kokosowe - 19941 przepisów (strona:240/1330)

Ciasto Bounty bez pieczenia + film 255

Bajecznie proste w przygotowaniu i pyszne ciasto Bounty bez pieczenia, odwzorowane na popularnym batoniku to prawdziwa uczta dla podniebienia. Spód z herbatników kakaowych, kokosowa masa oraz polewa czekoladowa stanowi spójną całość i będzie znakomitą propozycją dla miłośników kokosa.   składniki na tortownicę(...)masa          400 g wiórków kokosowych 100 g miękkiego masła 1 puszka mleka skondensowanego słodzonego ( 530 g )                     polewa 100 g margaryny 1 tabliczka gorzkiej czekolady 1 tabliczka mlecznej czekolady przepis Herbatniki  miksujemy

Smakowite Dania
Muffinki daktylowe z kokosową kruszonką 152

Pomysł na babeczki w nieco zdrowszej wersji ;) Z daktylami i orzechami włoskimi, z dodatkiem oleju kokosowego, który nadaje im pięknego aromatu i cudownego smaku. Szybko znikają, dlatego lepiej przygotujcie je od razu z podwójnej porcji ;) Szeroki wybór super food znajdziecie w sklepie internetowym www.sklepaganex.pl Jeżeli przygotowałaś/eś danie z tego przepisu, proszę o jego zdjęcie :). Wyślij je na adres(...)mąki pszennej pełnoziarnistej 50 g tartych orzechów włoskich 25 g cukru brązowego 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej szczypta soli 150 ml mleka 100 ml oleju kokosowego 1 łyżka miodu 2 jajka 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego Kokosowa kruszonka: 75 g masła 75 g brązowego cukru 80 ml mleka 65 g płatków kokosowych Daktyle zalać wrzątkiem i odstawić

Domowa cukiernia Ewy
Bułki kokosowe 90

Smaczne bułki o kokosowym smaku. Mięciutkie i bardzo wciągające. 3 szkl ( 480 g ) mąki 0,5 szkl ( 60 g ) wiórek kokosowych 0,5 puszki ( 200 g ) mleczka kokosowego 20 g świeżych drożdży 100 ml wody 0,5 szkl ( 120 g ) cukru trzcinowego szczypta soli dodatkowo : 0,5 szkl

Polska Zupa
Obłędnie kremowe ciasto kokosowe z białą czekoladą, a la raffaello 760

dziwnego, że jest dobre (kokos, biała czekolada, śmietanka i pyszna chrupiąca kakaowa tarta na spodzie takie połączenie musi smakować)   Składniki :  Na krem :  1 puszka mleczka kokosowego 3/4 szklanki śmietany 12% 100 g białej czekolady 3/4 szklanki wiórków kokosowych 1/3 mąki ziemniaczanej/z tapioki  ok 1 szklanka mąki Ciasto : robiłam z tego przepisu tylko zamiast orzechów dodałam(...)kakao - klik   Przygotowanie :  Do miski wlewamy śmietankę, mleczko kokosowe, białą czekoladą i ok 1/2 szklanki mleka gotujemy na małym ogniu (lub lepiej w kąpieli wodnej) aż do rozpuszczenia czekolady, następnie mieszamy mąkę ziemniaczaną z zimnym mlekiem ok (1/3 kubka) i dodajemy do masy śmietankowo kokosowej i mieszamy do zgęstnięcia jeśli jest za mało gęsta można rozrobić dodatkową porcję

