kokosowe - 19941 przepisów (strona:143/1330)

Ciastka kokosowo-kukurydziane z suszonymi wiśniami (bez glutenu) 108

uroczo. Idealnie sprawdzą się jako bezglutenowa przekąska oraz zaspokojenie ochoty na coś słodkiego. Polecam!   (u mnie 6 dużych i 5 mniejszych sztuk) 150g mąki kukurydzianej 80g cukru kokosowego 50g wiórek kokosowych 50 ml mleczka kokosowego 50 ml oleju 1 jajko 1/4 łyżeczki soli Dodatkowo: 30-40g suszonych wiśni Wszystkie składniki dokładnie wymieszać do uzyskania jednolitej konsystencji. Z powstałego(...)pieczenia. W każde ciastko delikatnie wcisnąć po kilka wiśni. Całość wstawić do rozgrzanego piekarnika i piec około 20 minut w 180 stopniach.   Mąkę kukurydzianą , cukier i mleczko kokosowe , sól z algami morskimi oraz suszone wiśnie możecie nabyć na stronie sklepu Radix

Di gotuje
Zdrowe owocowo-kokosowe musli śniadaniowe 201

Dziś zapraszam Was na pyszne i zdrowe owocowo-kokosowe musli śniadaniowe . Idealny początek dnia. Miseczka pełna zdrowia i smaku, którą przygotujecie dosłownie w kilka chwil. A wszystko dzięki produktom Foods by Ann Anny Lewandowskiej, o których pisałam Wam już tutaj (klik) Polecam Wam zapoznać się z całą ofertą. Do przygotowania śniadania wykorzystałam pyszne musli (wersji smakowych znajdziecie dużo więcej) oraz(...)mój ulubiony mus kokosowy . Najchętniej dodawałabym go do wszystkiego Czy wiecie, że taki mus kokosowy to nie tylko smak, ale też doskonałe źródło błonnika, potasu, magnezu i żelaza. Polecam! A wracając do śniadania… warto rozpocząć tak pysznie i zdrowo każdy dzień. Składniki: 1 opakowanie Musli Jabłko & Porzeczka & Śliwka Foods by Ann 4 łyżeczki ekologicznego musu kokosowego Foods

Słodkie okruszki
Ciasto z budyniem kokosowym, śliwkami, malinami i bezą :) 143

piekłam w piekarniku ok. 15-20 minut, do lekkiego zarumienienia w temp. 160 st. C.  Warstwa budyniowa: - 1 budyń śmietankowy (40g)  - 2 łyżki cukru  - puszka mleka kokosowego  -  1/3 szklanki wody Do garnka włożyłam gęstą część mleka kokosowego i dolałam wody.  Do wody pozostałej w puszce wsypałam proszek budyniowy oraz cukier, wszystko wymieszałam. Do gotującego(...)podpieczony spód. Owoce: - 950 g śliwek - garść malin  - 2 łyżki mąki ziemniaczanej Śliwki umyłam, wydrylowałam i obtoczyłam wraz z malinami w mące ziemniaczanej. Wyłożyłam owoce na budyń kokosowy.  Beza: - 5  białek - 250 g cukru - płatki kokosowe  Do misy z miksera wlałam białka, które rozmiksowałam wraz ze szczyptą soli. Po chwili dodawałam porcjami cukier, a czas miksowania

Receptura smaku
KOKOSOWY BUDYŃ JAGLANY 171

Zainteresowani przepisem na pełnowartościowy mocno kokosowy budyń jaglany?👀  Składniki: -70 g kaszy jaglanej  -pół szklanki mleka zwierzęcego/roślinnego np kokosowy -kilka kropel aromatu jeśli daliście mleko zwierzęce (u mnie kokosowy) -15 g wiórków kokosowych -80 g twarogu chudego +1 brzoskwinia, krem czekoladowo orzechowy przepis Przygotowanie: 1. Wlewamy mleko (dosładzamy słodzikiem wedle uznania, aromatem)i gotujemy. Pod koniec(...)wrzucamy kaszę jaglaną, wiórki kokosowe i ponownie gotujemy do wchłonięcia mleka. Ostawiamy do ostygnięcia. 2. Do blendera wrzucamy twaróg i kaszę, miksujemy na gładką masę. 3. Dodajemy dodatki wedle uznania.  google_ad_client = "ca-pub-9330148888060747"; google_ad_slot = "6542007950"; google_ad_width = 728; google_ad_height = 15; Wartości odżywcze bez dodatków: 470 kcal

