, woda) i w związku z tym mogę go wykorzystać w wielu daniach. Dzisiaj na drugie śniadanie przygotowałyśmy z córeczką pyszny, zdrowy „Koktajl bananowo-malinowy bez nabiału” . O tej porze używam malin mrożonych. Banana dodaje niemrożonego, dzięki temu gotowy koktajl nie jest zimny
Moja Delicja
Fit krem czekoladowy na kanapki 152też przygotowałam zdrową wersję kremu czekoladowego na kanapki. Robi się go dziecinnie łatwo, a jest przepyszny. SKŁADNIKI 1 dojrzałe awokado 2 łyżki kakao 2 łyżki miodu 1 łyżeczka oleju kokosowego WYKONANIE Awokado obrać ze skórki, wyciągnąć pestkę i przełożyć do misy blendera. Dodać kakao, miód i olej kokosowy, po czym włączyć urządzenie. Powinna powstać nam jednolita, błyszcząca masa bez grudek
Passions hobbies life
Domowa granola 236szklanki ziarenek (u mnie chia, siemię lniane i słonecznik) 3/4 szklanki suszonych owoców (u mnie rodzynki, brzoskwinie i jagody goja, liofilizowane truskawki) 4 łyżki miodu 4 łyżki oleju kokosowego sok z 1/2 pomarańczy Do miski wyciskamy sok z pomarańczy, dodajemy płynny miód i olej kokosowy (można lekko podgrzać jeśli nie jest płynny), mieszamy. Dodajemy płatki owsiane, orzechy i nasiona, mieszamy
Ciastkozercy
Czekoladowo-kokosowy mus z chia i pomarańczami 160deser powinien zaspokoić chęć na słodkości u każdego łakomczuszka ;) Wystarczy wymieszać kilka składników, odstawić deser na 1-2 godziny do lodówki i gotowe. Na zdrowie! 3 porcje: puszka śmietanki kokosowej 40 g chia 3 łyżki surowego kakao 2 łyżki syropu klonowego duża czerwona pomarańcza skórka starta z pomarańczy Śmietankę koksową mieszamy z kakao, chia i syropem klonowym. Z pomarańczy ścieramy(...)pozostałości wyciskamy sok, który również dodajemy do musu. Mieszamy, nakładamy do miseczek lub słoiczków i dekorujemy cząstkami pomarańczy. Odstawiamy do schłodzenia na 1-2 godziny. Smacznego :) Artykuł Czekoladowo-kokosowy mus z chia i pomarańczami pochodzi z serwisu Mienta blog
Mienta blog
Shake bananowy z mlekiem kokosowym 222Shake bananowy z mlekiem kokosowym, płatkami owsianymi i nutą cynamonu (można pominąć). Sycący, gęsty, lodowy, kremowy, pyszny. Bez cukru i bez nabiału. Na śniadanie, drugie śniadanie lub deser. Uwielbiam z liofilizowanymi malinami lub czekoladowym, domowym ciasteczkiem :) Taki shake bananowy to kolejny sposób na dojrzałe banany, które wrzucamy do zamrażarki i wyciągamy wtedy, kiedy najdzie nas ochota na małe co nieco(...)www.mojadelicja.pl/wp-content/uploads/2017/02/2bananowy-shake-mleko-kokosowe-dairy-free-vegan-banana-smoothie-1170x874.jpg The post Shake bananowy z mlekiem kokosowym appeared first on Moja Delicja - Przepisy kulinarne
Moja Delicja
Deserki kokosowe z chia 272Składniki: 2 szklanki napoju kokos Hortex 1 jogurt naturalny (200 ml) 2 łaskie łyżki żelatyny 50 g chia 50 ml Malibu sos owocowy, u mnie wiśniowy wiórki kokosowe Przygotowanie: W … Czytaj dalej Deserki kokosowe z chia
czarrna od kuchni
Pudding chia 203bezcukrowe oraz specjalną ofertę dla wegan i wegetarian. Polecam Wam i firmę i produkt. A poniżej moja inspiracja na pudding chia. :) Składniki: 1/4 szklanki nasion chia 400 ml mleka kokosowego syrop z jeżyn owoce: jeżyny, maliny, borówki Wykonanie: Wsyp do pojemnika nasiona chia, zalej je następnie mlekiem kokosowym. Wymieszaj dokładnie, odstaw na parę godzin (najlepiej na noc) do lodówki
Garniec Magalie
Pieczone pączki z białą czekoladą 248żółtko (białko zostawiamy do posmarowania) 1 łyżka gęstej śmietany 18% 150 g masła lub margaryny szczypta soli Polewa czekoladowa: 150 g białej czekolady 100 ml śmietany kremówki 30% płatki kokosowe lub wiórki kokosowe listonic_type='fooddrink';listonic_theme='addToShoppingList7';listonic_content=''; document.write(" "); Mleko lekko podgrzewamy (powinno być letnie, a nie gorące) dodajemy do niego dwie łyżki mąki pszennej i łyżkę
Poezja smaku