zdrowa vege kuchnia
Rafaello 144

Najlepsze po 2-3 dniach, kiedy krakersy zmiękną. Przepis na dużą formę z 4 warstwami krakersów zapożyczyłam z bloga www.domowe-wypieki.pl i trochę zmodyfikowałam. Składniki: około 560g krakersów 300g wiórków kokosowych + 100g na posypkę 1 litr mleka 1 ½ szklanki cukru + 2 łyżki cukru do posypki 5 łyżeczek cukru waniliowego 375g masła 6 płaskich łyżek mąki pszennej 6 płaskich łyżek mąki ziemniaczanej(...)mleka zagotować. Wlać do gotującego się mleka i ugotować budyń, ciągle mieszając. Budyń ostudzić. Masło utrzeć mikserem. Dalej miksując dodawać porcjami zimny budyń. Wyłączyć mikser i dodać 300g wiórków kokosowych. Na blachę prostokątną o wymiarach 25 x 40cm wyłożyć warstwę krakersów. Na krakersach rozsmarować trochę masy. Postępować tak dalej, aż do wyczerpania składników. Na górze ma być masa budyniowa. Masło

Cukiernia Pychotki
Wegańskie BUCHTY czyli kluski na parze 180

parze około 10 minut każdą porcję. Buchty rosną w trakcie gotowania, więc pokrywka nie powinna być płaska. Podawać najlepiej na bieżąco gorące, bo na takich najlepiej rozpuszcza się olej kokosowy vel masło, krem czekoladowy, konfitury, itd. Osobiście robię więc po 6 sztuk na raz, akurat w sam raz na jedno rozdanie na naszą czwórkę, a w czasie kiedy jemy, gotuje(...)się już następna porcja. Z czym podawać? Z czym dusza zapragnie. Ja na górę daję odrobinę oleju kokosowego, który pod wpływem ciepła rozpuszcza się i daje fajny maślany posmak i do tego np.: - jagody lub dowolne konfitury, - krem czekoladowy ze słoika albo sos czekoladowy zrobiony w międzyczasie, - zestaw wiśnie + czekolada, moja miłość :) - cukier kokosowy albo syrop klonowy, - zamiast oleju

Wegański blog WSZYSTKO JEST W GŁOWIE
Karaibska zupa z owocami morza 151

ząbki czosnku  1 papryka czerwona  1 papryka zielona  sól i pieprz  2 cm świeżo startego imbiru  pęczek kolendry  1 łyżeczka oleju kokosowego ewentualnie masła  2 łyżeczki pasty chilli  sok z pół limonki  1 por  125 ml mleczka kokosowego  2 l bulionu rybnego  Ciekawe rozwiązania znajdziecie tutaj Przygotowanie: Omułki(...)kostkę 2 cm na 2 cm, 1 łyżeczkę pasty chilli, sok z limonki i połowę posiekanej kolendry mieszamy ze sobą aby wszystko przeszło smakiem.  W garnku rozgrzewamy olej kokosowy. Dodajemy pokrojone w półplasterki cebulę, pora, papryki i wszystko dusimy pod przykryciem z 10 min, a następnie oddajemy posiekany czosnek i dusimy jeszcze z 5 min. Następnie zalewamy wszystko bulionem

Niezły Młynek
sernik pina colada 176

proszku do pieczenia łyżka kakao 2 łyżki oleju rzepakowego  na masę serową: 1 kg sera trzykrotnie mielonego  5 jajek 100 ml oleju rzepakowego 1 szklanka drobnych wiórek kokosowych 3/4 szklanki mleczka kokosowego 40 g mąki ziemniaczanej dodatkowo: słoiczek dżemu ananasowego 2 łyżki płatków kokosowych Tortownicę wyścielić papierem do pieczenia. Przygotować biszkopt: białka ubić na pianę. Kiedy będzie sztywna(...)kwadrans.  W tym czasie przygotować masę serową:Żółtka oddzielić od białek. Żółtka utrzeć z cukrem na puszystą, jasną masę. Nadal ucierając dodawać po łyżce sera, następnie wiórki, mleczko kokosowe, olej rzepakowy i mąkę ziemniaczaną. Białka ubić na sztywno i delikatnie wmieszać za pomocą łyżki do masy serowej. Masę wylać na podpieczony biszkopt (nie należy go studzić) i wstawić

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Walentynkowe pralinki a'la Rafaello 118

kuszą, oj kuszą! Specjalnie na walentynki zabarwiłam wiórki na czerwono, ale zwykłych też możecie użyć, będą pralinki Rafaello ;) Składniki (10sztuk): 50g kaszy jaglanej (przed ugotowaniem) 3/4 szklanki mleka kokosowego ( u mnie napój kokosowy Alpro), możecie użyć też zwykłego mleka łyżka miodu 2 łyżki wiórek kokosowych kilka kropel aromatu migdałowego wiórki kokosowe do obtoczenia Kaszę umieszczamy na sicie, płuczemy bieżącą wodą

Czerwona Porzeczka
Mufinki czekoladowo-kokosowe 135

podpatrzyłam gdzieś w necie ale nie pamiętam gdzie. 100 g mąki luksusowej Młynomag 100 g cukru  100 ml mleka  100 ml oleju  2-3 łyżki wiórków kokosowych Skworcu 80 g czekolady [ u mnie z orzechami i rodzynkami] 2 jajka  2 łyżki kakao Skworcu 1 łyżeczka proszku do pieczenia Sk wor cu dodatkowo: 20g czekolady wiórki kokosowe(...)dodać połamaną czekoladę, mieszać aż czekolada się rozpuści i  zostawić do całkowitego ostygnięcia. Do zimnej mieszanki dodać olej i jajko, składniki krótko wymieszać .D o ciasta wsypać wiórki kokosowe, mąkę z proszkiem do pieczenia i wymieszać.F ormę na muffiny wyłożyć papilotkami, do każdej papilotki nałożyć ciasto do około 2/3 wysokości.W stawić do nagrzanego piekarnika, piec

Moje domowe kucharzenie
Tort truskawkowo- kokosowy na białkach 174

wody 2 łyżeczki cukru Mus truskawkowy: 200g rozmrożonych truskawek 5 łyżeczek cukru 1 galaretka truskawkowa ok 180ml soku z rozmrażanych truskawek, a jeśli mamy mniej dolewamy przegotowaną wodę Masa kokosowa: 150g wiórek kokosowych 60ml likieru kokosowego Polewa: 100g margaryny 20ml wody przegotowanej 80g cukru pudru 50g mleka w proszku Dodatkowo: 1 galaretka truskawkowa 250ml słodkiej śmietanki 30% 4 łyżki cukru(...)truskawkową. Mieszamy do rozpuszczenia i studzimy. Zimną lecz nie całkiem zastygłą masę wylewamy na pierwszy płat biszkopta pozostawiając ok 6 łyżek musu. Przykładamy drugim blatem i chłodzimy. 4. Masa kokosowa: Zimną śmietankę ubijamy na sztywno z dodatkiem śmietanfixu. Dodajemy cukier puder oraz serek mascarpone. Dzielimy na dwie części. Kokos zalewamy likierem, dobrze mieszamy i dodajemy do połowy masy śmietanowej. Łączymy

Kuchnia w czekoladzie
Tort bez glutenu, bez laktozy, bez jajek 63

gryczanej 2 łyżeczki proszki do pieczenia pół szklanki oleju  4 łyżki agawy 1,5 szklanki mleka ryżowego 4 łyżki kakao Składniki na krem: pół szklanki kaszy jaglanej mleko kokosowe (tylko gęsta część) 10 łyżek wiórek kokosowych 2 łyżki agawy 2 listki żelatyny Składniki na czekoladę: 10 daktyli 1 szklanka mleka ryżowego 2 łyżki oleju kokosowego 3 łyżki kakao Ciasto(...)miękkości. Po ugotowaniu przełożyłam do miski i wystudziłam. Żelatynę odpowiednio przygotowałam (listki żelatyny należy rozpuścić w wodzie i gotować ok 5 minut). Do kaszy dodałam gęstą część mleka kokosowego, wiórki, żelatynę oraz agawę. Wszystkie składniki zmiksowałam za pomocą miksera. Krem wstawiłam do lodówki. Czekolada: Daktyle zalałam mlekiem i gotowałam pod przykryciem przez 15 min. Następnie zmiksowałam za pomocą blendera, dodałam

nietadieta
Ciasto marchewkowe z kremem jaglano - kokosowym, bez glutenu, bez laktozy, bez jajek, bez cukru 114

szklanki mąki ryżowej 200 ml mleka ryżowego 2 łyżeczki proszku do pieczenia BIO pół szklanki oleju słonecznikowego pół szklanki rodzynek pół szklanki jagód goji agawa Składniki na krem: mleko kokosowe BIO (gęsta część) 3/4 szklanki kaszy jaglanej 10 łyżek wiórek kokosowych agawa orzechy włoskie do dekoracji Ciasto: Marchewkę obrałam i starłam na dużych oczkach. Rodzynki i jagody goji zalałam wrzątkiem(...)międzyczasie przygotowałam krem. Kaszę jaglaną wypłukałam zimną wodą, przełożyłam do garnka i ugotowałam do miękkości. Po ugotowaniu przełożyłam do miski i wystudziłam. Do kaszy dodałam gęstą część mleka kokosowego, wiórki kokosowe oraz agawę. Wszystkie składniki wymieszałam za pomocą miksera. Krem wstawiłam do lodówki. Kiedy ciasto wystygło, dodałam krem, udekorowałam orzechami i ponownie wstawiłam do lodówki

nietadieta
Tort bez laktozy, bez glutenu, bez jajek 115

gryczanej 2 łyżeczki proszki do pieczenia pół szklanki oleju  4 łyżki agawy 1,5 szklanki mleka ryżowego 4 łyżki kakao Składniki na krem: 3/4 szklanki kaszy jaglanej mleko kokosowe (tylko gęsta część) 10 łyżek wiórek kokosowych 2 łyżki agawy Składniki na czekoladę: 10 daktyli 1 szklanka mleka ryżowego 2 łyżki oleju kokosowego 3 łyżki kakao Dżem do przełożenia Ciasto(...)drugiej części dodałam kakao. Krem: Kaszę jaglaną kilkakrotnie płukałam, przełożyłam do garnka i ugotowałam do miękkości. Po ugotowaniu przełożyłam do miski i wystudziłam. Do kaszy dodałam gęstą część mleka kokosowego, wiórki oraz agawę. Wszystkie składniki zmiksowałam za pomocą miksera. Krem wstawiłam do lodówki. Czekolada: Daktyle zalałam mlekiem i gotowałam pod przykryciem przez 15 min. Następnie zmiksowałam za pomocą blendera, dodałam

nietadieta
Ciasto z rabarbarem. Bezglutenowe, bez laktozy, bez jajek 113

Ciasto z rabarbarem Tortownica 26 cm Składniki: Spód ciasta: 1 szklanka mąki ryżowej 1 szklanka mąki kokosowej 2 łyżki mąki ziemniaczanej 2 łyżki mąki gryczanej 1 łyżeczka proszku do pieczenia BIO 1 łyżeczka sody BIO 1,5 szklanki mleka ryżowego pół szklanki oleju roślinnego słód: ksylitol/cukier kokosowy Rabarbar + ksylitol Kruszonka: pół szklanki mąki ryżowej pół szklanki mąki kokosowej(...)miski wsypałam mąki, dodałam ksylitol, agawę i olej. Wszystkie składniki wymieszałam za pomocą miksera. Spód ciasta: Do miski wsypałam mąki, dodałam proszek, sodę, olej, mleko, ksylitol i cukier kokosowy. Wszystkie składniki wymieszałam za pomocą miksera. Ciasto powinno mieć konsystencję gęstej śmietany. Jeśli jest zbyt gęste, należy dodać mleka. Jeśli natomiast jest zbyt rzadkie, należy dodać mąki. Ciasto przelałam do tortownicy

nietadieta