Zdrowie i pysznie na talerzu
Ciasteczka ze słonecznikiem 161

wychodzi ich naprawdę dużo. Składniki na około 30 sztuk o średnicy 8 cm: 300 g mąki pszennej z czego 100 g to może być razowa 150 g zimnego oleju kokosowego lub margaryny roślinnej 1 banan 50 g cukru wierz ciasteczek: 50 ml syropu klonowego/z agawy/ryżowego itp. czubata łyżka gęstego mleka kokosowego z puszki (około 30 g) 150 łuskanego słonecznika(...)oleju kokosowego nierafinowanego (lub innego roślinnego) OLYMPUS DIGITAL CAMERA Przygotowanie: OLYMPUS DIGITAL CAMERA Na blat wysyp mąkę, zrób dołek i umieść w nim zimny olej kokosowy w kawałkach, banana i cukier. Siekaj wszystko nożem. OLYMPUS DIGITAL CAMERA Siekaj i zagarniaj, siekaj i zagarniaj i po około 10 minutach jakimś cudem wszystko się sklei i uzyskach piękne gładkie ciasto. Ważne

greenscarf
KRUCHE CIASTO Z ARONIAMI, KOKOSOWĄ PIANKĄ I KRUSZONKĄ 397

prosto z ogródka. Część wykorzystałam do koktajlu, zrobiłam dżemiki i przygotowałam pyszne ciacho! Jedno z lepszych ciast z owocami, jakie ostatnio robiłam. Delikatny, kruchy spod pokryty owocami i lekką kokosową pianką / bezą oraz chrupiącą kruszonką jest świetnym pomysłem do popołudniowej kawki. Ps. jeśli nie macie aronii śmiało możecie wykorzystać inne, ulubione owoce! Polecam! SKŁADNIKI: ( duża blacha(...)łyżek * żółtko – 5 szt * cukier waniliowy – 1 łyżka * proszek do pieczenia – 2 łyżeczki OWOCE: * aronie – ok. 1,5 l * cukier – ok. 0,5 szkl KOKOSOWA PIANA: * białko – 5 szt * cukier – 3/4 szkl * mąka ziemniaczana – 2 łyżki * wiórki kokosowe – 200 g * proszek do pieczenia – 1 szczypta * jogurt grecki

Ostra na Słodko
Ciasto Kokosowo - Czekoladowe Na Zimno 178

większą 24 cm podwajamy składniki 250 g serka mascarpone 200 ml śmietanki 30 lub 36 % 2 i 1/2 łyżki cukru pudru 1 łyżeczka cukru waniliowego do kokosowej masy 1/2 tabliczki gorzkiej czekolady 1/2 tabliczki mlecznej czekolady 2 i 1/2 łyżki mąki kokosowej około pół paczki herbatników okrągłych lub prostokątnych do dekoracji wiórki kokosa i czekolady 1. Śmietankę ubijamy prawie(...)jeden części masy i mieszamy dokładnie (można zmiksować) następnie wykładamy na spód z herbatników i chowamy do lodówki. 3. Do drugiej części masy dodajemy, łyżeczkę cukru waniliowego i mąkę kokosową. Na ciemna masę wykładamy porcje herbatników i nasza masę kokosową. chowamy do lodówki na co najmniej 2-3 h. Przed podaniem dekorujemy wiórkami kokosowymi i czekoladowymi (lub startą czekoladą

Gotowanie...to proste !
BABKA KOKOSOWA 125

Prosta a zarazem smaczna babka kokosowa. Wyszła obłędnie puszysta, wilgotna i mega pyszna. Z dużą ilością kokosu, który wręcz uwielbiam :) Ta babka zawsze się udaje, szybko się ją przygotowuje a gotowa do rozkrojenia praktycznie od razu po wyjęciu z piekarnika. Składniki: * 3 szklanki pszennej  (użyłam mąki pszennej koszalińskiej typ 500 Młyny Stoisław) * 6 jajek * 1,5 szklanki cukru(...)szklanka mleka * 300 ml kwaśnej śmietany * 2 łyżeczki proszku do pieczenia * 3 łyżki mąki ziemniaczanej * 100 g wiórków kokosowych  (użyłam Skworcu) * garść wiórków kokosowych do dekoracji * cukier puder i woda do lukru Wykonanie: Całe jajka wbić do miski, dodać cukier i wszystko razem ucierać około 4 minut. Następnie wlać mleko i kwaśną śmietanę, wymieszać mikserem. Kolejno wsypać przesianą przez

Zrób to smacznie
Borówkowo-orzechowy pudding z mlekiem kokosowym 198

Chyba ciężko znaleźć osobę, która nie lubi puddingów, zwłaszcza tych, które są zrobione ze świeżych, sezonowych owoców. Dzisiaj przedstawiam prawdziwą eksplozję smaków, czyli borówkowo-orzechowy pudding z mlekiem kokosowym, który świetnie sprawdzi się nie tylko jako słodki deser, ale także jako zdrowe, lekkie śniadanie. Przygotowałam go z użyciem obłędnego masła mix trzy orzechy i chipsów kokosowych, które otrzymałam w wyniku(...)przeczytać w moim poprzednim poście . Tymczasem serdecznie zapraszam do wypróbowania przepisu, daję głowę, że nie pożałujecie! :) Składniki (porcja dla jednej osoby): 2 szklanki świeżych borówek amerykańskich 1/2 szklanki mleka kokosowego 2 pełne łyżki  masła mix trzy orzechy (migdały, orzechy laskowe, orzechy nerkowca) odrobina cynamonu Dodatkowo: chipsy kokosowe (do przyozdobienia) Przygotowanie: Zblenduj wszystkie składniki. Przelej całość do szklanki/naczynia. Odstaw

Smiling Shrimp
Karmelowa rozpusta, czyli ciasto z musem karmelowym i borówkami (bez pieczenia, wegańskie, bezglutenowe) 154

daktyli i nasion chia: słodkie, pyszne, uzależniające. Polecam! Składniki (na małą tortownicę o średnicy 18 cm): Spód: 1,5 szklanki orzechów włoskich (można użyć innych orzechów) 1 szklanka wiórków kokosowych 2 łyżki kakao 5 szt. daktyli (wcześniej namoczonych przez ok. godzinę) 2 łyżki oleju kokosowego szczypta soli Mus karmelowy: 1,5 szklanki daktyli + 1 szklanka wody 1 szklanka mleka kokosowego(...)gotujemy pod przykryciem na średnim ogniu do momentu, aż woda się wygotuje, a daktyle będą się rozpadały. W międzyczasie przygotować spód : W malakserze/ blenderze rozdrobnić orzechy i wiórki kokosowe. Następnie dodać pozostałe składniki i miksować do połączenia składników.  Dno i boki formy (do połowy wysokości) równomiernie wylepić przygotowaną masą, wstawić do lodówki na czas przygotowania musu karmelowego: Rozgotowane daktyle

Domowa Cookierenka Agi
Przykładowy jadłospis odchudzający 1500 kcal #2 132

Łyżeczka) Szpinak (świeży) – 25 g (1 x Garść) Cynamon – 2 g (0.4 x Łyżeczka) Banan – 120 g (1 x Sztuka) Mleko kokosowe bez cukru – 200 g (0.8 x Szklanka) Czas przygotowania: 5 minut   1. Zmiksuj składniki. II ŚNIADANIE K:224.5 kcal / B:7.5 g / T:6.5 g / W:33.6 g / Bł:9.2 g KANAPKI(...)Łyżka) Sól (biała) – 1 g (1 x Szczypta) Kakao niskotłuszczowe – 20 g (2 x Łyżka) Proszek do pieczenia – 2 g (0.67 x Łyżeczka) Olej kokosowy (płynny) – 30 g (3 x Łyżka) Miód pszczeli – 144 g (6 x Łyżka) Płatki owsiane (górskie) – 60 g (6 x Łyżka) Czekolada gorzka – 50 g (8.33 x Kostka

Powiedz dietom nie
Zupa, krem z ziemniaka najlepszy 184

oczywiście, najważniejsze - kremowe ziemniaki, najlepiej z dużą zawartością skrobi, np. bryza lub inne z kategorii C. Kremowości zupie nadają nie tylko dobrze dobrane ziemniaki ale również mleczko kokosowe, którego w zupie wcale nie czuć. Kropką nad "i" jest podsmażony boczek i listki świeżego tymianku. Idealnie będzie się również nadawać groszek ptysiowy. Składniki (na 2 porcje): - 1 kg ziemniaków(...)łyżki masła* - 1 szklanka mleczka kokosowego - sól, biały pieprz - woda - boczek wędzony - świeży tymianek Ziemniaki obrać. Przygotowanie w Tefal CC: W misie miksera umieścić mieszadło do wyrabiania. Włożyć obrane ziemniaki (większe przeciąć na pół). Zalać wodą, tak aby ona zakryła ziemniaki. Dodać sól, masło i ustawić program Slow Cook P1. Następnie ustawić program Soup P1. Pod koniec czasu (5 minut

CookYourself
Czekoladowe ciasto fasolowe z kremem z nerkowców 126

wegańskie i bezglutenowe, słodzony daktylami i syropem z agawy. Czekoladowy krem z nerkowców z wierzchu jest przepyszny i można go zjeść jako samodzielny deser. Całość przybrane jagodami i wiórkami kokosowymi pięknie się prezentuje i może być to z powodzeniem ciasto na specjalne okazje. A u nas ciąg dalszy urlopowania, z Wrocławia przeniosłam się na Mazury, odwiedzamy zeszłoroczną miejscówkę(...)syropem z agawy. Zdrowy smakołyk Serves: 10 Ingredients ½ szklanki nerkowców – na mleko CIASTO: 2 puszki czerwonej fasoli 25 miękich daktyli ⅓ szklanki mleka z nerkowców 3 łyżki oleju kokosowego szczypta soli 6 łyżek kakao 2 łyżeczki proszku do pieczenia KREM Z NERKOWCÓW ¾ szklanki nerkowców uprzednio namoczonych ⅓ szklanki mleka z nerkowców 2 łyżki oleju kokosowego 3 łyżki syropu z agawy

Cooking for Emily
Tiramisu kokosowe 122

Sierpień to miesiąc moich urodzin, na których zawsze jest tiramisu, jeden z moich ukochanych włoskich deserów. To jest podstawa, nie może go zabraknąć! Tym razem tiramisu wzbogaciłam dodając wiórki kokosowe. Oczywiście dla wydobycia smaku, można wiórki podprażyć wcześniej na suchej patelni, aż będą złotobrązowe. Mascarpone więc jest zarezerwowane na wyjątkowe okazje, w moim domu więc na urodziny.  Tiramisu kokosowe(...)porcji Składniki: 500 g serka mascarpone 300 g biszkoptów, okrągłych lub podłużnych 4 jajka 5 łyżek cukru 2 łyżki kawy rozpuszczalnej 50 ml amaretto lub rumu 1/2 szklanki wiórków kokosowych szczypta soli Przygotowanie: Zaparzamy kawę, w której będziemy zamaczać biszkopty. Żółtka oddzielamy od białek. Żółtka ucieramy z cukrem na kogel mogel. Do utartych żółtek dodajemy mascarpone, delikatnie mieszamy, a następnie

Moja smaczna kuchnia
Tajskie czerwone curry z wieprzowiną i bazylią – Gaeng ped moo 230

Można schab lub polędwicę zmrozić w zamrażalce przez 2-3 godziny przed szykowaniem curry, krojenie będzie zdecydowanie łatwiejsze. W rondlu lub woku rozgrzewamy na dużym ogniu łyżkę oleju kokosowego i smażymy mięso partiami na 2-3 razy – powinno się szybko zamknąć z obu stron.   Usmażone mięso wyjmujemy, smażymy następną partię. Po usmażeniu wszystkich plasterków przekładamy je razem do woka(...)pasty curry. Smażymy razem mieszając, aż mięso całe oblepi się równomiernie pastą. Wyjmujemy zawartość woka na talerz, a samego woka oczyszczamy papierowym ręcznikiem. W woku ląduje druga łyżka oleju kokosowego. Na rozgrzany tłuszcz wrzucamy starty na tarce imbir, przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku i mieloną kurkumę. Smażymy mieszając aż zniknie ostry zapach, dodajemy do woka drugą łyżkę pasty curry, mieszamy

Karo in the Kitchen