Batony musli 193wielu wariantach. Składniki: 2 szklanki płatków owsianych 3 łyżki masła 1/2 szklanki brązowego cukru 1/3 szklanki miodu 1/4 szklanki poszatkowanych orzechów laskowych 3/4 szklanki poszatkowanych migdałów 1/2 szklanki wiórków kokosowych 1,5 łyżeczki cynamonu 2 łyżki cukru waniliowego 1/2 szklanki suszonej żurawiny 1 szklanka suszonych moreli 1 łyżeczka soli Sposób przygotowania: Na początku piekarnik nagrzewamy do temperatury 180 stopni. Blaszkę(...)wysokim brzegiem smarujemy masłem i wykładamy papierem do pieczenia, który również smarujemy masłem. Do dużej miski wsypujemy płatki owsiane, wiórki kokosowe oraz orzechy. Wszystkie składniki mieszamy ze sobą i następnie wysypujemy na blaszkę i uklepujemy. Blaszkę wkładamy do piekarnika na 15 minut. Po tym czasie blaszkę wyciągamy a temperaturę zmniejszamy do temperatury 150 stopni. W garnku na małym ogniu rozpuszczamy
FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarne
Orzechowy budyń jaglany z owocami FIT 221deser, a nawet przekąskę między posiłkami. A sekretem na idealnie gładki i delikatny budyń jest jego długie gotowanie na bardzo małym ogniu. Wypróbujcie! Składniki: – 220ml + 220ml mleka (napoju) kokosowego – 100g kaszy jaglanej (1 woreczek) – 2 łyżki masła orzechowego – 1 banan – 1/2 pitai (smoczego owocu) – garść ziarenek granatu – kilka kostek gorzkiej czekolady Kaszę jaglaną(...)umieszczamy w sitku i płuczemy gorącą wodą z kranu. Kaszę umieszczamy w rondelku i dodajemy 220ml mleka kokosowego, przykrywamy i gotujemy na jak najmniejszym ogniu, aż kasza wchłonie całe mleko (ok. 15-20 minut). Następnie ponownie dodajemy 220ml mleka wraz z masłem orzechowym, mieszamy i znów chwilę podgrzewamy, aż wchłonie całość. W misie blendera umieszczamy ugotowaną kaszę, dodajemy pół banana
Be Fit Be Strong
Małe słodkości 179niezapowiedziani goście. Tak więc do dzieła! Muffiny owsiane z jabłkiem składniki: 1 szklanka mąki owsianej 2 łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżeczki cynamonu szczypta soli 2 jajka mleczko kokosowe 165 ml - mała puszka 3 łyżki oliwy z oliwek 1/2 szklanki daktyli 1 jabłko wykonanie: Daktyle zalewamy wrzątkiem i odstawiamy na 10 minut by zmiękły. Następnie odcedzamy(...)miksujemy z mleczkiem kokosowym. Do tej mikstury dodajemy pozostałe mokre składniki i mieszamy. W drugiej misce łączymy ze sobą suche składniki i dodajemy do nich mokre. Na końcu dokładamy jabłko pokrojone w kosteczkę. Mieszamy i napełniamy ciastem foremki do muffinek. Pieczemy przez około 20-25 minut w temperaturze 200 stopni
Przysmaki Karolki
Zdrowa czekolada domowa 241dodatki np. orzechy laskowe. Spróbujcie. Warto czasem zrobić sobie taką domową, zdrowszą wersję czekolady. Przygotowanie jest naprawdę proste. Spójrzcie na przepis Składniki: (na 1 mniejszą tabliczkę) 1/2 szklanki oleju kokosowego 2-3 łyżki miodu (u mnie wielokwiatowy ze ZdrowyMarket24 ) 1/4 szklanki ciemnego kakao ulubione dodatki: u mnie mała garść owoców liofilizowanych (truskawka, malina, jeżyna, jagody) Przygotowanie: Rozpuszczamy olej kokosowy. Ciepły
Słodkie okruszki
Batony musli 212wielu wariantach. Składniki: 2 szklanki płatków owsianych 3 łyżki masła 1/2 szklanki brązowego cukru 1/3 szklanki miodu 1/4 szklanki poszatkowanych orzechów laskowych 3/4 szklanki poszatkowanych migdałów 1/2 szklanki wiórków kokosowych 1,5 łyżeczki cynamonu 2 łyżki cukru waniliowego 1/2 szklanki suszonej żurawiny 1 szklanka suszonych moreli 1 łyżeczka soli Sposób przygotowania: Na początku piekarnik nagrzewamy do temperatury 180 stopni. Blaszkę(...)wysokim brzegiem smarujemy masłem i wykładamy papierem do pieczenia, który również smarujemy masłem. Do dużej miski wsypujemy płatki owsiane, wiórki kokosowe oraz orzechy. Wszystkie składniki mieszamy ze sobą i następnie wysypujemy na blaszkę i uklepujemy. Blaszkę wkładamy do piekarnika na 15 minut. Po tym czasie blaszkę wyciągamy a temperaturę zmniejszamy do temperatury 150 stopni. W garnku na małym ogniu rozpuszczamy
FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarne